Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 juli 2012

Storm i USA:s hjärta - ett katastrofhoroskop?

Det råder undantagstillstånd i USA eftersom de värsta stormarna sedan 1934 tycks rikta sig mot landets själva hjärta - Washington District of Columbia. och de närmast intilliggande staterna Maryland och Virginia. Samtidigt är det hotande vulkanutbrott i landet Colombia. (DN, SvD, AB)

Det är våldsam överbetoning på den rent avskalade fysikalitetens tecken just nu. Oxen. Washington Post nämner att ovädret rullade igång någon gång efter tio på fredagskvällen och när man funderar över zodiaktecknen som bärare av budskap, är exakta gradtal inte själva poängen.

Nyheterna rapporterar dussinet döda men det är inget av de humana Lufttecknen utan Stenbocken som stiger i öster när stormen och ett "oupphörligt blixtrande" rullar igång. 

Stenbocken lyfter fram den materiella aspekten, "resurser", eftersom de tre dharma-husen nu alla når sin maximala "somatisering" eller fysiska utgestaltning. Ödet som brutalt faktum. Den negativa polen som tar emot Guds vredesblixtar från himmelen!

Faktum är att Stenbocken stigande placerar Guds vredes instrument, krigaren och eldplaneten Mars, på samma plats som eldkvasten i Tarotkortet över Guds hemsökelse av människans hybris.

Det nionde huset representerar dharmas (den andliga pliktens) högsta nivå, och det säger sig själv att ett defekt nionde hus kan innebär en andlig blind människa - eller nation.




Stenbocken gör Gränsdragaren Saturnus till en verksam välgörare och den står själv i det nionde huset. Det är således ingen tvekan om att detta är ett "andligt sanktionerat" oväder, ett explicit fenomen i godhetens tjänst.

Saturnus är dessutom åldermannen på två sätt, dels som sin aspekt av Kronos, den åldriga Tiden själv, och dels som atma karaka, själens signifikator. Ingen annan planet uppnår den 29e graden så detta är verkligen horoskopets härskare i alla avseenden. 

Men för en Stenbocksascendent äger Venus både ett världsligt effektivt hörnhus (10e) och ett andligt plikthus (triangulärt hus, 5e). Saturnus och Venus anses av indierna vara planetära vänner eftersom det inte finns någon som helst opposition från kopplerskan eller sambandsskaparen Venus i Saturnus sällskap. 

Den senare är verkligen patriarkal i det här förhållandet, och Venus ifrågasätter inte Saturnus gränssättning. I det här horoskopet befinner sig Venus dessutom i härskarläge i ett dharma-hus och i nära konjunktion med den stora välgöraren Jupiter, låt vara att båda stryps av den minimerande Draksvansen (den halshuggna delen av girighetsdemonen som ville mäta sig med gudarna).

USA har just innan den här stormen sett president Obama få igenom en mycket viktigt sjukvårdsreform som avser att minska de klyftor som regeringen Reinfeldt just - med det gamla USA som förebild - försöker skapa i Sverige. (SvD) Så varför dessa ljungeldar över Washington och inte Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i Osenbad? Varför drar Washington DC, den "fria" västvärldens hjärta, till sig Guds vredesstormar just efter att landet tagit ett distinkt steg i riktning mot framtiden?

Nja, Sverige hade faktiskt sin egen lilla vredesblixt för bara några dagar sedan, en urladdning över det patetiska geschäft som kallas "Peace & Love" men som bara handlar om omsättning. Vad gör en artist som Rhianna under den parollen? USA:s stormhoroskop påminner till stora delar om det svenska väderhoroskopet.

Ateister ser inga tecken i tiden. Möjligen pekar de på klimathotet inför sådana här episoder. Men i den röra av goda och dåliga bud i stormhoroskopet tycker jag mig distinkt läsa in den oerhört starka oppositionen hos den själviska amerikanska medelklassen som inte vill betala skatt för en kollektiv sjukförsäkring - denna breda massa som är de mest pinsamma offren för den amerikanska drömmen (just bara en dröm) om att reda sig själv och själv skapa sig sin närmiljö och personliga framgång. 

Det goda i det här horoskopet vänder sig nämligen mot denna vansinnigt banala världsbild medan det onda på kartan bejaktar privat ägande! Titta noga.

Den Åldrige leder vägen som både verksam välgörare och den gör det från huset de hellenistiska astrologerna kallade "Guds hus". (Obamas horoskop har faktiskt Saturnus stigande i öster i härskarläget Stenbocken!) Men i gudens släptåg följer vredeseldar: planeten Mars som med den här ascendenten är dubbelt ond, dels som naturlig skadegörare och här även verksam som sådan. Men, åter, det är Saturnus som leder vägen för sitt "entourage".

Detta är då horoskopets goda. Hur Den Åldriges universellt giltiga rådslut, baserade på gudomlig insikt och ett genuint samvete i frågor om resursernas fördelning rycks röra upp eldstormar i sitt släptåg. Med minsta möjliga marginal röstades presidentens sjukvårdsreform igenom, tack vare en insiktsfull republikan som röstade mot den sataniska amerikanska högern vars presidentkandidat, den enormt förmögne Mitt Romney inte ens betalar skatt som en anständig människa!

Stormhoroskopets onda sida, som jag ser det, är paradoxalt nog inte de två naturliga illgärningsmännen tillsammans utan mixen av de två naturliga välgörarna Venus och Jupiter i Oxen! Här är då resursfrågan, sjukvårdsreformen, frågan om vem som ska betala för "mitt kroppsliga välmående" (Oxens tecken klarar inte att tänka större än så här, allt handlar om personens eget förhållande till omkringliggande ting.)

Venus är som sagt en av de goda i det här horoskopet och i härskarläge i Oxen bildas en tautologi: må bra-må bra. Men detta är också ett mycket enkelt budskap, en enkel livssyn (samma som genomsyrar de joggande och work-outande svenskarnas mentalitet: "Det är bra att må kroppsligt bra". Något bra svar på frågan varför det är bra att må bra har i allmänhet inte sådana här människor. Ofta skapar de cirkelargument för att de är så fallna i sin andlighet och intelligens: "Man tänker bättre om man frisksportar". Men här avses tänkandet som bara ytterligare en fysiologisk process. 

Oxen är i antik astrologi helt avskuren från det verkligt Goda, det är en falsk fysisk imitation av den sanna godheten, ohyggligt snäv i utblicken just för att den är absorberad av det onda Jordelementet och därför godhet som är provinsiell. Det är därför vi har invandrarfientlighet så det räcker till i just Oxens tecken. 

Det har visserligen visat sig vara Månen i nästa Jordtecken som dominerar bland invandrarfientliga politiker, men går man till de verkligt stora namnen i Norden visade sig tre av fyra födda i Oxen. Solen står för de stora ledargestalterna och Månen för massan som myllrar runt de största. Det är därför signifikativt att Solen i Oxen står fram som zodiakens skitstövel som utan att hymla fastslår som yttersta sanning att "de andra" tär på DERAS ÄGOR. Ja, så låter en jordens dotter, så exceptionellt negativ att det tycks omöjligt att höja sig till universellt tänkande i detta tidiga skede av zodiaken... 

Ska man tala zodiakens djupa tudelning, den positiva och den negativa polariteten, representerar förstås Oxen den ultimata negativa polen, en formlig monstermagnet och som fd moderata skandalpolitikern Sven-Otto Littorin uppenbarligen oförmögen att göra något rätt. Från tumultartad avgång från den onda Regeringen Reinfeldt till penningkris - vad annars? - och rakt i händerna på en ökänd högerextrimist... Ju mer bloggen har rotat i ämnet, desto tydligare blir den gamla judiska astrologiska grenen - numera helt glömd - som tydligen såg Ondskan själv emanera från Oxens stjärnbild, och då närmare bestämt fixstjärnan Algol i "Oxens fot".

Så här ringa godhet bor det faktiskt i Venus i härskarläge i Oxen. Dess godhet begränsar sig till "Jag och min Magnum-glass" för att citera en långlivad reklam som tydligt visade vilken nivå av intelligens Marknaden tilltalar. Dess godhet blir synlig i sänghalmen. Därutöver gör den väldigt lite nytta och när den här tautologin (Venus i Oxen) tvingas ta ställning till något utanför dess lilla personliga värld, kommer den ofta till korta. Symboliken är vad den är, har sin definierade område, och saknar per definition Stenbockens universalitet: "Lika bra som du, Oxe, mår, har också alla andra rätt att må. Tänker du vara med och bidra till världens välmående via skattsedeln eller tillhör du Satans separatistiska horder?"

Detta är, vill jag påstå, en exakt återgivning av vad antikens astrologer insett om världen och kodat i zodiakens progressiva utveckling från Vädurens egocentricitet och fram till Fiskarnas offer av allt!

Att det personliga goda som stormhoroskopet illustrerar via Venus i Oxen i det individuella plikthuset inte fungerar, det visas genom Venus sällskap. Det personliga välmåendets planet sliter sig visserligen just lös från sitt sällskap, men umgås ändå i dåligt sällskap. Jupiter är en naturlig välgörare, men Oxen är så materialistisk och så begränsad till sitt eget att denna universella välfärdsskapare knappast kan sägas uttrycka hela sitt spektrum när den baseras på en Venus som just står hemma i Oxen. Se hur Venus krymper basen för den universella välfärdens Jupiter, trots att Venus står i sitt eget negativa tecken. 

Och tanken på att individen ska bidra till universell välfärd via sina resurser (Jordelementet) är än mer besvärligt när Draksvansen (Ketu) söker kapa eller distansera sig från hela frågan. Ketu är ännu en illgörare som kanske kan liknas vid "lågtryck". Men den negativa synen på (den andliga) individens ansvar för personens (kroppens) välmående, är nu inte sista ordet. 

Det är nionde huset som rankar högre än femte och det universella dharma är förmer än enskilda individers åsikter. Faktum är att nionde skildrar det som indisk filosofi kallar sanatana dharma, den evigt giltiga morallagen. Obama ser till de små och fattiga men USA är så sataniskt förgiftad av egoism att han knappat fick igenom vad som är en självklar tingens ordning för svenskar som vuxit upp i det välfärdssamhälle socialdemokraterna byggde i Sverige. Innan en ny otacksam busslast vrak till själar återföddes i Sverige, människor som Reinfeldt och Borg, med förflutna jordeliv som inte kan ha varit goda. Annars hade deras vision om livet inte varit så självisk.

Jag ser därför stormarna över USA:s hjärta som Naturens fysiska uttryck för hatet från djävlarna i den lägre atmosfären som nu upprörs över att Obama söker föra Amerika närmare Vattumannens tidsålder, då den kollektiva människan (och hennes allsidiga - och inte bara fysiska - välbefinnande kommer att stå i fokus).

De som inte ser Meningen i nionde huset, kommer enbart att uppleva stormen över Washington som en naturens uppvisning av sin destruktiva kraft. Men den som förstår att de två naturliga illgärningsmännen Saturnus och Mars här uttrycket Något, har övervunnit sin naivitet och inleder nu ett nytt förhållande till sin tankes kapacitet.


Tillägg. 

Det är notabelt att mitt stickprov på cirka 100 (s)-politiker och ungefär lika många av typen (m) (kommunala och på riksnivå) visade att Solen i rättrådiga Stenbocken dominerar totalt när det kommer till den socialt demokratiska visionen. När det kommer till privategoism och fixering vid eget ägande, då visade sig (m)-politikerna accentuera den "sataniska axeln" via en mängd månar i Oxen och Skorpionen!  

(I rättvisans namn antyder (s)-politikernas horoskop som grupp också en hel del intresse av politik för den egna vinningens skull, om man studerar zodiaktecknen utifrån triaden, personalister, individualister och universalister.)

Detta fynd rimmar perfekt med det amerikanska stormhoroskopet. Det är inte oviktigt vilken politisk färg man väljer, även om man menar sig stå över politiskt tänkande. För den ena sidan verkar för världens förbättring och den andra är Djävulens egen marionett.
 


Bonusspaning.

En vulkan i Colombia verkar som sagt orolig. Det 20e århundradets näst mest dödliga vulkanutbrott tog 23.000 colombianers liv, de flesta i lerfloder som dränker folk som råttor. Och se här hur det är just lervälling som signaleras. Myndigheterna hade i månader avfärdat vulkanens muller och uppgiften om "eftermiddagen" för det första utbrottet är tyvärr väl vagt.

Jag prövade 15.00 och minsann! Olycksplaneten ligger då i exakt rät linje med ortens östra horisont för att utlösa den lervälling vi sett på olika sätt tidigare mellan Jungfrun och Fiskarna. (Vulkanens topp kollapsade 21.00 i ett våldsamt uppbrott, den som vill kan prova samma himmel men med halva sideriska Tvillingarna uppe i öster. Konjunktionen mellan ascendenthärskaren Merkurius och Månen i Skorpionens 20e grad vid denna tid tycks mig signifikant!)

Jag har ett fall med en kvinna med kroniskt dålig mage, född i fullmånen Fisk/Jungfru och har sett fysiologiska hysteriker gå tretton på dussinet med båda de här tecknen accentuerade. Men här är då Naturens eget sätt att uttrycka "fritt fall":


Även om utbrottets start skulle ligga i sen Vattuman eller tidiga Väduren, kvarstår flera viktiga indikationer. Som att Solen och Venus står för en försvagad mänsklig livskraft (de tre Lufttecknen fokuserar distinkt Människan). Solen lider sitt fall i Vågen och reduceras här ytterligare genom den "halshuggande" södra månnoden (Draksvansen). Folkmassor sorterar under Månen, som här också lider sitt fall i dödens Vatten Skorpionen, vars härskare ligger i Jungfrun för ännu en blandning av Jord och Vatten (lervällingen som dränkte en enorm folkmassa).

Här någonstans räcker knappt det astrologiska språket till längre, för vem kunde förutsäga magnituden av problemen på den här kartan? Att se tendenser till diarré och neuros i ett personhoroskop är en sak, men att förutspå 23.000 människors död i naturens totala tarmsläpp, det tror jag ingen skulle förmå.

Eftersom vi har så mycket rasism/främlingsfientlighet längsmed den här axeln, kan man kanske se dessa stackars människor (rasisterna) som inbegripna i en extrem tarmrensning i detta livet. Nu rasar de ur sig allt det onda de burit med sig in i detta liv från illa utförda tidigare jordeliv. Goda människor blir helt enkelt inte rasister bara på grund av inskränkta värderingar i familjehemmet. De är den egna bristen på inneboende godhet som avgör vem som smittas av en dålig Tidsanda.

Astrologin beskriver Tidsandor.


5 kommentarer:

Havsörnen sa...

På tal om Tornet, tarotkort nr 16.

I numerologi kan man räkna fram s k personligt år, i cykeln 1 till 9. Man tar då siffrorna i den senaste födelsedagen. George W Bush personliga år under 9/11: 2001-07-06 = 16, d v s Tornet. Liknelsen behöver knappast kommenteras.

USAs "födelsedatum" 1776-07-04 = 32 = 5
"America" = 32 = 5
Benjamin Franklin, Thomas Jefferson och Abraham Lincoln var alla 32:or. Den 32 presidenten var FDR, en 5:a han med, dessutom frimurare av 32:a graden.

USA:s nationaldag 2001-07-04 = 14 = 5
Terrorattacken 2001-09-11 = 23 = 5

Talet 5 bryter sig loss från 4:ans ordning och struktur och representerar frihet, förändring, kommunikation. Genom femte sefiran i kabbalans Livets Träd (Gevurah) förknippas även 5 med krigsplaneten Mars, vilken är den astrologiska tillskrivningen till Tornet i tarotleken.

USA:s nationaldag i morgon: 2012-07-04 = 16.

Havsörnen sa...

Uppdatering!

Usama bin ladens personliga år under 9/11:

2001-03-10 = 16

Seaward sa...

Vad jag inte fått kläm på ännu, är hur numerologin relaterar till astrologin. Ja, konjunktionen (1) och oppositionen (2) med fler aspekter tycks ju förkroppsliga numerologiska "sanningar". Men hur - om alls - kan de tolv zodiakala principerna bringas (om alls) till korrelation med 9 tal (och då 10:an eller Grunden/Riket). Min matte är skral eller glömd och jag vet inte om 9 och 12 har någon minsta gemensam nämnare och vad denna i så fall numerologiskt låter sig reduceras till !!

Som saker står, har jag sett en del tidigare exempel av den här typen, och numerologin är faktiskt rätt anmärkningsvärd. Samtidigt är det nog tur att vi har en värld av mångfald för nog skulle det bli enahanda med bara Ljus eller Mörker!

Havsörnen sa...

Lite spridda iakttagelser:

Det finns 9 siffror, men 12 är det perfekta ANtalet. 7 (vilodagen) representrar en komplett cykel. 52 (=7) veckor på ett år, 12 månader på året, 12 timmar på klockan. 7 är början på andra halvan av 12, så att säga. Tänk dig 1:a huset i opposition med det 7:e. Talen 3 och 4 ligger till grund för indelningen av zodiakcirkeln i fyra kvadranter och tre kvaliteter. 3+4 = 7, medan 3x4 = 12. 3 är kreativitetens tal, medan 4 är den manifesterade materiella skapelsen. (Jmf kort nr 3 i tarotleken, Kejsarinnan, som är gravid med hela skapelsen).

Efter 7:an kommer 8, vilket är död/återuppståndelse. Jmf åttonde tecknet Skorpionen. Efter 12 kommer 13, vilket är Döden i tarotleken = Skorpionen.

Kabbalans Livets Träd har tio sefirot, inte tolv. Första sefiran är Kether, tionde och sista är Malkuth. Numerologiskt är 10 = 1, vilket speglar den kabbalistiska aforismen "Kether is in Malkuth, and Malkuth is in Kether, but after another manner."

- - -

USA har Solen i Tvillingarna enligt siderisk astro. Terrorattacken lyckades rasera båda tvillingtornen.

Mer 5:or - Pentagon har en femuddig form, därav namnet. 50 stater symboliserade av 50 femuddiga stjärnor i flaggan.

Annars har väl USA mycket med Skytten att göra? Skyskrapor, de stora avstånden, raka breda boulevarder, rymdfärder, svulstigheten (Jupiter) i allt från stora bilar till stora matportioner, "the great outdoors" och nationalsymbolen cowboyen till häst.

Bilarnas förlovade land. Bilen korresponderar till kortet Vagnen i tarotleken, vars astrologiska tillskrivning är protektionistiska Kräftan, USAs soltecken i västastrologin, vilket skulle spegla landets fixering på hemmet och familjen.

Månlandningen skedde i Kräftans tecken (vars härskarplanet är Månen), både i siderisk och västlig astro. 1969-07-20 = 52 = 7 = Vagnen/Kräftan. "69" är dessutom Kräftans symbol! Om 1 är Solen och 2 Månen så passar även dag 20 bra in. Månen själv befann sig dock i sideriska Jungfrun. Mars befann sig i Skytten enligt västastro (raket!) och i Skorpionen enligt siderisk.

Seaward sa...

Tack för några bra penseldrag. Jag känner förstås till zodiakens nedbrytning i 3 x 4 - väl de tre kvadratiska spelplaner som lite grovt den indiska kosmologin kanske kan reduceras till (de tre gunas som de tre världarna, var och en värld enligt greken Empedokles existerande så länge de fyra elementen i varsin ringhörna deltar på arenan och ingår i skilda mixturer.

Twin towers och USA:s självbild via Solen i sideriska Tvillingarna var verkligen pregnant. Det hade jag inte tänkt på!