Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 juli 2012

Ultima Thule - essensen av en själ på glid

Det är egentligen obegripligt att den främlingsfientliga svenska musiken hamnade i skymundan medan bloggen för en tid hårdbevakade artiklar om främlingsfientliga politiker och rasister i den svenska bloggosfären. 

Det kan ha att göra med att bloggaren framlever sina dagar i exil i ett Stockholm till brädden fylld av korrupta moderater som utan att med en tanke eller ett ord vågar se sina egna värderingar i vitögat och just därför, likt polisanmälda Filippa Reinfeldt, kan fortsätta ägna sig åt ren vampyrism, rent själviskt utsugande av andra människor i den heliga "valfrihetens" namn. 

Vari, Reinfeldtare, ligger friheten i en huvudstad där man snubblar över privata apotek i varje gathörn medan glesbygden ingenting alls har? Det är egoistiska svin som flyttar till storstan för att själva göra "karriär" (vad är det?). Själv ursäktar jag min närvaro här med att valet att dra till östkusten inte var mitt, utan föräldrarnas! 

Ute i det svältfödda svenska landet finns just inget mer än träd och åkrar. Myllan är den egentliga storheten att formulera en identitet kring när man är ung. Stockholms många spelställen, internationella gästande artister och andra kulturinstitutioner saknas helt. Ultima Thules "vikingarock" tjänade säkert som bärvåg för detta identitetsbygge i en kulturell ödemark, och likt de bulgariska barnhemsbarnen har de nu växt upp med extremt förkrympta hjärnor och begränsad förmåga att förstå omvärldens komplexitet. 

Man påminns om att Oxens tecken, denna renodlade symbol för identifikation med marken man står på, landet man bor i, kroppen man som själ har blivit absorberad av, producerar signifikant mycket brottslingar! Det finns något "ont" som utgår från själva jorden, eller åtminstone från den människa som blivit så snäv i tankebanorna att "hemmaplan" anses viktigast. Det här är långt bortom den nivå mänskligheten förväntas ligga på när jorden går in i Vattumannens tidsålder, vilket alla tecken tyder på är på väg att ske i dessa tider. 

Arabisk vår och andra massrörelser som söker skaka av sig diktaturer tyder på att Vattumannen, den intelligenta individen frivilligt organiserad som ett kollektiv, är en tanke på väg att vakna upp i den kollektiva själen. Vem kommer ens att vara intresserad att prata den inskränkta lokalpatriotens språk i morgon? Det är globala idéer som ligger i tiden! Bildning (inte utbildning) kommer att krävas för att vara världsmedborgare.

Men vi hade alltså Ultima Thule - dessa granna grabbar eller rättare sagt åldrande män - som redan för ett år sedan borde ha granskats som en slags essens av svensk främlingsfientlighet (fast dolt bakom ultranationalism). När jag läser artikeln på svenska Wikipedia ser man samma slippriga feghet och undanglidande stil som när man hör Jimmie Åkesson uttala sig. Pengarna de i sin ungdom mottog av rasistorganisationen BSS bara berodde på bandets dåliga ekonomi. Som om det vore en ursäkt! Men visst, en del säljer sin själ för bara 30 judaspengar.

Alla fyra medlemmarna, som enligt DN nu avslutar sin karriär med det uppenbart rationalisering av speltrötthet, att missionen är uppfylld alltsedan SD finns i riksdagen, har tydligen bott i samma håla hela sitt liv. Födelsedatumen är därför lätta att identifiera på birthday.se. De fyra horoskopen ger ett smörgåsbord av riskabla signaturer som bloggen under hittat om och om under 2800 inlägg de senaste tre åren. 

En del i samband med religionshatiska lögnare, andra i samband med psykopater och andra återigen hos främlingsfientliga individer. Det är intressant att de Vatten/Luft-skadade "religionskritiker" som svamlat och svurit på Newsmill, mer troligt bör betraktas som främlingshatare - de bara döljer sin xenofobi bakom religiösa argument och falska titlar som "historiker".

Låt oss ytterst kortfattat notera de signaturer som uppenbarligen är de som drivit individen mot ett liv i hatets stämning i samtliga fyra fall (det går inte att hävda den lokala myllan med rockmusikens frenesi med mindre man tar spjärn mot det eller dem som inte räknas in i den lokala myllan och det är i avstampet vi upplever hatet och en råtthjärnas världsbild).



Sångarens ömsesidiga reception mellan Vädurens och Fiskarnas härskare ger ett Eld/Vatten-krig som är typiskt för livaktiga scenpersonligheter. Men det är inte det som är problemet, utan den sociala mobbningstendensen som syns i Saturnus i folktecknet Vattumannen i hatisk Skorpion-känsla mot "de avvikande". En klockren symbolik som mer än väl förklarar varför den fallna Månen i Skorpionen är så dominant bland mördare. Den här mannen stoppade ett steg kort om mordet och nöjde sig med att gestalta mordet via sång och musik. 

Ja, Venus som välljud eller åtminstone strupens ljudvibrationer. Här har vi konstens (bl.a. musikens) Venus i orala Oxen och på nästan rak linje med Satan själv, den onda stjärnan Algol. Sångarens känsloläge är således ytterligt predisponerat att drabbas av Djävulens allra mest grundläggande falsarium: att lura individen att tro att etnisk eller lokal tillhörighet avgör vem som är älskvärt. 

Det här är skrämmande tydligt, ju mer man tänker på saken - om man kan sina astrologiska symboler och vet vad var och en står för.

Vi har därför både en social utstötare och en sataniskt trångsynt lokalpatriot. Börjar det låta som Ultima Thules karriärprofil? Skulle tro det. 



Gitarristens horoskop påminner om att det går att skikta ett horoskop på många sätt i jakten efter de dominanta tendenserna. Här visar de mörktonade ytorna att det är Mörkrets kvalitet som nästan totalt dominerar den här individen. Indisk astrologi dramatiserar ibland, men det finns tecken på att Tamas guna i sina sämsta tagningar faktiskt representerar vansinne, den totala bristen på förmåga till klart och förnuftigt tänkande. Horoskopet liknar intressant nog folkkäre Thomas Ledins, med en nymåne i Vattumannen, som ju är Sveriges nationalSol. 

Men inte det verkliga Sverige, som är en solentitet kopplad till välviljans Jupiter. Den här mannen har istället ondskans båda planeter i förening med Vattumannen. Och har man sett, Satan spelar en aktiv roll även i den imbecillitet som lokalpatriotism uttrycker: krigaren Mars drar med sig Gränsdragaren Saturnus i en ytterst komplex aspekt mot den giriga demonen Rahu (norra månnoden) som står på nästan rak linje med Satans illvilja. 

Och vad är det denna perverterade Vattuman uttrycker via satanisk förvridning: Jo, Oxens Venus förstärks här av Rahu i sin placering i saturniska Stenbocken, ett tecken som när det generalstrejkar blir en ren hackordningsfascist. Här har vi ännu ett övertydligt horoskop som avslöjar hur en person skapar en inbillad tankevärld (Vattumannen = hela blåritningar över tillvaron) som enbart fixerar sig vid Jordelementets data. Så mycket intellektuell kapacitet och så fullständigt missbrukad och därtill perverterad av den onda anden i den bruna Jorden, Pan eller Fan!



Basistens horoskop påminner om de logiskt förvirrade och extremt otrevliga debattörerna på Newsmill som hatar religion (utlänningar?) men låtsas vara "religionskritiker" fast vem som helst med några högskolepoäng bara baxnar över deras orena intellekt.

Astrologiskt har vi här den svårast tänkbara störning mellan ren rationalitet (Luft) och irrationella instinkter: både Sol och Måne försöker spela ideologisk men båda luftplaceringarna är totalt underminerade av att härskarna står fallna i Vatten och därtill av det med Jungfrun mest räddhågsna och främlingsfientliga av alla tecken: klaniska Kräftan. 

Det är alltså fullständigt fel att tro båda Ljusen i Luft automatiskt skulle ge en klartänkt och intellektuell natur. När Ljusens båda disponenter står i protektionistiska Kräftan får vi en människa vars hela tankevärld är besatt av rädslan om "hot mot det egna reviret" - ett horoskop som hotar med akut sinnessjukdom. 

Jämför gärna med Fredrik Reinfeldts Sol-Kräfta och Mån-Våg, där har vi istället besatta vanföreställningar om svenskarna som ett slappt och bidragstagande folk. Vi hittar alla olika syndabockar för vår inneboende galenskap beroende på vilken position i livet vi har.


Trummisen återknyter till bloggens fynd av den myckna kriminaliteten och främlingsfientligheten med Månen i Jungfrun. Här ett konfliktladdat sinnelag eftersom Jordelementet tenderar att vilja blockera det inre Lejonet som vill härska och dominera (Jord erbjuder friktion/motstånd relativt Eld). 

Krigiska känslor med andra ord, och trumspelande är kanske ett bra sätt att ladda ur sig. En konkret och handfast handling i linje med de flinka händernas tecken Jungfrun (jag ser gärna Merkurius intellektualitet uttrycka sig genom händerna).

Men "horkarlens känslostämning" ligger här i Kräftan och skapar ännu ett horoskop som är övertaggat kring den egna husknutens säkerhet. Denna abnorma protektionism är egentligen en extrem sexuell drift "felkopplad" och kanaliserad genom försvarsinstinkten. Och Venus förstås Oxens härskare så att vi får en intim kombination av två mycket begränsade tecken, den lokalpatriotiska Oxen och den irrationella själens (Kräftan) oförmåga att tänka längre än till det egna husets trygghet. 

Men det är förstås Satan - för tredje gången i den här kvartetten! - som är en av de viktigaste nycklarna. Och den här gången förpestar Den Onde Jupiter som normalt står för religion och filosofi. Till så ädla frågor höjer sig emellertid inte Oxen en symbol som är själva himmelrikets negation. Faktum är att den antika hellenistiska astrologin liknar Oxens andra sektor vid Dödsrikets portar! I den här arketypen ingår både kvinnans könsorgan och den mun som öppnar sig och konsumerar föda. 

Ålderdomliga tankar om det fysiska kretsloppet som en ytterst sett negativ och destruktiv rundgång utan någon annan mening än att hålla systemet vid liv. Den ultimat tärande och dödande principen. Därför märker man snart att antikens filosofer egentligen talar om denna värld när de använder ordet Hades. 

Och alla är de ytterst kluvna. Platon vill lovprisa den här världen som en helt god skapelse men liknar ändå kroppen vid en grav! Platonisten Plotinus har några hundra år senare utvecklat filosofin ännu längre (också han under inflytande av indisk filosofi) och betonar hela den lägre världen som en tillvaro i det ultima (yttersta, bortersta) syndafallets mörklagda region där ingen insikt själens verkliga natur längre finns kvar. 

När själen fallit ända ner till botten i den antika världsbilden är hon enbart sin hudfärg, enbart sitt kött. Då har hon mer börjat lika Djävulen än Gud och är snar att dra gränser och invända sig mot allt och alla. Hon har blivit Luficers Uppror mot det gudomliga medvetandet. Hon kastade bort det Allt hon kunde överblicka för att springa runt på en liten jordplätt och hetsa mot alla och alla som inte liknar henne själv i hennes tragiska belägenhet.

Det vore att förnedra Jupiter (Guru på sanskrit) att tala om filosofi när den här nobla planeten passerar genom kvinnans könsliga mynning eller Dödsrikets portar. Det enda som finns kvar av planetens sanna höjd (den härskar som bekant i det globala Eldtecknet Skytten) skulle vara någon diffus andaktsstämning inför naturen. Det är en lång väg tillbaka när själen fallit så djupt att den faktiskt inte ens längre funderar över den kulissvägg som den materiella tillvaron utgör. Det är på det här låga medvetandeplanet man istället börjar hetsa över korkade saker som hudfärg eller nationalitet. 

De här fyra horoskopen påminner om hur olika förutsättningarna är, när själar återföds till jorden, och att det troligen är hela nationer som reinkarnerar i grupp. En gång nasse alltid nasse. Nu har vi tyskarna från Andra världskriget som "etniska svenskar" för det var ju Ultima Thule nazityskarna förhärligade på sin tid.

Det är med andra ord ingen större mening att peka finger åt uppenbart efterblivna själar. De har sin väg att gå och måste svettas ur sig sina falska föreställningar. Jag läste djuppsykologen James Hillman, med årtionden av erfarenhet av självmordsbenägna människor och hans kommentar att terapi helt enkelt inte hjälper. Har en själ fallit ner i de inbillningstillstånd som astrologin kastar en smula ljus över, är det ingen utom själen själv som kan befria sig. Är själen helt uppslukad av dödsmotivet kanske man får låta den begå självmord, både i tre och fyra liv. Så småningom blir själen mätt på den typen av upplevelse och är, äntligen, redo att ta sig an ett nytt livsuppdrag.

Man undrar hur många liv kvar som rasister Ultima Thules medlemmar har, alla fyra horoskopen har allvarliga problem enligt den här bloggens förenklade variant av den antika/indiska astrologin.





5 kommentarer:

Anonym sa...

Å du milde vilken smörja..

Anonym sa...

Ulf Hansen är född samma dag som Sturmark!
S

Seaward sa...

Stort leende. Såg Sol/Saturnus-oppositionen och härdsmältan i Kräftan, men glömde kolla datumet!

Det understryker ytterligare att det troligen bakom Sturmarks "religionskritik" döljer sig ett mått av sunkig främlingsfientlighet, snyggt uppklädd och maskerad bakom pseudodiskussioner.

Dvs. Mars/Venus i Kräftan är en liderlighet som här bytt skepnad till oresonlig rädsla inför det främmande och ett absolut ointresse av att ens i princip överväga vad "andra sidan" säger.

Dessa är då de hopplöst fallna själarna som bara döden kan rädda så att nästa livspussel kanske artar sig bättre.

bloggare på icedaniel.se sa...

Horoskopet tycker inte om arbetargrabbar från Nyköping tydligen. Men vem tycker om vanliga arbetarknegare i dagens Sverige, så det är ju horoskopet inte inte ensam om. Ta istället och gör ett horoskop på dina kompisar på Södermalm, så är det nog lycka och evigt liv.

Seaward sa...

Som engångsbesökare kan du naturligtvis inte ha sett att just Stockholms högeregoism är en av bloggens tematiska referenser i diskussionen om hur den bra och öppna människan ser ut - med eller utan horoskop.