Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 juli 2012

We're only in it for the money (m)




När jag för bara en vecka sedan skummade 59 namn som alla haft oturen att födas då kungavärdighetens stjärna Regulus doldes av den onde och snåle husbonden Saturnus, visade sig - passande nog - Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Alenius vara en av dem. 

Det är väl känt att astrologiska symboler "spiller" över på omgivningarna så att en riktigt turbulent människa stör hela omgivningen med sin dissonans. En människa med stor emfas på Lejonets tecken kan därför misstänkas mer än genomsnittligt involverad i frågor om makt eller ledarskap, men även i frågor om barn, lek och kreativitet! 

Det är alltid en utmaning att bestämma sig för vilket av alla sorters Lejon man ser i ett horoskop, men en hjälp på vägen är kartans allmänna tonläge. Återkommer flera indikationer av samma typ kan man försiktigt stryka varianterna en efter en, tills en sorts Lejon verkar det troliga.

Jag tror ibland medierna i deras nyhetstorka och omöjliga uppgift att vara kreativ från morgon till kväll smygspanar mot bloggosfären, för här kommer ett "scoop" i AB om Roberta Alenius som regeringens högst betalda politiska tjänsteman. Om det inte är ett direkt orsakssammanband med studiet av "blockerad kungavärdighet" är det uppenbarligen dåliga tider för ALLA moderater just nu. Folket har sett hur deras politik representerar det sämsta med människan, hon som låter girigheten styra precis allt i livet - som vilket jobb hon styr kosan mot. 

Alenius horoskop har verkligen alla de signaturer som tyder på någon som bara är med i leken för att det lönar sig. Politik som ett sätt att sko sig själv, grunden till vårt välgrundade politikerförakt.




Bristen på födelseklockslag gör att frågan är öppen om den moderata kvinnan båda har en blockering mot den genuina noblessens Regulus och ett sinne (Måne) som går i bockguden Pans tecken, en symbolisk markör som naturligtvis sågs med strängare ögon i antiken än i vår sexualiserade och dekadenta kultur.

Åter är det förstås så att alla Månen-i-Oxen inte blir horkarlar eller horor, utan än en gång måste man ut och söka grundtonen i hela kartan. Men med fallet Alenius är det svårt att se något annat än en materialist som horar för status, fastän hon naturligtvis muttrar något om att hon minsann sliter hårt för sina 65.000 i månaden. 

Varför har då Alenius horans typiska horoskop, låt vara att hon i Reinfeldtland hittat ett sätt att maskera sin oförmåga till självanalys? 

1. Den passionerade krigaren Mars är i negativa Jordtecknet Jungfrun precis som den kan ses hos hennes chef, Fredde Framåt, ytterst flitig när det gäller att manövrera sig fram mot de mest bördiga jordarna där man vet skörden blir maximal. Det är ingen slump att vi har ett överskott på Jungfrur bland de sorgliga brittiska flickor som visar brösten för pengarna i brittisk tabloidpress. 

Kanske tvingas de av sin egen själsliga norm att söka bevisa att de minsann inte är prudentliga och jungfruliga, kanske är det helt enkelt så att Jordelementet har en kraft i sig. Inte för inte kallar den indiska astrologin de tre Jordtecknens naturliga positioner (husen 2, 6 och 10) för "resurshus", dvs Jordelement är mer än genomsnittsmänniskan fixerad vid ägodelar och pengar (Oxen), tillgångarnas förmerande (Jungfrun) eller tillgångarnas fördelning (Stenbocken).

Bland moderata politiker hittade bloggen knappt en enda Sol i Stenbocken, däremot mängder av Månen i Oxen och Jungfrun. Solen i Stenbocken dominerade istället (s)-politikerna som grupp. Det säger det mesta om vilket mognadssprång Stenbocken innebär jämfört med de två första materialistiska tecknen.

2. Alenius har båda Ljusen i den gyttjiga och materialistiska kombinationen av Jord och Vatten, och Solen i Kräftan - ännu en parallell till sin chefs horoskop! - är i sig känd som närighetens säte. Den äldsta bevarade skissen över Kräftans tecken, skriven av romerske astrolog-skalden Manilius var sannerligen inte nådig, och citerades till del i ett tidigare inlägg om Reinfeldt.

3a. Tre planeter har ett särskilt förhållande till varandra och bildar en "ömsesidig reception" fast involverande tre planeter på besök i varandras hemmatecken och inte två. Se hur det sensuella och materialistiska sinnet i Oxen spanar mot den karriäristiska Solen i Kräftan som sinnelaget disponerar över. Har vi inte redan i ett tidigare inlägg noterat att Reinfeldt i själva verket är en marionett, att andra äger honom! 

Solen i Kräftan har sjunkit ner i Vatten och intresserar sig mest för livet i den puttrande gölen, den här helt omedveten om hur det egna sinnet beter sig (re-agerar) eftersom Månen i Oxen symboliserar psykets utslocknande i ren och skär kroppslighet. Man ÄR sin vy av landskapet, man ÄR smaken på tungan. Oxen är verkligen där själen verkligen går ner för landning i dess korta besök som en tillfällig jordmänniska. Kortslutningen är total, själen glömmer sig själv i Oxens tecken. 

Det är därför de antika judiska astrologerna menade att detta var Pans eller Djävulens tassemarker. För den själ som glömmer sin identitet är inte mer än ett djur. Att sedan västerlandet söker reducera alla till blotta djur, visar bara hur stor den Negativa Kraften är för de själar som en gång dragits in i den. Platon trodde t.ex. inte att "jordatomen" delade samma lyckliga öde som de andra, och romerske filosofen Plotinus deklarerade 500 år senare att materia är Ondskan själv. 

Alenius ska nog vara glad ju senare på dygnet hon är född för att få maximal distans till Rosh ha-Satan i Oxens fot... För här är Regulus också bortkopplad, så att resultatet blir den mest visionslösa materialist historien skådat. Ja, var det inte Reinfeldt som ansåg "visioner farliga"? Hans förbannelse till och med läcker över på de närstående så att vi hittar samma historia på Alenius himmel !!!

3b. Solen, den dagaktiva strebern, är alltså exceptionellt närig i Kräftans tecken och än mer så när dess disponent identifierat sig med materialismen och pengarna i Oxen. Men Solen håller i sin tur ett regisserande öga på sin del av livets scen, och det råkar i det här fallet ge rik utdelning: i Lejonets tecken sjuder det av aktivitet. Inte bara söker Saturnus makt och position inför andra, Saturnus är i sin simplaste form bara en statusjägare. Att den så kan vara just i detta fall indikerar det faktum att den tycks vilja hålla Regulus, den nobla och kärleksfulla konungen utanför spelet! (Åter, en fluga gör ingen sommar, men när flera omen av dystert slag börjar hopa sig...) 

Framför allt hittar vi Venus i Lejonet den här perioden, en knepig position eftersom den tyder på en stark attraktion till starka eller vackra människor, "det lyckade folket". Venus i bemärkelsen pengar kan vara en aktuell läsart just i Lejonet eftersom alla typer av spekulerande människor, aktieklippare och den låga sorten, är en av Lejonets avarter. Lejonet står ju för lek och kreativitet och det är precis vad värdepapperssnurran handlar om. Barn som leker. Ja, barn är också en av Lejonets konnotationer.

Solen i näriga Kräftan blickar mot Lejonet, chefen eller kungen som med Venus ombord ser ut att vara rätt man att hugga klorna i. Alenius var inte nöjd förrän hon kunde manövrera sig fram till statsministerns högra hand, eller närapå.

Hur kan detta förklaras utifrån ett horoskop som inte ens är hennes utan bara kartan för själva dygnet?

Jo, på ett primitivt sätt var det här ett fantastiskt gynnat dygn. För nu sluts cirkeln.

3c. Venus i Lejonet ägs av Solen och det kalla och behovsfyllda Vattentecknet Kräftan, och Solen ägs av den totala kylans Måne i Oxen. I Jordelementet möter den absoluta negativiteten - motpolen till Eldens absoluta positivitet. Nu står Venus förvisso i Eldtecknet Lejonet, men det är inte ett äkta Lejon, för Solen själv talar ett annat språk. Den här kvinnan föredrar näriga arbetsledare, sådana som hon själv. Alla vet precis varför de är med i leken. De vill få ut massor av pengar ur politikerämbetet. Reinfeldt passade på att höja sin egen lön rejält de första åren. Att frysa hjälpen till arbetslösa sex år i sträck har han inga problem med...

Alenius hora (Venus) minglar nu i Lejonets tecken - med de rika och mäktiga - och dålig vore väl den fallna flicka som inte tänker på dem därhemma och skickar dem lite av det överflöd som livet i de rätta kretsarna genererar. I det här fallet är dygnet övertydligt. För när Venus kastar sin blick mot det egna hemmet, så är det ju Oxens tecken hon äger (i det materiella) och det är också här Alenius har Månen, hemmets planet!

Vi har således en trippelsidig reception, som bildar en rundgång jag inte tror någon som välsignats med den (på gott och ont) önskar bryta sig ur.

Men jämför Alenius kombination av hungerns Måne, arbetets Sol och pengarnas/välmåendets Venus med en korrekt människas trippel, vänsterledaren Jonas Sjöstedt. Sedan inser man att det inte finns någon jämlikhet, inte på jorden och kanske inte i himmelen heller.  Däremot perfekt rättvisa.

Alla själar är inte lika långt komna, och horoskopen berättar något om var själarna snurrat till det för sig under sina många liv. Horoskopet är faktiskt lite som ett läkarutlåtande och var det skitit sig som värst är också var varbölden håller på att brista, för att själen i sitt nästa jordeliv kanske inte längre ska vara lika anfäktad av lika banala ambitioner.

Roberta Alenius har med sin chef Fredrik Reinfeldt nått själens absoluta lågvattenmärke. Jag tror nämligen inte det är någon slump att zodiaktecknen från Väduren går ned sig direkt, når lågvattenmärket Kräftan klockan sex på urtavlan, innan de börjar kämpa sig uppåt och klockan sju når en viktig milstolpe i världen: Vågens mognad att hantera sin nästa rättvist och juste. Den lärdomen har moderaterna som grupp inte riktigt nått än.



Bonusspaning.

Solen i Kräftan, Månen i Oxen och Venus i Lejonet är en tämligen specifik "yoga" (kombination, förening) och mycket riktigt blir det utöver Alenius bara 18 träffar vid en sökning av drygt 6.100 sparade kändisfödelsedagar.

  • Alexandre Dumas;24.7.1802 - den troligen rejält olyckliga mulattförfattaren, barn av en fransman och en karibisk kvinna. "En för all, alla för en" (ur De tre musketörerna) kan ha varit hans sätt att söka betvinga sin deprimerande förankring i det döda stoftet.
  • Ernest Lawrence;8.8.1901 - Nobelprisbelönad fysiker. Förbättrade metoden att "ha sönder atomer". Ännu ett tydligt exempel på den negativa separativa effekten av Jord och Vatten när inte Eld (eller konceptens Luft) är jämbördiga.
  • Marshall McLuhan;21.7.1911 - med en hypotetisk tid framåt lunch får vi Månen i Oxen och från myntaren av frasen "media IS the message"
  • Kerstin Thorvall;12.8.1925 - excentrisk författare med stark dragning till negroida män - måhända en reinkarnerad svart själ i vit kropp som såg Lejonkungen i afrikanen.
  • Dixie 'Lori' Nelson;15.8.1933 - "monsterfilmer" är allt jag noterat här, men troligen en aktris som fastnade i primitiva filmroller
  • Evelyn Lauder;12.8.1936 - socialit, vd för kosmetikaföretaget Estée Lauder. Dubbelt drabbad av sjukdomen Cancer (Kräftans tecken verkar ha en del med den sjukdomen att göra...) 
  • Juliet Anderson/Judith Carr;23.7.1938 - Blev porraktris vid 39!
  • David Crosby;14.8.1941 - sexmanisk amerikansk rocksångare. Fick nya organ inplanterade efter att ha supit sönder sina egna
  • Mick Jagger;26.7.1943 - troligen sexmanisk amerikansk sångare, med ett gränslöst begär efter framgång. "Time is on my side, yes it is!"
  • Stephan Metreveli;12.8.1944 - kriminell fastighetsmäklare
  • Blomman;13.8.1944 - kriminell dagslända. En svensk från "skuggsidan" som fick delta i Eurovisionsschlageruttagningarna som "kuriosa". 
  • Kevin Ryerson;28.7.1951 - Shirley MacLaines medium, apropå att mingla med de rika och berömda 
  • Theo van Gogh;23.7.1957 - strävande konstnär som skar örat av sig i desperationen att inte komma någonvart i något avseende (se läsarkommentar nedan)
  • Elizabeth Wurtzel;31.7.1967 - författarinna till djupt dystopiska Prozac Nation
  • Anonym;31.7.1967 - flyktig bekantskap i 20-årsåldern. Söt men intetsägande servitris - noterar att föda och dryck sorterar under både hennes sol- och måntecken.
  • Kate Beckinsale;26.7.1973 - Kanske är också KB lika substanslös som föregående? Svårt att hitta någon enda kvalitet hos kvinnan förutom en förmåga att se yngre ut än sina år. Den löftesrika delen av filmkarriären tog slut för länge sedan utan att hon satte några verkliga spår. Nervös rökare.
  • Hynek Pallas;3.8.1975 - musikrecensent i SvD
  • Roberta Alenius;29.7.1978 - presschef
  • Elaine Bergqvist;26.7.1981 - "retorikexpert" my ass! En vanlig karriärist.

Tyvärr glömde jag ställa upp en hypotes för den här trippeln. I så måtto det handlar om ren karriärism med undertoner av mateiralism ser jag ingen tydlig sådan linje. Möjligen är det själva bristen på karaktär som löper som en röd tråd mellan många av de här namnen, vare sig redovisat eller ej, tycks "fallen lusta" vara en minsta gemensam nämnare för en stor del av gruppen.

Den mest tragiska varianten av den ständiga hungerna avslutade Beckinsale måhända sin filmkärriär genom att gestalta: hon var vampyr i flera filmer på raken! Dömd att suga andras blod men aldrig nå tillfredsställelse. 

Men detta är då mer en fråga om det "nödiga" Vattenelementet baserat på iskalla Månen i Oxen. Vatten och Jord behöver energi från utanför sin egen sfär - från Elden, från Solen. Att Solen som i Alenius fall brinner genom Vattnet innebär alltså att andesjälen i detta liv tenderar åt instinktslivet och behovstillfredsställelse, inget mer. Se även inläggen om Sol-Kräftan Stefan Löfven, förutsägbart nog FÖR profithungern som motivation för vårdverksamhet.

_____

Anmärkning. Ett litet utsnitt av Venus-Lejonets många problem är självupplevda eftersom bloggarens Sol i Vågen hejdas i sitt livsuppdrag av dess ägare Venus som ännu dröjer kvar i Lejonets tecken. Att detta bildar en ömsesidig reception har varit på både gott och ont, det kan sägas efter femtio. Astrologin lämnar åt var och en att utvärdera en sådan motsägelse som att den ömsesidiga receptionen sägs höja aktierna medan Solen och Venus är varandras fiender... 

Före filosofins inkomst runt 45 förspilldes livet på en jakt efter skönhet på ett sätt som till sist ledde till att partnerskapets tecken Vågen till sist kammade noll. Å andra sidan alltid en remarkabel lätthet att umgås med folk och ett och annat exceptionellt kuriöst tecken på att barn ser mer än vuxna. 

För några år sedan kom ett barn som föräldrarna upplevde som problematiskt, sent i utvecklingen på alla sätt och vis fram till mig och i en gest jag inte varit med om på hundratals år, kysste den fyraåriga lilla pojken min ena överhand. Fattades bara en kungatron för att komplettera den scenen! Det, i ett nötskal är en ömsesidig reception mellan Venus och Solen och med Solen i konungens femte hus. 

Jag tror mig minnas fragment av två blåblodiga liv de senaste tusen åren, och ytterligare något om man backar längre tillbaka. (Är tidigare liv-minnen av mer betydande slag också Lejonets kraftfält som mind-fuckar individen? Ja, Månen i Lejonet kanske eller de helt mångalna månarna i Vatten, men knappast en Måne i Tvillingarna med kärva och realistiska Saturnus som "överjag". Jag är extremt skeptisk!) 

Hur mycket av sina tidigare liv man märker av tycks vara individuellt, och frågan om hur många tidigare liv som samtidigt rörs in i ett enskilt kan inte besvaras annat än med att: Allt finns i Alla. 

Men det budskapet hatar ateister och moderater för deras själar vill inte dela med sig. Det negativa Jordelementet stänger sig, sluter sig, krossar och förringar. Innan syndafallet sträckte sig Adams huvud ändå in i himlen, lyder ett gammalt judiskt uttryck. Så sant! 

Runt 50-årsdagen hade jag några symboliska (?) dagar av hjärtproblem. Just som hjärtat verkade moget att lägga av expanderade min själ och var flera gånger större än den fysiska kroppen. Mer voluminös än den fysiska och åtminstone en meter högre. 

Det var så påtagligt att jag mitt i dödsångesten (inbillad eller verklig) hade tillfälle att registrera saken. Det måste ha varit "aurakroppen" jag i det läget - redo att lämna stofthyddan - blev medveten om och identifierade mig med. Ungefär som om de fallna själarna identifierar sig med materien eller det grovfysiska höljet.

Hur ska man se på Alenius Venus i Lejonet i skenet av det här? Hon har tumme med de härskande helt klart, och hon tjänar grova pengar på att ha valt vilka kontakter hon ville knyta. Det enda som inte finns i hennes värld är Regulus, den värdiga konungen. Ödesplaneten Saturnus har nämligen sett till att hon inte skall få veta något om Godheten på det här varvet. 

Säkert är detta en djup lektion för själen, att så förytligas som bara Saturnus kan när den ägnar sig åt sina piffiga ytstrukturer. (Som "själens form" blir jag inte riktigt klok på Saturnus, är den både det mest ytliga och det djupaste samtidigt. Herakleitos sade ju om Själen att dess enda dimension var "Djupet"!) 

Fixeringen hos Saturnus på Lejonets glamorösa yta är en en rebus hon håller på att lösa för sig själv, och hon har för den sakens skull sett till att nästla sig i närheten av en så kallad Ledare - Reinfeldt. Detsamma gäller troligen det ansenliga antal andra själar som föddes under samma ungefärliga tidsfönster: alla är det här för att genom den blockerade Regulus lära sig något om dåligt ledarskap.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara påpeka, ang listan, att det blivit lite förvirrat när det gäller van Gogh. Det var Vincent van Gogh (30/3 1853) som var konstnären. Theo van Gogh (som väl var född 1857, inte hundra år senare)var hans konsthandlare till bror, som stod honom nära och försökte hjälpa honom.
S

Seaward sa...

Helt rätt - mitt slarv. Såg bara de laddade orden "van Gogh" och tanken skenade vidare...