Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 augusti 2012

Assange, den besatta


Förlöpare till den vita rasens förestående sammanbrott?


Cirkus Assange!

"Kan bli världspolitik", säger DN (även SvD) Och det är ju det jag sagt i nu tio horoskopbetraktelser över denna man, ända sedan enbart årtalet var känt, via horoskopet för dygnet och senaste upptäckten av hans exakta födelseklockslag. Den faderlösa rättshaveristen ger sig inte förrän han lyckas ta sitt ärende till historien! Han VILL vara där det skapas världshistoria, kosta vad det kosta vill.

Den antika astrologin har bevarat väldigt lite material om hur man använde fixstjärnor vid tolkning av ett personligt horoskop.

Bloggen har länge kastat en sneglande blick på den onda stjärnan Algol i Oxen, efter att ha noterat fragment bland Dödahavsrullarna som visar att judiska astrologer uppenbarligen använde stjärnan vid karaktärsanalyser under det 1a århundradet fvt, om inte förr. För balansens skull introducerades nyligen också en "god" stjärna, Regulus i Lejonet.

Genast noterade jag flera fall där den snåla och restriktiva Saturnus kom mellan Regulus och planeten jorden och där horoskopen tillhörde egoistiska högerpolitiker.


Min misstanke var att diktatorn Saturnus inte gillar att ha någon välgörande kraft "över sig", utan stänger dörren till den välsignelse kungavärdighetens stjärna ger: en god Lejonkung är inte diktatorisk utan älskvärd och generös mot hela sitt folk, själva motsatsen till högermänniskans mentalitet där i synnerhet Reinfeldtarna satt ett nytt lågvattenmärke i korrupt gynnande på kommunal och riksnivå av dem som redan har det bäst.

Juryn rådgör ännu om Saturnus innebär en permanent och livslång blockering mot själva tanken om den nobla människan eller om Saturnus, som den ibland beskrivs, bara sinkar insikten om vad som gör en människa god. (Och frågan försvåras av att enskilda horoskop med blockerad alternativt sinkad kungavärdighet kan innehålla ANDRA budskap av hög kvalitet.)

På samma sätt är Julian Assanges horoskop problematiskt fast på omvänt sätt: Om Satans stjärna Algol är en korrumperande influens, borde då inte diktatorn Saturnus sträva att hålla sin domän fri från korruption eller gycklande. (Djävulens mildaste form verkar vara den simplistiska kåtbocken Pan, en harmlös nolla till hedonist som enbart lever sinnestillfredsställelse!)

Frågan om fixstjärnorna och den Stora Ödespenseln Saturnus är så intressant att det vore dumt att spekulera i frågan. När rätt tid är inne ska bloggaren ta sig an ämnet på ett systematiskt sätt och presentera en kvantitativ studie. Just nu kan dock det sägas utifrån Assanges horoskop, att Satan med makthavaren Saturnus stinker illa. Tänk psykologiskt, vad händer med de motiv som en diktator söker borttränga eller censurera. Radikaliseras inte en opposition, kommer inte bortträngningar tillbaka etter värre, men som rena nidbilder? 

Det har sagts att Assange är spritt språngande galen, en paranoid tok, och Algol med Saturnus skulle faktiskt kunna tyda på det. Satans främsta "merit" är ju att den korrumperar och vanställer normaliteten hos allt den rör vid. Detta upptäckte bloggen (fastän helt politiskt inkorrekt) vara fallet med Algol och kärlekens Venus. Homosexuella har sin Venus förvänd av Djävulen i onormalt hög grad. Det ger paradoxalt nog den allt annat än syndfria Katolska kyrkan rätt (och alla gapiga artister, Madonna, Elton John, Pussy Riot fel). Paradoxalt, eftersom det var med kristendomens seger som astrologin dog ut i västerlandet, för att senare introduceras av araberna som vårdat det västerländska kulturarvet lite bättre.


Inga kommentarer: