Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 augusti 2012

Citibankgrundaren: När Fan blir gammal blir han religiös


Sanford Weill för fem år sedan

SvD:s Wall Street blogg - borde det inte ha varit "Wall Street Blog" eller "Wall Street-bloggen"? - berättas att grundaren till en av USA:s jättebanker på ålderns höst blivit en kritiker av dessa kapitalismens Tyrannosaurus Rex - giriga monster enbart inställda på att befästa och berika sig själva, megaversioner av den västerländska människan i sitt osminkade tillstånd, en egoistisk barbar utan några högre ledstjärnor i livet.

Jag kan inte i korthet spåra denna plötsliga omvändelse i stjärnorna men talesättet om Fan som omvänder sig när han börjar besinna sin dödlighet brukar spela in. Vem minns inte den rabiata ateisten Antony Flew som på gamla dagar plötsligt tänkt igenom saken lite bättre och insåg att ateismen är nys. (Där gick mycket luft ur originalet till det svenska plagiatet Humanisterna).

Men Sanford Weill har ett fantastiskt horoskop som antyder hur det USA-födda barnet till två judiska flyktingar från ett allt mörkare Europa kunde göra en så enastående karriär i finansvärlden. Den Amerikanska Lögnen, ursäkta Drömmen, bygger just på sådana här enstaka fall och bortser helt från att de stora massorna försmäktar och lider i "det fria valets" förlovade hemland. Det går bara inte att lyckas - oavsett statsskick - om man inte har lyckliga stjärnor med sig vid födelsen.

Eftersom Weills födelsetid är okänd vet vi inte vilka av planeterna som är extra lyckosamma i hans fall, och får falla tillbaka på deras essentiella naturer, i synnerhet Jupiter, den stora välgöraren.



Men låt oss ta det utifrån den sjunde himmelen. Saturnus står i sitt negativa härskarläge Stenbocken. En jämnbrun kolorering av kartan, Saturnus tar inte order från någon annan planet, inget annat element än den rena materiens symbol blandar sig i. En så här stark Saturnus är sannerligen en klipplik grund och passande för alla som grundar imperier (se tidig diskussion på bloggen om att det är Stenbocken i Kamprads horoskop som står för grundaren i honom).

Pengar gillade Weill - Venus knyts samman med girighetens demon Drakhuvudet och i Luftelementet handlar det förstås om luftpengar (en bank skulle kollapsa i samma ögonblick alla sparare begärde ut sina slantar).

Men aptiten på stora pengar förankras via Venus disponent Saturnus i det fysiska Jordelementet. Tydliga budskap så långt.

Mannens liv började svårt, Månen är fallen i Skorpionen och attackeras av sin egen värd, Mars. Det är nog inte så svårt att läsa in polackernas judehat i den här Månen, även om Weill föddes på amerikansk mark. Mars i attack mot den sårbara Månen kan ofta antyda förföljelser av olika slag, jag har t.ex. noterat fall där Månen i kombination med Mars i kvinnliga horoskop uttryckt sig som våldtäkt. 

Möjligen kan man läsa Sanford Weills Mars med undertryckaren Draksvansen som att hans familjehem (Månen i Skorpionen) baserades på en vilja att få stopp på aggressionen i Polen, "hugga huvudet" av aggressorn genom att helt enkelt fly till ett nytt land. Det är en efterhandskonstruktion, men en rimlig sådan.

Eftersom undertryckaren Draksvansen också håller den stora förmögenhetens Jupiter under isen, uppstår problem! Hur kan en så framgångsrik bankman ha en så skadad förmögenhetsplanet?

Svaret kanske ligger i andra änden på månnodsaxeln, om bankmannens bakgrund är flykten till USA för att dämpa antisemitisk aggression kanske man på samma sätt tvingades överge gammal förmögenhet eller åtminstone tillgångar i Polen. Jag vet inte om Weills föräldrar kom till USA som trashankar eller privilegierade immigranter, men det är intressant att Månen (rötterna i denna värld) har så intrikata besked inom sig. Lejonet blir här verkligen ett "härska eller inte härska".

Ett ännu bättre svar på hur en "halshuggen" Jupiter kan producera sådan rikedom ges av den ömsesidiga receptionen med Solen (av alla viktiga planeter!) - Jupiter och Solen går på samtidig visit till den andres tecken och stärker banden. Lejon - dominans - Fiskarnas Jupiter - räddaren från nöd. (Googlesök bloggen för begreppet Zeus Soterios.)

 Om Draksvansen eliminerar Jupiter som "stor förmögenhet" har den inte lyckats hindra Jupiter för att haka ihop med det levande nuets Sol, möjligheten här och nu att starta om, lyckaas etc. Man kan också läsa Solen i de världsliga förlorarnas tecken som ännu en signal på att Weills resa som kapitalist har varit ett sätt att revanschera sig för sitt förflutna.

Solen i Fiskarna är plastisk och ombytlig, men med disponenten Jupiter hamnar man till sist ändå vid rågan om Jupiter ska medges sina "lätta rikedomar", sin monstruös kapitalansamling, eller om Draksvansen indikerar att huvudet på girighetens demon måste huggas av!

Det ser faktiskt ut som om Weill gått full cirkel när han nu sätter ord på precis samma astrologiska komplex (i Lejonet) som också låg bakom hans veka början i detta liv (fallen Måne i dödens Skorpion) !!!

När fan blir gammal, blir han religiös.

Men under åren dessemellan ger de fyra elementen ett tydligt exempel på hans typiska livsyttring. ELD och VATTEN i krig hela vägen. En "sensationalist", en som brinner och är i hektisk verksamhet. En manlig motsvarig (fast mer mogen) till Madonnas helt Eld- och Vattendominerade födelseögonblick.

"Eldsjälar" ska troligen inte dem kallas, som enbart har ett eldigt horoskop.Det är först när det börjar droppa vatten på elden som det verkligen tar hus i helvete och de extrema livsöden resulterar som man kan tro är resultatet av en "eldsjäl". 

I själva verket är det elden som hatar vattnet och därför skruvar upp lågan ännu mer. Eldsjälar är patologiska livshungrare, driva av en enorm skräck att hamna i sorgens element Vattnet! De här människorna brukar ofta bränna ut sig helt, men en del lyckas enormt väl. De är krigare, oavsett hur Mars står, de är helt enkelt offer för de primitiva elementens kamp.

Och nu, på ålderns höst, ser Weill vanvettet i sin forna värld - pengamänniskornas patologiska försök att besvärja olyckan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Off topic. Det är inte trevligt att läsa det nya citatet på sidhuvudet… Varför? För att det stämmer. John Pierpont Morgan tillhörde kabalen, hans släkt gör fortsatt det, som styr och kontrollerar jorden. Har ej kollat hans horoskop, men betänk att det är p.g.a. denne man vi idag saknar tillgång till fri energi! Sagt och gjort: han är garanterat född efter klockan 16.00 då månen inträder ja, i vilket tecken då, om inte den näriga Jungfrun. Med en sol i Väduren med Rahu! (Och Ketu med Saturnus på andra sidan...) Egenmäktighetssyndrom! Med Jupiter i näriga Kräftan tillika Mars. Jag, jag, jag (f.ö. Service-to-Self orienterade människors mantra). När Nikola Tesla inkarnerade var det med andemeningen att ge jordens medborgare tillgång till fri energi så att vi slapp jobba för vår överlevnad och att däristället kunde använda vår tid till andlig och spirituell reflektion. J.P. understödde Tesla inledningsvis, men när Tesla upptäckt den fria energin utan ETT NÄT – ströp J.P. finansieringen för att ”hur ska man då kunna ta betalt?”, ungefär. Sedan har spiralen gått nedåt och kabalen gör allt för att förhindra oss tillgång till spirituell anknytning och uppvaknande. Och du vet väl att Svenskt Näringsliv och regeringen går i deras följe och de dumma svenskarna följer som ett gäng burkar efter en bil framförd av nygifta. Hur skulle världen se ut om alla vaknade och började blomma upp?? Jag blir inte en sekund förvånad om det är kabalen som ligger bakom lanseringen av den felaktiga tropiska zodiaken, medan de själva begagnat sig av den korrekta! (Deras historik ä låång!). Filmtips: (lång som ett ösregn, men likväl sevärd!) http://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s THRIVE: What On Earth Will It Take?

Har du reflekterat över Meles Zenawis död. Mannen som hade liemannen Saturnus i just Vågen…

Mvh/R.C.

Seaward sa...

On-topic: Kontexten till ett sådant här citat är ju naturligtvis den massiva vantro som en "rationella" svensken berömmer sig av. Att då komma till en astroblogg och upptäcka att en av materialismens största husgudar menar att astrologin har fog för sig blir då som att få en svettig socka instoppad i käften. Hela ens världsbild vacklar. Dessutom är det en dubbelsocka eftersom redan Morgans citat är en smart och underfundig snyting som heter duga.

Sedan kan man välja om man vill delta nere på jorden i det aktivistiska perspektivet och bekämpa kapitalackumulation eller backa några steg och se filosofiskt på den ÄNDLÖSA kampen mellan Ljus och Mörker. Där är olika människor olika lagda, och ens dharma (avläses ur 1a, 5e och 9e huset) kanske ger en fingervisning om vad man har att göra.

Med tanke på att du inte kollat hans horoskop förundrar det lite att du strax börjar analysera Månens position under hans födelsedygn och kommentera den sannolika punkten. Som litteratur betraktat borde du ha omformulerat någondera för att inte hamna i ren självmotsägelse.
:-)

Din fråga "du vet väl" är förstås retorisk och du talar till ev. andra läsare. För är det något jag haft roligt åt så är det Svenskt Näringslivs horoskop! Jag tror knappt jag citerat någon karta lika ofta.
:-)

Att konspiratoriskt tillskriva någon diffus maktgrupp i vår tid senantikens feltänk kring den tropiska zodiaken säger att du definitivt borde göra en storstädning på hemmaplan. Här blandas insikt med ren smörja. Jag hoppar av princip över alla texter som jagar världskonspirationer.

Det kan uttrycks som mycket sannare, men förstås inte alls lika fantasieggande, som att egoister alltid bildar klubb. Sedan kan skrivbordsforskare sitta och kasta bisarra och ibland t.o.m. anakronistiska nät av sammanhang. Jag nöjer mig med Satans nät, det täcker in alla förhållningssätt jag inte i det här livet råkar gilla! :-)

Zenawis död - det händer så mycket varje dag att det är omöjligt att hinna blogga om allt. Det är nästan bara slumpen som styr vilka nyheter som får en astrovinkling på denna blogg. Ja, och så de metodiska studierna då som ligger och puttrar ett tag i bakgrunden innan jag får tid att testa vissa intryck kvantitativt.

Einar Wåhlberg sa...

Kära RC!! ;) Jag tackar för tidigare beröm av mig som "extremt intressant horoskop".

Hål i den "oficiella versionen" automatiskt betyda att alla konspirationsteorier som figurerar är sanna. Vad gäller just Tesla tänker jag inte uttala mig om då jag inte satt mig in i det. Men jag rekommendera dig med att vara försiktig med att sitta ensam och fördjupa sig i konspirationer och sedan tro sig vara någon sorts "ljusspriddare".

Tänk på att engagemanget för världen bör komma från hjärtat och inte från något nojjigt litet ego som oroar sig för att vara i den grupp som är "längst ner i pyramiden". Jag minns att du hade Saturnus i Oxen och Jupiter i Skytten så det är väl naturligt för dig att fixera dig vid maktstrukturer du läser om på jorden och andra dimensioner du läst om.

Anonym sa...

Hej E! Förvisso är både mina tredje och fjärde chakran ännu ej i balans! Men se filmen och erhåll en ny infallsvinkel. Den är bra. Jag har en lång väg kvar till att vakna som ljusspridare! Jag har redan hoppat av samhället till stor grad, så det var inte betraktat ur min egen synvinkel. Men sanningen kryper förr eller senare upp till ytan och visar sig även om den verkar osannolik, obehaglig eller vämjelig... när vår medfödda "slöja" lyfts. Vi har alla vår del i helheten.

Mvh/R.C.