Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 augusti 2012

Cyklisten Armstrong - bedragare från början till slut?


Rubriker i AB den 25 augusti 2012


Lance Armstrong lät bitter när han deklarerade att den biologiske far som lämnat hans tonårsmor inget alls betydde för honom. 

Det här förkastandet av fadersgestalten kan vara en förklaring till att han utvecklade en myglares kvaliteter som idrottsman och där inte ens en dödshotande cancer som kom emellan gjorde något för att rensa upp i mannens själ. Han fortsatte dopa sig för att osportsligt och med extrem själviskhet tjuva sig till ett övertag gentemot sina konkurrenter och medaktörer i cykelsporten.

När har han förlorat alla sina sju Tour de France-titlar, är avstängd på livstid från sin idrott och fullständigt vanärad. Går det att se något av detta i horoskopet för enbart dygnet (födelsetiden är okänd)?




Ännu en gång måste man stanna inför den påstått goda effekten av en ömsesidig reception. Här är det själva hjälteplaneten Solen som ömsesidigt byter tecken med transportören Merkurius. De binder samman dominanta Lejonet och den flexibla och rörliga Jungfrun, ett nog så tydligt budskap för att vilja dominera (Lejonet) i frågor om fysisk fitness!

Men Eld och Jord vistas inte i samma värld och när elementen tvingas samman tycks de skapa förråade förhållanden, men också grova naturer som inte har något emot att "hugga i". Utmärkt material för en dagverkare eller för kraftsporter.

Likväl är det något mystiskt med den här kombinationen eftersom också Månen eller moderskapet är involverat. 

Sade Armstrong enligt AstroDatabank: "All I needed was my mom, who got pregnant at 17 and never quit on her baby--me."

Men kan notera att den friktionsfyllda "icke-relationen" mellan modern (Månen) och fadern (Solen) också inbegriper kärlekens Venus som anses "fallen" i Jungfrun och ibland ger skrämmande själviska tendenser. Att den fallna Venus inte gynnar äktenskapet gav Armstrong själv prov på: han friade till vackra sångerskan Sheryl Crow efter en två år lång relation, men så fort de var gifta gick det troll i relationen och skilsmässan var ett faktum redan efter fem månader!

Se också detta inlägg om Armstrong och exhustrun Crow, som likt sin make också fick cancer. Var det Lance som själviskt flydde fältet så fort prövningens stund nådde hustrun? Blev han i det läget själv sin svekfulla far?

Att söka sia om moral utan klockslag är riskabelt. Det föds kontinuerligt barn under 2-2½ dygn som alla har precis samma grundhoroskop med Månen i samma tecken. 

Vad som talar för att använda Armstrong som den mest typiska personen för sin födelsedag är själva hans uppgång och fall. Ett extremt livsöde som troligen bättre än något annat lyfter fram de djupa kontrasterna i den här naturen. Övriga födda samma dygn är troligen okej människor, varken speciellt goda men heller inte patologiska fuskare. Det är notabelt att detta är en födelse till Jungfruns tecken som redan i antiken ansågs olycksbenägen och av indierna t.o.m. klassificeras som en fiende till det goda samhället, troligen på grund av dess tendens att sluta sig och inte vilja kooperera socialt. 

Nya Moderaternas horoskop med Jungfrun stigande och Lance Armstrongs fallna kärleksförmåga på väg upp i öster berättar allt om den extremt själviska utblick som inte lägger två strån i kors för en medmänniska! Allt handlar bara om att ens egen livsstil och de ekonomiska medlen till att förbättra sin egen position. (Hur patologiskt det här partiet och dess anhängare är, avslöjas av att också den andra välståndsskaparen, Jupiter, befinner sig i den ringa egopositionen, dvs. första huset! Dessa tendenser lyfter uppenbarligen effektivt fram det sämsta i det här zodiaktecknet.)

Om vi då tar Armstrong som Den Utvalde, han som mest perfekt uttrycker "tanken" med sin födelsedag och använder Månen eller sinnelaget som ersättning för den okända ascendenten, då resulterar följande tendenser hos planeterna i deras verksamhet:

Lejonet som indikator för personen gör krigaren MARS extra viktig, den är en yoga karaka (en indikator på ett samband eller en yoga) eftersom ett världsligt hörnhus knyts samman med ett triangulärt hus för själens andliga plikt på jorden. Mars äger (på sinnelagets nivå) det fjärde huset för hemmet och den personliga lyckan, men eftersom planeten är i grunden ond eller problemskapande, vänds den här till något gott !!! Barndomens besvikelse över den svekfulle fadern i det privata hemmet tycks ha alstrat den aggression som krävde en cykel för att rasa av sig!

Den naturligt onda Mars äger också det nionde huset för långväga resor, eller, för de mer avancerade själarna, högre studier och filosofi och religion. Det är uppenbarligen långväga resor som gäller i Armstrongs fall. Sju stycken till Frankrike bland annat.

Men nu är det frågan om inte dessa två demoniska månnoder är framme igen! För även om Mars ges klartecken som "verksam välgörare" ("för den här själen gör frisksportande bara gott") så förvanskas detta inflytande just vid inträdet i den sublunära sfären (Månens sfär som omhöljer jorden). Frö den måttlösa och giriga demonen Rahu (Draksvansen) agerar här som en spegel i Lustiga huset och skapar en förstorad och förvrängd nidbild av krigaren Mars. Och frågan är om det inte är här, i sinnets demoni som allt går snett.

Går man vidare och studerar hur pass sund denna energiska Mars i sitt "upphöjda" läge är, måste även dess ägare i Stenbocken vägas in. Det är Saturnus som härskar över Stenbocken och därmed har sista ordet i frågor om Armstrongs krigiska förmågor. Men det hårda slitets Saturnus står opposit "lätta framgångars" Jupiter och i den alltid rätt själviska gegga som Jord och Vatten skapar. 

(Såg Armstrong en gång i Dave Lettermans intervjusoffa, och det var den tråkigaste och mest självmedvetna människa jag någonsin sett - ett totalt sömnpiller utan något att tillföra den roliga showen annat än sitt vanliga tugg om hur han kämpade och övervann sin cancer.)

Jag tror det är här, i det "svaga köttet" man kan ana moralisk urholkning, för den sataniska axelns typ av lersörja är den kanske mest dubiösa vad gäller moralfrågor, och när den moraliska och gränsdragande Saturnus i Oxen dessutom ligger i händerna på den uttalat själviska och vinstlystna Jungfru-Venus, då går proppen ur den här kartan. Vi är tillbaka vid Solen i Jungfrun, ett livsuppdrag som faktiskt, och det måste i ärlighetens namn sägas, SKA handla om individen själv. Annars hade det inte varit Jungfrun utan något annat av zodiaktecknen. 

Av någon anledning känner jag flera män i Jungfruns tecken som alla är just sådana egenföretagare som Reinfeldt (med Jungfruascendent) troligen älskar. Alla gnäller de över skatter och världens jävelskap och jobbar långa och ensamma, ensamma timmar. Jungfrun ÄR ensamhetens tecken, som om det är här själen upplever kallet att jobba fram någon slags materiell särart. Lustigt nog struntar nästa tecken, Jungfruns motpol i sin sociala och allianstörstande läggning, helt och hållet i pengar och vinst. 

I Vågen är det istället det intellektuella begreppet "harmoni" (eller sökandet efter "proportion" som sporrar (se den här bloggande Sol-Vågens "look-alike-inlägg"), inte längre Jungfruns krafsande i jorden för att förbättra sina vinster! Om man fick se själens senaste tio liv på jorden utlagda på rad, skulle man KANSKE kunna ana sig till varför den valde att födas med Solen i ett eller annat av tecknen...

Vi har alltså hittat Armstrongs svagaste länk, den som troligen utlöste den oärliga tjuven i honom: en fallen Venus i egennyttiga Jungfrun och en Sol som driver på i samma anda. Detta är en klen bas för moralplaneten Saturnus, i synnerhet som den helt karaktärslösa Kräftan står mittöver och frestar med Jupiters "lätta framgångar"... 

Det är som vanligt mängden av detaljer som smälter samman till en helhetsbild som avslöjar en rejäl karaktärssvacka under den här perioden och egentligen varar den länge än bara de två dygn när Månen passerar Lejonet och så att säga plockar upp i sinnet den förbittrade stridisen som målas upp på himmelen. Faktum är att hela Jungfruns trettiodagarsperiod är suboptimal det här året, så länge Venus är i sitt fall och därför ger en vek bas åt gränsdragaren Saturnus.

Eftersom samhället har lagar och regler, brukar ingen märka att det går moraliska härdsmältor bland oss. Det är väldigt sällan en "svensson" prövas. Men här var Armstrong överambitiös: Drakhuvudet avundades den himmelska krigaren Mars och ville själv bli en gud - något de verkliga gudarna alltid straffar. När Månen passerar det högst dominanslystna Lejonet kan man nästa förutsäga att alla himlavalvets svagheter syns tydligare.


Andra födda i Jungfrun 1971

En sökning bland de 6.100 sparade horoskopen gav följande celebriteter och någon enstaka anonym:

  • Jada Pinkett Smith;18.9.1971
  • Lance Armstrong;18.9.1971
  • Prinsessan Märtha Louise;22.9.1971
  • Jesper Strömbäck;23.9.1971
  • Magnus Vasterbro;24.9.1971
  • Amanda Detmer;27.9.1971
  • Christopher O'Regan;28.9.1971
  • Henrik Fexeus;29.9.1971
  • Thomas Mattsson;30.9.1971
  • Jenna Elfman;30.9.1971
  • Kristina Henkel;4.10.1971
  • Sacha Baron Cohen;13.10.1971
  • Mikael Damberg;13.10.1971
  • Johanna Lind;13.10.1971
  • Anonym;15.10.1971

Frågan om hur mycket dygnets tolv ascendenttecken kan förbättra en "dålig grund" ställs på sin spets direkt. Jada Pinkett, född samma dag som Armstrong, är ju Will Smiths hustru, och de två påstår sig leva lyckligt i ett sedeslöst, dvs öppet äktenskap där otroheter är helt okej. 

Genast hör vi djupet av själviskheten i den fallna Jungfru-Venus ! De här två personerna försöker inte ens integrera sig med varandra, det är som två egoister bara av praktiska skäl valt att gifta sig. Är de båda homo och använder äktenskapet som täckmantel? Andra kvinnotjusare i filmens värld har ju varit gay, exempel som Rock Hudson och James Dean...

Prinsessan Märtha Louises synskhet och kontakt med sin ängel är nog så harmlöst. Nästan halva Norges befolkning menar att hon är en belastning för kungahuset. I en telefonintervju med SvD för några dagar sedan märkte man att hon troligen hittat änglamystiken i ett försök att ringla sig ur en kroppslig och social identitet hon inte trivs med. Men betraktat från Jordelementet är man helt oförmögen att förstå att ängeln är en själv! Man gör en "pryl" av sitt eget innersta. Så djup är klyvnaden till den egna andesjälen när själen väljer att jobba genom det tröga Jordelementet.

Strömbeck är professor i medier och journalistik och ansåg att tidningarna borde kalla Anders Breivik en "kristen terrorist". Blådåre. "Professorn" har ett vekt sinne, Månen passerar Vågen och sätter åter fingret på den ömma punkten: den fallna och själviska Venus i Jungfrun. Professorn hade uppenbarligen en egen religionshatisk agenda där...

Västerbro var en "reklamtextkritisk reklamtextförfattare" men jag har glömt detaljerna till att jag snappade upp den figuren i debatten. Kanske för att vederbörande försökte sitta på två stolar samtidigt... Fallen Måne i Skorpionen i närheten av "lätta vinsters" Jupiter.

Detmer är en aktris, datat sparat i samband med filmen Savin' Silverman men har glömt varför...

O'Reagen är en historieälskare, guidar turister i Stockholm iförd 1700-talskläder. (Jungfrun och fåfängan...)

Fexeus har lärt svenska folket hur den patologiskt fallna Venus i Jungfrun gör när den raggar genom att mind-fucka omgivningen genom beräknande kroppsspråk.

Nästa dygn föds Expressens självrättfärdiga chefredaktör Mattsson, samma dygn som den mest outhärdliga kvinnliga skådespelerska jag känner till, Jenna Elfman. Hon är scientolog och uttalat motståndare till psykofarmaka. Samma totala brist på ödmjukhet som hos Mattsson! Månen i hårda och politiserande Stenbocken tycks här förvärra en redan svag period.

Henkel är en tokig jämställdhetskvinna som författade bok om att ge barnet 100 möjligheter istället för bara två (manligt/kvinnlig). Troligen homosexuell. Det är fullmåne med Månen i Fiskarna vilket kan förklara en mentalitet i ett så totalt upplösningstillstånd.

Sedan löper Månen fram till nästa Vattentecken (Kräftan) innan vi får den helt klart perversa Sacha Baron Cohen. Hans klädpajaseri är typiskt för en människa helt i leran. (Jord och Vatten) Den enda placeringen i Luft (Venus) ger honom dock social instinkt och viljan att interagera med människor. Men efter figuren Ali G har han bara tappat greppet mer och mer.

Damberg tycks mig vara en urtypisk högersosse, och tycker profit på sjuka är vettigt. Samma födelsedag och brist på genuinitet som hos Cohen, en klart falskspelande sosse med en Måne i Kräftan som alltid hungrar efter vinster. Det gör både Sol och Måne näriga!

Fröken Sverige en gång i tiden, det var Lind. Hudvård är Jungfrun på dess allra enklaste nivå. Det tredje fallet fött den 13e. Här är det uppenbarligen tre olika ascendenter, för Cohen, Damberg och Lind är ens inte påfallande lika...

Anonym däremot har en gentil psykologi mycket lik Linds och är en höggradigt musikalisk och allmänbegåvad men introvert/hemmakär typ (en typisk Jungfru med andra ord) och som förlorade sin far i unga år, dock inte lika tidigt som Armstrong. Och eftersom nästan en månad nu gått sedan Armstrong föddes har vi återigen Månen i Lejonet, men vid den här tiden har Venus nått härskarläget i Vågen och borta är den gräsliga själviskhet som Jada Pinkett och Lance Armstrong representerade några veckor tillbaka.

Det som föddes efter att Venus hämtade upp sig var Cohen, Damberg, Lind och Anonym, och jag vill understryka: Anonym var en skrämmande begåvad och konstnärlig natur, och väl utvecklad humor. Månen i Lejonet resonerar visserligen fortfarande mot Solen/Merkurius i Jungfrun (en stark Merkurius ska man påminna sig) men helt klart innebär Venus i Vågen att Jungfruns kända själviskhet har upplösts. Anonym närmast lever för sin partner! Jag har intrycket att riktigt fina Jungfrur uppstår när någon planet hunnit in i Vågen så att det bästa av två världar möts. Jungfruns precision och Vågens sociala gracer.

Inga kommentarer: