Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 augusti 2012

Den egoistiske centerpartisten


Véronique Lönnerblad (Unicef) korrigerar i SvD centerpartisten Anders W Jonsson för hans skrivbordstorftiga försvar för att mäta människors fattigdom med samma måttstock oavsett var i världen de bor. 

För en normalbegåvad människa hörs direkt att Jonsson drabbats av ingenjörsfascismen, möjligen ekonomismen men definitivt marknadsliberalismen - alla pappersexerciser som förlorat känslan för vad mänsklig upplevelse är. Katrine Kielos bok om "den ekonomiske mannen" förklarar, tror jag (har inte läst boken), den psykiska sjukdom det här handlar om.
Läs Lönnerblads självklara svar på denne Jonsson som, ehuru långt äldre än partiledaren Lööf verkar ha lyssnad på hennes favoritförfattare Rand - ryssamerikanskan som predikade ohämmad egoism. 

Jag använder sällan fysiska attribut som argument (rasbiologin som den användes av nazisterna försträckte hela världen), men det lömska uttrycket som utgår från både Lööf och Jonsson har tydliga kopplingar till respektive horoskop. 

I faller Jonsson är det ännu ett fall där Månen i Vågen måhända har en instinkt att söka mått och proportion (han efterlyser "absoluta mått på fattigdomen", men hur tokgalet blir det inte när sinnets disponent Venus sedan går och ställer sig i den tunnelseende egoprincipens Vädur! Vågsinnet blir bara en fernissa som verkar plädera för objektivitet, men på djupet vet människan inte vad det är!"

Precis som med Fredrik Reinfeldt, med samma sinnliga åtbörd av Vågens harmoniska strävan, saknas fullständigt bas för det intryck Jonsson eventuellt gör på aningslösa väljare, sådana som inte förmår analysera utan nöjer sig med en politiker som verkar "trevlig". Det tog svenskarna många år att fatta vilket rävgift som dolde sig bakom Reinfeldts mjuka framtoning och Jonsson är ännu en ulv i fårakläder..


Men kan gå ett steg till i sökandet efter ett horoskops djupaste fundament. Om nu sinnet är grovt obalanserat på den här politikern och uppfattningen om balans och rättvisa fullständigt uppåt väggarna, blir följdfrågan: "Hur ur spår är centerpartisten?"

Även Venus i egocentriska Väduren kan vara mer eller mindre inskränkt och här är regeln: ju svagare Vädurens härskare Mars är, desto större chans att andra och mer rättrådiga budskap på himmelen kan neutralisera den måttlösa egoismen. Jonsson skyddar förstås Reinfeldts och Borgs linje med att framskapa ett segregerat svenskt samhälle. Indirekt önskar han se fattiga och rika och strider på gatorna mellan välbeställda och de underprivilegierade som det enligt Jonssons absoluta mått alls inte går nån nöd på.


Som mången imbecill förälder läxat upp sina kräsmagade barn vid frukostbordet: "Ät upp unge, tänk på att de svälter i Afrika." Det är på den här generande låga intelligensnivån den här osympatiska politikern opererar.

Allt denna okänslighet kan ses i det ONDA STRIDANDE LEJONET som ligger djupt under hans derangerade sinne (Måne). Horoskopet säger till det sjunde sinnet att han själv varit ett krigsbarn eller krigsoffer i ett tidigare liv och att hans brist på humanitet har att göra med själsliga förträngningar. (Det sjätte sinnet är bara Månen och jag betraktar gärna den himmelska Merkurius som en verkliga informatören. Därav ett sjunde sinne i människan, hennes egen "förnuftssjäl", även om den ofta stannar på just bara den jordiska förnuftsnivån vilken illustreras av Merkurius "upphöjelse" i Jordtecknet Jungfrun.)

Tyvärr finns det INGET på den här 1961-himlen som ger centerpartisten ens ett uns av humanitet åter! Venus (instinkten mot förlikning och harmoni) är korrumperad i linje med Vädurens egoperspektiv och låter därför "harmoni för mig" och den bakomliggande Mars är placerad för att maximalt förstärka detta olustiga och rent tarvliga karaktärsdrag. Krigaren Mars har få platser där den är så stark för SIN sak som i dominanta Lejonet.

Eftersom Lejonet också är barnkärlekens tecken, inser man genast att en ful figur som illgärningsmannen Mars kan innebära störda attityder till barn, vilket ingen kan betvivla efter Jonssons utspel i SvD.

Faktum är att Mars förvärras än mer genom konjunktionen med girighetens demon Rahu (norra månnoden). Det är nu jag inser att Jonsson hatar barn och deras anspråk! Han är själv barnet som vill ha allt för sig själv!

Och som spiken i kistan: ännu ett exempel på hur kungavärdighetens stjärna Regulus i ett blockerat tillstånd kan bli en ren nidbild av den älskvärde konungen, som enligt antika kriterier högprioriterade änkor, faderslösa barn och i största allmänhet samhällets svaga.

Fredrik Reinfeldt har t.ex. i sin bok "Det sovande folket" uttryckligen sagt att hans målsättning är den motsatta! Han tänker lämna samhällets svaga just på svältgränsen. De är nämligen inte effektiva produktionsfaktorer, och marknadens och de rikas vinster är Reinfeldts absolut enda mått. Jonsson och han är oerhört lika!

Man blir mörkrädd när en sådan mänsklighetens fiende kunnat bli en (för en tid) uppskattad svensk statsminister. Med hans kolsvarta finansminister Borg har han nu enligt Internationella valutafonden infört en självisk regim som skadar hela världsekonomin! Så typiskt Reinfeldts soltecken Kräftan som enbart skyddar sina egna. Faktiskt knappt ett myrsteg bort från centerpartistens exceptionellt egoistiska psyke.

Problemet är att världens alla folk kommer att fortsätta tillsätta sina jämlikar i de representativa demokratierna. Man ser ju inte längre än man själv ser. Så när ens egen girighet och obildning sedan exploderar rakt i ansiktet på en genom de folkvaldas misskötsel av samhället och de bästa mänskliga värdena, då är det tyvärr bara dålig karma eller återbetalning för tidigare överträdelsen.

Återbetalning för massornas inskränkta själviskhet. Men när brott bestraffas innebär det inte automatiskt att folk förstår vad som egentligen gäller. De har straffats ungefär som lejontämjaren använder piskan och snärtar till för att DJURET ska veta sin plats. Hela arbetet med att bygga MÄNNISKAN inom sig själv återstår alltjämt.

Ta centerpartistens horoskop en sista gång som exempel: Här har vi en totalt pervers natur där den djuriska själen (Månen) visserligen befinner sig i Luft men där den fortsatta berättelsen i Väduren och sedan Lejonet uppenbarligen berättar om en simpel sälle, om djurisk vilja att själv domdera.

I hela denna galna irrationalitet (jämför gärna med Adolf Hitlers horoskop) förhåller sig Solen i andliga Luftelementet helt neutral. Den står som en isolerat ö vilande i sin egen distanserade mentalisering (Solens ägare Merkurius är hemma i Tvillingarna). Att Tvillingarna är ett amoraliskt tecken, utan empati, framgår tydligt här.

Från guden i människan ska man inte räkna med mänskliga favörer, och tydligen följer den dolda anden inom centerpartisten bara värdkroppens egocentriska göranden och låtanden utan att ingripa. Uppenbarligen är politikerns själ en ung själ på jorden, här för att se och lära vad som händer när den djuriska själen används för att skapa politik.

Omvänt kanske man kan tala om hur fel ren intellektualitet kan slå - jag har ibland häpnat över hur kalla Tvillingarna kan vara. När skämt går över gränsen till det som många uppfattar som osmakligt, då figurerar ofta Tvillingarna.

Jfr. skivbolagsdirektören och främlingshataren Bert Karlssons extremt Tvilling-dominerade horoskop. Ibland levererar han sanna och pregnanta tankar, men lika ofta är hon långt ute i extremism. Likheterna med centerpartistiska barnhatarens är påfallande, vad gäller egot som skadar Vågens objektiva omdöme:


*****

Jag har sagt det förr: en stor del av tidsfönstret 1961 tycks ha varit menat för att släppa in döda tyska nazister från Andra världskriget till jorden igen. Saturnus i härskarläge i Stenbocken visar 2½ år då enorm härsklystnad ligger i luften och när under något år även Jupiter passerar genom Stenbocken (och grabbas stenhård av Saturnus), då går all nådefullhet förlorad.

Detta är en "sub-generation" med klart nedsatt förmåga till empati, och jag kan bara förställa mig nazister som de som återföds under en så frigid symbol som Saturnus och Jupiter i saturnisk Jord (den kallaste kretsen i helvetet). Jag har på lite avstånd studerat en person född med centerpartistens Venus i jagiska Väduren, med den tendens till självsvåld och egenmakt det innebär när barnet (Väduren) och diktatorn (Stenbocken) slagits samman till en kraft (i ett och samma horoskop). Det är en olycklig människa, en åldrande ogift kvinna (men inte på  grund av svag karisma) och som senare i livet skaffade sig ett adoptivbarn för bryta den ensamhetens (själviskhetens) förbannelse som Saturnus indikerar genom att närmast strypa generösa Jupiter i Stenbocken. Stenbocken är tecknet som inget ger ut gratis och som fordrar så mycket att den ofta inget fångar alls. (Häri skiljer sig Stenbockens maktorientering från den älskade härskaren, Lejonet - den som vårdar sig om änkor och faderlösa barn.)

För andra kroniskt (Saturnus = Kronos) själviska individer 1961, se George Clooneys periodiska medgivanden att han inte fungerar i tvåsamhet. Radioprogrammet Stils skapare Susanne Ljus sade något liknande i en intervju, och i ett annat anonymt fall från samma år noterades återigen en så besvärande självupptagenhet att kvinnan var en ren katastrof för sig själv i sina val män. Det ena vraket värre än det än det andra trots att kvinnan var akademiker. Som sämst ger Saturnus/Jupiter i Stenbocken en så överdriven självupptagenhet (fixering vid de egna vanorna och livsmönstren) att man inte ens klarar att vända blicken utåt och korrekt utvärdera vilka spelregler som faktiskt gäller i världen i stort.

Centerpartisten tycks vara just den sådan medioker politiker, även om man kan argumentera för att hans Stenbock i stället försöker åberopa just den globala marknadens krav på objektiva mått på fattigdom för att kunna sänka lönerna för alla i västerlandet. Och vi vet vilken 1% som är de enda som blir ännu rikare på en sådan åtgärd - centerpartisten utnyttjar tamejfan fattiga barn för sin skamliga lobbyism!

Så...dessa är människorna svenskarna valt att representera sig genom  i vår "demokrati". Tillåt mig skratta åt landet Gud glömde. Kommer det då att bli ännu värre innan det kan bli bättre som de självbelåtna extremborgerliga spanarna i P1 brukar fråga sig?

Ja. Enligt den indiska dasha-metoden har nationalhoroskopet fortfarande sju år kvar av den mentala blindhetens och girighetens period under demonen Rahu. Se hur Rahu vanställt centerpartistens kungavärdighet (i kombination med Mars) så förstår vi att inte heller svenskarnas återgång till (s)-styre i valet 2014 kommer att rädda oss från den ondska krämarna svept in världen i.

Marknadsliberalismen kommer att kollapsa med en oerhört instabil tid för världen som följd (ett tredje världskrig?), men av Sveriges horoskop att döma har den nuvarande modell som är det enda t.ex. Stefan Löfven klarar att föreställa sig, åtminstone sju svåra år kvar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Din elaka råtta! ;-) Jag läser med stort intresse dina inlägg även om jag inte begriper mycket av det astrologiska. Däremot har jag noterat att jag skriver exakt samma saker som du om samhället, Reinfeldt osv på min blogg. Jag började som sossehatare och är numera även moderathatare på förekommen anledning, och efter många års, enligt samhället meningslösa studier! :-) Dessvärre är jag född 31 maj 1961, 20.05, och trodde - tills jag började läsa din blogg - att jag var tvilling. Enligt det Siderska horoskopet är jag dock oxe, och ur vissa perspektiv kan jag förstå det trots att jag är idealist genom min barndom som präglades av frånvaro av materiella diskussioner. Eller kanske just därför? Trots att jag inte begriper mycket av det du skriver i astrologisk mening så är jag övertygad Jungian, och min vision om ett autentiskt världssystem grundar sig huvudsakligen på Jungs teorier. Den intressanta frågan är därför; vad är det i mitt horoskop som överskuggar solen i oxen så till den milda grad idémässigt - trots att jag samtidigt är väldigt engagerad i arkitektur, inredning och trädgård? En förhatlig estet - ja, sannerligen! Men den överskuggande idealismen? Är den ett subtilt uttryck för överlägsenhet och arrogans...? Jag avskyr verkligen auktoriteter och kan inte underordna mig s k "experter", d v s de som detta värdelösa samhälle kallar experter men som jag bara anser är ignoranta och obildade duktiga idioter...

Seaward sa...

Du ÄR alltjämt Tvilling - enligt den zodiak västerlandet satsade på, men vilken inte tycks stämma enligt bloggens empiriska undersökningar.

Naturligtvis skälver hela ens världsbild om man vigt sitt liv åt västzodiaken och upptäcker att mördarna flockas i den "goda" Skyttens tecken, alltmedan den ursprungliga zodiaken helt korrekt kallar dem vid deras rätta namn: Skorpioner (dödens tecken). Vissa av mina fynd handlar dock om planeterna och är oberoende av zodiak, som senast att homosexuella horoskop har en överbetoning av hämmaren Saturnus tillsammans med den "hetero" planeten Venus. Detta kan läsas som "begränsat intresse för den andra sorten" och stämmer perfekt med det homosexuella predikamentet. Denna upptäckt är inte beroende av zodiaktypen utan bekräftar planeternas traditionella karaktärer och beteenden.

Ovanstående inlägg (utom möjligen en allmän observation om årgång 1961 och hur åtstramningens Saturnus håller tillväxtens Jupiter i schack - notera hur innebörden kan ändras med en något annan emfas) är en tolkning för hela dygnet eftersom tid saknas.

Det är tacksamt att klockslag saknas på merparten av alla offentliga svenskar eftersom det alltid finns några problemhärdar på varje himmel, och verkar individerna matcha dessa akilleshälar, så mycket bättre för texten!

Jag vill inte ägna mig åt privata analyser i kommentarspalten, och förutan födelseortens koordinater kan en födelsetid i vilket fall resultera i olika ascendenttecken. Varje tecken ger helt olika ödes- och karaktärstyper inom ett och samma dygn.

Nu tittade jag dock snabbt och Skorpionen (siderisk) tycks gälla hela Sverige vid angiven tid. Det gör skorpionhärskaren Mars till åtminstone verksamt neutral enligt det indiska systemet (allt redovisat i högerspalten). Att sedan Mars befinner sig i det mest idealistiska huset av alla, det nionde för religion/filosofi eller förutsättningslös grundforskning skadar heller inte - även om Mars anses "fallen" i Kräftan. Nionde är ett dharma-hus, "plikten mot sitt bättre jag", så just ditt horoskop "hänger i vågskålarna" och har krävt ställningstaganden.

Det är med andra ord mixade bud (som så ofta i människors liv), men niondehuset skulle kunna förklara din fråga om varför idealismen. Ibland är det dock nästan omöjligt att förstå utfallet och astrologin är helt enkelt inte särskilt kul förrän man fått grepp om åtminstone en bunt verktyg (oavsett version). Egentligen är astrologin ett verktyg för att slipa sin iakttagelse- och analysförmåga vilket också Platon hävdade i ett citat (nämnt i högerspalten).

I mina inlägg försöker jag illustrera hur tanken följer planeternas positioner och vad som kan tänkas hända om ett bud t.ex. undermineras av den dolda disponenten bakom en planet. Det krävs en stor mängd avvägningar innan man ens vågar säga om en Oxe är en sinnlig människa eller en förstockad materialist – två helt olika sorters Oxe! :-)

Anonym sa...

Inlägget blir extra intressant mot bakgrund av att karln faktiskt är barnläkare.

Jag minns att Anders W Jonsson för ett par år sen uttalade sig positivt om den förestående avregleringen av apoteken. Och nu visar det sig att apoteket på hans hemort Hedesunda i Gästrikland är nedläggningshotat! Liksom på en rad orter som är större än Hedesunda, men inga städer. "Det är svårt att rekrytera farmaceuter till mindre orter" enligt ägarbolaget. Men det har alltid funnits apotek på dessa orter. Skillnaden är att förr fanns det inte ett apotek i varje gathörn i städerna... Och Anders W Jonsson bryr sig väl inte, för han tillbringar ju sin mesta tid i Stockholm och kan köpa medicin där...
S

Anonym sa...

Tack för ditt belysande svar - och för en intressant sida. Det är förstås den där "bunten med verktyg" som jag personligen saknar, men jag söker vidare :-)

Seaward sa...

Den hippokratiska eden borde väl ligga under Solen (hälsa och bistånd med energi) tänkte jag innan jag kom ihåg att läkekåren har en merkurisk symbol (staven med en eller två ringlande ormar).

(Traditionen med kentauren Chieron som helare kan vara en reflektion mot Skytten/Jupiter av Hermes/Merkurius. Också Merkurius Jordtecknet Jungfrun har ju en hälsoaspekt, men där verkar det mest handla om förebyggande friskvård. Jungfruns synbarliga behov att jobba och röra kroppen eftersom Merkurius när den faller så lågt i vibration som till Jord MÅSTE uttrycka sig genom fysisk rörelse för att må bra. Alla har inte det behovet.)

Lustigt då att finna Sol och Merkurius samlade i ett "barntecken" som Tvillingarna (Merkurius 5-14-åringar enligt indisk klassificering).

Detta är då sista ordet som ligger bakom berättelsen i Lejonet (eftersom Solen är Lejonets disponent). Och det finns inte mycket att säga om den här distinkt neutrala och passionsbefriade placeringen - förutom att problematiken i Lejonet inte släpper fram en "ren" soli-merkurisk stråle.

Visst, man kan se Mars som enbart "olyckor" vilket barnläkaren adresserar, men sanningen är att jag hittat bra många fall där Mars i Lejonet också indikerat individuell bitterhet och gärna en friktionsfylld relation till arbetsgivare.

Det var guld värt att lära att läkaren faktiskt omfattade den identitetskrisande nya centerns marknadsliberala värderingar! Partiet har verkligen gått vilse i denna sköna nya värld där man inte riktigt vet vad något står för längre.