Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 augusti 2012

Den smutskastande danska högerpolitikern




Troels Lund Poulsens tilltag beskrivs i AB. Högerpolitikern anses ha drivit en åtalbar smutskastningskampanj mot blivande socialdemokratiska statsministern Helle Thorning-Schmidt.


Politikern föddes under en nymåne i Fiskarna och tecknet rymmer en fallen Merkurius som jag tidigare försvarat genom egna intryck av att den är humoristisk. Men till saken hör också att jag i flera fall märkt hur Fiskarnas tecken rapidsnabbt simmar och i alla riktningar för att undvika pinsamma fakta. 

Slingriga och i dessa lägen extremt ovarsamma med sanningen. Under den här Merkurius hittar vi människor som fabulerar rena påhitt för att täta pinsamheter. De kan gå från små vita lögner till ren desinformation, och i danskens fall tycks det vara så. För går man till Merkurius positiva hemmatecken hittar vi där en glödande Mars men som alltså finner sig underminaerad av Merkurius som fallit i irrationella och instinktiva vatten. "Dissociationsfenomenet" där man bryter loss vissa fakta och presenterar dem, men där bilden avsiktlig är skev. 

Använder man Månen som ascendent, resulterar för Fiskarna en ansenlig mängd verksamma illgärningsmän (vilket påminner om att Fiskarnas "naturliga" tolfte hus är "den onda ängelns hus" - kanhända de orena motivens hus. Det är också det hus där man enligt indisk astrologi arbetar på moksha, sin rening och själs frälsning. Detta skulle inte vara nödvändigt om inte själen dessförinnan grottat ner sig rejält i karmisk skuld via oaktsamma tidigare liv!

Det är alltså ett djupt missförstånd att tro Fiskarna är "det bästa" tecknet bara för att det avslutar zodiaken. En viss evolution i zodiakens konstruktion kan förvisso skönjas. Vatttenelementet är driftlivet eller den irrationella själen - sexdrift är i själva verket naturens sätt av avslöja sin girighet och själviskhet! - och i den meningen kan man säga att detta är det sista bandet man måste klippa med människoartens djuriska komponent. Annars väntar ett nytt varv i zodiaken och livets kretslopp. 

Det är ett tecken på hur väl genomtänkt det indiska systemet är, att t.o.m. detta återkommer genom associationen av det tolfte huset med "sängkammarens hemliga nöjen". Att tolfte symboliserar sexlivet är mig veterligen inte en lärosats i den västerländska astrologin där extrem förvirring råder. Sex ligger utkladdat över nästan hela zodiaken och påminner om hur degraderad västerlänningen är - hans orenhet återspeglas i allt han gör, inklusive västerlandets astrologiska flum. 

Varför knappt finns några vetenskapliga studier av zodiaken av den typ den här bloggen bedriver, beror på att västastrologin inte "fungerar"om man testar den kvantitativt. Västastrologerna har givit upp försöken att hävda astrologins vetenskaplighet och lever i ond tro, i en livslögn. Men så är det ofta, man växer ur en sak, men klamrar sig ändå fast vid den i brist på ett logiskt nästa steg.

Eftersom den danske politikerns Fiskar drivs av en energisk Jupiter i Väduren har vi ett sjudande, hett Vatten, dvs en ovanligt sprittig och livlig fisk med ett ovanligt oärligt intelllekt. Resultatet blir bara ett : högern rymmer verkligen mycket skitstövlar, oavsett i vilket land de lever och verkar.

Inte konstigt att det är dessa människor som ägnar sig att sprida så mycket dynga om hur en social demokrati inbjuder till soffliggande bidragstagande skräpmänniskor. Det är ju dem själva som har orent mjöl i påsen!

Planeterna som antar skepnaden av verksamma illgörare när Fiskarna stiger är Solen, Merkurius, Venus och Saturnus. Månen och Mars är välgörare och Jupiters verksamma neutralitet låter dess grundläggande vilja att expandera och välsigna fungera rätt obehindrat.

Det är således inte illvilja bakom smutskastarens tilltag, i det här sjuka och snedvridna Merkurius-intellektets tankebanor ser vi hur personen känslomässigt upplever sig göra en god insats för att rädda sin egen höger från maktskifte. Hans tilltag påminner otroligt mycket om hur svenska myndigheter och Moderaterna numera beter sig efter sex år av högerstyre.

Dansken är likväl en förfallen människa eftersom han inte längre vet skillnad på sanning och lögn, en ynklig varelse så typisk det usla danska nationalhoroskopet, vars korruption bara kan matchas av det svenska horoskopets egocentriska och materialistiska sinnelag.

Inga kommentarer: