Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 augusti 2012

Dödsstörtningen ner i ravinen

En märklig vecka för tävlingscyklismen! Först Lance Armstrongs tysta medgivande att han varit en självisk fuskare genom karriären, hur länge vet väl ingen. Och sedan chefredaktören för Veckans Affärer som tydligen var tävlingscyklist till hobby.

Men hur paradoxalt är det inte mitt i tragiken att en man som startat bidness-blaskor med namn som Vision, FinansVision och Att:ention (Expr) helt tappar uppmärksamheten och cyklar utför ett stup! (AB)

Eftersom ett antal tidigare stickprov på dödsögonblick visat tecken på att "cirklar sluts" - exempelvis genom att Månen (himmelens snabba sekundvisare) åter står i samma tecken som då individen en gång föddes - kunde det vara dags att sampla "snabba döden" på nytt. 

Det var rätt länge sedans sist eftersom den skandalösa orättvisepolitiken Moderaterna driver i det här landet tar upp för mycket av den tid jag hellre skulle ägna åt djupa efterforskningar i astrologins väsen och förmåga att klargöra ting.



Nej, Månen hade inte nått som omstartspunkt vid dödsolyckan "morgonen" den 25 augusti, men se hur många andra planeter som just slutit eller var i färd att sluta sina cirklar!

Och är det inte lite misstänkt att Månen, fast ännu två tecken före födelsens startpunkt, upprepar den medfödda kopplingen till den äregiriga demonen Rahus med dess typiska tendens att förhäva sig? 

Det händer ofta att ett andra horoskop "anmäler sig" just som jag skrivit vad jag trodde räckte i en fråga. Således pekade jag i Vilka zodiaktecken är penningfixerade ut kriminaliteten i en reggaemusiker som en aktiverad vilja att vara kung, men att det var den omoraliska Mars som "kanaliserade" kungastjärnan Regulus. Samma Mars skulle mycket väl ha kunnat vara verksam via transit som en nytändning när skurken plötsligt blev glödande religiös och lovprisade Kungen (Gud) ett helt album igenom.

Här hittar vi återigen omoralens och aggressionens Mars som en medfödd distorsion av vari Regulus kungavärdighet består. Mars är en psykologiskt enkel och driftig planet, så det är inte oväntat att just diskret konkurrenslystna Lejonet kan ägna sig åt sport och idrott. Tecknet står just för leken, som med Mars på plats blir en aning råare och mer egoistisk. (Lejonet ÄR extremt konkurrenslysten men samtidigt så stolt och dignifierad att den inte nedlåter sig till några billiga försök till självhävdelse. Här gäller ofta absolut makt eller absolut status - annars får det vara.)

Dödsolyckan inträffade bara några grader efter mannens 40-årsdag, ett "laddat" tal om vilket den kinesiska Förvandlingarnas bok säger: "HSIEH - Förlossningen. Har du inget mer att åstadkomma på din nuvarande väg, lämna den då. Har du mer att göra, skynda." Tydligen läste näringslivsmannen sitt liv fel, han hade inget mer att göra men trodde det och påskyndade därför sitt slut.

Det finns så många sätt att dö på, men jag tror inte jag sett något horoskop tidigare där så många planeter sluter sina cirklar. Det är för övrigt bara möjligt i närheten av den egna födelsedagen eftersom Merkurius och Venus aldrig befinner sig särskilt långt borta från soltecknet.

Men det finns faktiskt ett djupare budskap på himmelen som troligen väger tyngre än de röda fläckarna jag noterat. Och det är Liemannen Saturnus eller själens form. I rollen som Kronos är våra levnadsdagar räknade och här finns faktiskt en medfödd aspekt från Saturnus till färdmedlens Merkurius. (Det är en sällsynthet eftersom indisk astrologi har så få planetaspekter.) 

Det är visserligen en lärosats från västastrologin och närmare bestämt Charles Carter (Carter's Law of Excitation) att transiter bara ger kännbara effekter om planeten i sin rörelse upprepar ett förhållande som redan är kodat i födelsehoroskopet. Men jag har upplevelsen att den stämmer även i indisk astrologi, som t.ex. här: 

Saturnus "indiska sextil" till transportationens Merkurius motsvarar dödstillfällets Saturnus - kopplad till olyckans Mars (!) - i den "långa" indiska 270-gradersaspekten som slår klorna i transportationens Merkurius, lägligt nog åter tillbaka i det tecken där den stod då näringsivraren föddes.

Det var sådana här kritiska tidpunkter antikens härskare höll sig med privata astrologer för att hålla reda på. Men dagens svenska näringsliv anser som bekant att filosofi är olönsamt.

Eftersom döden måste ha varit nästan ögonblicklig kan man notera förlossaren Jupiter i båda horoskopen och särskilt kanske den transiterande Jupiter i Oxens 20e grad. Klockan 10.00 i Frankrike befinner sig den fallna Månen i Skorpionen i den 19e graden, dvs. i det Carter kallade "1 grads triggeravstånd". Ett "fall" in i dödens Skorpion vid denna tidpunkt skulle alltså underlättas och lindras av Jupiter via dess "välmenande" opposition.

En annan sida av historien är att oppositioner kan ge en trög och däst mentalitet med en tendens till just omdömesfel. Oppositionen i "gyttja" eller Jord + Vatten både skapar ouppmärksamheten som är olyckans orsak och det lindriga och snabba dödsförloppet.

Lustigt nog terminerade jag över telefonen en kvinnlig bekantskap som helt spelat ut sin roll i mitt liv vid tiotiden, och kvinnan var också född 1972 och hade en horribel "satanisk axel" (Oxe/Skorpion) från öster till väster. Hon förespråkade Reinfeldts onda syn på människor utanför arbetsmarknaden utan att förstå ett dyft av mekanismerna som gör att vissa ideologier vill ha arbetslöshet för att hålla de arbetsföras löneanspråk i schack (under det förtäckta hotet att de själva kan bli arbetslösa). 

En sådan människa har inte längre i mitt liv att göra, det går inte att kommunicera eller ens gå en promenad med folk så utan grundläggande kunskap om hur högern utnyttjar mänskligheten - även den svenska medelklassen - i ett väl maskerat slaveri. (Samtidigt har medelklassen ett så utarmat intellekt pga. vanvården av det svenska skolsystemet att de inte ens har mental kapacitet att se igenom det livsstilsprojekt de blivit fostrade att hålla sig innanför.) Det fanns även djupare och troligen tidigare liv-relaterade anledningar att brottet kom nu, efter tjugo års bekantskap.

Jag för in den här parallella "döden" eftersom det strikt talat inte fanns något i näringslivsmannens horoskop som matchade den sataniska axeln vid 18-19 Oxe/Skorpion Kvinnan däremot har ett helt block planeter runt den halshuggna Draksvansen! Straffet för hunger och odisciplin ett halvt varv tidigare i Drakhuvudets region.

Kan den här axeln mellan Oxe/Skorpion vara så laddad att Tiden framverkar avslut helt av egen kraft och att alla som ens är i närheten (i sina födelsehoroskop) berörs på ett eller annat sätt? Vet ej. Astrologin har tusen och en spännande antydningar som alla ropar på att följas upp och studeras metodiskt.


Inga kommentarer: