Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 augusti 2012

Eldorado på radion, lusta och look-alikes

TV4-hallåan Susanne Delastacia skriver i AB till Kjell Alinges och det radioprogrammet Eldorados försvar, när nu klåfingriga schemaläggare på Sveriges Radio hotar att eliminera ett stycke kvalitetsprodukt, som blivit en verklig långkörare. 

Det har hållit på sedan 1980 men det är stalinistisk utrensning i det alltmer högerdominerade svenska medielandskapet. Jag kunde ha trott att den var någon korkad ung Annie Lööf-typ som hallåan refererar till, men nej det är en äldre kvinna, dessvärre med samma problem som Madonna (Väduren och Kräftan i furiös strid). Programchefen tycks vilja besvärja sitt eget åldrande genom att kasta ut ANDRA trotjänare. Psykologi på grundkurs.

Inte för att jag någonsin lyckats sätta fingret på vad Alinge var eller stod för politiskt eller på andra sätt. Han var bara sin egen. Flera år äldre än Delastacia, formade hans program även mitt unga sinne, men då med saker som Pop '74 och de oförglömliga sketcherna med Janne Forssell, där särskilt Alinge hängav sig åt kåtfrustande minuter i sträck rakt ut i svenska folkhemmets radioapparater!

Alinge hittade musik som var fantastisk men som ingen annan på Sveriges Radio verkade veta existerade. Så spikade han t.ex. mitt reggaeintresse för många år framåt genom att spela den fullständigt obskyra "Bongo Natty" med Owen Gray (1975). Helt i linje med hans horoskop hittade Alinge den låten, inte på sångarens egen LP utan på en samlingsskiva med en naken asiatisk kvinna på omslaget. It all adds up.


Delastacia beskriver väl Alinges unika språk men hon är knappast först att framhålla det; vill minnas att han redan tilldelats priser för sin språkliga innovation. Det borde hon ha påmint om, för maximal effektivitet i sitt lilla lobbande.

Bloggens läsare känner genast igen dissociationens signatur i Alinges karta, den som fungerar så illa hos politiker eftersom man snart nog märker att de är mytomaner (Fredrik Reinfeldt). Men hos en poet ÄR myten verkligheten och det är därför Alinge kryssar så komfortabelt mellan undervattenstillståndet och den knivskarpa tanken i fria luften!




Solens entré i Lejonets första grad infaller så sent på kvällen att vi säkert kan spika denne man som en Kräfta, dvs mångalenskapens tecken. Den sensualistiska svada och den troligen inte särskilt medvetna objektifiering av yppiga kvinnor som han hängav sig åt i yngre år (kanske fortfarande, har inte lyssnat på Eldorado sedan tidigt 80-tal) passar naturligtvis helt in på vad bloggen upptäckt om Vattenelementet, den drypande våta irrationella själen och dess tendenser att förfalla ner i lust och enbart sinnlighet. 

Här ser vi dock ett mycket vaket intellekt som i bakgrunden regisserar hela denna föreställning! (sinnet i Luft disponerat av Saturnus i Luft som i sin tur disponeras av en kommunikativ Merkurius i "seende" och lustfyllda Lejonet, notera Venus invid Merkurius för en sällsam harmoni i ordflödet).

Pikant är förstås också Satans huvud, stjärnan Algol, och dess korruption av Mars grundläggande lusta eller libido. Alinges program förargade på sin tid svenska folket och radioanmälningarna stod som spön i backen efter varje avsnitt av "Hemma hos". Bloggens kanske första intryck av stjärnan Algol, där den steg i öster hos busen och sexdåren Charlie Sheen - att den inte alltid är en i grunden ond Satan utan ibland bara den harmlösa kåtbocken Pan - håller! Alinge faller in i samma kategori, men har därtill en "luftnivå" på sin himmel.

*****

Lika roligt är det att se hur Alinges största fan ännu efter 31 år är född under den sataniska axeln som inbegriper just Oxen och Skorpionen. Delastacia bedyrar att hennes protestbrev inte beror på att hon är en habituerad vanemänniska, inte sådan som dem som får krupp varje gång ett program byter programledare. Men det är just det hon är, enligt astrologin!

Och så lik hon är i utseendet en annan kvinna som gått på räls så länge jag kan minnas!


Klicka för något större bild

Faktum är att Delastacia gjort den antika sideriska zodiaken en jättetjänst genom att skriva om Alinges Eldorado, för look-alike-faktorn mellan henne och Carola Häggqvist bestyrker den obekräftade födelsetid för Carola jag fångat upp någongång, någonstans.

Carola ÄR Skorpion till sin kropp och rollmask (ascendenten) och det är därför inte underligt att hon påminner om hallåan vars SOL-energi i Skorpionen naturligtvis är en ännu starkare faktor.



Men det här är ett svårare fall än bara att peka och säga, "skorpionutseende", för Delastacia är född under den extremt vanebildande fullmånen som förklarar hur hon skulle lyssna på Alinge med sina sju år gamla öron tills mannen ramlade av pinn. Det bor ingen utveckling i den sataniska axeln, själen har här helt identifierat sig med ett materialistiskt konsumtionsmönster som alltså kan innefatta inte bara föda och prylar utan också radioröster. Faktum är att Oxen står just för verbal kommunikation, för det sövande och betryggande stämning barnet invaggas i när modern sjunger eller talar till det.

Att Carola har Månen i Oxens 27 grad och kvinnornas utseendelikhet är så pass stor för mig att säga att hallåan rimligen inte kan vara född senare än cirka elva på förmiddagen. Sen sticker Månen (sinnet) över i Tvillingarna.

(Här finns förstås möjligheten att Månen istället kuggar i Carolas månnodsaxel så att det man upplever som snarlikt inte är axeln Skorpion/Oxe utan en mix av Skorpionens och Tvillingarnas form. 

Så här satt filosoferna i Platons akademi och vässade sina geometriska sensibiliteter. Men det minns ingen längre och hur de övade sina sinnen lämnade inte innergården. Ibland tror jag att jag var där också!

På temat den falske Satan som så skickligt spelar än den ena, än den andra rollen, är det förstås talande att Carola föddes med en exakt opposition till den liderliga Pan. Hur omdiskuterad har inte hennes kristna tro varit och hur mycket skvaller om hennes "mörka sida" har inte florerat genom åren.

Samtidigt kan aldrig en enda horoskoppunkt avgöra allt, och detta är inte samma HELHET som t.ex. horoskopet för polislarmet om Utøya-massakern på unga socialdemokrater, trots att även då Satan placerade sig rakt i väster som en direkt opponent till vad nu ascendenten representerar i vart enskilt fall.

Inga kommentarer: