Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 augusti 2012

Horoskopen för kärnan i Dallas-gänget

Jag har med tveksamma resultat försökt se i horoskopen varför Larry Hagman, Patrick Duffy och Linda Gray skulle ha bondat direkt när Dallas körde första vändan, men inte en annan av publikens absoluta favoriter, Victoria Principal - med följden att den senare inte gör sin "Pamela" i den nya omgången.

Jag kan bara komma fram till att det mest är en dramatiserad splittring som AB eller sagesmännen målar upp.

Larry Hagman - med känd födelsetid:



Linda Gray - utan tid och därför en månascendent:


Patrick Duffy - återigen en känd tid:


Och så Victoria Principal som inte kom in i ovanstående järngäng - tid saknas även för denna kvinna:


Matchande sinnelag är viktigt för goda relationer men två Månen i Jord och två Månen i Luft ger på inget sätt en kritisk grupp!

Någons Saturnus på den andres Sol är en välkänd "partydödare".

Larry Hagmans Saturnus i Skytten drabbar faktiskt Victoria Principals Sol-Skytt och eftersom hon är fullmånebarn hugger den till mot hennes Måne i Tvillingarna också! Det här skulle vara en situation som den starkt sattviska Victoria sökte ringa sig ur. Hon leder idag ett skönhetsföretag, han var slusken som rökte och drack sig till sjukdomar! Rätt intressant kontrast, faktiskt.

Men enligt samma logik skulle BÅDE Victoria och Patrick Duffys Saturnus i Lejonet får Linda Gray - Sol-Lejonet - att dra sig undan. Men enligt tidningsartikeln funkade Stephen och Linda hur bra som helst.

Linda Grays Saturnus i Väduren drabbar ingen Vädurssol. Däremot dyker ett andra nej till närmare umgänge med Patrick Duffy upp: hennes Saturnus sätter mannens sinnelag (Månen) i Vågen under tryck via opposition. Denna Saturnus skulle vilken rimlig Våg som helst skygga för, eftersom Vågen arbetar för proportion i relationerna medan Saturnus betonar sin position i egotecknet Väduren.

Det krävs en långt djupare analys än det här inlägget för att reda ut HUR kraftfull blockeringen mellan Gray och Duffy kan tänkas vara.

*****

Fiender kan enligt indisk astrologi utläsas ur det sjätte huset som smyger just under solnedgången och som hellenistisk astrologi kallade platsen där "olyckan" drabbade.

Det sjätte huset motsvarar Jungfrun i den "naturliga zodiaken" och minsann är en av de ledande myterna att ungmön också drabbades av en olycka när hon drog på sig dödsrikets härskare som våldtog och kidnappade henne. Sädesaxet i Jungfruns ena hand domineras av stjärnan Spica och även där finns en tradition om att den står "oskyddad" på himmelen (och därför i riskzonen för både fiender och olycka).

Kan det ligga något i att Victoria Principal har själva olyckans planet Mars i Jungfrun och att detta gjorde både Larry Hagman och Linda Gray illa till mods? Den förre har Venus i tecknet och kvinnan den ultrasensitiva Merkurius?

Det verkar som om Mars påverkar sin omgivning en smula olika beroende på i vilket tecken den befinner sig. Undertecknad har några spektakulära romanser som kickat igång när kvinnan haft en Mars i Vågen exakt vid hans Sol. Men det är Vågen, Venus tecken!

Men när samma sak händer i t.ex. den protektionistiska Kräftan, hur regerar personen som har Solen? Som att ett hot närmar sig så att man stänger igen kräftskalet till den röda Mars-attacken ebbat ut? Och personen med den "fallna" Mars i Kräftan? Är inte Solen ett hot, den med? Mars funktion som antingen eggare eller bara irritationsmoment är ett ämne värt att titta närmare på sedan man accepterat att den sideriska zodiaken ger de psykologiskt korrekta gränserna på tecknen. 

Visst fog för min tanke ges faktiskt av männens horoskop. Om det är sant att de bondade från första dag, har faktiskt Larry Hagman en spektakulär Mars i Vågen i det dominanta tionde huset, och den yngre Patrick Duffy svarade positivt med sin Måne i Vågen i "underhuggarens" sjätte hus - ålder och hierarki i perfekt harmoni. Eller gillade de möjligen varandra för att Hagmans Sol i Jungfrun och Duffys Sol i Fiskarna bildar en komplementär helhet, en av zodiakens sex axlar?

Linda Gray står lite för sig, en superstark Lejon-kvinna med en hård och attitydstinn Måne i Stenbocken! Väldigt självcentrerad av måndisponenten Saturnus i egocentriska Väduren att döma, men också en Jupiter där som skänker lycka åt den här rollen av självupptagen kvinna! Jag tror minsann man ser hennes berömda roll Sue-Ellen här.

Patrick Duffy har fånigt nog precis den ascendent man skulle vilja tillskriva Larry Hagman: stjärnan Algol eller den vrånga Satans huvud stiger närapå exakt vid födelseögonblicket, samtidigt som kungavärdighetens stjärna Regulus hålls blockera av Saturnus. Det här är också ett sätt att beskriva en ond och sniken företagare, ungefär som rollen som "Bobby". Men vad är sant och vad är spel med Algol, Gycklaren? 

När blir Algol en verklig korrumperande influens? Charlie Sheen, tv-kändisen och fyllot, har inte alls Algol så här nära sin ascendent men visade ändå Oxens allra lägsta tendenser: kåt på pengar, horaktig och överkonsumtion av "livets goda" ! Eftersom Hagman nämnt fyra flaskor champagne om dagen och senare en helt kollapsad hälsa, skulle man vilja veta hur hårt Stephen Duffy festade under de gyllene åren? Det här ser ut att vara ett horoskop av samma kaliber.

Men som sagt, att hålla fyra horoskop i huvudet samtidigt, med den snårskog av budskap som vart och ett rymmer, är nästan inte möjligt. Det skulle behövas flera dagars oavbruten analys för att reda ut om verkligen den kvarvarande trions kartor passar så bra ihop att Victoria Principals av bara farten hamnar ute i kylan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det slog mig, angående Patrick Duffy och Algol, att båda hans föräldrar blev mördade, ihjälskjutna i sitt hem.
S

Seaward sa...

När du säger det tror jag nästan att jag minns historien - men det var ju evigheter sedan Dallas gick. Det var väl en ryslig variant av Algol och då kan man undra om den till och med i personens första hus (jaget) kan komma som "yttre olycka" snarare än gå genom individen själv... Ju fler fall man studerar ju mer förvirrande blir det, för onekligen tycks rackaren Algol spela in i livet på något sätt.

Samtidigt misstänker jag att det är Saturnus i fjärde som är en bov här! Men en komplett analys av ens föräldrar (indikerade via bl.a. 4e) blir väl skrymmande i spalten. Jag har dock ett annat fall av Saturnus i fjärde där föräldern mordhotades i sitt eget "skyddade" hem av en vanartig kriminell son! Saturnus har INGET att göra i fjärde huset som är ett harem - en avskild plats. Låt gubbarna (Saturnus) hålla sig ute - i tionde huset!!!

Anonym sa...

Jag tänkte också på Saturnus i fjärde. Den angriper dessutom månen och ascendenten. Och ovanpå det är både sol och måne anfäktade av mars (Månen dessutom med Ketu i 6:e). Lätt att se sol/måne som symboler för föräldrarna här...
S