Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 augusti 2012

Hugh Hefner - västvärldens olycka


Hefner. Nihilism och egoism visar sig
slutligen vara just bara tomrum
.

Stora ting sker i Sverige idag, två maffiga skandaler som inbegriper en genomkorrumperad människotyp som söker makt enbart bara för att kunna leva det goda livet för egen del. Svikare på sin hembygd som flyttade till storstan för att kunna hänge sig åt sin sociopatiska privatism.

Moderaterna och deras vanskapta avkomma Stureplanscentern hämtar båda sin inspiration från det sämsta med USA, där myten om den individuella friheten klingar så falskt att t.o.m. en jubelidiot borde höra det. Var inte den där danske fotografen över och dokumenterade vad som då var USA:s 20 miljoner människor i fattigdom och misär redan på 1970-talet? Den boken har Fredrik Reinfeldt troligen aldrig hört talas om. Men för honom var det säkert ett fritt val att de inte valde att bli egoistiska parasiter.

När därför en svårt högervriden vän (ja, jag kan umgås med alla sorter!) för den amerikanska individualismen och dess frihetssträvan på tal, nuddar han vid en egenhet med de tre sociala zodiaktecknen. Jag återger därför mitt svar på brevet här - det har ett visst intresse för astrologin:

Du har helt rätt: ” En vilja att bryta sig fri från de ganska puritanska och fyrkantiga ideal som dominerade USA på den tiden”

Det var exakt samma individens revolt mot samhället än gång till som en gång drev människor att lämna Irland, England, Tyskland och söka frihet i nya världen. Det enda som saknades var ett paradigmatiskt exempel: Hugh Hefner!

Och...det var således en helt annan revolt än 60-talets, detta var den introverta människans revolt mot att påtvingas ett engagemang i samhället hon ännu inte var andligt mogen eller tillräckligt altruistisk för att ens begripa.

Det är alltså snarare en regression än den tillväxt från klok och tänkande homo sapiens till en homo politicus, den samhälleliga och politiska människan.

Svenska högerns (särskilt moderaternas) ideologi uttrycker denna regression eller skyggande undan den fullvuxna människan (homo politicus).

Därav rikemansgetton som Täby kommun där kollektivt boende inte ens längre är tillåtet. (All kommunalt ägd allmännytta överförd till privata husvärdar, skrotning av hyresformen av boende och påtvingat ägande av sin boyta. En fantastisk fasciststat mitt i Sverige om du frågar mig, fullständigt renons på den ”valfrihet” högern annars brukar söka sälja på dem utan egen tankeförmåga.)

Intressant nog är det homo politicus, den socialt kooperativa individen, som tecknas av det tredje och mest fulländade tecknet av Luftelementet, som våra båda födelsetecken leder upp till.

Du tillhör den irriga/duala Tvillingarna som ännu flänger runt och provsitter olika stolar – se hur din projektbetonade arbetstyp ser ur! Jag tillhör Vågen, som visserligen sitter still på ett enda ställe men agerar som vågmästare och söker se sammanhanget i de enskilda rapporter som ”Tvillingarna” levererar från olika håll.

Vattumannen tycks vara syntesen av dessa två steg, den vuxna individen som förmår vara både individualist och samtidigt kollektivist. Vattumannens tidsålder (så omtalad) är på väg men gränserna är suddiga så det som en räknar som ett tydligt tecken duger inte åt en annan. 

”En globaliserad värld” är t.ex. tidiga formuleringar av detta koncept om den gigantiska Människan som just nu håller på att ta form. Men det är marknaden som drivit de primitiva och dysfunktionella tidiga stadierna.

När TEMAT blir lite tydligare på jorden (om cirka hundra år gissar jag), då kommer den materialistiska smörjan att falla bort totalt. Vattumannens 2000 år kommer att kunna liknas vid diktatur – den kollektiva människan i hela världen kommer att klara av ekvationen som svenskarna redan under det socialdemokratiska välfärdssamhället lärde sig: konsten att vara trygg i sitt eget system, att veta att den individuella friheten inte kommer att ännu mer individualitet (Reinfeldts totala hjärnsläpp!) utan bara genom begränsning.

Vattumannen är alltså människokollektivet stat/samhälle som så att säga både begränsar den enskilde och gör att ordet frihet/valfrihet äntligen får någon mening, vilket den inte har i den sorgligt dimmiga högerpropagandan.

För med frihet menas inte rätten att sko sig på andra eller konsumera dubbelt så mycket (och sedan tvingas till doktorn för bot mot den uppkomna förstoppningen) utan friheten att växa som social individ, bli mer människa. Jag kan inte nog säga hur skönt det kommer att bli att återfödas i en ny babykropp några hundra år in i framtiden när äntligen VETTIGA värderingar tagit skruv och världens alla folk underställts en världsstat.

Det slog mig senare att ta en titt på den paradigmatiska töntrevolutionären Hugh Hefner, skapare av tidningen som visade nakna kvinnor ("in your face, old Europe"), upprorsmannen som inte bidrar till någon verklig frihet för någon alls utan bara slagits för sin egen rätt till liderlighet. Jag hade inget minne alls av horoskopet och det har inte förekommit i något blogginlägg.

Aldrig har väl en så sönderslagen och defekt Vattuman skådats som i denna extrema egoist som skapat ett eget Täby-getto där han lever i sus och dus med sina halvnakna kvinnor. (Objektifierade kvinnor som symboliserar Hefners syn på "valfrihet"! När västerlänningen ska praktisera sin överlägsna "valfrihet" väljer han alltså rollen av arabisk shejk och en bunt livegna haremsdamer. Gudars skymning! Västerlänningen är inte värd demokrati - han kan inte sköta den.) 

Och tänk, han har Fredrik Reinfeldts själviska Jungfruascendent och en serie astrologiska indikationer på att det här troligen är en människa Reinfeldt ser upp till för hans "företagsanda"...


Hefner är "flytande" och lite identitetslös Fisk, dessutom en Sol som är sjunkande mot sin död. Med sig har den publicisten Merkurius som anses "fallen" i Fiskarna eftersom tecknet bl.a. är raka motsatsen till Jungfruns exakta pätimetermentalitet. 

Men det betyder också en oppositionsaspekt mot Jungfrun som stiger i öster, och detta i två sattviska tecken, två sökande tecken. Om nu Ljusets kvalitet existerar även i den sublunära sfär - vår planet - som många gamla tänkare snarast liknade vid dödsriket självt, får man anta att sökandet efter sammanhang (för Ljusets källa är En, inte två eller hundra) utspelar sig via det konkreta och synliga. Jungfrun är en typisk naturvetenskapsman och skeptiker. Fiskarna söker via känslan.

Det här är en axel av mer lättflytande lera, en materialistisk bindning som inte längre är lika förstelnad som t.ex. den fixerade cement som bildas mellan tamasiska Oxen och Skorpionen. Som människor upplevs båda tecknen ofta som behagliga, medan det finns något reserverat och oåtkomligt hos speciellt Skorpionerna. Som bäst blir de respekterade (och det är också det de vill).

I princip borde lättflytande lera vara rätt lätt att skölja bort, själens materiella besmittelse avtvättas. Begrundande sin dödlighet borde en sjunkande Sol i den slutliga befrielsens tecken Fiskarna i synnerhet ha blivit en andlig varelse. Men så skedde inte. Hefner blev en materialistisk hedonist vilket, det måste jag medge, jag ofta hittat med just den här axeln. 

Se bara undersökningen av kvinnliga nakenmodeller under bloggens Temastudier ("horan och madonnan"). Jag har också "anonyma" fall av svårt sexmissbruk under den här axeln och att hitta "horan och madonnan" som den dominanta jag-och-du-axeln i Playboy-grundarens horoskop understryker att vi är något på spåren, ett av de många teman som får rum i vart tecken.

Men det är naturligtvis den omoraliska och världsliga Mars i Stenbocken i femte nöjeshuset som drar ner nivån. När den nytto- och profitorienterade Jungfrun stiger i öster blir automatiskt de två emotionella planeterna Mars och Venus aktiva illgörare. Eftersom Hefner har Mars i det dharmiska femtehuset - det man MÅSTE göra för att vara sin livsuppgift trogen, inser man plötsligt att Playboys grundare var en förutbestämd aktör i livets spel. 

Han har klartecken från Gud för att spela en moraliskt nedbrytande kraft, en förstörare av människors sensibilitet!

Även Jupiter - framgångs- och förmögenhetsplaneten (vilket väl är allt den kan prestera i ett Jordtecken, glöm Jupiter som filosofi) är verksam som illgärningsman MEN placerad i dharma-hus nummer fem. Att bli rik genom omoral (Mars) som en helig plikt! Så remarkabelt.

Varför så är beror på att många själar redan är på det sluttande planet och de onda på jorden behövs som "magneter" eller fyrar i mörkret så att de som redan tappat fotfästet ("syndafallet") kan rasa så lågt de kan komma. Inte förrän själen degraderat sig tillräckligt kan den omvända sig och vidare (mot någon ny "attraktor" eller magnet). Det verkar nästan vara ett kosmiskt flipperspel som ändå i bakgrunden är regisserat, denna kosmiska föreställning. USA behövde figuren Hefner. Och stora delar av västvärlden i övrigt också, tycks det.

MEN... Hefner har ackumulerat dåligt karma för det han gjort alla de kvinnor han utnyttjat. Venus och Månen är båda illgörare eller källor till ont i det här horoskopet och ingen av dem befinner sig i ett dharma-hus. Hefner hade inte mandat till det han gjorde i ämnet "Venus"! Tvärtom, både Hefners sinnelag och syn på Amor befinner sig i Olyckans hus, det onda hus som motsvarar Jungfrun som det tecken vars önskan att profitera på det naturgivna resulterar i att Hades våldtar Persephone och väcker den blinda till medvetenhet. 

Jungfrun, har bloggen upptäckt under 3½ år, är zodiakens mest kritiska punkt. Den äger inte längre Lejonets charm och naturliga pondus men har heller inte lärt sig Vågens genuint sociala önskan om att bli rik tillsammans med andra. Därför figurerar så ofta Jungfrun i horoskop för främlingsfientliga, brottslingar, moderata politiker och andra som likt Greta Garbo försöker dra ner rullgardinen och låtsas som om den socialt ansvarstagande människan är något ont - jämför Reinfeldts och likasinnade i deras smutskastning av den sociala demokratin (s) - en vision som tycks sammanfalla med Vattumannens tecken och dess ideal om homo politicus.

Jungfruns privatistiska princip placerar därför Vattumannen som "olycka" i både Reinfeldts och Hugh Hefners horoskop och allt vad dessa båda män sedan gör, som tar avstamp i detta hus, ÄR ren olycka för alla inblandade. Tyvärr har Reinfeldt maktplaneten Saturnus i sjätte huset så hans skuld inför den himmelska domsstolen kommer att vara minst lika stor som den korruption av sinnet och det cyniska utnyttjande av menlösa kvinnor Hefner kommer att tvingas stå till svars för.


PS. Jag har häpnat över hur Jungfruns tecken kommit att inta en så betydande roll i bloggandet. Till del beror detta på löpsedlar och rubriker, där av någon märklig anledning Jungfrun inte alls är den blyga och skyggande figur västtraditionen gjort den till. 

Tvärtom figurerar tecknet så ofta i samband med maktens män att det är gott att tvätta alla förutfattade åsikter ur skallen. Myten om den naiva Jungfrun som utan att veta vilka krafter hon utlöser spelar på sitt "kapital" lockar på sig en våldtäktsman, den myten är illustrativ för t.ex. den arrogans som politiska bedömare - även högerut - ser hos Reinfeldt. Han är snorkig och tror sig vara osårbar. Det blir en våldtäkt förr eller senare för den som springer runt i sin egen lilla värld! Ödet har en gräns och förr eller senare knackar så att säga den sociala kompetensens tecken Vågen på dörren. Spelet måste få vidare till nästa nivå.

Samtidigt har undertecknad sin Draksvans i tionde huset i Jungfrun. Ett mer karriärbefriat budskap, eller omen om likgiltighet inför det andra kryper för som ärorikt, är svårt att föreställa sig. Därför får bloggaren automatiskt rollen av "bestraffare" av girighet och privatism, och givet driftigheten i detta tecken dyker det ständigt upp nya namn i rubrikerna! 

Draksvansen förefaller inte automatiskt innebära "avmätthet" utan mer troligt att en halshuggning kommer att äga rum i livet. Lustigt nog har jag, trots svag karriärinstinkt, ändå haft "oturen" (dåligt karma) att få jobb hos usla företagare, omoraliska företagare, bankrutta företagare. Hela idén om en "karriär" värd namnet smulades sönder av en serie omstarter och omkast av yrkeskunnande.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm...Född i vågens tecken trodde jag, men blev plötsligt efter ett besök här nedgraderad till jungfru!
Men efter ett tag stämmer det ganska ok, dock känner jag inte riktigt igen mej i din bild av jungfrun, jo jag har både luft och eld också, men varför skulle dom som föds okt/nov vara så hemska individer?
Hur gick det med ditt bokmanus som du skickade stjärnmärkt, vore kul om du blev publicerad, för skriva å resonera, det kan du...
Låt ej handen hårdna så i striden, att den ej till bön kan knäppas, när dagen är liden.
Tavla fiskebåt SIN XX
God´s speed

Havsörnen sa...

Den alternativa stavningen av petimeter är petimäter, Siwert. Inte pätimeter. Den stora bilden missade jag, så den kan jag inte kommentera. ;-)

Med vänlig hälsning, Mars i Jungfrun