Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 augusti 2012

Kan en gay person vara "kungavärdig"?

Rubriken låter underlig, men har förstås att göra med bloggens fortgående (och fascinerade) arbete med att verifiera den antika astrologin med dess fungerande sideriska zodiak. I denna är inte tecknen fastbundna till det jordiska kalenderåret utan hör hemma just i himmelen - i det kosmiska rummet. Där vilar Idéerna och det är upp till mänskligheten på sitt vickande och ostadiga jordklot att årligen justera sina beräkningar för att inte tiden ska hamna ur led så att människorna väl berättar de sanna berättelserna men gör det vid fel tillfällen.

Närmare bestämt syftar "kungavärdigheten" på stjärnan Regulus som introducerats för att bloggen inte så ensidigt skulle fokusera ondskans stjärna Algol som var ett första stickprov på en lågintensiv astrologisk tradition där vissa stjärnor kommit att förknippas med vissa typer av öden och kanske också karaktärsdrag.

Den homosexuella avvikelsen har givit ovärderliga bekräftelser på att den antika astrologin faktiskt var hållbara trender på spåren. När nu homopolitikern Federley gifter sig med en annan man (AB), har han en placering som signifikant ofta hittats i hbt-horoskop: virila Mars i sitt "fallna" tillstånd i protektionismens tecken Kräftan. Det här är en ynklig men troligen överemotionell bas för en Sol i egoprincipens tecken Väduren.



När man upptäckter att partnern också är födde i egocentriska Väduren men har sin solära disponent i dominanta Lejonet, är det inte svårt att se vem som kommer att vara "kvinnan" i den här psykologiska tragedin. 

Faktum är att paret både bekräftar indisk astrologi och en tidigare kommentar jag fällt om att homosexuella egentligen inte kan älska utan projicerar en sjuklig självkärlek på en annan. Men den andre måste då vara tillräckligt lik en själv och i riktigt primitiva fall måste därför även den andres kropp vara av samma "typ" för att den perverterade kärleken ska gå igång. 

Det är som när mycket små barn steg för steg erövrar omvärlden genom att lära sig känna igen former och ytbeläggningar. Homosexuell kärlek kan beskrivas just som kärlek på det lilla egocentriska barnets mognadsnivå. Det är naturligtvis ett rent sammanträffande att det här exemplet har två Solar i spädbarnets tecken Väduren.

Emellertid rekommenderar indisk astrologi hetero äktenskap mellan horoskop som uppvisar stora likheter eftersom det garanterar att förhållandet kommer att bli mer harmoniskt.

Om inte Solen i Väduren är något avgörande (och inte ens typiskt!) för homosexualitet, bekräftar dock båda horoskopen astrologiskt det jag just sade om den extremt omogna kärleksförmågans första stapplande steg via enbart yttre tecken, kroppsform: "Låt se, sitter det en kuk på det där objektet, då kan jag producerad min libido på det."

För vad hittar vi om inte den yttre formens Saturnus illa placerad i manlighetens tecken Lejonet och i hård och hämmande kontroll över kärlekens Venus. Födda med två års mellanrum delar de båda gay männen ännu samma dåligt placerade Saturnus - den är faktiskt i sig en "homoindikation" eftersom Saturnus obönhörligt snävar in allt den vidrör, förytligar och objektifierar. Saturnus vet inte vad "innerlighet" är, det är inte dess uppgift. Saturnus kan på sin höjd uppskatta en vältränad kropp - eller en staty eller intressant husfasad.

Att båda männen också har Venus i samma tecken är inte så konstigt givet att Venus i sin omloppsbana alltid håller sig nära soltecknet. Men att vi har två egocentriska Vädurar som båda har sin hetero kärleksplanet Venus skadad av det "snäva intressets" Saturnus, börjar inte detta låta som bloggarens tes om den sjuka självfixerade kärleken men nu skriven på himlarna inte genom någon enstaka astrologisk placering lagom en nybörjarbok i ämnet, utan genom ett komplext mönster, där olika delar faller in i samma bakvända, narcissistiska störning?

Upptäckten att båda har en Venus strypt av Saturnus blir desto mer talande, om man påminner sig att det bara är några veckor sedan bloggen gjorde just detta fynd i studien av Venus och Saturnus i 176 homosexuella horoskop. Hypotesen där var planeternas konjunktion eller den indiska "kombinationen" (det räcker att de delar tecken) skapar en så stark gravitationell kraft att Venus aldrig förmår lyfta och intresset för det andra könet vaknar. 

Uppenbarligen gör den indiska traditionens långa hämmande 270-gradersvinkel också susen! Och står Venus "bara" i Oxen, i kärleken som identifikation med de egna sinnesförnimmelserna, och hämmaren är en Saturnus som samtidigt mörkar den verkliga själens (Solens) eget tecken Lejonet, då har vi att göra med många tvivelaktiga signaler på en enda gång! Det skulle kunna vara en hypotes att undersöka om flera samtidiga problem av den här typen i en grupp testhoroskop får antalet homosexuella att skjuta i höjden i testgruppen!

Jag använde tidigare ordet "tragik", för det är vad det är ur människosläktets horisont när sterila Saturnus hindrar "kopplerskan" Venus från att sammanföra två individer för släktets fortplantning. Men Saturnus luktar också "olöst karma" från tidigare liv, så de här individerna tycks inte ha haft någon chans. 

Barnet har ju FÖTTS komplett med ett astrologiskt omen om fixering och kylig distans till allt vad Venus står för. Då Venus också är kvinnlighetens främsta symbol (faktiskt mer än Månen som i indisk astrologi mer neutralt står för "hemmet" eller det egna "sinnet"), kommer den ytliga Saturnus bara att titta frostigt eller uppskattande på kvinnors kroppar. De påfallande många homosexuella män som designar kvinnokläder i västerlandet, påminner om att inte alla gay män hatar kvinnor. 

En trolig teori är att de själva ÄR kvinnor i sitt inre sinne fast nu återfödd i manlig kropp. Att ekipera kvinnor kan vara deras själars längtansfulla enda sätt att försöka undvika att dö, vilket de borde ha gjort i sitt förra liv så att de sluppit felorienteringen i denna. Homosexualitet är således en psykets hang-up pga. oviljan att släppa taget och acceptera att man nu är återfödd på jorden. Och det är vad jag just sade om den ego-inkrökta homoerotiska böjelsen fast i en större kontext, där själens vandring från kropp till kropp beaktas.

Vad gäller politikerns sätt att projicera sin ohämmade egoism över sin livskamrat, bekräftar partnerhoroskopet detta. Federley ser sig själv som en kung, en härskare, en politiker, genom partnerns ögon. Notera att det inte är Federley själv som har kungavärdighetens Regulus i horoskopet utan partnern i vilken han ser sig själv som en kung (oaktat vem som gör vad i sängkammaren eller psykologiskt är "kvinnan").

Men som jag planet för planet redovisat i många andra inlägg där himlakropparna hopat sig, korrumperas partnerns Regulus innan den kunnat välsigna världen. Jag har sparat det mest skrämmande till sist och som tydligt indikerar att himmelen berättar berättelser som man känner igen från fall till fall. Federleys "kung" är född en månad efter den manliga fotomodellen ("köttet") och sadistiska kvinnomisshandlaren Patrick Ribbsäter som just dömdes till fem års fängelse i England. Solen vandrar under de här 30 dagarna från Fiskarna till Väduren, men det här olycksaliga året spelar det ingen roll för i båda fall befinner sig Solens ägare (Jupiter resp. Mars) båda i samma infekterade "kungasmet" i Lejonet!

Läs den detaljerade diskussionen om Ribbsäters horoskop. Federley ska vara glad att hans partnerval inte hade också Månen i Lejonet, för han har redan blivit misshandlad en gång i närheten av sitt kärleksobjekts hem. Slutsatsen man kan dra av den här härden i Lejonet 1980 är att kungavärdighetens Regulus ÄR korrumperad, som jag antog i förra inlägget. Ingen manlig modell som Ribbsäter kan ha ett naturligt förhållande till sig själv, till kvinnor eller till livet (och som han visade det). Att nu hitta ett gay horoskop förklarar mycket av Ribbsäters övervåld mot kvinnan i bilen.

Det här är astrologi när den blir som kusligast. Och stackars dumma Federley! Mars fallen i Kräftan är verkligen en bön om att bli påsatt, slagen, misshandlad! Men också det var en signatur han kom till livet med. Han har uppenbarligen gjort andra detsamma och behöver nu själv smaka på medaljens baksida. Vad bättre än att dra ner sig i gayträskets förnedringar? Vissa själar tycks rena sig genom homeopati, "ont måste med ont fördrivas".

Rubrikens fråga var felställd. Alla är kungavärdiga i sin inre Sol, i sin andesjäl. Det är vad som händer sedan, när de involverar sig i den här världen, som skiljer folk från fä. Den förnämsta persiska kungastjärnan användes troligen inte ens för personhoroskop på den tiden. Världens äldsta personhoroskop härrör sig från 5e århundradet före vår tid och är naturlitvis från Babylon som vi den här tiden dominerades av perserna. 

Men de knappt 30 personhoroskop som hittats i arkeologiska utgrävningar (5 e - 1a årh. fvt) nämner bara då och då en fixstjärna och då bara som hjälp för att positionerna en planet. Dessa horoskop saknar helt förklaringar om hur de tolkades, inte mindre än tolkningar, så dagens forskare vet faktiskt inte hur den äldsta astrologin såg ut. 

Men planeternas härskarlägen med mera, tycks komma från den äldsta astrologin, så det låg minst tusen år av mänskliga observationer bakom det schema som så småningom blev det vi känner som astrologin. Förstå ruttenheten i den vita västerlänningens kultur när den spottar på ett så gigantiskt kunskapsprojekt som astrologin är, och detta för att kunna få smita undan förfädernas insikt om att det existerar en kosmisk, gudagiven moralkod.

Homosexualitet är helt klart effekten av själar som brutit mot den gudomliga moralkoden i kanske flera tidigare liv. Kanske bara en "glitch" i bytet mellan två kroppar. Särskilt fascinerande är människor som i vuxen ålder "upptäcker" sina "sanna" preferenser - se t.ex. Lesbisk först vid 38. (Ett intressant horoskop med en blockerande Saturnus som kopplar ett "dissociativt" Luft/Vatten-grepp om sexualitetens Sol-Skorpion!)

Inga kommentarer: