Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 augusti 2012

Migrationsverket tillhåll för myglare?

När jag läser om Säpos "momstrolleri" efter en James Bond-fest som folket betalat 5 miljoner kronor för, slås jag av hur lika migrationsminister Tobias Billströms och fd generaldirektör Anders Danielssons horoskop är. Regeringen "omplacerade" ju Danielson som högsta höns för detta verk, möjligen sedan hans omorganisationer på Säpo lett till trovärdighetsförlust.

I ämnet "få ut så mycket pengar av staten som möjligt" ska man inte glömma att Billström använde precis samma otydliga skrivning i lagen för att få betalt för dubbelt boende som Håkan Juholt, men utan att drevet, då tydligt högertroget, brydde sig.

Av den anledningen kan man se migrationsverket som ett tillhåll för myglarmentaliteten.

Horoskopen uppvisar samma vaga men ändå troligen märkbara grundstörning: Solen starkt drivande i positiv Eld. Sinnelaget starkt negativt i Jordelementet. Det här leder till ett vakuum i "mitten av människan", något som varenda svensk vet hur det låter efter att ha sett moderaten Billströms papegojaktiga sätt att möta medierna!


Före Migrationsverket hade Anders Danielsson varit polis hela sitt liv, och någonstans ser man ett kall i den utmärkta "lag-och-ordning-planeten" Saturnus i dess upphöjda (förädlade) läge i rättvisans vågskålar (Vågens tecken). 

Men här finns också omoralens och våldets Mars. Här kan man antingen se det som att lagens verkställare polisen är bemyndigade att använda våld, eller som att omoral kan krypa mellan påbudet från Saturnus att tjäna den samhälleliga harmonin mellan medborgarna. Exemplet med moms visar att så kan ha skett. 

Men livslånge polisen Danielsson påminner också att polis och tjuv över tid alltmer börjar likna varandra, och hans sinnelag (Månen) står faktiskt i ett av de två zodiaktecknen bloggen funnit överrepresenterad i drygt 400 horoskop för brottsdömda: den självmedvetna och profitlystna Jungfrun. 

Och det är här det negativa, bindande Jordelementet hamnar i konflikt med den expansiva och positiva - och livslystna! - Elden. Sinnelagets disponent Merkurius står med Solen i expansiva Skytten, och sporras av välmågans Jupiter mittöver. Eftersom Jupiter "är" Lagen kan det här också tolkas som ett merkuriskt intellekt fyllt av viljan att tjäna ordningssamhället. 

Samtidigt har vi överdriftens demon Drakhuvudet i Skytten, så totalt sett kommer man inte undan den typiska effekten av Jord och Vatten i konflikt: egenmäktighet. DN:s källa till tipset om den slösaktiga Bondfesten vara att stämningen inom Säpo var dålig eftersom Anders Danielsson vid samma tid hade "organiserat sönder" verksamheten. Egenmäktighet. Bristen på upphandling är förstås ett annat exempel på egenmäktighet.


I medierna: DN, AB, SvD

Inga kommentarer: