Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 augusti 2012

Mitt Romney - illusionisten!

En professor i Nordamerikastudier inledde häromdagen i SvD en analys av presidentkandidaten Mitt Romney med följande stycke:
Ingen presidentkandidat i modern tid, som nominerats av de två stora USA-partierna, har varit mera gåtfull än Mitt Romney. Varje gång han ställt upp i politiska val har bedömare förr eller senare ställt frågan: Vem är egentligen Mitt Romney, och vad står han för? Tio veckor före årets presidentval är frågan ännu obesvarad. 

Och lite senare:

Nomineringen av Ryan reser ånyo frågor om huruvida Romney har någon ideologisk kärna eller om allt är ett cyniskt spel.

Strax efter den här analysen avlossar politikern ett avgörande tal till varken bu eller bä (AB, DN, SvD) Bloggen har redan kort studerat Romneys förfärande horoskop ur det indiskt kosmologiska perspektiv som ser fenomenvärlden som en blandning av tre gunas eller kvaliteter. Bara ibland dyker det upp tider då astrologin som ett mätverktyg tecknar att universum själv är i olag och lutar för hårt åt någon riktning. Mitt Romney föddes just i en obalanserad tid, då mörkrets kvalitet dominerade storligen.

Men utifrån professor Erik Åsards ord förtjänar Romneys karta att ritas om med tonvikt på de fyra elementen. Det visar sig nämligen att han t.o.m. överträffar Lady Gaga när det kommer till hänsynslös och cynisk manipulation av sin publik - "sina små monster" - för sina egna syften.




Bakom det kantiga nybyggar- eller corporate-ansiktet väl tecknat av Oxen stigande i öster, och där tecknet för identifikationen med pengar och materialistiska värderingar ytterligare solidifieras av att pengarnas Venus (Oxens härskare) också befinner sig i Jordelementet, och därtill i religionens och de högsta värdenas nionde hus, råder bara en enda stor oren sammanblandning av Vatten och Luft, av dunkla instinkter och det mentala livets rationaliseringar av dem.

Bloggen har döpt horoskop med tydlig tonvikt på Vatten och Luft till den "dissociativa typen" och exemplifierat med illusionister som duperar publiken att titta åt fel håll just som magikern norpar klockan från någon i publiken eller kanske skyfflar ner ytterligare härliga skattefria miljoner i sin förberedda plan för skatteflykt. 

Man tror knappt sina ögon när man ser horoskopet - att detta är en av de två män hela Amerikas förenta stater har att välja mellan! Professorns möjliga farhågor besannas helt av horoskopet - det här är en bona fide sociopat. 

Hur en man kan mörka sin försäkringsreform som imiterades av Obama - SvD berättar historien - kan ge mardrömmar bara det. Så här beter sig maktgalna människor, sådana som inte står för något alls när det kommer till kritan.

Jag har tidigare häcklat svenske statsministern för hans lögner och spelade förvåning inför de usla följderna av regeringens politik, men i jämförelse med Mitt Romney föddes Fredrik Reinfeldt under en mild västanfläkt.


*****

Teknikalia

Som återkommande läsare noterat har jag fattat tycke för den indiska metoden som nyanserar planeternas beteende i ett givet horoskop beroende på naturen hos de hus/livssektorer de tillfälligen äger. Det är spekulativt att använda metoden på horoskop utan känd födelsetid men i Romneys fall finns en sådan.

Då Oxen stiger i öster får maktplaneten och gränsdragaren Saturnus en särställning som yoga karaka (sambandsindikator). Saturnus äger nämligen både ett angulärt, världsligt hus, och ett triangulärt, andligt hus. Romneys öde i detta liv är att få en möjlighet att sammanföra sin andliga disposition i det materiella livet. Inte underligt att han valt politiken.

Problemet är bara allt igenom goda själar är en på miljonen. Den indiska astrologin är enormt sträng och en själ kan komma till jorden med många fallerade dispositioner. Ja, även själens sensibilitet för religionen kan vara smutsig, vilket Romney så tydligt visar. Han kallar sig mormon, men vilken människa med korrekt religion skulle smyga med sina inkomster som han gjort!

Professorn påpekar hur allmänt omöjligt det varit att få reda på något, och förklaringen ligger just gränsdragaren Saturnus. Fast tekniskt en tillgång som yoga karaka, är allt annat man kan säga om planeten bedrövelse. Den står illa i Vattenelementet, i Kräftans tecken. Som en restriktiv influens i Krabban, vars typiska tendens är just att "clam up", är det inte underligt att mannen vägrar kommunicera ur hjärtat. Han kan inte! Han rapporteras vara torr och tråkig (till skillnad från sin mer socialt kompetenta hustru) och "taciturn Saturn" i tredje kommunikationshuset är faktiskt inte någon vinnare alls! 

Jfr Reinfeldts synnerligen problematiska attack FRÅN Saturnus MOT tredje huset i hans (likaledes tidpunktsförsedda) horoskop. Även Reinfeldt utlöser en Vatten/Luft-konflikt som yttrar sig som en tydlig tendens att ljuga och kasta om innebörden. Varför Romneys Saturnus i Kräftan är dissociativ och tenderar att splittra upp ämnen och bara berätta den del som passar hans egna syften bäst beror delvis på kommunikationshuset motsvarar Luftelementet (på husens nivå). 

Frankt talat finner sig de tre Jordasscendenterna att de arbetar med Vatten i ett hus som har det i sig att kunna kanalisera ren Luft, ren ande. Det är priset för att ikläda sig en Jordkropp och utgå från att man är en fysisk varelse - det tredje intellektshuset blir lidande! (Generaliseringar av denna typ kan naturligtvis upplösas om planeterna står mycket fördelaktigt.)

De här som praktiserar Vattnets väg där rent förnuft borde råda är sliriga människor, och jag har bara upptäckt ett område där Vatten/Luft kommer till nytta: skådespeleri där människor har som uppgift att vara dubbelnaturer. Någonstans, sade Margaretha Krook, måste skådespelaren själv finnas kvar inne i sin roll och hålla i karaktären. Även absurdister och poeter kan ha nytta av den här känsliga balansen mellan irrationalitetens, girighetens och mörkrets instinkter och rationalitetens och andlighetens klara förnuft.

När Oxen stiger faller Solens ägarskap på det tionde huset. Här tycks regeln gälla, att naturligt onda planeter som Solen som torkar ut livet och gör det mindre komfortabelt, blir verksamt goda i hörnhus. Romneys tionde hus för offentlighet, karriär och ren och skär makt med Solen är ett praktfullt omen om framgång i största allmänhet, och särskilt som också framgångsplaneten Jupiter OCKSÅ står i ett världsligt hörnhus! Och glöm inte att Romneys ascendenthärskare Venus står i horoskopets "bästa hus", det nionde!

Men Solen är också den involverad i en slirig historia, dess fokus och naturliga uttryck synes vara ideologiskt (Vattumannens tecken är ytterligt idéburen). Men det är bara ytan - det tionde publika kan vara platsen för rena sociopater. Aldrig blir det väl så tydligt som här, där ideologin (blå luftslott) visar sig bottna i djupa och iskalla Vatten! 

Det är förstås Saturnus som i bakgrunden målar med en ideologisk palett, men den står starkt rotat i Kräftan, symbolen för den egna säkerheten och tryggheten. Obamas sjukvårdsreform som alltså i verkligheten var Romneys sjukvårdsreform är uppenbarligen det mest genuina och "från hjärtat" den här mannen gjort! Och nu förnekar han sitt eget förflutnas ståndpunkter för bara makt. Vilket mänskligt förfall.

Visserligen är Solen verksam välgörare men Vattumannen - och därmed relationen till stora människogrupper förenade av det faktum att de är tänkande individer (homo sapiens) förpestas av disponenten i Vatten och att olycksbringaren Mars bryggar till ytterligare ett Vattentecken, nämligen mörklagda Skorpionen. (Så mycket mörker och fördragna gardiner i detta horoskop!)

Och nu kommer slutknorren som sänker den här skutan, både hans personlighets representant, ascendenthärskaren Venus, den redan från början "fallna" Månen i Skorpionen och den stora rikedomens Jupiter är VERKSAMMA ILLGÄRNINGSMÄN i kraft av deras husägarskap. Och i och med detta, särskilt via Månen och Jupiter i Skorpionen, kan man med emfas säga att den Sol som står uppe på podiet och talar höga och vackra ideologiska ord, är en ren cynisk lögnhals. Som sagt, ett extremt obehagligt horoskop. Svenskt Näringsliv har inte någon som ens är i närheten av den här förställningskonstnären, även om Moderaternas Per Schlingmann har en själ som valt svenska folket att studera in lögnens och förslagenhetens grundkurs på.
Se även: Den oetiske skeptikern (om en illusionist) och
Illusionister och astrologins Luft

...samt vid pass 456 inlägg taggade "dissociation / bortträngning /utstötning". Efter den läsningen kommer du att veta allt om människor som lever i svår livslögn eller gått ännu längre och nu ägnar sig åt storskalig mind-fucking. Blir de inte sinnessjuka i detta liv, väntar dem en hemsk återfödelse på jorden. Några är troligen redan där, eftersom den här störningen också tycks kunna yttra sig som en debilitet och psyken som läcker som såll.

Inga kommentarer: