Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 augusti 2012

När britter läser sexromaner har botten gått ur

En erotisk roman har på ett år blivit Englands bäst säljande bok någonsin och förläggare hoppas nu att 50 Shades of Grey ska klå Bibeln och Maos lilla röda (SvD/Näringsliv - vad annars? Vissa människor har fallit så lågt att de bara kan se livet i termer av pengar. DN presenterar nyheten på ett mindre smaklöst sätt, där den hör hemma, under böcker).

Nyheten visar något om hur hopplös situationen är för många människor i England under högerstyre. När ingenting alls fungerar i livet, längre, fattigdom och obildning grasserar, då tar man till sexläsning för simulera någon slags substitutförnöjelse! 

Boken representerar verklighetsflykten från det engelsmannen Ivor Southwood beskriver i en bok som Göran Greider anmäler samma dag i AB med sin skrämmande förmåga att sätta ord på det monster vi låtit vår värld bli i klorna på marknadsliberala krafter och penningkåta arbetsgivare.

Här är horoskopet för releasedagen i England för "Femtio nyanser av honom" (svenskanpassade titeln; "grått" var tydligen är väl nervigt ord för svenskarna). Kartan bekräftar perfekt ett lågvattenmärke i tiden för alla utom Djävulen:



Med den allra enklaste sortens astrologi som bara diskuterar de tolv tecknen är man faktiskt inne på den djupaste sorten. Den som utan moraliserande pålägg eller varsel om lycka eller ofärd bara torrt konstaterar vad frågan gäller.

Eftersom vi talar om en framgångsrik utan motstycke - men inte om ett verk av Nobelpriskaliber är det inte den utmärkta författaren Solen i Jungfrun som poängteras utan "bara" kommunikatören Tvillingarna. Den är naturligtvis också en historieberättare, men uppenbarligen har Nobelpriskommittén i över hundra år haft en märklig förmåga att belöna Solen i dess passage genom tecknet där skrivaren Merkurius härskar i sitt jordbundna, fysiska läge snarare än det andliga Lufttecknet Tvillingarna (ett erkänt agnostiskt tecken så med andlig syftas här den pneuma som levandegör en människa vare sig hon sedan erkänner att livet är henne till låns eller inte).

Det engelska folket andliga och materiella misär skildras till fulländning av massornas planet Månen i Stenbocken. Massorna tycks flockas till något alldeles oerhört prominent tiondehusfenomen (status, offentlig position). Man kan också säga att horoskopet avslöjar att ett verkligt folkligt massfenomen kommer att äga rum den här dagen.

Månen i Stenbocken tyder på svältfödda känslor, det finns tyvärr inget sätt att göra den här sinnelagsplaceringen "sexig". Dess underliggande härskare är den sterila och iskalla Saturnus, långsam ålderman längst bort från jordelivet i sin sjunde krets. Den här dagen står Saturnus i drängens och olyckans sektor och bildar en sorgligt råttbrun historia - är det möjligtvis den intuitiva bruna färgen för Jordelementet som avses i bokens brittiska titel?

För det är ju mycket mer av det solkigt bruna och totalt livlösa Jordelementet i horoskopet! Till om det lilla försök till flärd och egocentrisk framgång som Jupiter i Väduren signalerar, sker på basen av disponenten Mars i det negativa och döda Jordelementet.

Och det är i de materiella resursernas tecken Oxen hela horoskopet egentligen utspelar sig. Dels har vi hor- och horbockssyndromet på plats (Mars + Venus), vilket dock i många fall yttrar sig som mer än bara en enfaldig sexfixering. I dessa fall kan man hellre tala om livskraft, kreativitet eller vadhelst. Men inte i Oxens tecken, själva symbolen för identifikation med det fysiska. Här anas alltså bokens sordida resonans.

Vad som gör dygnet särskilt intressant är förstås att Mars, en symbol för libido, gör gemensam sak med Satan på himmelen, dvs. den onda planeten Algol. Sex säljer och säljer man sin själ till Djävulen i själva valet av det ämnet, kan säkert Den Onde hjälpa till med upplagorna!

Men allra mest fascinerande är att boken släpps bara två veckor efter att månnodsaxeln (Drakhuvudet/Draksvansen) backat sig in i det teckenpar som bloggen betecknat "den sataniska axeln" för att den här zonen representerar människans slutliga död i enbart djuriskt frosseri, mat och sex, avföring och sömn. 

Detta är människosläktets absoluta bottenläge och exakt den plattform denna tyvärr huvudlösa hydra vill att människan ska förbli till världens ände. Därför säger Svenskt Näringsliv att "konsten att tänka (filosofi) är olönsam". Som bloggen ofta upprepat lyser Satans huvud i all sin negativa förvändhet från högsta höjd i den onda lobbyorganisationens horoskop - arma krakar. Hade de vetat att himlen själv vittnar mot deras lögner och osunda materialism hade de förlagt nystarten till en annan timma och dag! 

(Men det tillhör livets underfundighet att de som inte ser inte ser eller förstår. Det finns en show som måste gå på och de onda rollerna behövs också.)

I antiken såg man noderna som ständigt retrograda genom zodiaken och tillämpade vad man med dagens vetande kallar "snittvärdet" för noderna (enligt den exakta beräkningen nådde noderna Oxen/Skorpionen redan den 3e maj). Eftersom detta nu är Englands mest säljande roman någonsin tror jag vi kan använda horoskopet för att bättre förstå noderna som omen. Men behöver vi det? 

Bloggaren kom från 25 år med västastrologi där han lämnat noderna därhän och upptäckte den sideriska zodiaken från Babylon, än i dag i bruk i Indien. I den östligare traditionen var noderna hemska, de frambringade förmörkelser, Drakhuvudet lade grunden pga. sin girighet och Draksvansen visade sedan hur högmod verkligen går före fall. 

Jag kom sent i livet fram till att det här är en lunar myt som ber människan hålla sig på plats och inte som månen söka klättra högra upp på himlavalvet är den normerande solen vars ekliptika är 0° latitud. 

Månen är en irrationell planet och indikerar den girighet själen drabbas av varje gång den återföds som människa och bara över många återfödelser lär sig behärska. Till sist kommer mänskligheten att vara mogna att bygga en civilisation som inte längre bygger på inskränkt egoistisk roffarmentalitet.

Detta tycks merparten av svenskarna redan ha förstått (i samband med vårdvinstskandalerna) - men tragiskt nog inte (s)-ledaren Stefan Löfven, till vilka svenskarna börjat sätta sitt hopp och en uppröjning av den katastrof moderaterna skapat. 

Möjligen förstod massorna inte vidden av problemet utan förskräcktes mer över vanvården, och tanken på att själva ligga där på ett hem en dag med någon kapitalist som inte delar ut fler blöjor för att det hotar den kalkylerade vinsten. Möjligen såg inte svenskarna att monstret bor i själva det system som söker profit på allt. En pervers drivkraft!

Drygt tre års bloggande har redan givit så många enskilda fall att den indiska synen på noderna tycks bekräftad. I samband med två kända svenska skådespelares självmord noterade jag t.ex. att den "hungriga" av de två noderna (Drakhuvudet) stod i dödens Skorpion i bådas horoskop, och än tydligare blev det när även psykologen som lanserade begreppet "dödsdrift" (thanatos) tidigt på 1900-talet visade sig vara född när det demoniska drakhuvudet hungrade efter... sex och död! 

Och med 50 Shades of Grey var den på plats igen!

*****

Detta är astrologi, konsten att utifrån bara stjärnorna avslöja när mänskligheten sjunker till föraktfullt simpla nivåer, ivrigt piskade in i kassaledet av marknadsföringsapparaten. 

Köp inte boken och sälla dig till Djävulens nyttiga idioter. Läs en god bok istället, en som berikar intelligensen.  Kroppen din har ändå ruttnat om några årtionden så varför inte börja bygga på den eviga kroppen, som som byggs av ren intelligens eller rent ljus som de poetiska säger? De som väljer den lägre vägen kastas tillbaka i retur till jorden om och om igen, tills de börjar ta det här livet på allvar.

Inga kommentarer: