Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 augusti 2012

Pagrotsky - "På heder och samvete"

Att någon ärbar riksdagsledamot skulle anmäla Stureplanscentern för Konstitutionsutskottet för att de beter sig som moderater är inte det märkliga, utan frågan varför den gode politikern Leif Pagroskys har ett horoskop som felar flera grader från den exakta Kallelsen från Ödet.

Se här, för en icke-astrolog men med en något så när välutvecklad intelligens är sammanträffandet slående mellan Pagrotskys födelse och horoskopet för dagens KU-anmälan. Men det är inte helt tajt.


Jag tror knappast Pagrotsky är särskilt röd, men jag får ändå inte intrycket att han är en skamlig högersosse för vilka näringens betydelse har blivit en sådan fixering att de tappat människovärdet och den storhet som bor i vårt släkte. 

Vi har dock i oss att bygge en civilisation på andra grunder än pungråttan Reinfeldts instinktiva krafsande efter vinst i tid och otid, ända in i under byxorna på åldringar på långvården, eller mind-fucking av skolbarn - skolböcker med tryckt reklam sida vid sida med kunskaperna. Privatskolor som försöker tjäna pengar på själva utlärningsprocessen. Vedervärdigt. 

När närigheten så totalt tar över som i högerregeringen, då är man bara till skam för den mänsklighet som växer och söker värdigheten med att vara människa. Då förtjänar man att släppas tillbaka till djurriket varifrån ens själ uppenbarligen stammade. (Jo, jag tror djursjälar kan göra enstaka besök i arten människa. Det går sällan särskilt bra eftersom de saknar det här släktets kollektiva historia. Man känner igen dem på att de genast börjar förställa sig och producera nidbilder av den rätta varan.)

Jag kan föreställa mig att glappen mellan horoskopet för KU-anmälan (yttre planetkretsen) och Pagrotskys födelse (inre kretsen) beror på att 

DETTA VAR DEN BÄSTE MAN ÖDET HITTADE ATT KNACKA PÅ SAMVETETS DÖRR HOS.

Jag skulle våga gissningen att det inte finns någon mer på oppositionssidan i riksdagen vars horoskop så väl överensstämmer med dagens himmel, dagen då två skandaler om högerns excesser på skattebetalarnas bekostnad publicerades.

Som synes står omoralens och skandalens Mars tillsammans med juridiska Saturnus i början av rättrådighetens tecken Vågen. Gammal är äldst, så naturligtvis är det åldermannen Saturnus/Kronos som tar tag i Mars. 

Mycket troligt var det bara Pagrotsky i oppositionen som var född så nära himmelens smutsfläck i Vågen att hans själva essens (Solen) berördes. Han låter skakad i AB (DN, SvD) när han säger sig aldrig under tio år ha upplevt en sådan röta som lillkickan Annie Lööf och partysugna politikerkollegor visat prov på när de falskeligen placerar sitt festande under annat konto för att mörka sina roligheter.

Och även om det skulle finnas någon mer vars Sol i Vågen ligger ännu närmare smutsfläcken på dagens himmel, är det då troligt att den personen också i sitt horoskop som Pagrotsky matchar det re-aktiva sinnelagets Måne med dagens föreskrivna re-aktionsmönster: Månen i Tvillingarna? Chansen är mikroskopiskt liten.

Således: Ödet kallade Pagrotsky som den goda man som måste stå upp och försvara det svenska politiska arbetet mot det politiska drägg som invaderat vårt land sedan högern tog över. Det ser ut som om högerns skandallösa fördärv av Sverige ingår i en större och matematiskt välplanerad plan... Rätt män finns där när de behövs.

Skulle de mot förmodan inte finnas till hands ja, då är det som när Lot manas att lämna homonästena Sodom och Gomorra eftersom städerna kommer att jämnas med marken. När en civilisation sjunker under en minstanivå självdestruerar den. Reinfeldt har gjort ett bra grundarbete i den riktningen.

Inga kommentarer: