Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 augusti 2012

Regeringen Reinfeldts kollektivhat & kostnadschocken



Dagens Nyheters fruktansvärda nyhet (hämtad från SR) som röjer det svenska samhället snabbt håller på att falla samman, kan bara ses på ett sätt om man alls vill kalla sig tänkande individ:

Vi ser i den skenande prisökningen på kollektivtrafik ännu ett exempel på en regering som från första dag hatat ordet kollektiv (läs: socialdemokratisk) och där Fredrik Reinfeldts egen hemkommun Täby gått längst genom att införa en slags fascistenklav där människor som inte vill äga sin fastighet utan hyra dem tillsammans med andra (för synergi och många andra fördelar) inte längre är välkomna som kommunala medborgare.

Nu har den skygglappsförsedda individualismen redan angripit svenskarna i så hög grad att många troligen inte längre är i stånd att förstå det antikens folk ansåg för självklart: att den utvalda ledaren i sin person sätter normen för folkets medvetandegrad. Låt folkledaren privatisera skolorna, så att alla pengar för nya läromedel smiter iväg i privata utdelningar, och vi har inom några år skapat en ny generation byfånar!

Faktum är att den häbegärligt grabbande Kräftans tecken (statsministerns födelseomen) faktiskt ger uttryck i hela omvärlden för när det visar sig att Sverige skapar obalans i världsekonomin är det just ett tecken på Kräftans osolidariska isolationism, den söker enbart gynna sina egna (se vänskapskorruptionen i moderata Stockholm), den saknar sund omvärldsförankring:
Totalt har IMF tittat på 28 länders så kallade bytesbalansöverskott, det vill säga måttet på ett lands sparande. Där ingår både privat och offentligt sparande.  (SvD/Näringsliv)
Livets djupa symboler tränger igenom på alla plan! [1]

Det hela är så transparent att man undrar varför inte tidningarna tar det verkliga greppet när skandaler som den här om skenande kollektivpriser dyker upp. Svaret är enkelt: DN och de andra är alla borgerliga och skriver i grunden under på Reinfeldts härska genom att söndra människorna till små egoistiska privatister. 

Borgerligheten har ännu en bit kvar till den förfärande insikten om hur a-social och till och med samhällsdestruktiv deras privatism är. Som någon på morgonradion sade: kollektivtrafiken finns i Sverige som en del av vårt fina mål att ge svenskar utan bil en dräglig möjlighet att förflytta sig. Här hör man god humanism verka i bakgrunden. Jämför det med högerns fanatiska uppstyckningsvansinne!

*****

Men det finns också en annan sida av dagens skandalösa nyhet, som på visst sätt ursäktar Ledaren från sitt personliga ansvar för att landet nu är dekadent och moderatkorrupt som man aldrig hört talas om (se hur vänskapskorruptionen bryter ner huvudstaden Stockholm, och sjukhus krängs till ideologiska vänner som om kommunalstyre bara vore ett girigbukarnas parti Monopol). 

Kollektiva transportlösningar sorterar distinkt under transporternas gud Merkurius. Som tidigare kunnat konstateras genomgår det svenska nationalhoroskopet en lång tidsperiod av fullständigt pervers mentalitet där astrologins tredje hus öppnar för just vansinne inom en så enkel företeelse som landets kommunikationer. 

Som om inte högerns omvandling av Statens Järnvägar till ett vinstdrivet bolag och den urusla service svenskarna nu upplever under sin Landsfader Reinfeldt och hans stabs privatistiska agenda, kommer nu i skandalen om kollektivtrafiken nästa tecken på att Sverige under en ond demon 2002-2020 är en realitet. 




Demonen ifråga är den astronomiska punkt där månen, på sin bana uppåt mot nordliga latituder relativt solens jämna gång i sin ekliptika (zodiaken) möter den senare och leder till förmörkelse om de närmast sörjande planeterna (solen, månen, jorden) skulle ligga på rät linje.

I själva verket är transport och journalistik båda uttryck för kommunikationsplaneten Merkurius, så i viss mån gäller också inlägget om den svenska journalistkårens moraliska kollaps under dessa år. (Efter högertidningarnas drevet mot Håkan Juholt effektivt lyckades smutskasta (s)-ledaren i det kriminellt naiva svenska folkets ögon, verkar journalistkåren emellertid ha nyktrat till och börjat fatta vad de sysslar med. 

DN har t.ex. kunnat ge flera av högerintressena oberoende avslöjanden - den profitdrivna vårdens skandal och nu Tillväxtverket (DN) som ett korrupt gäng vinprovande och livsnjutande byråkrater som låter det svenska folket betala deras "guldkant". Den tycker de säkert att de är värda i egoistmens förlovade tid, även om det krävs fiffel i bokföringen. Och nu uppgiften om de skenande kostnaderna för att åka kollektivt.

Likväl kunde man byta ut "skribent" från det tidigare inlägget mot lämpliga personer som under den djävulska högerandan helt mist kontrollen över alla de faktorer som måste styra prissättningen. Reinfeldts förakt mot sjuka och arbetslösa, som försmäktar med ersättningar som inte går att överleva på, går igen här också! 

Undertecknad, med hyggliga datakunskaper men för gammal (52) för det ungdomsfascistiska klimat näringslivet låtit växa fram i jakten på billig arbetskraft och sedan låtsas klaga över när inte kompetent folk går att hitta, försmäktar t.ex. i ett fas3-slaveri med så låg ersättning att bankboken nu är nästan tömd då det saknas över 1000 kronor i månaden till mat! (Nya kläder och glödlampor har inte varit aktuella på år och dag!) 

Även i Stockholm har moderaterna låtit hyreskostnaderna galoppera i drömmen om den marknadsmässiga hyran och klippen för några, och de driver med sitt konsekventa HAT mot kollektiva lösningar ut mindre bemedlade i syfte att göra hela Stockholms innerstad tlll ett Täby, ett rikemansgetto med bara landets äckligaste och dryga människ i en värld av falska leenden och tomprat om märkesvaror! Sickna nollor nollåttor!

Se sammanhangen! Sverige är helt infesterat av en sjukdom som kan och bör kallas Fredrik Reinfeldt så länge han uppbär rollen som landets ledare. Det finns inga ämbeten utom den person som fyller dem och astrologin har i 2.000 år kunnat visa att en människas egna egenskaper sätter tonläget i ett land. Så ofattbar är faktiskt maktens förmåga att forma de små männikornas minspel och tankemönster. De är de facto marionetter. Gud hjälpe dem som tror på mänsklighet i ett Sverige där egoismen blivit en folksjukdom och där profitlystnad inte längre beskrivs som en karaktärsdefekt den här, utan som något eftersträvansvärt.

*****

Överkurs.

Från inlägget om en journalistkår i moralisk kris, upprepar jag den indiska Vimshottari Dasa-metodens planetära cykel och sub-cykel. Det är en metod som utgår från MÅNEN, dvs personens eller landets instinktiva nivå. Djuret i oss ser saker annorlunda än guden inom oss. Månen är alltså ett mer "mänskligt" men också mer förvrängt perspektiv. Det kan vara lättare att känna igen skeendet när man ser det genom den simpla aptitens sinnelag än från Solens distanserade och oberörda nivå.


Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-13  -  2020-10-13
  Merc AD:  2010-09-25  -  2013-04-10

   Pratyantardasas in this AD:

   Merc:  2010-09-25  -  2011-02-01
   Ket:  2011-02-01  -  2011-03-27
   Ven:  2011-03-27  -  2011-09-01
   Sun:  2011-09-01  -  2011-10-18
   Moon:  2011-10-18  -  2012-01-02
   Mars:  2012-01-02  -  2012-02-24
   Rah:  2012-02-24  -  2012-07-14
   Jup:  2012-07-14  -  2012-11-17
   Sat:  2012-11-17  -  2013-04-10 


Som synes befinner sig Sverige under den förmörkande demonen Rahu (norra månnoden) under många år. Kommunikationshuset i nationalhoroskopet är helt snedvridget av Rahus måttlösa ambitioner.

Under en kortare och mer smärtsam period äger kommunikationernas Merkurius en sub-cykel. Man kunde stanna där och förutspå historiska genanta sammanbrott i det svenska samhället under dessa år, skandaler och missförhållanden rörande alla "merkuriska" företeelser. T.ex. har det under denna tid blivit uppenbart att tidningars chefredaktörer tror de är agendasättande politiker - Rahu har totalt förvridit insikten om vilken som är transportören och rapportören Merkurius mission.

Men går vi ännu en nivå djupare (inte allmän praxis i Indien om jag förstår rätt), hittar vi en kort men intensivt period sommaren/hösten 2012 i Sverige. Det är precis nu.

Välmågans och den hämningslösa tillväxtens planet Jupiter! 

Under den här perioden bör allt "skenande" företeelser i Sverige skapa rubriker. (Man påminner sig att Jupiter är härskare över Skytten som har en hästkropp och är kapabel att skena eller gå till excess. Negativt härskar Jupiter över Fiskarna, men fungerar där som Zeus (Jupiter) Soterios, Räddaren i nöden, enligt tidigare resonemang.)

Att Jupiter symboliserar de som har det bra, är ingen hemlighet. Bloggen kallar Jupiter "lätta pengar" i kontrast till vad den träget slitande Saturnus (rättmätigt) förvärvar. 

Samtidigt är Jupiter religionens planet och det finns en odiskutabel koppling mellan tursamhet och "tumme med gudarna". En del själar har gott karma inför det här livet i den meningen att de förtjänat sig en medvind. Få klarar dock framgång utan korrumperar sig illa. I nästa liv är de tillbaka som en insignifikant nolla igen, och troligen med mindre aptit. Själen har lärt sig av sina misstag.

Det allra intressantaste är att Jupiter som sub-sub-cykel är placerad nationalhoroskopets femte hus, som rör spekulation, nöje och lek. Men som Solens (ledarskapets) hus är det också ett hus med lika stora politiska konnotationer som den rena maktens tionde hus. 

Vilka svenskar får vara med om AGATON TYKE -
"den goda lyckan" i den inre kretsen?

Att hitta Sveriges Sol tillsammans med Jupiter i Vattumannen i femte huset, berättar egentligen historien om att hela folket vill vara den välmående Solen. Att vi i grunden är ett socialt och demokratiskt land, dvs. ett socialdemokratiskt land. Vattumannen symboliserar den kollektiva människan och i konungens femte hus är det folket som styr! 

Trodde vi ja. Nationalhoroskopet rämnar nämligen i två delar eftersom detta förnämliga budskap bara gäller de få. Den breda massan tecknas av Månen och den är primitiv och långt eftersatt så det förslår.

Moderaternas misskötsel av landet är således inget unikt, bara en ovanligt demonisk och pervers form av den innersta kretsens fåmansvälde som från begynnelsen maskerat sig som "representativ demokrati".

Minns bara Juholt-drevet: där såg ni de få arrangera en kupp mot socialdemokratin som just hade fått en alltför "röd" ledare för att falla de få extremt högervridna verkliga härskarna i smaken. Det luktade ju för f*n nytt Kuba! Där andra mördar sina ledare, där involverades i stället den högerägda pressen att smutsa människornas sinnen så att var och varannan svensk nu tror Juholt var en kallhamrad bidragsfifflare.

Jämför också de ofrånkomliga grodor han hann med under sina 300 dagar med den räcka av lögner Reinfeldt och hans anhang beslagits med, men som aldrig ens leder till en notis i högerpressen. (Jo, GöteborgsPosten, borgerlig, hade faktiskt scoopet att Reinfeldt grät krokodiltårar över den skandalösa sjukvårdsrefermen fast interna dokument visste exakt hur demonen Anders Borgs direktiv skulle drabba de allra svagaste!)

Svensken är ett sorgligt offer, och lär så förbli till han-hon genom gudomlig intervention plötsligt grips av en önskan att alfabetisera sig och börjar förstå de verkliga sammanhangen.

*****


Se även: Apropå Sveriges korta men smärtsamt intensiva sub-syb-cykel under välmågans planet, se gärna Astrologin och de sju dödssynderna. Gissa vilken dödssynd och planet som anknyter till våra myndigheters redovisningsfifflande för att komma åt vin och feta ostar!

Är vi då inte en pinsam nation av tanklösa fattighjon som försöker komma upp oss?! Och nirvana för fattigsvensken är 08-området med dess nyrika nollor, så genanta att vi på egen risk skickar ut dem i världen att representera oss! "Stockholm Captial of Scandinavia". Nu får det banne mig räcka! Sparka ut det här folket och tillsätt bättre människor. Importera dem från utlandet om det inte finns en enda värdig varelse odlad på hemjorden.



________
Not 1. Man kunde anföra att det är Anders Borgs horoskop som borde gälla som "Rikets ledare" i just ekonomiska spörsmål. Han är inte född Kräfta men hans Måne/sinne (Kräftans härskare) är möjligen ännu mer dysfunktionell än Reinfeldts Sol. Månen i Oxen är seg som sirap och tenderar att vilja hålla allt nära sig. Äganderättsprincipen !

Inga kommentarer: