Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 augusti 2012

Svensk brist på godhet + Jupiter och Saturnus




Runt sjutton plockade jag upp en LP-skiva med Gentle Giant på en rea. Jag hade aldrig hört annat en eller annan låt av den komplexa konstrockgruppen men fascinerades av omslaget. Möjligen triggades intresset av en kortnovell av Edgar Allan Poe jag läst vid tolv om en lös hand som ställde till förtret - säkert samma hand som löpte runt i tv-serien om Familjen Addams.

Astrologiskt går förstås tankarna till Merkurius som de fria händernas symbol, men vid sjutton hade ännu inte intresset för stjärntydning vaknat.

Musiken var überkrånglig - bandet var känd för sina ideliga taktbyten - och jag gillade bara två låtar på hela skivan. Båda släpiga och med distinkt medeltida klang. En av dem var den ödsliga balladen His Last Voyage, där särskilt en textrad bet sig fast.

Age rules over all things, fate rules over hope

Idag är det inte svårt att se kopplingen till den uråldriga världsbilden där den sjätte kretsens nåderika och hoppfulla Jupiter likväl kan köras över av den sjunde kretsen, fader Tid, ödets herre!

Gentle Giant var uppenbarligen ett bildat band med kopplingar till sin engelska historia. Det är därför inte så märkligt att hitta samma kosmologiska idé hos Shakespeare i vars Sonetter jag hittar riktligt med citat ur hans dramer i notapparaten. Bland annat följande:

For policy sits above conscience
Timons of Athens 3.2.91

Parallellismen till "fate rules over hope" är kanske inte påfallande vid första anblicken. Men för mig är den häpnadsväckande, för bloggen har från första början hävdad att ÄKTA SAMVETE sorterar under det nionde huset, trots att jag aldrig läst det påståendet i någon bok.
Vid middagstid har principen "Jupiter" redan kulminerat

Jag har åtminstone några gånger rekapitulerat skillnaden mellan Jupiters genuina högre insikt i den kosmiska morallagen och Saturnus blott konventionella diktatorsfasoner eller tvingande polismentalitet. 

Här indikerar också författaren bakom aliaset Shakespeare att Policy - samhällets tvingande och blinda konvention - ockuperar positionen just ovanför det sanna samvetet föregick "världen". 

Uttryckt som en bild är det alltså den naturliga zodiakens tionde hus för offentlighet och policy med nionde husets filosofer och genuint erfarande individer som enligt Platon borde vara de som hjälper policysättarna på traven. 

I Sverige, landet som förbryter sig mot universums alla regler för hur goda människor fostras, tillåts i den rent destruktiva yttrandefrihetens namn Svenskt Näringsliv håna samvetets röst och kalla filosofi (9e huset) för en historia det inte går att tjäna pengar på!

Förstå vilket ont öde som väntar det här landet när Europas - och världens - ekonomi på allvar börjar skära ihop. Övergången till en ny post-kapitalistisk världsordning kommer att göra mest ont där människorna som mest blivit levande döda, arbetande och konsumerande zombies! Människor som lever för pengar tycks helt sakna det nionde husets samvete och nobless.

Kristendomens svek mot sin grundare var ett faktum redan på 300-talet då Konstantin lät omvända sig på dödsbädden (annars en soldyrkare) och kristendomen lierade sig med statsmakten (Rom). När sedan Martin Luther för norra Europas - Merkels Tyskland och Reinfeldts Sverige - stundande undergång lät meddela att människan ska underordna sig den världsliga auktoriteten, lät han således antyda att nionde huset och det tionde nödvändigtvis är synkroniserade. Så är det naturligtvis inte. 



Tar man t.ex. statsminister Reinfeldts tionde hus för polisiär och tvingande makt är det Merkurius som är emblemet för denna. Merkurius är känd som kommunikatör men i lika hög grad som handelsmannen. Eftersom Reinfeldts Sol i Kräftan inte ser större perspektiv än det egna hemmets intressen håller han på att slå sönder hela Sverige i tron om att hela landet ska bestå av små egenföretagare! Industrin i landet och alla som tänker i större skala än Kräftans legitima men begränsade synrand har börjat inse vilken katastrof mannen är i maktposition. 

Resultatet av Reinfeldts tiondehuspolicys hade kunnat förutsägas av vilken skicklig astrolog som helst: för var någonstans hittar vi Merkurius? Jo, i Reinfeldts tolfte hus för "saker man gör till eget förfång" och "världsliga förluster". Stjärnhimmelen säger uttryckligen vid fräcke Fredriks födelse att han kommer att skada nationen om han någonsin ges en maktposition!

Inte för att hans Merkurius är ont (den är faktiskt rent tekniskt en "verksam välgörare") men att mannen är helt förblindad av en ideologi som inte har med verkligheten att göra. Filosofin består i Reinfeldts hat mot människor som inte är etniska, privilegierade svenskarna, födda under så goda omständigheter att de kan bygga vidare på detta (fräcke Fredrik har förvisso en alkoholistfarsa, men ändå med makt som varande kommunalpolitiker).

Fredrik 'valsdragaren' Reinfeldt har å andra sidan avsevärda problem med sin samvetsplanet Jupiter och det är därför han så ogenerat ljuger sig igenom sina år vid makten och hans parti raskt förfallit till ren historierevisionism och tom propaganda. Det är inte bara dålig utbildning som låg bakom nu avgångna Arkelstens historiekunskaper utan en anda av falsk marknadsföring. Annie Lööfs departement visade att partifärg inte har med saken att göra, marknadsliberalismens sjuka människotyp finns överallt, varelser som inte längre kan kliva ut ur systemet och ta sig en objektiv titt på vad som pågår.

Eftersom Reinfeldts Jupiter, fastän i grunden en av "de goda" bytt sida och agerar som verksam illgörare, blir den mer förödande än den ineffektivt tolftehusplacerade Merkurius för policys. Den tydligaste effekten av Reinfeldts policys (här: Merkurius) är för övrigt hans "arbetslinje". som i själva verket bara är en färd mot slaveri och fängelsevistelse inom fas 3-åtgärden som suger in fler och fler svenskar. Det är uppenbart att fängelse och frihetsberövande är något Reinfeldt i djupet av sin störda själ älskar - för honom är sjuka och arbetslösa bara kriminella parasiter, så in med dem i tolfte huset för koncentrationsläger, fängelser och långvård!

Varför samvetet är så sjukt hos Reinfeldt beror på att Jupiter för en profitorienterad och privatistisk Jungfru stigande i öster kommer att äga 4e och 7e huset, båda prominenta hörnhus i ett horoskop. Och den indiska regeln här säger att naturliga välgörare vänts till sin motsats när de objektifieras, dvs inte längre driver människan inifrån utan tror t.ex. att Jupiters framgångar ska mätas i människans objektiva belägenhet. En sådan människa har inte längre direkt tillgång till samvetets röst utan kan hitta på fanskap som "mer pengar åt de friska, mer plågor åt de sjuka" och andra galna idéer som beror på att välgångens Jupiter nu bara basar över "externa" hus.

Ännu värre blir det i Reinfeldts fall där Jupiter dessutom går och ställer sig i sitt eget nionde hus så att hela denna onda syns på "produktiva" individer och "soffliggare" blir ett filosofiskt ideal, ett kall !!! Reinfeldt kan vara den sjukaste politiker världen skådat sedan Adolf Hitler med hans besläktade läror om vilka som var över- och undermänniskor. 

Sedan har Reinfeldt också giriga demonen Rahu invid sin besynnerliga filosofi, och det gör att en annan 12-husfängslad planet blandar sig in: pengarnas och välmågans Venus. Mannen har en fullständigt sjuk världsbild, om vem som ska ha och vem som ska snuvas t.o.m. på livets nödtorft! Det finns flera tidigare inlägg om det här horoskopet under etiketten Fredrik Reinfeldt för den som vill förstå vilken bisarr "ideolog" Sverige har drabbats av.

Astrologin - särskilt den här indiska grenen - kan anklagas för att på samma sätt som Reinfeldt göra åtskillnad mellan "värdiga" och "ovärdiga". Den intressanta skillnaden tycks vara att den objektivt visar vilka som är skitar som tror det har rätt, och vilka som verkligen följer den goda vägen. Astrologins sjuka horoskop tycks också i verkligheten utmynna i katastrof medan Reinfeldts påstådda sanningar falsifieras av verkligheten själv.

Eftersom Reinfeldts korrumperade Jupiter ligger i det viktiga 9e dharma- eller plikthuset (steget som föregår den polisiära policysättaren i tionde) ser vi t.o.m. att ödet utvalt honom att sätta sitt privata hat mot socialdemokratin och välfärdsstaten i omlopp i Sverige. Eftersom Reinfeldt såldes i sin egen själs innersta känner sig manad till detta livsuppdrag (och därmed aldrig kan reformeras) inser vi att ödet kastad in Reinfeldt som en bricka i spelet: han är vad sossarna drog på sig som tack för sin förslappning och sina eftergifter för den onda närighet som kallas marknadsliberalism!

Svenskar är alltså indragna i ett slags kosmiskt krig mellan Ljuset och Mörkret. Och vi vet alla hur det slutar: Mörkret går under men hinner under kampens gång förstöra det mesta i sin söndersplittrande verksamhet (privatisering) och destruktion av mänskighetens ideal: den goda och kooperativa människan  de tre musketörernas "en för alla, alla för en").

Det svenska folket hade denna avgrundslåga djuphet inom sig, annars hade aldrig Lögnaren så enkelt kunna vinna över en försvarbar del på sin sida.

Få se vad svenskarna lärt sig när det blir val 2014.

1 kommentar:

Anonym sa...

En kommentar som enkom delvis anknyter till inlägget: en mycket vacker (stiliserad) karta är den med Oxen i första huset som därmed fäller ut som en solfjäder, planeternas positiva samt negativa hemmalägen! Med Månen i Kräftan och Solen i Lejonet i norr. (Huspositionerna blir då irrelevanta).

Mvh/R.C