Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 augusti 2012

Svensk sadism utmärkt exportvara




Regeringen Reinfeldts pr-nissar jobbar skift för att förvränga och sno åt sig alla begrepp som tillhört det gamla "goda" svenska välfärdssamhället. De söker nu exportera den "svenska modellen" för en ny generation historielösa idioter utomlands som inte minns att det som gjorde Sveriges sociala politik världsberömd inte vara att svälta ut sjuka, gamla och arbetslösa för att gynna medelklassen (med några korvören) och låta skattemiljoner flöda till fuskarnas paradisöar. Eller, som i fallet med Camerons England, VET att det är lögn men gillar idéerna ändå, eftersom alla uppskattar en snygg förpackning.

Barn födda från 1980-talet och framåt, som den svenske modellen Patrick Ribbsäter, är alla delar av en senare och mer obehaglig tidsanda som var på väg redan innan Reinfeldt tågade fram och gav ett ansikte åt den nya, sjuka västerlänningen som inte förstår något annat än ytan. (Strömmar miljarder själar just in till jorden från någon helvetesvärld?)

Det är ändå lustigt att britterna med deras förkärlek för den falska "svenska modellen" som Moderaterna via Regeringen exporterar likväl dömer Patrik Ribbsäter till fem års fängelse för ett synnerligen sadistiskt överfall på sin flickvän (AB). Kanske är ändå brittiskt rättsväsende inte helt besmittat av samma högervridenhet och korruption som så tydligt solkat Sverige sedan flera år.

Det är så här som Ribban svenskarna börjar bli kända i omvärlden. Enskilda utrikesministrar som värdesätter sina kopplingar till oljebranschen högre än sitt jobb, en Peter Stormare i Hollywood som konsekvent får gestalta urbota idioter - den dumma svensken i vulgärtagning. Överallt tycks dåliga svenskar få internationell press. Är vi så hemmablind att vi inte längre ser vårt eget förfall?

Den tvålfagre svenske sadisten har ett horoskop som kan ses på två sätt. Ur perspektivet av Eld och Luft - den första elementära byggklossen - ser himmelen imponerande ut. En gudasänd muskulös lejonhanne för magasinen!




Men om man istället besinnar att Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen betonar MÖRKRETS KVALITET, som indisk filosofi förknippar med helvetetsvärldarna och helt omänskliga attityder, då blir bilden genast en helt annan!



De här kontradiktionerna kan tyvärr inte lösas på den allmänna nivå bloggen håller och där den exakta födelsetidpunkten sällan är känd. Med alla data i hand brukar man kunna komma till ett beslut om det är Eld och Luft på ett kreativt sätt som dominerar eller om olika missljud gör att man bör fokusera det vanvett som onekligen Tamas guna står för. 

Jfr Reinfeldt och Anders Borgs storkors i Mörkret och deras samhällsdestruktiva ingrepp, framför allt att de börjat bygga in framtida samhällskonflikter genom att framskapa "de rika och de fattiga" vilket Sverige dessförinnan väl lyckats eliminera. Vi var världsledande i social ingenjörskonst innan dessa moderater från helvetesvärldarna lockade till sig väljarna med löften om kortsiktig egoistisk medvind!

I det pågående studiet av kungavärdiga stjärnan Regulus bekräftas min misstanke att planeter på rät linje kan "kapa" och sno åt sig kungavärdigheten och degradera den!

Fotomodellen bara såg ut som en stilig kung !!! Väljer man, som de gamla babylonierna gjorde, att bara se till hela tecknet, så står den negativa Saturnus på vakt i Lejonet - ett älskande tecken som handbojornas och restriktionens planet inte alls känner sig besläktad med.

Här är nu, vad är det, tredje eller fjärde fallet av ett avskum där Saturnus förnekar den goda kungens strålar att når in i vårt kosmos. Men Saturnus står dock i slutet av Lejonet och kan inte helt utestänga Regulus. En stor portion av kungligheten når den sjätte himlen där lyckoplaneten Jupiter kretsar. Här har vi då ett tursamt lejon, en scenisk figur.

Men nu kapar den onda och våldsamma Mars välsignelserna som strömmar in i vårt kosmos. Visserligen är Mars i Lejonet klassad som verksam välgörare när Lejonet är ascendenttecken (här talar vi enbart utifrån en månascendent). Att kunna ryta och ha sig, anstår det kungliga lejonet som dock inte är demokrat (den demokratiska principen tecknas av motsatta tecknet Vattumannen).

Så här långt har bilden av en verkligt kraftfull individ byggts upp i det maskulina Lejonets tecken. Låt oss bara kort titta på om Solen själv (Lejonets härskare) förmår stötta denna heroiska gestalt. Nej inte alls. Solen i Fiskarna är ett egosvagt tecken som drömmer drömmarna. Men eftersom Sol-Fisken disponeras av Jupiter har vi plötsligt fått en "loop" som snurrar runt mellan Fiskarnas instinktiva reflex på Vattennivån av det som skenbart syns i det visuella Eldelementet. 

Vi ser här en extrem narcissist som fastnar i bilden av sig själv i vattenytan. Eld/Vatten i direkt beröring kan beskrivas som en "sinnesjunkie" - individer som går loss på sina egna sinnesintryck och de känslor dessa väcker till liv. De kan bli destruktiva galningar, pyromaner, vad som helst där det PÅGÅR MYCKET OCH INTENSIVT. Dessa urspårade själar går inte att stoppa annat än med lagens långa arm. Madonna är en sån här Eld/Vatten-varelse som troligen lever i någon märklig halvexistens mellan sin kropp och mediernas och marknadsförarnas bilder av henne själv.

Vi har alltså en fara här att Ribbsäter sitter fast i myten om sig själv som framgångsrik krigare (Jupiter + Mars). När vi nu återvänder till Lejonet för de lägsta himmelska sfärerna, skiter sig hela horoskopet. För i inträdet till jordatmosfären hittas den giriga demonen Rahu som perverterar och överdriver allt. Och den är alltid en illgärningsman, i vilket tecken den än befinner sig. 

Rahu är en aspekt av sinnets (Månen) sätt att sköta den fysiska människan och eftersom också Månen befinner sig i Lejonets tecken, inser man nu att allt gott som kung Regulus och noblessens Jupiter skänkte till den verksamt gode krigaren går överstyr när det individuella sinnet mottar välsignelsen "filtrerat" genom den hybris-galna demonen Rahu. Ridå.

Den "loop" som går mellan drömmande och inlevelsefulla Fiskarna och dominanta Lejonet slussar med andra ord runt en fullständigt sjuk självbild där Rahu - helt troget den indiska myten - illustrerar en dödlig varelse som hungrar så efter gudomlig odödlighet att han helt tappar fotfästet i den värld han var född att tillhöra.


PS. Bilden på Ribbsäter fick mig genast att tänka på glassige moderate finansminister Borg. Är han också sadist? Fast via sin politiska nit och beslutsamhet att skapa svält och fattigdom i den del av Sverige moderater inte har något intresse av? Jo, han sägs ha en kristen tro (av något slag) men det har Carola också. So what? Hyckleri är en svensk paradgren. Ofta ser man inte ens sina djupare motiv.


Inga kommentarer: