Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 augusti 2012

Thelma & Louise hoppade - liksom filmregissören

Brittiske regissören Tony Scott är totalt dominerad av det irrationella eller instinktiva tecknet Kräftan. Hans bror Ridley Scott har redan beskrivit den perfekt onda, som kvinna uppfattade Naturen i sin film Alien där ett rymdskepp som ser ut som ett par äggstockar visar sig rymma mängder av ... ägg. Samt en fasansfull moder vars egoism trotsar allt förstånd. 

Monstrets enda inbyggda direktiv är att säkra sin dvs. artens överlevnad genom att hitta platser att lägga ägg. Att den Onda Modern tränger ut andra livsformer bekymrar den inte alls. Hela denna twistade föreställning ryms i den antika symbolen Kräftan där tecknets latinska namn Cancer ger övertydliga kopplingar till cancerceller som slår ut hela systemet för att "bevara sitt slag". 

Det är notabelt att Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt är född i Kräftan och tydligt praktiserar Alien-beteendet. I hans Täby kommun har t.ex. som en cancer Reinfeldts ideologi slagit ut alla sätt att bo och leva som inte stämmer med den speciella moderatsjukan: folk som inte kan KÖPA sina lägenheter (som en av "dem") har förtärts av denna ideologiska motsvarighet till sjukdomen cancer. De vanliga människorna utan excessiv privatism finns inte mer i Täby. Kommunen har blivit en sjukdomscell i den svenska samhällskroppen. Nu söker moderaterna sprida en metastas också i Stockholm.

*****

De måste ha haft en förfärande dålig kontakt med sin mor, bröderna Scott (med en frånvarande militärfarsa) eftersom Tony storebror Ridley gjorde filmen Thelma & Louise som slutar med att båda kvinnorna kör över ett stup mot sin död (frihet?). Nu har ultra-Kräftan Tony själv hoppat från en bro på samma sätt.

Här är lillebrorsans födelse, en nymåne i Kräftan och i den yttre kretsen söndagens himmel med Los Angeles ascendent i Vågen markerad för dödsögonblicket.


Tony Scott var en så betydande regissör att det ser ut som om Los Angeles reagerar: den lokala östra horisonten "fläckas" i detta ögonblick av konjunktionen mellan de två naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus.

I förhållande till Scotts horoskop, där Månen tjänar som inhoppare för den okända ascendenten, hamnar den här märkliga konjunktionen i det fjärde huset för "livets slut"!
 
Intressant nog väljer pressen inte att associera den självspillde regissören med Thelma & Louise utan med en macho film som Top Gun ! Hollywood är exakt samma lögn- och mytmaskineri som reklambyråprodukten Nya Moderaterna.

Under dagen inkommer Mårten Blomkvist i DN med en ovärderlig antydan om att Scott den yngre kanske mot sin egentliga vilja hamnade i krass filmkommersialism. Det är en bokstavlig bekräftelse på den första av spin-off-länkarna nedan.


Se även: 

Nymånehoroskopet och Svensk Handels pessimism nyligen som "förklarar" varför Scott tog livet av sig nu. Som synes stod Scotts medfödda nymåne under samma strupgrepp från Saturnus.

Det "förklarar" - så långt omina kan sägas vara en förklaring på något - varför den näriga Kräftans tid nu är ute. Det är dags för Rättvisans Våg att diktera villkoren under två år.

[Senaste nytt (SvD) är att ryktet om obotlig hjärncancer visade sig falskt. Därmed utgår föregående komplettering, samtidigt som man lär sig att t.o.m. rykten tycks forma sig efter de osynliga arketyperna!

Komplettering: Obotlig kräfta (Cancer) i hjärnan sägs ligga bakom Scotts självmord. Parallellerna med horoskopet blir då än mer skrämmande och Svensk Handel har rätt: landet är döende. Astrologiskt behärskar Mars hjärnan och här kopplas den ihop med terminala Saturnus som kastar sitt långa 270-gradersöga mot Kräftan (Cancer), tecknet för "vaggan och graven". Scott föddes under en nymåne i Kräftan så det var en projektstart som nu hade aviserats, projekt avveckling av jordelivet.]

I vissa kommunen skjuter man de sjuka...

Reinfeldts sanna natur (skymtar) genom pressekreterarens horoskop

Tillägg:

Insåg just att Reinfeldts horoskop därför också synas av den himmelska lagens verkställare Saturnus.

Tillägg 2:

Eftersom jag sammanväxlade brödernas filmproduktion (se läsarkommentar nedan), kunde det vara intressant att titta på en kompositbild av bröderna, båda med Solen i det näriga och dunkla Vattenelementet:


Intressant nog designade Ridley Scott monster i England långt innan genombrottet med Alien. Solen i Skorpionen står för en nära kontakt med vampyrism och allsköns monstrositeter medan den estetiserande Månen i Vågen söker rationalisera de djupa förnimmelserna av Naturens bestialitet.

Det är fascinerande att än en gång se parallellerna med den svenska stadsministerns horoskop. Samma estetiserande Måne i Vågen men nu istället Solen i självspillingens tecken Kräftan! Själva roten till det onda som Vattenelementet illustrerar såsom varande Vatten i dessa otyglat passionerade tillstånd.

"Sjön suger" är två ord som sammanfattar den irrationella själens förmåga att binda en människa i begärets böljande tvång och sedan, om Månen står i Luft, producera formidabla luftslott som förklarar den egna girigheten med att det är svenska folket som är mentalt handikappat och soffliggande bidragshungrare! (Reinfeldt: Det sovande folket, 1993)

Sådan kan patologin se ut när inte de fyra elementen drar jämnt.


****************************

Dödsögonblicket i DailyMail.
Svenska medier: DN, SvD, AB, GP


3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vilket trams... Om man berättar sagor så bör man väl tala om det för läsaren. Det finns en del mindre intelligenta individer som låter sig luras av dina inbillade teorier.

Anonym sa...

Kolla fakta lite bättre tack:
Det var Ridley Scott som gjorde Thelma & Louise!!! (Inte den numera avlidne brodern Tony...)

Seaward sa...

Det har du faktiskt rätt i. Bröderna, båda födda i det sugande Vattenelementet (den äldre är Skorpion), tenderar att flyta samman för mig.

Men det vore synd att förstöra en så mytiskt stark historia som ovanstående med "fakta"!

Ibland berättar mytologin mer om verkligheten än den på all mening dränerade "objektiva" verkligheten gör.