Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 september 2012

Ateist-Lena Andersson & Hizbollahs andlige ledare

(Jag tror inte en IQ på mensa-nivå krävs för inlägget, men åtminstone mer än en ateist kan uppbringa. Läs på egen risk för det är många, många bollar att hålla i luften samtidigt.
     Den som söker något mindre analytiskt kan prova ett test av Saturnus position i Nobelpristagares horoskop, vilket i princip verifierar andevärldens existens och vars idé spontant infann sig som en spin-off till nedanstående inlägg efter en natts påfyllning under sömnen.)

 

DN låter utan risk för mothugg - läsarnas möjlighet att kommentera är avstängd - författarinnan och religionshataren Lena Andersson svamla och tala så beslöjat att man nästan undrar om hon fått en stroke. Frågan rör förstås den senaste i raden av västerlandets smädningar av islam (SvD), en västlig tradition med rötter tillbaka till korstågen.

Men som garderobsislamofob fruktar hon sannolikt för sitt liv och skriver krystat och inkrökt i hoppet om att hålla språksvaga araber utanför loopen. Det här är fikonspråk som bara hennes fränder i Humanisterna och andra hatiska människor ska förstå. Läs bara de första styckena riktigt noga ska du se en försåtlig och ren av ond människa - så ond som det sekulära värdesystemet kan göra en individ om samhällsvärderingarna ingår en ohelig allians med avsevärda personliga problem och kanske också en genetisk disposition till sinnessjukdom.

Det har gått 2½ år sedan jag skrev en rätt lättsinnig liten sak om att gissa ateist-Lenas födelsedag (hon var även då en dolsk natur som smög med sina födelsedata, som om hennes onda daimon visste att Himmelen själv talar mot henne). 

En informerad person tipsade mig om vem av de tre tänkbara horoskopen som var det rätta, men sedan dess har bloggaren lärt sig mycket om gamla indiska tolkningsmetoder och också hur stjärntecken och planeter beter sig i komplex samverkan. 

Det finns anledning att visa hur perfekt en strikt tolkning efter indiskt manér stämmer med den försåtliga och illvilliga natur kvinnan röjer i sin DN-artikel.



Vi kan till att börja med konstatera att det troligen handlar om ett sinnelag i Lejonet. Visserligen skulle ytterligare en Måne i främlingsfientliga Jungfrun passa perfekt eftersom vi reda har tre ledande Humanister med just den placeringen. (Christer Sturmark, Björn Ulvaeus, Dilsa Demirbag-Sten - alla så fanatiska sekularister att det tenderar mot en religiös fundamentalism.)

Men jag lutar ändå åt en födelse före klockan sex på kvällen och ett sinnelag i författarskapets Lejonet (minns, denna Måne utmärker sig för sin mängd erhållna Nobelpris i litteratur).

Varför hennes antireligiösa pamflett på DN låter som en trumpet något stoppat en tubsocka i skulle förklaras perfekt av den hämsko som den onda demonen Ketu lägger under de två dygn Månen passerar genom Lejonet det här året. Den odödlighetshungrande demonen Rahu visar sig här som den sedermera halshuggna eller bestraffade svansen Ketu. Punkten kan indikera just attentat och förtjänta bestraffningar. Eftersom månnoderna tycks spänna över långa tidsrymder och tidigare liv är det inte alltid man förstår varför sådant elände drabbat en. Och det blir klagosånger à la Job i Bibeln.

Författaren har uppenbarligen erfarenhet av våld riktat mot sig, för ett värre angrepp från Mars än i kombination med Satan själv, går knappt att föreställa sig.

Och ändå är illgöraren en av de "verksamma välgörarna" för dem som föds när Lejonet stiger i öst. Här är det bara en månascendent, dvs. sinnets subjektiva utblick på saker och ting, men i föreställningsvärlden upplever sig Lena Andersson vara en av de goda krigarna om den sekulära makten (tionde huset = maktens boning). Eftersom författaren i fantasin nu upplever makten som en brutal och rå angripare av hennes yttrandefrihet (Månen i Lejonet är en expressiv dramatiker) så kan man tolka Satans närvaro med Mars som att hon upplever att en korrupt och aggressiv varelse intagit maktens boningar och ämnar skada henne. Hennes dämpade trumpet beror alltså på sinnelagets FÖRESTÄLLNING om en krigisk och ond maktfaktor.

Detta är uppenbarligen religionen i allmänhet och islam i synnerhet hon har i baktankarna. Så mycket törs hon säga utan att krångla till det genom referensen till döds-fatwan över en annan branschkollega, Salman Rushdie och hans osmarta bok Satansverserna. 

Det är faktiskt träffande att vi har Satans huvud på månhoroskopets högsta höjd, detta är vad som äter upp Lena Andersson totalt inifrån. Hon har mer än troligt varit en religiös förföljare även i tidigare liv och min intuition säger att hon varit en man, en korstågsfarare som sökt sätta dit muslimer redan för 800 år sedan. 

Jag var själv med i ett av korstågen, eller borde ha varit. (Jag tappade kontakt med kontingenten och red vilse i Sahara. Enligt drömmar och nätforskning kan jag ha varit anfadern till den nordholländska släkten van Oordt och jag har identifierat två bekantskaper från samma liv, ett av mina sämsta på jorden.

Muslimhatet då berodde på dåligt samvete över att några århundraden tidigare varit en skoningslöst girig arabisk köpman i Marocko. Så jobbar ödet med själen över årtusendena, tvingar den tillbaka till samma frågor om och om igen tills själen lär sig vad som gäller. Lena Andersson är mycket långt från den intelligens som krävs för att hitta den SALOMONISKA ståndpunkten i den enormt komplicerade Mellanösternhärvan.

Och om Satan med hans märkliga förmåga för att göra allt lite korrupt och skevt inte ens tillåter krigaren Mars fungerar riktigt bra, vad ska man då säga om detta sinne? Det är faktiskt en början på Anders Breiviks i särklass störda "dramatiska" sinnelag, skillnaden är att han närmast unikt har ALLA essentiellt onda planeter i attack mot sitt psyke. Lena Andersson har den av Algol perverterade Mars samt draksvansen Ketu. 

Men jag tror vi är Lejonets akilleshäl på spåren här: detta tecken lever som måntecken i fantasin om att vara Den Utvalde, den rättmätiga härskaren och kan naturligtvis inte annat än se maktpretendenter runt omkring sig (onda planeter i aspekt eller kombination). Det blir en halsstarrig och vanvettig natur och i Breiviks fall en litania mot muslimerna snarlik Anderssons DN-text fast ännu svamligare och outhärdligare.

Och undersöker vi det här sinnelagshoroskopets syn på religion, då brakar hela helvetet loss! Det här kan vara den mest korrumperade själ bloggen studerat ur just perspektivet Månen och religionens och den högre medvetenhetens hus.

Det börjar visserligen bra, med Månens disponent Solen i sitt upphöjda tillstånd i Väduren. Väduren är dock hypersubjektivist och ytligare än Lejonet, så man kan säga att sinnelaget tjänat på att ha sin disponent i ett äldre tecken och inte ett yngre (tidigare i zodiaken). Nåväl, det finns glöd och direkthet i Väduren, hur mycket av den som nu släpps förbi ett sinne som är bundet av bestraffningens Ketu. 

Jag har mött personer med Ketu på ascendenten och de har alla varit dämpade intill det självrepressiva. I några fall borderlinepersonligheter som pendlat mellan extrem självförnekelse och vanvettiga utbrott när självkontrollen brustit. Jag säger inte att alla med Draksvansen i första huset beter sig likadant och i Lena Anderssons fall rör det sig dessutom bara om månascendenten.

Men filosofins och religionens nionde hus har fler planeter och de är alla längre fortskridna. I indisk astrologi är gammal äldst och det är den som gått längst genom tecknet som anses ha de andra i sitt följe. Så vad pågår egentligen i Lena Anderssons sektor för högre medvetenhet:

Ja, Solens fiende Saturnus, den snåla gränsdragaren, förklarar direkt att Solen ska ställa sig längst bak i ledet! Den hårda men rättvisa patriarken är här inte bara en essentiell illgörare. I egenskap av Tiden och Döden skördar han alltid våra liv och anses i Indien inte tillhöra de goda. Dock är Saturnus "själens form" och i den meningen står den bortom motsatspar. Saturnus delar ut straff och (efter lång väntan) belöningar med iskall objektivitet. Den känner spelet och vet vad som behövs.

När solära Lejonet stiger (även som månascendent) blir naturligtvis Saturnus, som är ömsesidiga fiende med levande livets Sol inte bara en essentiell utan också en verksam illgörare. Detta färgar av sig på hur Lena Anderssons redan från början rätt skadade sinne upplever just nionde huset. Hon ser i filosofi och religion bara död och utsläckande av det lilla liv som Solen i Väduren tänkt sig leva, detta lilla subjektivistiska liv som bara handlar om den egna personen.

Väduren handlar ännu inte ens om Lejonets djupare individualitet och allra minst det krönande Eldtecknet Skyttens universella och andligt förankrade godhet! Så här står en nybörjarsjäl (Sol-Väduren, pionjären som startar om zodiaken) i det mest avancerade huset (Skytten) och med en verksam illgörare framför sig. Kan det bli annat än svartmålning av religion?

Men detta är inte sista ordet i religionsfrågan. För en oerhört tät konjunktion mellan skrivaren Merkurius i 25e och älskarinnan Venus i 26e graden, i synnerhet den sistnämnda, är den som leder vägen. I studiet av 216 ateister nyligen förbluffades jag över att det båda de Venus-styrda soltecknen Oxen och Vågen som visade sin ateistiska läggning och jag teoretiserade att planeten essentiellt är så inomvärldslig och likgiltig för högre ting att detta är förklaringen. Vi får här en vag bekräftelse på den tanken. 

För om Venus kallas essentiell välgörare medan Saturnus, själens form, är en essentiell illgörare, då är det uppenbart att dessa karaktäriseringar rör våra liv här på jorden. På ytan förefaller indisk astrologi vara ytlig, materialistisk och klassificerad planeterna efter deras förmåga att hjälpa en människa samla sina skatter på jorden (vilket gurun Jesus hävdade var en allvarlig urspårning).

Nu visar sig både Merkurius och Venus likt Saturnus vara verksamma illgärningsmän för en Lejonascendent! Kommunikationen har ingått en bisarr allians med religionshuset som en religionens baneman. Författarskap för att skada religionen. Och Venus, som borde bereda njutning och välbehag, tar också en illasinnad roll här. Istället för att agera som en kopplerska och matcha par (vilket är attraktionskraftens Venus) funktion, eller i det här fallet attrahera till religionen och människans högsta medvetandenivåer, arbetar Venus som någon slags ond tjuserska. 

Utan att gå för långt in i analysen, ser det här ut att både beskriva Salman Rushdies obetvingliga lust att håna religionen och Lena Anderssons egen. Lena Anderssons sinne öppnar här dörrar in till en insikt om att hon är en ful och vanställd själ på insidan - och som sagt mer än troligt med månghundraåriga problem och horn i sidan till religiösa spörsmål. Hon är en själ som totalhavererat.

Och det blir sannerligen inte bättre av att hennes atma karaka - till vilken vi får kora Venus i brist på kunskap om Månens exakta läge - ingår en hopplös ömsesidig rececption med den aggressivt makthungriga Mars som släpar in korruptionens Satan i alla hennes framstötar och utfall mot nionde huset! Horoskopet beskriver exakt den Lena Andersson som kommit att framtona mer och mer sedan hon gav sig i lag med satanistföreningen Humanisterna. Men det stod skrivet i stjärnorna att hon skulle förlora all anständighet när hon sökte greppa om de stora frågorna.

Låt oss istället se på en god själ med samma dominans av Eld och naturligtvis terrorstämplad av USA och troligen ett av Lena Anderssons otaliga hatobjekt. Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah, som enligt Wikipedia föddes i ett hem utan nämnvärda religiösa böjelser men snart började visa tecken på ett andligt sökande. OCH HUR HANS MÅNHOROSKOP BEKRÄFTAR DETTA! Här, i en av USA-terroriststämplad man finns hela den godhet och öppenhet mot större verkligheter som avslöjar hur mentalt förkrympt Lena Anderssons horoskop är.


Här råder knappast någon tvekan om sinnelagets position, redan klockan 3 på morgonen har det nått den Andlige Lärarens tecken Skytten. Och året till ära befinner sig Jupiter eller Guru hemma i sitt andliga, religiösa och filosofiska härskarläge. Detta stämmer perfekt på att Hassan tidigt visar andliga tendenser, men kan förbrylla lite eftersom Månen också står för hemmiljön, som sades ha varit religiöst indifferent. 

Nå, men vi har också den kyliga Saturnus lite längre fram i Skytten och den är Jupiters komplementära motpol. Den kan t.o.m. beskriva helt förvärldsligade människor. Indisk astrologin anser att Jupiter (religion) och Saturnus (världslig makt) är neutrala i förhållande till varandra, precis som Tarotleken innehåller både en härskare och en överstepräst. Båda behövs för att livet ska kallas komplett. 

Nu är den här Månen i Skytten lite av ett falskt budskap och den visar faktiskt på en "kall" hemmiljö för de andliga frågorna. För Skyttascendenten (här som månascendent) har inte själv fullt utbyte av Jupiter. Pga. olika faktorer klassas den stora välgöraren här bara som "neutral" i sin verksamma fas. Och Saturnus är i det här horoskopet, precis som för Lena Andersson en verksam illgörare. Nej, Månen i bemärkelsen familjebakgrunden bekräftar Wikipedias uppgift om att religionen, den hade den andesjälen i Hassans kropp med sig av egen kraft.

Att det ändå inte är ett sinnelag på drift mot Anders Breiviks typ framgår av Månens sällskap (förutom att det inte längre är en individfixerad Måne). Den store välgöraren Jupiter är dock en essentiell välgörare som här tar emot sinnet i sin rymliga kostym, och Saturnus, fastän en börda, tappar sällan realismen. Den är till sin själva essens strukturerad (precis som själen).

Låt oss nu gå till Solen, indikatorn för andesjälen. Han är född ledare, med Solen i härskarläge i Lejonet - precis som Christer Sturmark, satanistklubben Humanisterna är deras ordförande. Vad Hassan Nasrallah slipper är Sturmarks diktatoriska och snävsynta opposition från Saturnus som tycks beröva honom en hel del av Lejon-Solens normala generösa och älskande hjärta. (Syriens onda diktator al-Assad har också den här angina pectoris-liknande strypningen av lejonhjärtat.)

Precis som i Lena Anderssons fall, är Solen här en verksam välgörare och den ockuperar horoskopets bästa hus, andesjälen har här en direkt religiös (eller filosofisk) kallelse - det är åtminstone så Månen eller arabens subjektiva sinne upplever det, trots att den vistas med ljumma Jupiter och kyliga Saturnus. Kallelsen kommer från en högre instans än bara det egna sinnet, den kommer direkt inifrån andesjälen själv.

Och nu kommer det avgörande som visar att Nasrallah tillhör de goda medan Lena Andersson i praktiken spelar en demons roll. Solen i Lejonet är sin egen, ingen äger Den Högste (Allah, Gud) som är vem vi egentligen är i vårt innersta. I termer av en korrekt orienterad människa går det inte att födas under ett bättre omen som vittnar just om att individen färdas rätt väg och ansluter sig till korrekta värderingar.

Men även här finns det smolk i bägaren, precis som med Lena Anderssons Sol. Men problemet är minimalt jämfört med hennes konfliktridna soppa. Framför Solen själv går dennes budbärare Merkurius (ängeln). Vid midnatt är Sol och Merkurius ungefär lika långt fortskridna men vid lunch har Merkurius distanserat Solen med en grad och mer blir det ju senare på dagen. Den andlige guruns födelsetimma är som sagt okänd.

När Skytten stiger i öster, vars härskare Jupiter är den högsta medvetenhetens symbol, blir att säga Merkurius som att ta ett steg tillbaka. Jupiter är allomfattande och större än Merkurius. Härolden Merkurius är onödig om inte rent av ett hinder, den klassificeras som ett ont, ett gissel.

Men så vänder steken ännu en gång! För på bara någon grads avstånd från Solen är den verksamma illgöraren Merkurius fullständigt bortbränd av Solen! Andesjälen själv verkar utan någon medlarfigur och ordningen är återställd. Det nionde huset och en god Sol är tecknet på en perfekt god andesjäl och en religiös ledare. (Jag bara skrattar när jag ser detta rena budskap och jämför med judehatande kristna pastorn Billy Graham och en mängd rent patologiska kristna figurer genom historien - se bara horoskopet Jean Calvin på denna blogg.)

Men det finns ett aber till. Solen har också Drakhuvudet (Rahu) framför sig. Men månnoderna klassificeras inte i som verksamt goda eller onda i astrologin. Drakhuvudet är en naturlig eller essentiell illgörare eftersom den ger ambitionen att söka bli en gud på jorden (vilket alltid väcker gudarnas vrede). Om man avdramatiserar den här indiska myten, kan den sägas fungera som ett förstärkande förstoringsglas för den planet som förfogar över Drakhuvudet. Och i detta fall blir det ju Solen väl befäst i sitt härskarläge och i horoskopets noblaste nionde hus. 

Kan man av detta sluta sig att Drakhuvudet faktiskt inte indikerar en människa med hybris (storhetsvansinne) utan en person som faktiskt ärar Solen i dess djupaste bemärkelse, Gud eller det rena medvetande som genomströmmar hela världen, och som här får sitt fokus i just nionde huset, religion, filosofi eller andra sätt varpå man söker illustrera det faktum att det också finns något bortom detta?

Precis som med Lena Anderssons horoskop är också här Mars en god krigare och förblir sådan eftersom den befinner sig utom den korrumperande Satans räckhåll. Att Mars angriper Solen-i-Lejonet ska kanske bäst beskrivas som att denne andliga ledare inte ovillkorligt tar avstånd från krig i Sanningens namn. Här kan man dock också tänka sig en läsart liknande den för Lena Andersson: Mars är turbulensen som kommer från fiendelägret, men för Hassan Nasrallah är det en verklig fiende och inte en fiende Satans lurat Lena Andersson att tro på: ur sinnelagets perspektiv befinner sig arabens Mars just i fiendens hus enligt indisk huslära.

Så ser två "eldsjälar" ut, men bara en av dem är en mogen individ, den andra ett moras av personligt mörker som projicerats mot en inbillad civilisationsfiende. Jo, ateister har troligen långt lägre intelligensnivå, och intelligens kan man sluta sig till genom studium av Solen och Merkurius. På den punkten är Nasrallah en gigant jämfört med också denna "Humanist".

3 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läser om "Heligheten är problemet" och att "helighet hämmar människors tillgång till sitt intellekt" tänker jag att hon borde ha använt ordet Fanatism istället för Helighet. Det är ju det det handlar om - fantatism och extremism. De hämmar intellektet, och visar sig på samma sätt oavsett vad det handlar om, vare sig det är religion, ateism/materialism, politik eller något annat. Med kännedom om Lena Anderssons horoskop ser man i dessa ord hennes spänning mellan solen och saturnus, menar jag (förutom mars/algol förstås, som du nämner). Jag har en bekant som är född precis ett år tidigare, som jag skrivit om förr, där samma spänning mellan solens individualitet och saturnus hämmande inflytande finns, och som bearbetar detta tema litterärt genom romaner, som handlar om en sträng överhet av något slag, som historiens hjälte/hjältar kämpar mot och försöker vinna över, för att få rätt att leva sitt eget liv, efter eget huvud. För Lena Andersson har denna hämmande överhet av någon anledning formen av religion. En spännande teori om korstågsriddarna!
Du borde skriva en bok om dina tidigare liv. På svenska. :-)
S

Seaward sa...

Jag minns svagt ditt exempel. Intressant att du ser huvudmotiven insmuget i författarskapet!

Saturnus kan ge märkliga former av kamp mot upplevt förtryck. SvD:s ledarskribent Per Gudmundson är allmänt ansedd för att vara en rasistisk eller främlingsfientlig människa och han har sannerligen flera märkligheter kring sin Saturnus: fallen i Väduren, 270° restriktiv kontroll av Månen i saturniska Stenbocken. Och på det ägaren till Saturnus i formen av den ibland förbålt onda och illasinnade Mars-i-Skorpionen!

Här är det svårt att tänka sig annat än en härsklysten och rent elak natur. och med Stenbockssinnets hackordningstänkande baserad på en sådan Saturnus blir det en "ful" gradering av svenskar och främmande människor.

Du har helt rätt i ordvalet här, Andersson ser inte skillnaden på helighet och fanatism. Helighet har en stark koppling till nionde huset/Jupiter, medan "fanatism" i månhoroskopet ser misstänkt lik ut Mars/Algol runt maktens tionde hus.



Seaward sa...

PS. En svensk bok blir det aldrig. Jag mjölkar mina obetydliga minnen och drömmar för maximal effekt på bloggen.