Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 september 2012

Den smutsigaste moderata hantlangaren

Det här är en studie i astrologi. Om det inte är din kopp té, gör dig istället tjänsten och läs AB:s rykande färska ledare om vad nattsvarta regeringskrafter i Sverige just nu gör mot värnlösa människor! Hur kom sådana här överhuvudtaget till makt ???



Låt oss återigen prova den indiska månascendenten på ovanstående politiker (tack AB för ett foto som verkligen lyfter fram den paranoida grundtonen!). Låt oss se hur nära man kan komma verkligheten med bara en Måne som är identisk för alla födslar under 2-2,5 dygn. 

AB hade nyligen en förfärande krönika som påminde om hur moderaten Tobias Billström tog utrikesminister Bildt till hjälp för att övertyga utländska regeringar om svenskarnas rätt att få skicka åter "skräp" som knackade på landets Sveriges portar. Rasism i ordets utvidgade mening. Högerns själviskhet gör dem till vår tids monster, vår tids nazister. I SvD frågar sig en läkare apropå den skamliga hanteringen av 15-årige Ali om Migrationsverket kan ge flyktingar den rättssäkerhet de har rätt att kräva av ett land som påstår sig vara en rättsstat.

Men högerregeringen och i synnerhet moderaterna underpresterar, de tycks ha vaga uppfattningar om vad "mänskliga rättigheter" är för något, denna goda konception människan utvecklat som ett skydd mot sitt sämre jag, mot att sjunka ner till kräkets nivå. Ja, Billström är hantlangare är kräk - de bildar faktiskt någon slags negativ egenskapsbefriat gröt. Billöströms papegoj-liknande duckande för mediernas frågor är redan en klassiker - i facket tragedi.



På temat instinktiv egoism är Billström oförbätterlig. Mars härskar i Väduren och tar därför inte order från någon disponent. (Därav tecknets entydigt eld-orange färg.)

Det här tyder på en perfekt fotsoldat som bara lyder order. Det finns inget värre för ett partis stridsmoral än tänkande soldater! Bloggaren har t.ex. Mars i motsatta läget, den tänkande luftvarelsen Vågen. Här vägs nyttan med striden innan man kastar sig ut i krig. 

Den förmågan äger ännu inte hatets planet i dess mest primitiva placering, dess egen placering. Redan här kan vi sortera bort Billström som sekunda material, han skulle som flykting inte få inresetillstånd i mitt land. Hans inre krigare saknar omdöme vilket gör honom livsfarlig för människor.

Med detta sagt om en längre period som säkerligen underordnas andra budskap i många horoskop runt årsskiftet 1973/74, över till Billströms mest specifika planet, Månen eller sinnelaget.

Mer elitistisk än Stenbocken blir inte zodiaken. Den distanserar sig skyhögt och oåtkomligt från den låga pöbeln som krälar runt i behovens tecken Kräftan mittemot. Det är därför något av en paradox att Billström föddes just då pöbelns planet tar sig ton och beter sig som en härskare! Månen i Stenbocken anses en "skadad" placering i väst, men indierna har inte det synsättet. Istället använder de ett helt annat system med planetär vänskap. Det variabla och över tid fluktuerande sinnelaget (dina känslor för en timma sedan har bedarrat nu!) finner Saturnus en neutral realitet att förhålla sig till, precis som undersåtar alltid har accepterat den styrande makten.

Stenbockens härskare Saturnus, däremot, ser pöbeln/Månen som sin fiende. Stenbocken vill precis som Kräftan bara bli lämnad i fred och göra vad maktens män nu gör utom synhåll för folket. De vet nämligen att det exempel de sätter i sin egen person, det tar folket efter och är därför noga med distinktionen mellan sin privata och offentliga sida. Billström har därför skickligt lyckats hålla sitt lägenhetstrixande i skuggan medan Håkan Juholt fick utstå ett helvete för samma sak. Billström har ett psyke som är helt inställd på att fabricera berättelser, Juholt var för direkt och naiv (ärlig skulle man kunna säga).

Men hur fungerar då Billström på insidan om han har förnimmelser och tankar och föreställningar i sin håg som vilar på en grund som hatar sitt eget innehåll? Är, kort och gott, alla Månen-i-Stenbocken självhatare, som föraktar sig själva för sin folkliga sida. Jag har faktiskt åtskilliga exempel från närkretsen på Månen i Stenbocken som satt en ära i att söka skilja ut sig från det de uppfattar som folkligt och svenskt, vilket bara gör dem ännu mer svenska och likgiltiga. För den som bygger en formell personlighet utanpå något de är negativa till, är så tunna och tomma på insidan att själar som kan kommunicera med andra själar fattar att "ingen är hemma".

Västastrologin hade således en poäng med att kalla Stenbocken för "Månens detriment", för det är ju faktiskt det även det indiska schemat säger. Det ska genast sägas att det inte är indisk astrologi som lånat från väst. Härskarschemat kommer från Babylon, astrologins vagga och den indiska versionen tycks vara resultatet av att indierna tänkt till en gång extra kring dessa frågor och brutit ur och synliggjort planeternas passage genom tecknen extra tydligt.

Men även om Månen i Stenbocken har en tendens att rövslicka maktens män (Solen i Stenbocken) och blir en paragrafryttare som den undersåte Månen dock alltid är, så är effekten alls inte krisartad i de flesta fall. Det är bara när Månens disponent, den fientligt inställda Saturnus själv befinner sig i trångmål som individens psyke blir väldigt underligt.

Billströms Saturnus står i Luft (Tvillingarna) vilket passar denna essentiella luftplanet utmärkt. Det blir nästan ett litet plus i kanten eftersom mannens torftiga känslor och paragrafrytteri faktiskt visar sig lojal mot en ideologi (Luft = strukturerade tankemodeller).

Men eftersom detta är ett Chandra lagna-horoskop, en karta som studerar livet inifrån personens eget psyke så att säga, en "subjektiv" karta som saknar omvärldens objektiva gränsdragningar, uppstår nu märkliga fenomen. Den bas, Saturnus, som förfogar över Billströms sinnesförfattning befinner sig i Fiendens eller Olyckans sektor! Här har vi alltså den normativa Saturnus som verkar från den plats på en karta som är reserverad för allt det dåliga som kan drabba en människa, och som dessutom har ett ont öga till den folkmassa den styr över och över det sinnelag denna typ av ideologi söker uttrycka sig genom. 

Det är som om fenomenet Billström bär på något verkligt ruttet inom sig! Det finns tolv husplaceringar men själva sinnelagsdisponenten skulle nödvändigt gå och placera sig i det hus som anses vara människans värsta fiende! Eftersom Billström nu är en undersåte i förhållande till Moderaterna - och nu menar jag den abstrakta entiteten Ideologi, Saturnus i Luft som en strukturerad samhälls- och världsbild - visar han sig tjäna ett tankesystem som till sitt själva väsen är en olycka för hans personliga sinnelags välbefinnande, och även för folkmassorna i stort. Nog är det "Nya Moderaterna" vi ser skymta på en djup nivå i denna karta!

Men ska inte den "halshuggna" och oskadliggjorda girigheten, dvs Draksvansen, eliminera Saturnus inverkan i horoskopet? Jo, och eftersom detta är en månkarta som tittar på hur Billström upplever världen, verkar det som om han - och moderaterna - inte står i kontakt med den grundläggande humanitet som är själva kärnan av Luftelementet. Hans personliga sinne dirigeras alltjämt från olyckans sjätte hus, men Draksvansen tycks dölja sinnets koppling till den underliggande ideologiska strukturen. Är det därför Billström uppleves som så ofattbart obegåvad?

Invandringspolitikern från helvetet föddes den 27 december 1973 och Sveriges nationalhoroskop är daterat bara två månader senare, enligt det officiella dokumentet som tillkännagav grundlagsändringarna den 28 februari 1974. Till all lycka är det inte längre Saturnus/Draksvansen som betecknar folksjälens sinnestillstånd även om det som nu gäller knappast är mer upplyftande.

Vad Saturnus/Draksvansen nu ställer till med är istället att ge jantelag, främlingshat och ett djupt problematiskt förhållande till utrikespolitik, till religion och filosofi i Sverige (niondehusfrågor). Men det har andra inlägg i detalj analyserat.

Att utrikespolitiker Bild och främlingshatande migrationsminister Billström reser utomlands just för att hemställa om att slippa ha kontakter med "icke lönsamma" typer av utlänningar passar tyvärr alltför bra in i nationalhoroskopets mönster. Billström själv har f.ö. en livsuppgift i Solen i Skytten, tecknet för "fjärran länder" och det skiter sig direkt, eftersom den fria utblickens Eld fullständigt smutsas ner av att Solens ägare Jupiter står i sitt "fallna" läge i Stenbocken. En sämre skickad person att sköta invandringsfrågor, är det svårt att föreställa sig!

Bonusspaning

Hur har då gått för andra med det formalistiska Stenbockssinnet födda med en "halshuggen" kontakt med principplaneten Saturnus? Är detta ens en svag punkt?

Stephen Thomas Erlewine;18.6.1973;12:00
Micael Dahlén;18.6.1973;12:00
Thomas Järvheden;19.6.1973
Mikael Cederholm;20.6.1973
Buju Banton (Mark Anthony Myrie);15.7.1973;12:00
Lina Sjöberg;14.8.1973
Cecilia Widegren;10.9.1973
Cedric Villani;5.10.1973;12:00
Ryan Giggs;29.11.1973;12:00
Tobias Billström;27.12.1973
Camilla Lindberg;28.12.1973
Christer Aggett;20.3.1974

Amerikanske musikrecensenten Erlewine har jag tidigare nämnt för hans hat mot brittiska rockgruppen Kula Shaker. Jag kan bara uppfatta det som att han hatar gruppens ledare som nämligen är Sol-Stenbock och har gjort elitistiska uttalanden (musiken är enligt alla mått alldeles utmärkt). Det är alltså undersåten Månen i Erlewine som känner av en Sol i tecknet som älskar hackordningen. Mån-Stenbockens självhat, för vad gör Erlewine annars än att rangordna skivor i "bra" och "dåliga"!

Dahlén är en av de flera kartor där jag valt Månens placering vid lunch eftersom Stenbocken passar så bra på deras budskap. Det här är en ekonomiprofessor, vilket rimmar mycket bättre med ett resurs- eller pengatecken som Stenbocken är, än med en placering i Skytten. Har sökt göra sig en opportunistisk hacka på att intervjua och skriva en bok om mördare.

Järvheden är en tragiskt icke-rolig svensk komiker och hur mycket självhat som finns i honom och vilket drägg han appellerar till är inte svårt att se.

Cederholm är en brottsdömd pedofil och våldtäktsman

Sångaren/rapparen Banton avtjänar ett tioårigt fängelsestraff för storskalig kokainhandel, tidigare känd som en extremt homofob artist.

Om sommarprataren Sjöberg har jag ingen information. En teolog.

Villani (ungefär "liten skurk" på italienska!) är en matematiker med excentrisk klädsmak - typiskt för Stenbockens fixering vid yta och stil - det publika jaget som politikern bygger för att dölja det privata och verkliga.

Giggs, brittisk fotbollsspelare som spelade en roll privat och en annan utåt: bedrog sin bror med dennes hustru under åtta år.

Lindberg - folkpartistisk FRA-motståndare - notera Stenbockens kuriösa dubbelnatur: publik men också extremt sluten. Klart att Stenbocken hatar FRA som ger ökad insyn i det orena mjölet. (Nå, frågan är kanske lite mer komplicerad än så, och handlar om VILKEN Storebror vi ska låta ta makt över våra liv.)

Aggett var en kriminell HIV-spridare i Stockholm

Överlag är det en rätt bedrövlig skock född i den här perioden som fångat min uppmärksamhet. Som tidigare vill jag påminna om att datasamlingen som nu passerat 6.300 kartor (+ 400 mundana horoskop) inte innehåller oproportionerligt mycket brottsdömda. Däremot kan jag inte utesluta att "skandalkändisar" i någon mån dominerar över "bra" kändisar. Men jag känner en god vän som tycket Järvheden vara höjden av salt svensk underhållning, så vad som är vad är i mycket en fråga om ens egen horisont.

Likväl är det en serie rena psykopater i den här samlingen och till dem kan vi lugnt lägga även den moderata migrationsministern. Han är lika falsk som fotbollsspelaren som bedrog sin bror under åtta år. Åtta åt betyder kronisk (Saturnus) patologi och dessa människor måste bli ertappade för missgrepp och straffade. Det är enda sättet att bryta ner deras habituering i felaktiga tanke- och beteendemönster. Även hos Giggs tycker jag mig se det lömska och förhärdade i blicken:


Därmed finns det åter anledning att ifrågasätta flummet i västastrologin om att Draksvansen skulle vara "andlig" och långt kommen. Den säger inte alls något sådant. Idealt sätt ska en bestraffning reformera en förbrytare men om resten av horoskopet signalerar t.ex. girighet, kan man skriva upp att individen redan är på väg att ackumulera färska synder, fast kanske inom något annat område än det hus där Svansen markerar viss tillplattning!


Järvheden och Billström - snarlik kranieuppbyggnad.
Öronen, som sägs vara unika, är i princip identiska.

Inga kommentarer: