Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 september 2012

Diktatorn Telia misstänks för samröre med

Det är här den nya fula svenska borgarmentaliteten: pengar före alla andra typer av frågeställningar och värderingar. Carl Bildt flänger över världen för att hålla flaggskeppet TeliaSonera om ryggen för lukrativa telekomaffärer med världens diktaturer.

Snorkigt: Då får jag väl avgå
Telias vd Lars Nyberg är en rå och kallhamrad sälle och behöver inte kommenteras ytterligare, men jag slog upp födelsedatumet för Islom Karimov - där västvärlden valt att stava förnamnet som Islam, trots att kyrilliskan har "o" och förnamnet också uttalas i den riktningen. 

Uzbekistans diktator hade ett särdeles intressant födelsehoroskop som bidrar till ett bättre grepp om den gäckande tesen om ömsesidiga receptioner, att två planeter var och en befinner sig i den andras palats eller härskarläge. Det ömsesidiga mottagandet sägs stärka båda tecknens (eller husens) affärer.


Här är det de två stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter som förbinder två distinkta teman: Fiskarna för en världslig förlorare (kanske för att vinna himmelriket istället), Stenbocken för en formidabel diktator eller ledare i denna världen! Vilken remarkabel kontrast som den ömsesidiga receptionen bildar. Och i Wikipedia ser man direkt hur det här spelat ut i verkliga livet: Karimov saknar förflutet, han var ett samhällets olycksbarn, uppvuxen i ett fosterhem!

Den eftertänksamma inser genast att Jupiter ligger ett helt år i ett tecken och att alla under ett helt år knappast kan bli föräldralösa. Men se Karimovs Sol och Måne (vanliga representanter för fadern och modern) - det är nymåne i armodets och därmed också den världsliga strebermentalitetens tecken! 

Vad betyder det? Hade klockslag för det här dygnets födelse funnits, hade kanske svaret blivit tydligare, men om Månen ligger mycket nära Solen är den "bränd" dvs helt osynliggjord (nymåne). Detta sägs skada eller undantrycka Månen i dess externa bemärkelser, föräldrahemmet, modern, med mera.

Internt (psykologiskt) sägs Månen bevara sin natur, men här har vi ett känsloliv i det mest känslokarga av kanske alla tecken, det kyliga, saturniska, rått kalkylerande. Perfekt för en planerande statsman (eller byråkrat), men knappast för att ödsla ömhet över de nära och kära!

Nymånen visar att Karimov i sin egen person närmast perfekt personifierar den ömsesidiga reception som ligger över hela året, han är ut i fingerspetsarna en saturnier, en kall och planerande typ. Ett statens känslostörda fosterbarn.

Som bäst blir Stenbocken en rättrådig människa som söker distribuera statens eller familjens resurser på dess medlemmar men alltid efter någon slags hackordning och där förstås Diktatorn eller Familjefar får de bästa köttbitarna från den gemensamma tallriken. Själva idén om Stenbocken som världshärskaren innehåller också den problematiska vanföreställningen om att makt skulle vara identiskt med rättigheter eller privilegier. 

Sunkiga svenskar i politiska positioner faller som furor för denna, den ringa människans frestelse. Ingen läser nämligen västerlandets stora litteratur längre, där t.ex. Jesus frestas av Satan på "världsberget" under hans 40 nätter och dagar i öknen. Jesus står emot Satans löfte om att vinna hela världen (och förlora sin själ), och kommer ur den här tiden av askes som ett absolut transparent och sanningsseende medvetande. Jämfört med gamla tiders människor är nutidens folk alla genomsmutsiga i sina sinnen!

Och smutsigast av dem alla tycks Karimov vara. Wikipedias skissartade beskrivning visar tydligt Stenbockens sämsta sort, den obstruerande diktatorn som sätter sin egen makt och position före allt annat. Vi kan nu byta ut högermegafonen Expressens chefredaktör Thomas Mattsson som bloggens skolexempel på en odemokratisk typ som så till den grad vill äga problemformuleringsmonopolet att hans tidning var först med att stänga av svenska folkets möjlighet att blogglänka till tidningens artiklar. 

Bara Expressens - dvs. högerregeringens perspektiv - gäller! Detta är åsiktsdiktatur, och Mattson har samma jordbruna smörja på sin himmel som Karimov, bl.a. samma Måne i Stenbocken. Bonniers-grundade Newsmill har just förlorat sitt existensberättigande som folkligt debattforum genom att helt stänga av läsarnas möjligheter att kommentera. 

(Den som det minsta begåvad vet att det här är högerns sätt att försöka vinna nästa val, härska genom att söndra, härska genom att så långt det är möjligt isolera folk i små diskussionsgrupper men inte låta deras tankekraft synas i de officiella sammanhangen.)

Själva kärnan i den ömsesidiga reception som gällde 1938 var under en period ovanligt skadad genom att olyckans Mars passerade förbi Saturnus, och det var också då Karimov föddes. Å andra sidan hittas den goda Venus i andra ändan av den här ömsesidiga receptionen, så vilket blir resultatet?

Behöver vi gå så långt ner i detaljer? All involverade planeter står i tecken som är långt ifrån de bästa för dem. Men barnet fick en andra chans av staten, hamnade på barnhem, och zodiaktecknens primära symboler är ofattbart tydliga: Fiskarna som samhällets olycksbarn och Stenbocken som strebern som klättrar upp för maktens berg med enorma kompensatoriska behov!

Jag har ett parallellt fall till diktatorns, nu en kvinnas nymåne i Stenbocken och ett annat av Saturnus varv då den återigen befann sig i Fiskarna. Här saknas den ömsesidiga receptionen, men olyckans Mars stiger i öster. Hon växte upp i ett extremt känslokallt hem där fadern aldrig sade ett knyst och modern var en neurotisk klassresenär som via heminredning försökte - åtminstone i sin egen fantasi - placera sig bland de burgna. Den svenska fattigdomen ut i fingerspetsarna! 

Minns att nationalhoroskopet ger Venus i karga och ytligt formalistiska Stenbocken i det fjärde huset för hemmet och känslodjupet och därmed också den individuella psykologiska lyckan. 

SVENSKA FOLKET KÖPER PRYLAR TILL SINA HEM FÖR ATT DÖVA SIN OANDLIGHET OCH SMYGANDE DEPRESSION.

Då jag under en period kände kvinnan kan jag påminna mig oerhört omogna drottningfantasier för en människa fyllda tjugo. Att rita sedlar med sig själv i centrum (nymåne i Stenbocken, diktatorn) är mer något man associerar till en tioårig flicka... Det blev en kort relation då den snobbistiska modern tyckte mitt dåvarande jobb inte hade rätt status och hon tvingade sin egen dotter i exil under två år i ett extremt snobbistiskt land - uppenbart i syfte att få slut på en romans under moderns ambitioner för sin dotter! Man noterar här hur patologiskt sjukt det här tecknet är om det är alltför koncentrerat. Allt i livet skalas bort förutom frågor om position och ära! 

Under brevkontakt som fortsatte under åtskilliga år därefter började jag höra hur statusfixerad och ytlig den nu växande människan alltid haft det i sig att bli. Som en liten ingenting på ett internationellt företag var hon alltid på bästa fot med företagets välkända vd och hon namndroppade honom med förnamnet. Jag blev alltmer avtänd i den här brevväxlingen inför så tydliga tecken på att världen höll på att äta upp den unga och charmanta kvinna jag en gång känt. Ett inflexibelt och oförsonligt karaktärsdrag började också visa sig som funnits där redan vid tjugo men som då kunde upplevas som charmigt.

Det tycks tydligen räcka med en svag Saturnus i Fiskarna, samhällets olycksbarn, för att en kompensatorisk rörelse ska bli tydligt, viljan att åka snålskjuts på andra för att bli någon - kvinnans parasiterande moder och kvinnans parasiterande på sin ytterst veka koppling till vd:ns namn. Det vill säga, Saturnus i Fiskarna manifesterad genom en människa t.ex. då det är nymåne i de saturniska Stenbocken eller Vattumannen. Minns att Månen är svag under denna period och förmågan till reflektion begränsad. (Kvinnan led av diskalkyli och brände sedermera ut sig rejält på sitt jobb pga. för lite intellektuell rörlighet och påföljande stress.)

Om TeliaSoneras deal med diktatorn via en bulvan:

(Sveriges Radio, DN, SvD, AB)

Jämförelse med andra med nymånen i Stenbocken och Saturnus i något av de tre Vattentecknen:
  • David Friedrich Strauss;27.1.1808
  • Tatiana Proskouriakoff;23.1.1909
  • Jacques Monod;9.2.1910
  • Joseph Chilton Pearce;14.1.1926
  • Leslie Nielsen;11.2.1926
  • Desmond Morris;24.1.1928
  • Islom Karimov;30.1.1938
  • Clas Barkman;9.2.1948
  • Thomas Kinkade;19.1.1958
  • nämnda kvinna
Strauss var tysk teolog som skapade skandal i slutet av 1800-talet genom en bok om den "historiska" Jesus där Strauss förnekade att läraren skulle ha haft en gudomlig sida. Det var vid denna tid västerlandet upptäckte det periodiska systemet och materialismen som världsåskådning började grassera vilt. Det stämmer väldigt väl med bloggens hypotes om att Jord och Vatten generellt står för en materialistisk och förfallen utblick på världen. Strauss hade Saturnus i Skorpionen i konjunktion med äregiriga Drakhuvudet.

Tatiana Proskouriakoff är en arkeolog, notera kopplingen till den fossiliserade Stenbocken och Saturnus som en historisk och konserverande kraft. Under sitt grekiska namn Kronos är ju Saturnus också betraktad som Fader Tid. Proskouriankoff hade Saturnus i Fiskarna och Jupiter välplacerad i Lejonet (synliggörande av arkeologiska artefakter)

Jaquest Monod är Nobelpristagare i medicin, dvs. fysiologi. Läran om det fysiska. Övertydligt Jord och Vatten igen. Saturnus återigen i Fiskarna och nu Jupiter i fysiologiska hälsotecknet Jungfrun! Klockrent.

Joseph Chilton Pearce, barnpsykolog och författare till populärpsykologiska böcker. I hans senare böcker, som gammal man, hör jag återigen en irriterande myndighet i tonfallet som påminde mig om "Kvinnan", hans bästsäljare tillhörde det tidiga 1970-talet och han lät nu återigen som en som propsade på en sedan länge förlorad auktoritet. 

(Jag ska inte gå in på när "Kvinnan" årtionden senare oväntat ringde och "krävde" att relationen skulle återupptas och i sin neuros helt förstörde vad som borde ha fått vila som ett vagt men positivt ungdomsminne. Då fattade jag hur allvarliga Saturnus fixeringar kan vara.)

Efter att Pearce i princip bara skrivit om sina tankar från föregående (och bra) bok i den helt värdelösa "The Death of Religion and the Rebirth of Spirit" insåg jag att en människa bara har SÅ mycket i sig att skriva under en livscykel. Stenbocken hade gått och blivit en typisk religionsbashare i svallvågorna efter det av USA helt missförstådda 11 september-attentatet. Också här Saturnus i Skorpionen för en parallell med Jesus-basharen Strauss!
 
(Även korkade européer, som ABBA-Björn, har misslyckats göra skillnad på religion som terror i förklädnad, sociologiskt fenomen och religion som inre uppvaknande. De två senare bör idealt hänga samman men gör det inte alltid. I extrema fall är heligt krig motiverat men det är ändå inte samma sak som förklädd terror.)

Leslie Nielsen, skådespelare, spelar korkad och oreflekterande polis i filmerna Den nakna pistolen (1, 2 och 3). Stenbocken eller rättare Saturnus är kopplad till tröghet som revanschera sig i sin grundlighet. Nielsens karaktär Frank Drebin i Nakna pistolen är en intressant variant på Stenbocken när den enbart överblickar ytan: alla Drebins iakttagelser är skrämmande (och komiskt) ytliga och polisens hela agerande bygger bara på vad han ser med sina ögon. 

Det är väldigt frestande att minnas den dårskap som passerar som "förnuft" i västerlandet och där man säger sig gå enbart efter "empiriska rön" och ingen overifierbar spekulation. Frank Debin skulle kunna vara en nidbild av väst som drivit sitt enfaldiga slaveri under sinnesintrycken så långt att hela kulturens intellektuella kapacitet är på botten. Allt detta har allt i världen att göra med den världsligt orienterade Stenbocken. Saturnus återigen i Skorpionen.

Desmond Morris, biokemist och darwinist. Skrev bästsäljaren Den nakna apan som väl kan jämföras med Strauss som också i sin pösiga överhet tyckte sig ha mandat att degradera Jesus ett pinnhål. Stenbockens von Oben-perspektiv! Den unga kvinnan som ännu vid tjugo fantiserade sig som landets härskare, trycks på sedlarna. Den gamla sortens härskare, diktatorn, med makt över undersåtarnas väl och ve. Ännu en Saturnus i Skorpionen.

Clas Barkman - fd Londonkorrespondent i DN. Försökte alldeles för sent - flera veckor efter skandalen - rättfärdiga mediernas drev mot den kortlivade socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt. Det är typiskt Stenbocken och Saturnus att alltid komma för sent. Kronos saggar! Saturnus svagt placerad i Kräftan.

Thomas Kinkade - amerikansk masstillverkare av kitsch-konst. Här är Stenbocken lika tydlig eftersom Saturnus som "själens form" också kan ses som gjutformen med vars hjälp man kan massproducera tallösa exemplar av samma typ. Maskinella Saturnus i tät konjunktion med maskinella järnplaneten Mars i Skorpionen.

*****

De här parallella nymånarna i Stenbocken med en i Vatten sjunken Saturnus, visade glädjande nog att diktatorstendensen inte verkar vara det mest dominanta draget (men notera: heller ingen "ömsesidig reception" av Karimovs typ i något av fallen).

Sedan kan man fråga sig om det som verkligen framträder här, den naturalistiska reduktionismens vanvett är så värst mycket bättre...


4 kommentarer:

Anonym sa...

Morris är zoolog (etolog). Darwinist med det förmodar jag att du menar neodarwinist? Självklart är han det om han är utbildad zoolog.

Seaward sa...

Du har rätt. Mina datorfoldrar är grovindelade, typ så här: SCI-NAT BIO-CHEM och jag greppade alltför snabbt de två sista förkortningarna utan att påminna mig Morris mer exakta hemvist i detaljplottrets oändliga labyrint.

Samtidigt blev det ändå rätt. Zoologer av darwinistisk övertygelse (och Morris var den värsta sorten av alla med behavioristiska övertoner), är i allra högsta grad "biokemister". Det är ju i dessa reduktionistiska termer de väljer att förstå livet. Stenbocken/Saturnus knyter nära an till atomism, t.o.m. i högre grad än Jungfrun, Stenbockens träl under Moder Mayas mörkaste illusion.

Väger man in behaviorismen blir Morris än mer illustrativ för de medvetslösa formernas tecken Stenbocken (”just going through the motions”). Som värst står tecknet en slav under ordets bokstavslydelse eller för de mallade ”beteendemönster” eller koder som avkrävs individen för socialt deltagande.

Månen i diskriminerande Jungfrun fick skiten för främlingsfientlighet i bloggens studier men jag misstänker att det är Stenbocken som är roten till all diskriminering - härskarna är bara så smarta att de inte visar sig i statistiken.

Stenbocken är strukturen och det räcker med en havererad Stenbock eller saturnier i maktposition – en ond Landsfader - för att inspirera ett folk till en snuskig mentalitet. Men ledarena är så få att de aldrig kan bli signifikant överrepresenterade i mina tester (där på många sätt allmänkändisar bildar ”folkmassan” eller motvikten till de ledarhoroskop jag samlat på mig).

På exakt samma sätt döljer sig Kräftan som girighetens Moder men avslöjade sig aldrig vid statistisk granskning. Det var istället sinnelaget i Fiskarna som dominerade hos de snuskigt rika vd:arna. Mån-Fiskarna är händelsevis den inte generellt men ändå signifikant fördomsfulla och diskriminerande Mån-Jungfruns exakta motpol, av vilket slutsatser kanske kan dras.

Måhända kommer rikedom kommer först när man slutar peta i detaljerna? Jungfrun står för evigt och spettar i sin jordlott och vill ha ökad avkastning, men utdelningen kommer 180° senare i zodiaken och då till följd av just ointresset av att diskriminera och hårklyva! Stora ledare går på ”maggropskänslor” snarare än en negativt polariserad Merkurius, faktaplottraren.

Eller man kan säga så här, eftersom det var en nymåne i Stenbocken med disponenten i Vatten som var studieobjektet: Biokemin kan ses som uttrycket för Jord och Vatten i kombination, vilket föreslagits flera gånger i det förflutna. På den här bloggen söker jag inför öppen ridå utröna om astrologins grundläggande ger sig till känna och därmed stärker astrologins sak, även om det öppnar för allsköns skruvade returer. En förläggare hade säkert bett om ett förtydligande av Morris koppling till biokemin , S.

Den tydligare kopplingen är nu gjord tack vare ditt påpekande, och ny kunskap om Stenbocken gick i dagen.

Havsörnen sa...

Du kanske vill ändra ABBA-Benny till ABBA-Björn.

Vänliga hälsningar från Mars i Jungfrun

Seaward sa...

Tack för falkögat. Ändringen gjord.