Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 september 2012

Filippa - symbol för sjukvårdens korruption


Översjälen ser och registrerar våra
tillkortakommanden när den i detta nu
bygger på våra nästkommande liv

Eva Franchell är en av AB:s bästa krönikörer. Hennes vidräkning med den avgrund den borgerliga sjukvårdspolitiken drar ner Sverige i är skrämmande. Korrekt identifierar hon Filippa Reinfeldt som den nya girighetens ansikte i hälsovårdsfrågor. 

Vård som var en självklarhet i Sverige för bara några år sedan kostar nu extra och är förunnad bara dem med pengar. (Och vad gör då idioterna? Jo, de jagar på ännu hårdare för att hänga med i karusellen istället för att visa ryggrad och vägra det här spelets regler.)

Och jag hinner knappt mer än surfa över till DN innan Franchell bekräftas i en för kvinnor ohygglig nyhet. För "lönsamhetens skulle" sparar barnmorskor in tid och skickar hem mödrar med förlossningsskador utan ett knyst. Samtidigt avslöjar SvD den mardröm världen skulle kunna bli och redan är: medicinsk turism, där människan är samma girigt småaktiga skit som alltid, och de som har råd reser utomlands för billig sjukvård sedan välfärdsstaten på hemmaplan raserats eller aldrig ens skapats.

Kissblöjor är bara toppen på isberget av den bedrägeriets och fuskets mentalitet som Fredrik och Filippa Reinfeldt hjälpte svenskarna att ta åt sig innan de - som varje falskt par gör - föll isär.

Filippa Reinfeldt, fanatisk förespråkare för profit på människans vårdbehov, har astrologiskt granskats i tidigare inlägg. Det går dock att göra några små tillägg. Astrokartor är som djupa brunnar - de berättar ömsom om vishet och ömsom om dårskap. Om hur i och för sig goda tendenser kan ha kapats av en mer övergripande ond tendens - just som i det här fallet.




Två zodiaktecken är särskilt knutna till hälsa, Jungfrun och Kräftan. Det förra har sedan antiken en koppling till det sjätte huset, som på den tiden stod för olyckor i största allmänhet, och fiender. 

Fast bloggen provar de indiska planetaspekterna förklaras det olyckliga sjätte huset nästan bättre av det hellenistiska aspektschemat vars fem aspekter räknade från ascendenten lämnar två hus i mörker, en "dexter" (högervriden) aspekt från östra horisonten och medsols gör åttonde dödshuset till en mörklagd zon som ingen planet vill titta på! 

Omvänt ger en "sinister" aspekt (vänstervriden) från ascendenten ett isolerat sjätte hus. Åttonde för korruption eller död och sjätte för olycka ger direkta kopplingar till hälsotillstånd, och motsvarande tecken, Skorpionen och Jungfrun är Vatten och Jord som tillsammans indikerar det fysiologiska substratet som anden (Luft) via sin medhavda livskraft (Eld) bebor under en livscykel.

Också antikens onda tolfte hus, har kommit att knytas till sjukhus och vårdinrättningar av allehanda slag (fängelser t.ex.), men hur gammal den traditionen är, vet jag inte. Hellenisternas "onda daimon" ger i sig väldigt få ledtrådar men den indiska astrologins tradition om "världsliga förluster" eller "exil" tyder på att det är ett hus som isolerar människan från tumultet ute i vardagen.

Filippa Reinfeldt har klokt nog inte uppgivit sitt födelseklockslag till någon som läckt det vidare ut på nätet. Men med sinnelaget (Månen) som ascendent noterar man genast att två av de tre vattenhusen är aktiva, åttonde och tolfte. Och det sjätte olyckshuset dyker också upp men nu via sitt motsvarande tecken Jungfrun och med olyckans Mars! 

Kvinnan står alltså psykologiskt ohälsan mycket nära (månascendenten ger den psykologiska sanningen, men inte nödvändigtvis den verklighet ögat uppfattar). Hon och ljug-Fredde födde också enligt tidiga intervjuer vid "presidentparets" makttillträdde 2006 ett svårt allergiskt barn. Detta mörkade och presenterade ljug-Fredde som att han var en modern man som gillade att dammsuga i hemmet. I själva verket fanns det en anledning, men lögnare lever i pr-mentalitet och är i den meningen sociopater - de är skådespelare från morgon till kväll.

Filippas sinnelag är Lejonets men Månen återspeglar här Ox-Solens begränsningar i Jordelementet, astrologins mest negativa och förkrympta element. Det är när Livet krymper tillräckligt hårt som det vi kallar materia och "prylar" uppstår, och med materien fysiska sinnen för den fallna själens behov att få stopp på fallet. Själen upplever stabilitet genom dessa sinnen. 

Högre själar behöver inte materia för att uppleva stabilitet, de hittar den t.ex. i strukturerade tankemönster, i vetenskap, i tajt uttänkt ideologi. De få själar som är Sanningen trogna upplever den perfekta stabilitet som materialisterna inte ens drömmer om eftersom de i allmänhet vägrar medge att det finns högre värden är jakten på materiellt gott.

De lägsta själarna brukar också förneka att det finns en objektiv sanning och pekar i denna negativa mentalitet mot det faktum att alla människor har varsin kropp med dess uppsättning sinnesorgan. Eftersom det enda som enligt de fallna själarna existerar är "enskilda människor", vägrar det mörklagda Jordelementet instinktivt den "hemska" tanken att de på något sätt skulle hänga ihop med andra själar. Jordelementet vill äga saker för sig själv, vill inte betala skatt så att en sjuk medmänniska som i just detta liv kommit på glid får god sjukvård.

Sannerligen, i kommande liv kommer Filippa att vara svårt sjuk och INGEN kommer att vilja hjälpe henne eftersom hon i framtiden kommer att sakna pengar. Kanske återföds hon i ett primitivt samhälle med någon medfödd defekt som får stammen att rygga undan och isolera henne. Det finns många sätt som Ödet kan ta till för att lära själen att alla faktiskt hänger samma och är beroende av varandra.

Månen i Lejonet är teoretiskt klar och lysande Eld, men återspeglar här en mörk Jord-Sol och Filippas fixering vid pengar (Oxen = Venus= pengar) skadar hennes karaktär oerhört. Enligt läran om planeters verksamma natur förvandlar Lejonet i öster (här enbart som sinnelagslejon) Venus till en verksam illgörare. Nu är Venus i sig en mindre kraft på himlen, den styr älsklighet, adaption dvs. social kompetens, förmågan att väga in nya människor och sammanhang i sin ekvation. 

Men Venus råkar också vara disponenten över den aktiva livsgärningens Sol, så under den i och för sig välgörande viljan till jordiskt välmående (För Lejonet, Solens tecken, är Solen en verksam välgörare), hittar vi en slirig Venus som i näriga Kräftan representerar just viljan att tjäna pengar på människors vårdbehov.

Sedan är förvisso förmögenhetens och välgörenhetens Jupiter en aktiv välgörare för dem med Lejonet i öster. Sammantaget dominerar de goda signalerna över den enstaka verksamma illgöraren Venus. 

Det här ställer stjärntydaren inför ett problem. Antingen ger Oxen och Kräftan tillsammans en så materialistisk och profitlysten grundmentalitet att vi kan lämna planeternas verksamma naturer därhän (och många många fall på bloggen tyder på att elementen verkligen är primitiva naturer som befolkar oss!). Eller: Filippas fysiska (verkliga) ascendent är av en helt annan typ och kör över det budskap som är knutet till enbart månascendenten. 

Filippas Måne kanaliserar förvisso hälsofrågor (som vi sett) och det finns en äkta känsla för välmående i varje möte mellan de båda essentiellt goda Venus och Jupiter, men på något sätt är kvinnan skadad av högerperspektivet, på myten om att människan är en närig människa som inte kan göra gott om hon inte tjänar en massa pengar på någon annans bekostnad. Filippa tror alltså på hackordningen, att de som tjänar pengar ska ha rätt till bättre vård än de som inte tjänar lika mycket eller inget alls. 

Och närhelst vi ser en sjuk hackordningsmentalitet, då vet vi att det är Saturnus som ligger i bakgrunden och driver sitt spel. Och då visar det sig plötsligt att FUNDAMENTET är helt sjukt: För Lejonet (vars härskare Solen skiner för ALLA) är Saturnus en formidabel fiende, med dess fula vilja att skapa en differentierad lönebild och låta de sämsta människorna belönas för sin uselhet genom högre lön för att de göder sin karaktärsdefekt. De mogna själarna, som sett igenom tom strävan, straffas istället. 

Filippa har den i grunden livsfientliga Saturnus (den är Liemannen!) som verksam illgärningsman och den står i åttonde huset för korruption och död. Här är då mörkrets hjärta i horoskopet och den onda roten på vilken hon träder upp sin i och för sig goda vilja att värna mot ohälsa (Kräftan). Men hon representerar den lilla grupp av korrumperade själar som enbart ser till välmåendet hos sådana som liknar dem själva. Ren maffiamentalitet.

Eftersom Saturnus också står för maktambitioner, blir ett sådant horoskop mycket värre om personen ger sig in i politiken än om personen förblir nere i folkdjupet och spyr ur sig dumheter om de svagpresterande minsann för skylla sig själva och att de "flitiga" har rätt till bättre vård. Men de "flitiga" har vi här identifiera som primitiva själar med karaktärsstörningar. Se vidare studien av fyra tongivande högersossar som kallar Sverige ett "företag" och hur astrologin avslöjar vilken oklarhet om Det Goda som råder i det lägret! Använder man samma förenkling av Filippa till "de tre kvaliteterna", blir det så här:

Solen Oxe/Tamas
Mars Jungfrun/Sattva

Månen Lejonet/Tamas
Venus Kräftan/Rajas

Mönstret har setts tidigare: moderater och kanske högerfolk i allmänhet är att de står närmare Tamas (mörkrets helvetesvärldar) än något annat. De anses därför vara mer omedvetna, dvs fast i rutinmässigt tänkande. Det är dessa som blir offer för sin ideologi istället för att ha kontroll över sina tankar. Det är därför Borg och Reinfeldt (extrema fångar i mörkret) trotsar allt sunt förnuft i alla frågor och vägra inse att deras idealsamhället är ett helvete på jorden, med ständiga konflikter mellan getton och rikemansområden. 

Mörkrets kvalitet gör kort och gott folk obegåvade och distinkt illa lämpade för politik.  Men lika illa tycks det vara i socialdemokratin där passionens Rajas dominerar, en kvalitet som fungerar bäst bland krämare och konsumister men är djupt ovärdigt en grupp som borde se som sin uppgift att hålla krämare och näringsfolk i kort koppel just för att undvika det mörker som högerpolitikerna representerar.

Ljuset eller godheten representeras typiskt nog av vänsterpartiets Jonas Sjöstedt! Sannerligen, Sanningen är vad folk tror. "Vänster" används som smädesord just för att de skyldiga djävlarna vet att kommunism är det som närmast motsvarar själens verkliga natur. För ur ett andligt perspektiv är Jordelementets blindhet och propsande på eget ägande enbart ett tecken på svår andlig förorening och en total brist på förankring i det eviga livet. Köttkroppar som lever mellan 40-80 år och ägnar hela den livscykeln till att söka vinna något på de andras bekostnad. Vilka kryp! Vilken låg livsform!


Inga kommentarer: