Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 september 2012

Förrädiskt klasshat i DN

I DN kverulerar en svensk professor i ekonomi med hjälp av en amerikansk undersökning av studentresultat som synes bekräfta den gamla sanningen, "åt dem som har ska ännu mer vara givet". Och ekonomisten (det den typen vi har att göra med här) låter försåtligt det vara underförstått att underklassen ska skickas rakt in i produktionen - de borde fråntas rätten att lägga några år av sina liv på att avsmaka tankens världar.

Det här är förstås inte en man som talar å sin yrkeskunskaps vägnar utan en köpt lobbyist. Gnället på "ytliga" högskolekurser är identiskt med Svenskt Näringslivs totala flopp från förra året när de konstaterade att folk spillde tid på Harry Potter-kurser och filosofi när de istället kunde axla sitt oket i marknadskapitalismens ekonomistiska tyranneri, vars närmaste motsvarighet är slaveriet.

Det paradoxala är att professorn av sin text att döma själv förefaller tillhöra den sämre typ av människa han vänder sig mot, och som valt för "lätta" ämnen för att verkligen skola sig själv. 

Alvessons partsinlaga dryper av tvivelaktiga och förrädiskt mörkade attityder via ett exluderande ordstaplande. För vad betyder "påtaglig intellektuell kvalificering" i följande mening?

"Lätta ämnen är lika populära bland studenter som tveksamma i fråga om att leda till påtaglig intellektuell kvalificering."

Det synes som om den kverulerande ekonomisten själv saknar betydande intellektuell klarhet enär orden är oförenliga - "påtaglig" är denoterar något berörbart och konkret medan "intellektuell" per definition är abstrakt. Intellektualitet kan aldrig vara påtaglig annat än i överförd bemärkelse. 

Men det är inte detta professorn talar om. Det handlar om ungdomar som  efter avslutade högskolestudier inte "påtagligt" KVALIFICERAT SIG FÖR ETIKETTEN "INTELLEKTUELL". 

Professorn instämmer på det hela taget i att underklassen inte ens bör försöka vidga sina vyer på högskolan eftersom det är lika samhällsekonomiskt olönsamt att ge människor från samhällets lägre skikt en försmak på något som kanske i först i nästa jordeliv tar skruv som att låta elever lära sig vad Platon, Aristoteles och de stora filosoferna tänkte för att föra mänskligheten fram till den punkt vi var INNAN ekonomisterna ("pengar är det enda måttet på en människa") kapade hela västcivilisationen.

Nu ämnar dessa avgrundsvarelser (från vilket helvete de återvände till denna värld, vet bara de själva) och nu ämnar göra en merpart av européerna till tanklösa arbetsslavar - mutade med billiga McDonaldsburgare och via högerpressen försedda med effektiva skygglappar inför de verkliga mekanismerna och sammanhangen.

Det följer naturligt att det här är ett extremt oärligt horoskop, så född i den sideriska Vågen ekonomisten är. Faktum är att en födelse runt halvsex på kvällen eller senare ger ett vederstyggligt sinnelag men eftersom oddsen är bättre för den föregående månplaceringen, väljer jag den här. Och den är inte mycket bättre, den.


Brunblått = jordbunden rationalism
Blågrönt = rationalitet och instinkt i osynk
(dissociation eller avsiktlig desinformation)

Som så ofta i samband med dehumaniserade teknokrater och räknenissar ligger horoskopet en påfallande brist på det varma och humana Eldelementet. I viss mån kan eldplaneterna Solen och Mars (var och en på sitt typiska sätt) kompensera, men i brist på födelsetid vet inte om t.ex. mannen föddes med Solen i öster eller i zenit.

Vad värre är att eldbristen kombineras med människohatets egen signatur. Engångsbesökaren ser inte detta men återkommande läsare kan skönja den ömsesidiga receptionen mellan hatets planet Mars och den kyliga gränsdragaren Saturnus. Placerade i varandras hemmatecken Vattumannen (ideologi) och Skorpionen (sexualitet, hat, död) skapas här en underström av becksvart mörker som inte står den bigotte ateisten och evolutionsbiologen Richard Dawkins efter.

På ett sätt förvånar det inte att ekonomisten fått en bok utgiven på Oxford University Press - om det är den engelska grenen som avses. I England har det frodats en intellektuell psykopat alltsedan Giordano Bruno (som sedermera brändes på bål) vid 1500-talets slut besökte England för att föreläsa om Ars Memoria och fann de brittiska akademikerna ett vedervärdigt torftigt släkte. 

Ekonomisten kan inför sin internationella debut påminna sig att i högermannen Camerons England går de fattigas barn hungriga hela dagar enligt nya larmrapporter om resterna av den en gång så mäktiga kolonialmakten England. Mer samhällsresurser ska ägnas åt att bekanta de sämst lottade med intellektets värld, inte mindre!

*****

Rent logiskt spelar den onda stjärnan Algol eller Satans huvud en huvudroll i det här horoskopet, särskilt vid en sen födelse när sinnelagets Måne nått sitt "fall" i Skorpionen fram mot kvällen.

För den halshuggna demonen Draksvansen i sitt närmande till Algol implicerar en tydlig mörkläggning av Satans närvaro i mannens principer (Saturnus). Hade inte den dämpande Draksvansen placerat sig mellan ideologiska och principiella Saturnus och Satan hade vi fått en direkt kamp mellan det ideologiska bygget och dess satan, dess vedersakare eller korrumperare. 

Då hade vi haft en formalt snarlikt text från professorns hand, men vars syfte var att direkt säga "skomakare, förbli vid din läst", dvs. överklassens gamla vanliga arrogans och hatiskhet. Men nu lindar han in budskapet och det är därför Draksvansen som en sordin blir så intressant att studera!

För notera, en icke-relation tecknas av en planet som står helt fri från aspekter och även om den halshuggna demonens svans sägs ha förlorat sin tidigare girighet, används den södra månnoden gärna som en symbol för depression eller undertryckande.

"Depression" är naturligtvis en analogi till att Månen vid södra månnoden börjar sjunka till sydliga latituder och är "låg" jämfört med livskraftens Sol. Månen/sinnet svarar alltså svagare på det indata den aktiva Solen genererar för Månen att assimilera och bygga in i sitt väsen. Jag har tidigare nämnt två fall av misslyckade självmord där BÅDA kvinnorna hade Draksvansen gradexakt på ascendenten! Sedan dess har jag också fått information om ett misslyckat självmordsförsök som slutade i invaliditet. 

Här upprepas Vågen som stigande tecken från det ena av de två horoskopen, men Draksvansen ligger inte på horisontalplanet utan står i det antika helhussystemets zenit - som på världens tak och bara ett långt fall ner. Eftersom astrologin bygger på analogier med det visuella kosmos kan nämnas att det ena av de två förstnämnda självmordsfallen övervägde att hoppa från ett tak men valde att lägga sig horisontellt på en säng och överdosera medicin. Det nytillkomna självmordsförsöket var "lodrätt" - ett (misslyckat) hopp från ett hustak!

Om månnoderna visste jag överhuvudtaget inget när bloggen startade i mars 2009. Men efter några tusen snabbgranskade horoskop och funderingar över den indiska myten om den till jordatmosfären bundna men giriga och odödlighetstörstande demonen, står det klart att demonens båda hälfter (Drakhuvudet och dess svans) måste betraktas som odödliga eller ständigt närvarande fenomen, även om myten mer precist säger att guden Mohiri halshögg demonen innan odödlighetsdrycken hade passerat svalget (se Wikipedia). 

Bara Drakhuvudet är strikt talat odödligt men därför är det ett ständigt återkommande fenomen att den tvingas uppleva halshuggandet gång på gång. Och var gång har en ny ormkropp (svans) med negativa gärningar vuxit ut och separeras nu.

På en välfylld faktasida om Rahu och Ketu (vars egentliga syfte är att sälja ett astrologiprogram för börsspekulation!) noterar jag än en gång idén om "andlig upplysning", men den här gången är inte påstående rumphugget (!) utan blir mer begripligt: tillväxt genom enorma problem. På nätet ser man mänsklighetens typiska tendens till lögnaktig skönmålning. men stuvar man undan de obehagliga delarna av historien blir Draksvansen helt obegriplig!

Demonen Rahu (Drakhuvudet), med dess nära koppling till begärets Måne, står för en hunger som snärjer människan. Ketu (svansen) blir då skördandet av dålig karma, men naturligtvis försvinner bara hungern temporärt - drakhuvudet är ju odödligt, har fastnat i en pose! Odödlighetsdrycken nådde aldrig hela kroppen. De jordbundna själarna är oheliga blandraser, deras själ är evig, men de snurrar runt i demonens eget kretslopp av behov som ständigt går överstyr. Detta är faktiskt ekonomistens och marknadsliberalismens eländiga tillstånd, men i demonens grepp ser man naturligtvis inte längre klart på sin situation.

*****

Kombinera nu insikten från många tidigare inlägg att desinformatörer och sluga typer med dold agenda ofta visar sig under horoskop med Vatten och Luft i ohelig allians. Sällan blir det dock så tydligt som när det är fråga om Skorpionen och Vattumannen eftersom klasshatet då blir så uppenbart. Alvessons artikel var bland det grövsta jag läst. 

Om inte svenska folket fattat det än, får jag väl säga det: Högern har förklarat krig mot svenska folket. Den som tror sig sitta säkert i medelklassen i köpt lägenhet eller villa bör snarast tänka om. Det här kommer att gå riktigt illa med Vatten/Luft-störda män som Fredrik Reinfeldt vid rodret. Det är som ekonomisten Alvesson skriver som skiten låter inne i Reinfeldts "etniskt svenska huvud". Och då lider den senare bara av en lindrig form av "dissociationen" mellan instinkt och intellekt.

Så om Alvesson anser att troligen inte heller svenska barn från arbetarklassen har något med tänkande att göra eller att de väljer för lätta kurser, så är svaret naturligtvis: någonstans måste man börja. Ett intellekt som fungerar bygger man inte på ett enda liv! Men denna själens tillväxt vill den här djävulen frånta en stor del av svenska folket därför att han tänker som en kvartalskapitalist, på kortsiktig materiell lönsamhet.

Hur kunde en födelse till Vågens tecken falla så lågt? Förutom de problem som redan identifierats på kartan ser vi också att det här är den typiska subnivån av Våg där den redan i sig fallna Solen faller en gång till sedan dess disponent inte visar sig mogen ännu för Vågens sociala kompetensbyggande. Venus ligger nämligen kvar i den privatistiska Jungfrun, en extremt materialistisk och räknenissig placering. Jungfrun betecknas också som urtypen för "fienden" i indisk astrologi vilket är otippat eftersom t.ex. Skorpionen i väst är den som dragit på sig den kanske mest laddade symboliken. 

Men som min studie av 402 brottsdömda visade, ligger Skorpionen OCH Jungfrun på topp bland sinnelagen. Och skälen till att dessa månplaceringar är så lättkorrumperade står att finna i tecknens respektive traditioner. Jungfrun "är" åkerbrukets uppfinnande och mänsklighetens intensifierade jakt på avkastning eller profit. Det säger sig själv att den sådan böjelse lätt låter sig korrumperas.

Det är också extremt belysande att studera den här lobbyisten förklädd till ekonomiprofessor sida vid sida med Nya Moderaternas horoskop. Se samma bisarra profitlystnad - fallen penga-Venus och lätta rikedomars Jupiter - i profitörens tecken Jungfrun i båda kartorna. Hos "Nya" Moderaterna vet vi att detta är partiets personliga signum genom förstahusplaceringen. Hos den arbetarhatiska och snobbiga ekonomisten räddas han av blotta det faktum att klockslaget är okänt. 

Genom substitueringen av Månen för den okända ascendent kan vi se att hans extrema vilja till pengar lagts i den onda demonens tolfte hus för "materiella förluster". Det är väl dessa han söker "skriva av" nu genom att alarmera för "olönsamma" högskolestudier. I själva verket är det han själv som är en enda katastrof som social varelse. Här är då den socialt inkompetenta sub-typen av Vågens tecken. Men han försöker håna och nedgöra arbetarklassen för vilken demon som än äter honom inifrån.

Genom att granska kartorna taggade "Svenskt Näringsliv", statsministerns och så denna Alvesson, får vi en god uppfattning om den ovärdiga pöbel som stigit upp i den svenska hierarkin i kraft av löjeväckande ekonomistudier. Anders Borg, usel i klassen på matematik på sin tid, är också ett tecken på att Sverige idag blivit ett Lustiga huset, de sämst skickade att styra skutan har bordat farkosten och den som inte ser vart högerpolitiken för västvärlden kan inte ha mycket bakom pannbenet.


C 2007 Disney, LLC/Jerry Bruckheimer Films



Bonusspaning

Genom att regelbundet läsa av rubriker har min horoskopsamling på några år vuxit från 3000 till drygt 6000 kartor. Det är en distinkt upplevelse av att så pass stora datamängder visar astrologins giltighet, trots att klockslag saknas för de flesta. 

Som jag tidigare noterat: ponera att tio barn föddes ett givet dygn och att ett av dem når löpsedlarna. Detta bör då vara en själ som i högsta grad förverkligat dygnets potential - på gott och ont. Det går att använda astrologi på detta övergripande sätt, men analysen säger naturligtvis inget om de andra nio som föddes samma dygn. 

Så, hur allvarlig är en nymåne i den sociala harmonins tecken när disponenten Venus vägrar att spela det solidariska spelet och unna alla en chans (vare sig det "lönar" sig i siffror räknat eller ej)? Har, kort och gott, DN publicerat en text av en människohatare, vilket är exakt vad den sociala utstötningsmekanismen (Skorpion/Vattuman) i horoskopet antyder.

Eftersom man måste hålla sig till få sökkriterier för att få en liten grupp till jämförelse (6.300 kartor tunnas ut rapidsnabbt när man börjar ställa sådana krav på dem som den sure ekonomisten tycks ställa på sin omvärld). Jag stannar därför vid sagda nymåne i Vågen, med dess obefintliga stöd från den fallna Venus i Jungfrun. 

Jag måste understryka: Det är märkligt hur denna komplexa signatur påminner om dem som ekonomisten ogillar - människor från ekonomiskt svaga hem som försöker "leka" Luftelementet och starta upp en ny akademisk eller intellektuell identitet! Nymånen i Luft symboliserar projektstart för den "intellektuella luftmänniskan" men den fallna Venus i träldomens tecken Jungfrun är i ekonomistens mytologiska föreställningsvärld de människor som inte är värda att få gå dessa kurser!

Genom att hålla Månens, Solens och Venus placeringar som konstanter resulterade hittade jag sex celebriteter, och det finns förvisso några tecken på svåra sociala problem här:

Bram Stoker;8.11.1847 - Den litterära vampyren Drakulas skapare, för den som vill fördjupa sig i hur denna fantasi om en extremt solitär varelse som lever på att suga livet ur andra relaterar till den sociala inkompetens som är vår hypotes här, med en Venus som inte når samma nivå som nymånen.

Richard E. Taylor;2.11.1929 - Saknar biografiska data. En Nobelpristagare för sin modell av de subatomära kvarkarna. Naturligtvis är Jungfrun känd som hårklyvaren och neggot nummer ett i zodiaken (möjligen en delad förstaplats med Skorpionen - vårt studieobjekt har båda tecknen som dominanta teser). 

Det förvånar inte det minsta att hitta en fysiker som bygger luftslott (nymåne i Luft) dvs. målar upp mentala bilder av hur det ser ur i kvarkarnas värld, seden den fundamentala Venus-i-Jungfrun huggit in i materiens minsta beståndsdel atomen. Minns att Jungfrun hette PLOGFÅRAN i det gamla Babylon! En klyvnad, en öppning i materien!
 

Jon Skolmen;1.11.1940 - Komiker. En norrman som setts som Lasse Åbergs vapendragare i en mängd banala filmer om svenskhetens rudiment.
 

Rebecca Romijn;6.11.1972 - Aktris. Vacker men tystlåten aktris, mest känd som den (luft-)blå Mystique i X-Men. Med tanke på vår hatiske ekonomiprofessors ogillande av att underklassen ägnar sig åt "meningslösa" högskolestudier kan noteras att Romijn föddes som fattigt amerikansk white trash. 

Uppgiften gör att den rent klasshatiska delen flyttas bort från den veka nymånen som sådan och att det troligen är ekonomistens klasshatiska Skorpion/Vattuman som står för det fula i hans text. Den fattiga Rebecca Romijin är just den han skulle ha unnat studierna om han inte varit en skitstövel från början till slut.

Thandie Newton;6.11.1972 - Ännu en vacker aktris (noterat i filmen Mission Impossible II). Ingen biodata. 

Utvikning. Besvärande nog får jag medge att "look-alike"-faktorn helt saknas mellan henne och Rebecca Romijn. Men ascendenttecknet är född för den förra; Romijn har den extremt lyckosamma Jupiter stigande med den hungriga demonen Rahu i Skytten. Så här vet vi att förstahusbudskap (kroppsliga budskap) modifierar vilken grundtyp en nymåne i Vågen med vek bas i Venus än skulle kunna stå för.

Tim Kretschmer;6.11.1991 - Så det verkliga olycksbarnet bland träffarna. Den socialt oförmögne tyska tonåring som mördade 16 skolelever innan han tog sitt eget liv. Här kan noteras att Gränsdragaren Saturnus från samhällets hackordningsspecialist Stenbocken fjättrar nymånen/nystarten i Vågen hårt, samtidigt som Venus drar sig tillbaka i Jungfruns solitära värld.

Här, i fallet Kretscher, ges en bra bild av vad ekonomistens vansinne resulterar i, i slutändan. Tillplattade och vanställda varelser till följd av en pervers samhällsordning. Människor som ur djupen bara kan slå blint omkring sig från det att de verkligt vansinniga människorna på ekonomiska grunder vägrar dem rätten att tillväxa som individer.

Skäms DN som torgför civilisationsskadliga röster!






2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nog läst alvesson rätt fel... poängen är att han vill ge alla samhällsklasser en värdig utbildning.

Seaward sa...

Jag läste honom inte bortom det fjärde stycket efter vilket - i linje med alla skrivregler - det man vill säga ska vara sagt, och övergick sedan till den våldsamt intressanta födelsekarta som redovisas i detta blogginlägg.

Det kan också vara så att du inte ser vad han underförstått säger - och det är hela idén med astrologins "dissociation": individen förefaller säga ett men har ofta ett annat skäl till det än det nominella.

Jämför Carl Bildts våldsamma mix av Luft och Vatten och hur han trollar bort de svenska byfånarna hur lätt som helst.