Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 september 2012

Högerregeringens korruption av svenska myndigheter

Just som jag skrivit klart om Republiken Sydafrikas rasistiska apardheid-horoskop och insett att det bara är begäret efter pengar som föder den vite mannens rasism, kreverar nyheten på Aftonbladet: arbetsnarkomanen Peter Settmanns bolag Baluba skär också guld med täljkniv som festarrangör hos de numera högerinfiltrerade myndigheter som sprätter iväg skattepengar på lyx och flärd inom organisationerna.

Och vad har det ena med det andra att göra? Jo, Sydafrika-horoskopet uppvisade den kanske mest materialistiska fullmånen av dem alla (men det är sannerligen inte lätt att rangordna sådana här saker), den som också illlustreras av varulvsmyten, där besten totalt tar kommando och utsläcker människans högre förståndsgåvor. 

Peter Settman föddes under ett mycket snarlikt förhållande men där Månen flyttats 180° och där den lilla eldkällan Mars hoppat in i stället för den stora eldkällan Solen. 

Hans personlighet, när han slutar med sina infama leenden framför kamerorna, och ställs inför frågor om sin andra sida - affärsmannen - har slagit mig som så otrevlig att jag gärna stoppat vid de tre inlägg där han hittills förekommit. (Till skillnad från säkert 30 inlägg om riksskandalen Fredrik Reinfeldt - mannen vars vision var att förvandla Sverige till just en sån här apskock av näriga djur utan något vett alls i huvudet.)

Men givet den uppseglande Baluba-affären repeterar jag hans "sataniskt låga" horoskop en gång till - den här kartan tilhörde ursprungligen stickprovet på "tre giriga direktörer".


En födelse med Solen i Vattumannen är ju sinnebilden för en svensk som svenskarna skulle gilla enär landet har samma soltecken. Och nog är programmen han gör just sådan smörja som går rakt in i de enklare delarna av folksjälen. Blunda och pricka in svansen rätt på åsnans kropp.

Detta märker man inte minst av Settmans solära disponent Saturnus, som samverkar dåligt med Solen. Vatten och Luft går skilda vägar. Han är inte cerebral hur mycket Solen än tecknar det intellektuella Luftelementet. Istället är han en svampig och kall senastionsmänniska med gatusmarthet nog att kränga skräpprodukter som talar rakt till den irrationella själen som finns i alla människor. Det är dock inte alla som har hela fyra placeringar i Vatten och därtill inte både girighetens Drakhuvud, pengarnas Venus och den diktatoriska och snåla Saturnus samlade i ett och samma tecken. 

Och detta är alltså den verkliga Settman, den som genast slutar le vid pressens frågor. (Vad ska han göra den här gången?) 

Ja, det är inte enbart innehållet i Fiskarna, man måste läsa ihop detta iskalla och näriga Vatten med hans materialistiska sinnelag, Månen i Oxen. Sinnet degraderas djupt av den instinktiva Mars-i-Skorpionen - ett libido fullständigt kanaliserat mot penningens och ägandets tecken Oxen. Genuin lera. Det här är så lågt att Sverige för generationer sedan borde infört en obligatorisk fostran till nobelt tänkande. Det föds många såna individer med anlag att bli simpla krämare, men med en bra skola kan man slussa dem vidare, förbi sitt eget sämsta jag. Mänskligheten behöver i den här tiden i historien inte fler affärsmän och krämare, utan färre. Det är tid för väst att äntligen växa upp.

Men istället för fostran av själen sitter Sverige nu, tack vare socialdemokratins urspårning under många år, med en moderat regering och en aggressiv lobbygrupp vid namn Svenskt Näringsliv. Den senare söker reducera ungdomens nyfikenhet (den härligaste tiden i livet!) genom avskyvärda kampanjer som enbart syftar till att ruscha dem genom högskolan på nolltid så att de - helt utan bildning och vett - ska ta sin plats och bli nyttiga slavar i pengamaskineriet för resten av sina liv.

Sverige är på god väg att bli ett intellektets svarta hål här på jorden. Ett skämt för världens länder om de bara vetat om vilken fördumning som pågår vid världens ände.

*****

Om det inte blir foten för den skandalösa chefen för Arbetsförmedlingen, Angeles Bermudez-Svankvist, som dräller pengar på det sätt AB beskriver, är det en skandal i sig. Jag var långtidsarbetslös under åren Baluba och sedan ett annat företag skodde sig på Af. Fast fd. dataprogrammerare med potentiallt bra utsikter nekades jag varje slags fortbildning som kunda ha stärka mina chanser (databranschen byter ansikte så ofta att man är ute om man bara är borta några år). Men pengar hade Af inte längre (och nu förstår man varför) så istället blev jag Reinfeldts fas 3-slav som får ta av mina krympande bankmedel varje månad för att få det att gå ihop.

Tyvärr går det inte att böra Bermudez-Svenkvists horoskop för hela himlen rasade den 2 juli 1963, då hon föddes. Jag tror aldrig jag sett något så instabilt. Venus (välfärd/komfort) byter tecken under dagen, och så även sinnelagets Måne, som faller ner i Skorpionen (dock först vid sjutiden på kvällen). 

Något säger mig dock att ett horoskop med både Sol och Måne i Luft (Tvillingarna resp. Vågen) kan stämma bra med den nonsensverksamhet som Af kommit att bedriva under borgerligt styre. Med en röd regering satsade Af fortfarande på att hjälpa de arbetslösa, nu har de blivit som Reinfeldt gömd längst inne i Rosenbad. Pengarna Reinfeldt ger dem slussar de istället in i privata produktionsbolag. 

Tala om en maffiafamilj som håller på att bryta sönder landet och skapa en elitklick. Reinfeldts ideologi har t.o.m. lett till att statiliga myndigheter numera är helt förgiftade av denna hala, själviska och helt substanslösa människotyp som Annie Lööf bättre än någon annan illustrerar.

Däremot är ett annat namn som AB nämner tydligt och klart. Eventskaparen och ockraren Mattias Trotzigs födelse innehåller just sådana skönhetsfläckar man kan misstänka hos en helt måttlös profitör:



Det går faktiskt att reducera horoskopet till bara två kritiska punkter. Den generösa konungen Regulus har kidnappats av den alls inte generösa girigbuken Saturnus.

Och den fallna Mars i näriga Kräftan i attack mot proportionens (och därmed omdömesförmågans) Vågen - en konflikt mellan irrationella begär (Vatten) och förnuft (Luft) är nog så tydliga signaler. Horoskopet närmare sig Fredrik Reinfeldts måttlösa karta.

Det är väl att notera att soltecknet Skorpionen således drivs från sin planetära disponent Mars, som själv står i sitt fallna tillstånd av maffialiknande självtjänande mentalitet.

Inga kommentarer: