Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 september 2012

Kommunister & Kapitalister (Saturnus varierande kvalitet)

Jag läser en mustig och hårdslående debattartikel på Newsmill av en man som var med när 70-talet hatade borgare. Generöst unnar han nu DN:s Hanne Kjöller hennes osmakliga förakt för de på samhällets botten, hennes klasshat. Det är väl högerns tur nu, filosoferar han.

Men så skär hela texten och tankegången hop på slutet, i stycket:

Men jag och min sorts vänster har alltid sagt – lita inte på staten – den kommer aldrig att ta hand om dig. Lita bara på dig själv – och dina jämlikar. Berika inte staten, se till att du berikar dig själv.

Eftersom jag just i en kommentarspalt kommenterat Kräftans tecken som den som hatar opposita Stenbocken, t.ex. som "staten", blir jag direkt intresserad av att se om någon störd Kräfta finns i skribentens horoskop. Det han säger är ju faktiskt skam för hela den marxism han bekänner sig till. 

Den ideologin utgår ju från att människorna efter marknadskapitalismen inte längre drivs av girighet eller ens tankar om att berika sig. Sedan människorna i revolution slagit sönder marknadskapitalismen har de ju också krossat den degradering av den mänskliga naturen dessa låga drivkrafter syftar till. Marknaden göder djuret i oss och förstör människan.

Utvikning. Se Karl Marx näranog perfekta horoskop. Vid tiden för det inlägget ritade jag inte in "den onda stjärnan" Algol. Marx Venus (pengars) närhet till Algol kan ses på två sätt: som att han var en djävul för arbetsgivarna, en satan, en anklagare eller en korrumperare av Oxens naiva syn på ägandeskap. Men också som att han själv såg pengarna som av ondo.

Det är remarkabelt att två gånger samma dag hitta precis samma problem med den gränsdragare och ideolog som kallas "upphöjd" och extra ädel i rättvisans tecken Vågskålarna - Saturnus! Mycket av det som sades om Jacques Delor, den drivande fransmannen bakom tanken på ett Europa och en valuta, kan gälla även för en rabiata Newsmillskribenten. 

Kräftan är ytterst viktig i den här giriga vänstermänniskans horoskop, och tragiken är att Saturnus ideologi i förhållande till välståndstörstande Kräftan bar blir en rationaliserande överbyggnad! Ännu en "upphöjd" Saturnus som inte riktigt kommer till sin rätt. Men som vi ska se strax märker man ändå hur Saturnus verkar gott visa den här himlen.




Det är exakt som jag skrev i inlägget om Jacques Delor, vänster och höger är det vad det handlar om, utan om själen är smutsig eller ren. Just nu syns patraskmentaliteten extra tydligt eftersom högern redan från början har en rutten inställning till medmänniskor, men den här horoskopinnehavaren avslöjar din "dissociation" mellan Luft och Vatten som total omedvetenhet när han helt kraschar sin artikel och dess argument genom det sociopatiska stycke jag citerade. 

Giriga människor kan inte göra revolution, det de skapar istället är tio resor värre! Girig pöbel - se bara den slakt Frankrikes borgare företog sig på adeln och sedan på varandra under Franska revolutionen!

Samtidigt finns det något gott i Boris Benulics stormiga artikel på Newsmill, det är bara det att Kräftans tecken degraderar argumentationen. Den goda ansatsen finns givetvis i den upphöjda Saturnus och springer även från Tvillingarnas tecken. Som ascendenttecken (här: månascendent) är dess enda hjälpare Venus, men den står här i härskarläge i Oxen. 

En synnerligen materialistisk och matfixerad subtyp av Tvillingarna således. Och han utnyttjar krasst (som alla andra) Newsmill för att göra reklam för sin kommande bok om att grilla kött! Behöver väl knappast förklaras, astrologiskt.

Men intressant nog är den starkt placerade Venus också basen för den upphöjda Saturnus och en materiell bas som fungerar och sedan en nobel överbyggnad som handlar om rättvisa mellan alla parter - i detta känner säkerligen marxisten igen sig! Han beskriver faktiskt i sin text just detta fördrag mellan arbetsgivare och stat - innan monstret trängde in i näringslivet och sveket mot svenska arbetande människor var ett faktum.

*****

När jag ser vänsteragitatorns horoskop slår det mig hur likt det är den meste kapitalist jag känner. En trevlig människa men vars politiska åskådning vi båda söker undvika att ta upp. Också han född under nymånen i Tvillingarna är han mer av en görare än tänkare (trots att det är ett Lufttecken) och han är också någon underhuggare i planerande kapacitet inom IT, den värsta rovkapitalistiska sektorn av dem alla eftersom datanissarna tagit parti för alla branscher som kan berika dem själva. 

Vi har många datatekniker som gjort gemensam sak med börsspekulerande dataprogram som kommer att återfödas mentalt handikappade pga. deras våldsamma missbruk av sin begåvning. Jag kan inte utesluta samma öde för min vän, även om den kinesiska astrologin (Ho Lo Li Shu-metoden) redan anser honom vara "ett sprucket kärl", något som förefaller vara ett lågt betyg. Det är inte svårt att se att girighet går hand i hand med intelligensstörningar. Normalbegåvade människor tänker på helheten och inte först och främst på sig själva.

Men det kan faktiskt vara så att Saturnus 30-åriga cykel beskriver en mänsklighet som "andas" och ibland tappar vett och ibland nyktrar till. Utifrån läran om planeters fall och upphöjelse skulle således min vän tillhöra en "subgeneration" som är totalt egoistisk och intelligensbefriad jämfört med den korta period på 2½ år då Boric Benulic och andra föddes med en medfödd insikt om behovet av en rättvis värld. Min gode vän, född 1970, uttrycker till del den skrämmande egocentriska mentalitet som idag dominerar Sveriges makthavare. 

En inpiskad kapitalist, den andre en mix
av marxism och marknadstänk.
Gissa vem som är vem!

Jag tror man kan ta Saturnus som en måttstock på hur ruttet ett samhälle blir. Ta de "personfixerade" saturnusplaceringarna i zodiakens barndom, Väduren, Oxen, Tvillingarna och Kräftan. Det är ungefär en tioårsperiod. Barn som föddes under denna period kommer när de fyllt trettio att börja degradera samhället till sin egen omogna nivå! Sant är att mörkerfursten i Sverige, Fredrik Reinfeldt, föddes 1965. Men den tiden hade en särdeles problematik av annat slag: storkorset i helvetetesmörkrets kvalitet Tamas. 

Saturnus släpiga rörelse är med andra ord en lite väl simpel modell för att beskriva bra och dåliga generationer. Bra och dåliga för världen, vill säga. Den bättre modellen är förstås astrologin som helhet, med alla dess bevisat fungerande läroteser. Bloggen har redan hunnit avslöja några metoder som helt enkelt inte fungerar och troligen bara följd med pga. den obegåvade traditionen och slentrianen, men också hittat flera bekräftelser på antika lärosatser.

Att studera Saturnus i tecknen och rytmiken i samhället är en perfekt uppgift för historiskt bevandrade! Jag har tidigare påpekad att västvärdens svartaste ögonblick - Andra världskriget rullade igång med en fallen Saturnus i Väduren. Eftersom Saturnus representerar principer och system, betyder, tyvärr, detta själar som kommer tillbaka till jorden som "programmatiska egoister" - själens form som Saturnus också kallas verkar vara helt nygjord. Har de aldrig varit människor en enda gång tidigare?

Barn födda med Saturnus i zodiakens andra hälft är enligt samma förenklade resonemang äldre själar. För styret av ett land på bästa sätt bör man därför bara acceptera politiker från vissa årgångar. Zodiakmotiven måste ha en tillräcklig komplexitet och den första personlighetsfixerade sidan håller därvid inte måttet. Men ser man på en perfekt placering som Obamas Saturnus i härskarläge i Stenbocken har inte heller den visat sig hålla, för människan är lika vek och oduglig som Fredrik Reinfeldt, född samma dag (men inte samma år). 

Jakten på de perfekta politikerna är därför mer komplicerad än bara att fokusera de goda åren. För det goda året innehåller tolv solplaceringar och inte alla av dem kan tillgodogöra sig Tidens Herre (Saturnus) på ett bra sätt. Och även om Solen, som ju är en naturlig fiende till Saturnus) lyckas samverka (ibland genom att stå helt neutral i förhållande till Saturnus) kan individen alltid snava på sitt eget psyke - Månen. 

I Platons "Staten" är det filosoferna som spänner blicken mot himmelen och tar reda på gudarnas vilja. Platon, västerlandets portalgestalt, var astrolog, vilket inte är allmänt känt. Han bör ha kunnat bejaka det som sagts i det här inlägget.

Inga kommentarer: