Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 september 2012

Musikindustrimonopol - bra!

Kapitalismens förestående död:


Kartan visar dygnet då EU godkände bjässebolaget Universals uppköp av anrika brittiska EMI Music (SvD). Fule kapitalisten Per Gessle förstår ingenting av tidens tecken, han önskar sig bara en "partner" som "förvaltar" hans (Roxettes) inspelningar på "ett bra sätt", dvs. han vill se pengarna fortsätta flöda ner i byxfickorna. Snackar om att vila på gamla lagrar!

(Han är väl medveten, som de flesta andra åldrande musiker, att inspirationen dog för årtionden sedan och att den musik han skriver idag enbart är för den där märkliga typen av musikkonsument som har något inbillat personligt förhållande till sina idoler och fortsätter följa dem i vått och torrt. Att Gessle nu spekulerar i allsköns andra verksamheter är skäl nog för mig att bränna min samling av Roxette-skivor - om jag nu haft någon. Mina rockare är verkliga människor och inte kapitalister.)

Sångerskan Malena Ernman verkar utrustad med mer vett, och utbrister enligt AB:s rubrik att det är "en katastrof", att bolagen äter upp varandra.

Men det finns egentligen all anledning att glädjas över det hopplösa horoskopet här ovan, som i väsentliga delar är detsamma som det för Riksdagens öppnande, och där min prognos om ett högersosseri inte värt att få kalla sig opposition snart nog besannades av (s)-ledningens syn på Sverige som ett företag med en "affärsplan".


EMI:s uppgående i imperialisten UNIVERSAL (hör bara namnet!) är i själva verket ännu ett myrsteg i Karl Marx vision om hur de stora Rovkapitalisterna steg för steg slukar de mindre aktörerna tills dess att maktförhållandena når exakt de 1% som härjar runt som de vill med de 99 procenten som vi hör tal om i vår tid. 

Det enda felet i Marx analys om det kapitalistiska systemets inbyggda självdestruktivitet var hans optimistiska analys av dess förväntades livslängd. Han trodde sönderfallet skulle gå långt snabbare. Men nu ser vi dagligen tecken på att den menlösa borgaren - Per Gessle t.ex. - är en nyttig idiot i det större spelet som ytterst handlar om en hel civilisations undergång. Ett nytt Atlantis är på väg att sjunka till botten.

Den enda skillnaden i analysen av horoskopet jämför med Riksdagens öppnande är att Månen passerar sitt fallna läge i Skorpionen, händelsevis tecknet för Per Gessles förmögenhetsplanet Jupiter. Så klart han bara reagerade på den händelsen utifrån sitt jupiteriska sidojag! "Så länge det inte skadar mitt imperium". Så låter den banala och onda människa vår civilisationstyp frambragt, till skillnad mot de andra civilisationer som finns på jorden just nu och med vilka vi - de skyldiga - med rätta fruktar. 

Jag har tidigare noterat att t.ex. islamiska banker inte lurar sina kunder som de västerländska. Det finns ännu hopp för mänskligheten, om än kanske inte via dess västerländska gren, åtminstone inte via den själviska och privatistiska ideologi som just nu förgiftar den. Reinfeldts stora maning till envar att vara privatistisk och bara se om sitt, gör en kultur dekadent och svag, men så långt har inte den korkade människan tänkt...

Tekniskt är det intressant att girighetens månnod Rahu nu börjar komma riktigt nära Satan, den store korrumperaren. Typiskt nog gav EU sitt klartecken ett dygn då Månen knöt an till denna destruktiva punkt, där tidigare inlägg preliminärt kommit fram till att hungerdemonen Rahu i dödens tecken kan vara ett uttryck för Sigmund Freuds hypotetiska dödsdrift eller thanatos. Det finns flera inlägg på bloggen i ämnet som kan googlas fram.

Det ska bli intressant att observera vad - om något - som inträffar i världen i början av november när dödshungern ställer sig på rak linje med Satans huvud. Kommer världen att serveras en narrbild av dödsdriften? Guns 'n' Roses "Appetite for Destruction" är ett annat sätt att beskriva dödsdriften, och det är alltså Rovkapitalismen som manifesterar Satans märkliga tendens att vilja återvända till den Intighet som hans namn knyter an till sedan mörkret slagit rot i en människas innersta. 

Det är människor som har det i sig att skapa Satan och sin egen giriga ondska! Satan och näringslivets folk är de ultimata energitjuvarna. I nästa civilisation kommer istället människor att tjäna varandra och ha roligt tillsammans. En mänsklighet på en och samma gång mer vuxen och barnslig än den nuvarande västerländska.



Som synes är Axl Roses "aptit på förstörelse" inte ett enkelt uttryck för hungerdemonen i dödens tecken. Den är istället kopplad till den mer specifika viljan att förstöra materiella resurser eller kanhända "materiella resurser som hopas till följd av en överdriven maktkoncentration i världshärskaren Stenbockens tecken".

Axl Rose som den ultimata rättshaveristen, den bindgalna undersåten när Rovkapitalisterna gått ett steg för långt, en levande illustration av en civilisations sammanbrott. Axl Rose utsattes för sexuella övergrepp av sin patriarkale far, om jag inte missminner mig.

Rose tillhör den märkliga årgång 1962 av Stenbocken med unikt många planeter samlade. Inte ens sinnelaget lyckas undslippa eftersom Vattumannen också ägs av Liemannen Saturnus.

Inga kommentarer: