Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 september 2012

Ondskans lakejer (indisk astrologi i praktiken)

Petter Larsson har fått till den mäktigste bredsida till artikelöppning i AB jag någonsin läst. Jag måste bara återge den:

Först hjälpte Sverige Saddam Husseins diktatur att bygga skyddsrum.
Sen berättade vi för amerikanerna hur de bäst kunde bombas.

I ett anfallskrig som vi protesterade mot.

Va??? 

Är världssamvetet Sverige i själva verket jordklotets värsta skamfläck?

När jag tittat på Irak-invasionens horoskop häromdagen glömde jag bort att kolla George W. Bushs sidekick Tony Blair. Göran Persson var ju i jämförelsen en obetydlig figur. Men lika gott var det, för det hade spräckt inläggets iakttagelse - att alla tre horoskopens kartor möttes i samma sinnelagsplacering: Månen i Jungfrun och dess önskan om att profitera på jordens tillgångar.



Men Blair har faktiskt också Månen i Jord, fast i Stenbocken. Och hela horoskopet handlar faktiskt bara om Jord, dvs. pengar eller naturresurser.
För det var ju det som var skälet till att åtminstone USA gick in i Irak. Övriga länder spelade hycklande med i den officiella versionen om det globala hotet Saddam Hussein som måste avväpnas.

Tony Blair börjar vid egopunkten med Oxens enkla och okomplicerade identifikation med den materiella grund den står på (och därav uppstår idén om att äga jordens rikedomar), fortsätter i en fixering (Saturnus) i Jungfrun vid att öka jordens naturliga avkastningen, och så till sist Stenbockens sinne för fördelning. Blair var förvisso nominellt socialdemokrat men av blåaste högertyp. Kanske förstår man det av det hungriga Drakhuvudet invid sinnelaget - Blair hade makten som sin religion (9e huset).

Horoskopet har så många frågetecken! Som person har jag alltid upplevt honom som vältalig, samlad och seriös.

Men precis som i fallet med västvärldens meste gycklare, Charlie Sheen, stiger den onda stjärnan Algol i öster. Det betyder förstås att individen själv är i högriskzonen för att bli Den Store Satans språkrör eller medarbetare. Och det blev han genom att så villigt alliera sig med USA i invasionen av Irak.

"Visa mig dina vänner och jag ska säga vem du är." Genom att studera horoskopen för USA:s allierade kommer man till slutsatsen att det väst kallar "frihetens land" i själva verket just är den store satan andra kulturer nyktert insett att det handlar om.

*****

Samtidigt tror säkert Blair att han är en acceptabel man för de religiösa, som omsätter västerlandets kristna principer i handling! Då Oxen stiger i öster binder Saturnus samman den världsliga (politiska) maktens tionde med religionens nionde hus. Att Saturnus sedan fysiskt befinner sig i det kungliga femte huset bara understryker vilket viktigt horoskop detta är! Så långt i en tolkning tillhör Blair de utvalda - förutbestämd till ledarskap.

Och på denna yoga karaka, realpolitikens Saturnus, vilar sedan hans personliga sinnelag, Månen. Men här är ett gyllene tillfälle att fundera över Drakhuvudets möjliga korruption av ett horoskop! Bloggen har ett skolexempel i SEB-chefen Annika Falkengrens Mån/Rahu i opposita Kräftan: Drakhuvudets girighet eller omåttlighet har fört henne ända till den position där det veka sinnelaget i otrygga Kräftans tecken får bolla med miljoner åt henne själv och bankens aktieägare. 

Kräftans trygghetsbehov blir till en nidbild av girighet när demonen Rahu kombineras med sinnelaget och det är den kombinationen som jag misstog för en generell girighet i tecknet. För i en test nyligen visade sig inte Kräftan ha det mesta habegäret av de tre Vattentecknen. Den (tvivelaktiga) meriten tillföll Månen i Fiskarna.

Tony Blairs girighetsdemon med sinnet i Stenbocken är lätt nog att förstå: han har hela sitt liv hungrat efter politisk makt snarare än Kräftans trygghet och resurser för att smycka sitt hem och leva i högönsklig välmåga. Där Falkengren bossar över de bisarra slutna bankvalven (Kräftan) där är Blair stengeten som försvarar landets inre sårbarhet (Kräftan) som dess yttre patriark (Stenbocken). Sådan var i vilket fall hans sinnelags fantasi, och horoskopets Måne och ägare (Saturnus) kunde inte ha varit bättre placerade - båda i dharma-hus! - än att denna fantasi om världslig makt slog in!


Att Blairs tio år vid makten fick England att må allt sämre har förstås att göra med att marknadsliberalismen i grunden korrumperade honom pga. sina hemska val av allierade. Satan och och celebriteternas Jupiter står här mycket nära varandra. 

Att hans ledarskap inte räcker kunde kanske ha förutsagts genom den oändligt svaga Solen. Fastän "upphöjd" i Väduren och en uppenbar källa till den "lätthet" man ändå tycker sig ana trots all Jord, är Solen dock inlåst i den onda ängelns hus. Det är naturligtvis inte en bra placering för ett gott eftermäle. Det här var ingen lysande Konung given från ovan.

*****

I praktiken avslöjar planeternas verksamma naturer vad vi har att göra med. Solen, Merkurius och Saturnus är "the good guys", och Saturnus har visserligen totalt klartecken, förutom att dess disponent Merkurius är fallen i Fiskarna och dessutom är inspärrad i den onda ängelns tolfte hus. 

Två av hans tre kanaler att åstadkomma något gott är därmed utslagna och hjälplöst står Saturnus i sin sjunde himmel utan handräckare på lägre nivå! Jo, den irrationella sinnliga principen (Månen) lyssnar direkt till Saturnus, men frågan är återigen i vilken utsträckning den jordiska girighetens demon Drakhuvudet perverterar kommandot från Saturnus?

Vi får svaret på den frågan när vi går till den problematiska sidan, till de verksamma illgärningsmännen. Då Oxen är stigande blir Månen, Jupiter och Venus verksamma kanaler för det onda, och därmed kan inte Tony Blairs sinne dra nytta av den skenbart fina placeringen i nionde religionshuset. Han är en hycklare, en typisk läpparnas bekännare som bara ser anglikanska kyrkan som någon traditionell historia det är bäst att hålla sig väl med. Att han är gudfader åt en av den brutalt oetiske mediamogulen Ruport Murdochs barn säger en del om vad den här makthungriga Demonen + Månen allierar sig med.

Och, som om något mer behövde sägas, den annars empatiska Venus i Fiskarna försämras av att vara en av de verksamma illgärningsmännen. Som illgörare är detta en sån planet som accepterar krig för att den inbillar sig något större gott komma ur en kort tids lidande? Men vad om psyket är så fördunklat att han inte korrekt kan bedöma skälen att acceptera krig och lidande? Till vad nytta är det då att ens ha en empatisk Venus i horoskopet?

Till sist den värsta katastrofen. Venus "upphöjelse" till allmän nådighet i Fiskarna kan vi helt glömma när vi ser att dess ägare Jupiter tillhör de verksamt onda. Och inte bara det, Jupiter ligger i Tony Blair första ego-hus och avslöjar varifrån ondskan kommer. Han är alltså personligen ansvarig för att ha gjort världen sämre, precis som biskop Desmond Tutu sade häromdagen om honom och Bush! (Se Republiken Sydafrikas horoskop.) Jämför med Fredrik Reinfeldts naturliga OCH verksamma illgörare Mars som också stiger i öster i horoskopet för vår egen ondskans lakej.

Det här är astrologi på potent nivå. Troligen sådan som de bästa staterna i historien har praktiserad där det funnits en cabal som sökt styra in rätt män i rätt positioner. Har då den diskreta sammanslutningen av absoluta makthavare själva varit Satans barn, skulle naturligtvis allt jag här sagt spegelvändas och Tony Blairs horoskop är perfekt för en Satans trofasta tjänare, en man med så många tusen döda på sitt samvete att han kommer att brinna länge och väl i helvetet innan hans själ renats så mycket att den ens passar för återfödelse på jorden i en råttas kropp.

Inga kommentarer: