Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 september 2012

Woody Allen och kallhamrade sociopater

SvD:s Harry Amster återger en avslöjande intervju där regissören Woody Allen unikt kommenterar sin skandalösa personliga sida (fosterbarnsskandalen). I hans kyla och lakoniska kommentarer hör man den perfekta dissociationen - distanserandet av sig själv från alla genuina känslor i ämnet. 

Det är just den förmågan som är kärnan i definitionen på en psykopat, en människa som agerar med pokeransikte och fullständigt betvingar all instinkt eller sinnesrörelse som kunde avslöja vilken hand han egentligen sitter på.

Astrologiskt är de fyra elementen närmast astrologi för förskolan, men jag häpnar över hur tydligt de elementära dispositionerna ibland berättar om individens grundläggande konstruktion. Woody Allens kyliga konstaterande att, ja, han är nog i praktiken ett svin på just den här punkten, stämmer exakt med den dissociativa störning på födelsehimmelen som i hans fall lustigt nog introducerar 7e huset för partners och 4e huset för familjen/hemmet. 


Eftersom Luft (blått) och Vatten (grönt) här representeras av Vattumannen respektive Skorpionen har vi dessutom den värsta formen av dissociation eller forcerad separation av sammanhängande företeelser: detta är bloggens "sociala utstötningssyndrom". Vattumannen i bemärkelsen "ett samhälles värderingar" stöter ut den svarta och syndande Skorpionen. Vi har tidigare sett Woody Allens misogyna natur stegrat till rent människo- eller civilisationshat i horoskopet för Usama bin Ladin.

Woody Allen säger att han föredrar det sociala stigmat framför en hjärntumör och apropå hans välkända och livslånga hypokondri kan man notera ett annat "förskoleexempel" på just negativ fixering vid all världens jävelskap som angriper "just mig": olycksplaneten från olyckans och ohälsans hus attackerar här Woody Allens dramatiska lejonpersona i öster vilket ger Jord som söker släcka livets eld. I det här fallet således en ständig fixering vid risken att stryka med av ohälsa. 

Naturligtvis bidrar den irrationella tendens som den rationella Luftens förträngning av det instinktiva dödstecknet Skorpionen till hypokondrin, och det är nog faktiskt främst det undermedvetnas smutsiga Vatten som förklarar Allens påtagligt neurotiska personlighet och påföljande hypokondri. Vad olycksplaneten i solid Jord bidrar med är bara tusen och ett konkreta skäl till att allting går åt helvete. 

Det är inte konstigt att Woody Allen är ateist, så här störda horoskop utesluter närmast de högre förståndsgåvor som krävs för att kunna ta ställning till de stora frågorna. Ateister är, som bloggen börjat upptäcka, genom hundratals stickprov, i allmänhet mentalt störda fastän det som är sjukt har normaliserats och kallas friskt i vår besynnerliga sekulära kultur.

Ofta klarnar de komplexa (fast ändå så enkla) traditionella tolkningsmönstren genom att belysande sidoexempel. Ta t.ex. Sveriges hatiska statsminister Reinfeldt. Till skillnad från bin Ladin är det inte USA han hatar, Reinfeldt har istället av uppfostran och ohejdad vana kommit att rikta sitt sociala utstötningssyndrom mot den socialdemokratiska välfärdsstaten och alla de människor, det mentalt handikappade sovande folket (för att citera hans egen boktitel). Till vad på en födelsehimmel korrelerar en så sjuk mentalitet?


En liten förskjutning av himmelen placerar istället Saturnus under det 7e partnerhuset och i ohälsans och olyckans 6e sektor. Redan här anar vi ett rationaliserande och dissociativt förhållningssätt till hälsofrågor. Den hårt rationaliserande Saturnus är nu inte helt kallsinnig i förhållande till relationsfrågan utan till frågan om ohälsa och sjukdom. Är det konstigt att den världsberömda svenska välfärdsstaten helt havererat under denna mans ledning, att sjukvårdsförsäkringen är en nationell skandal vars like vi inte sett sedan en gång socialdemokratin i tystnad lät nazisterna göra som de vill innanför våra gränser?

Eftersom Reinfeldts "utstötta del" - syndaren Skorpionen - ockuperar det tredje intellektshuset, förklaras hur mannen använder lögnen som ett instrument. Det är inte längre 4e husets privata familjeförhållanden som tar den stora smällen av det sociala utmobbningssyndromet utan politikerns eget intellekt. Exakt hur inkompetent Reinfeldt är, visade han tydligt i sina första uttalanden efter att etiopiensvenskarna arresterats. Han spädde på problemen genom att haspla ur sig att Etiopien är en diktatur exakt i det läge det diplomatiska läget var som känsligast. Dissociationen eller borträngandet av patenterade sanningar leder till att individen blir sin egen värsta fiende. Man tappar till sist sikte på alla fakta man söker undanhålla och då börjar de "freudianska felsägningarna" hopa sig.

Faktum är att Reinfeldt på visst sätt har ett större problem än Woody Allen trots att de båda också delar en Jord/Eld-konflikt, som i Reinfeldts fall inbegriper hans psyke ännu en gång - det pågår en vild brottningsmatch mellan att via Eld synliggöra fakta eller via Jord mörka dem i gränslandet mellan jagmedvetandets första och det omedvetnas tolfte sektor.

Det större problemet hos den svenska "landsfadern" är att så viktiga himlakroppar som Sol och Måne OCKSÅ bildar en dissociativ tendens.


Månen eller sinnet är av Lufttyp och därmed tänkande och rationaliserande. Men den dagaktiva människan står i det periodvis helt inaktiva tecknet Kräftan - Reinfeldt har helt enkelt utgått från sig själv när han skapade lögnen om det svenska folket som ett soffliggande bidragstagande folk. Se själv hur grundmurad insikten nu är om att det är en inkompetent ledare som stänger in sig i Rosenbad och inte har några visioner för landet alls. Han var själv den värste kålsuparen. Men istället för bidrag, läs in en fet politikerlön.

Dissociationen kan, som bloggen noterat, ta sig två diametralt skilda vägar: i det enda fallet är individen själv ett offer för mörkläggning och bortträngning - i det mest handgripliga uttrycket en sociala utstött individ, kanske en landsflyktig. Den andra typen jobbar istället mycket medvetet med att förvränga fakta, "dissociera" vissa detaljer från deras naturliga sammanhang och därmed producera desinformation. Mytomaner och lögnare är den fula typen, den acceptabla typen är artister som har friheten att för bästa effekt hårdvinkla. 

Reinfeldt kombinerar tyvärr det sämsta från båda typerna. Det finns tecken på att han faktiskt är offer för sina egna mytiska mardrömmar om det usla "sossefierade" folket, offer för sin och sitt partis mediokra matematiska färdigheter. Men i andra lägen anar man att han är en mycket medveten manipulatör av sanningen (använda absoluta tal istället för normaliserad data för att kunna ljuga om sin politiks duglighet). I den meningen har svenska folket valt att låta sig företrädas av en ren psykopat.

Woody Allen har åtminstone talangen att vid sidan av sina snedsteg skapa något av konstnärligt värde.

Inga kommentarer: