Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 oktober 2012

Barnombudsmannens möte - signifikant horoskop!

Aftonbladet granskar moderaten Tobias Billström allt mer avskyvärda skapelse: det inhumana migrationsverket som sparkar hjälplösa småbarn ur landet som mänskliga svin sparkar på hundvalpar.

Barnombudsmannen håller idag möte med diverse myndighetspersoner, och på BO:s sajt anges starttiden till 13.00. Horoskopet är fantastiskt i det att den goda och kungavärdiga stjärnan Regulus här lyser över hela nejden från himmelens högsta höljd. Lejonet är som bekant barnkärlekens tecken (se dock föregående inlägg om ett sverigedemokratiskt exemplar av Solen i Lejonet).


Men Regulus behöver en kanal för att bli aktiv vid en given tidpunkt, och även om jag tidigare spekulerat att den anpassliga Venus mer verkar söka kungars strålglans och gunst, går det inte att missa budskapet i det här fallet:

Det anstår en konung eller hög myndighetshavare att visa kärlek (Venus) om man är stor och stark - dvs. agerar från det tionde husets maktposition! 

Sedan kan man naturligtvis studera den sataniska axeln som ligger vågrätt ("jag-och-du"-planet) för att förstå den inhumanitet som åsamkas de små barnen på grund av vår sanslösa och alltigenom onda högerpolitik. Skiten läcker ut åt alla håll och återigen - precis som när Reinfeldt öppnade Riksdagen nyligen - ser vi den rättrådiga Saturnus-i-Vågen satt ur spel i det tolfte huset för misär och exil. Även detta ett synnerligen talande omen med tanke på vad frågan rör!

Ja nog måste BO ryta till, landets värderingar är helt förgiftade av marknadskrafterna som gör oss mer och mer själviska och dummare och dummare i ett enfaldigt stirrande på livet ur enbart en räknenisses perspektiv.


Inga kommentarer: