Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 oktober 2012

Bibliotekarien Harriet, pensionerad nätbedragerska

SvD har hittat historien om den amerikanska pensionären Harret som satte i system att låtsas läsa åtta (!) böcker om dagen och recensera dem alla positivt på Amazon. Hon hade en son i maskopi som dagen efter sålde gratisexemplaren åt henne. I tio år smutsade hon ner recensionsfälten på bokhandeln Amazon med sina fabricerade omdömen.

Wikipedia påstår att hon föddes i delstaten New York i mitten av femtiotalet, SvD säger att hon redan är pensionär och föddes i Pennsylvania. På amerikanska birthdatabase.com finns en enda person med det ovanliga namnet Harriet Klausner, med officiella handlingar i Georgia. Den personen föddes 1952 vilket stämmer ganska bra med det här fallet - gentligen inte pensionär än, men helt i linje med Wikipedias svepande "mitten av femtiotalet".

När jag räknar ut horoskopet blir jag helt övertygad om att det är rätt person. Här finns alla de signaler eller omen som i svaga händer kan bli en lat och ohederlig själ. Inte minst är både Oxen och Venus - bekvämliga och komfortabla tecken kraftfullt aktiverade. 

Åtminstone Vågen tillhör typiska läsare och det gör också Månen i Fiskarna, en sinnelagsplacering som gäller till strax efter lunch amerikansk tid. Faktum är den värsta småljugerska jag någonsin mött, hade Solen i Vågen och Månen i Fiskarna. Här är det istället "minisolen" Mars med (eventuellt) Månen i Fiskarna:


Omoralens Mars i lättjefulla Vågen står i opposition mot egoprincipen Väduren som huserar både Vågens och pengarnas härskare Venus, samt "lätta framgångars" Jupiter. Det är uppenbart en människa med tillräcklig smartness för att hitta lukrativa jobb som inte kräver någon större ansträngning.

Solen - dvs. hennes kändisfaktor - står dessutom i materialistiska Oxen i kombination med Satans stjärna, den hånleende gycklaren och korrumperaren. (Betyder detta att det finns något ihåligt och falskt över kändiskapet hos alla Sol-Oxar? Jag var inne på frågan tidigare i samband med en variant av den hypotetiska Algol-effekten hos Johnny Depp. Eller för den delen banksvindlaren Adoboli som SvD/Näringsliv ägnar en lång artikel åt och vars horoskop jag kommenterade redan för ett år sedan.)

Ibland kan arbetarklassens Saturnus normalisera ett så här förgiftat horoskop, och ge lite hederlig moral och känsla för hederligt hantverk. Men tyvärr föddes hon ett år då Saturnus befann sig i profitlystnadens tecken Jungfrun. Det är således svårt att hitta ett enda gott ord att säga om den här himmelen.

Merkurius som kommunikatör, skribent (och bokrecensent) är involverad i Mars omoral och Vädurens vilja att bli "någon" efter alla år som obskyr bibliotekarie. Nå, hon lyckades gå till historien som en uppmarksammad fifflare, en av dessa små som tar genvägar och sinkar sin själs mognad med många många liv. 

Inte bara ska hon nu utstå smälek resten av sitt liv, avslöjad som en tönt. Hennes bedrägliga Merkurius-dåd måste också korrigeras i ett nästkommande liv. Kanske kommer hon då att vara intellektuellt trög och samtidigt så passionerat hungrig att hon luras gång på gång av sol-och-vårare. (Tänk en förtroendeingivande Reinfeldt som tränat många timmar framför spegeln för att få in bedragarens smidiga stil). 

Föga kommer hon i det livet att förstå varför hon sviks så till den grad - för att det en gång fanns en djupt ohederlig bibliotekarie i ett land som hette Amerika.

Själar vandrar genom ett landskap där århundraden bara är som en promenad runt kvarteret.


Anmärkning. På grund av osäkerheten över sinnelagets placering - Fiskarna eller Väduren - är det inte mycket idé att söka extra ledtrådar via "planeternas verksamma natur" då den indiska läran förutsätter ett känt första hus. (Vare sig ascendent, månascendent eller till viss del solascendenten. Den sistnämnda verkar dock inte mycket vettigare än vanlig solteckensastrologi och är föga specifik för individen.)

Inga kommentarer: