Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 oktober 2012

Diktaturkramaren inte sponsrad som i "sport-sponsrad"

Det är en skrämmande bild av högerregeringens "pengarna före alla samvetsbetänkligheter" som då och då skymtar i pressen tack vare journalister som faktiskt gör sitt jobb. Den här artikeln i AB lämnar bara fler frågor efter sig, men den nämner Bildts "tänkare" i österled, Svante Cornell har ett horoskop som är nästan skrattretande tydligt.

Vad kartan säger går att lista ut genom träget plöjande av bloggens äldre inlägg.



Horoskopet kan t.ex. jämföras med Carl Bildts eget. Oj, redan sju inlägg skriva i hans namn. Välj själv lämplig karta. Bloggen fick sig Bildts födelsetimma tillsänd anonymt och argumentet för mystiskt mjöl i påsen bara ökar när man ser giriga demonen Rahu och den fallna Månen i Skorpionen på kartan ovan. 

På kartan dessutom mörkande eller undertryckande Ketu som söker få Sveket (Satans huvud eller Algol) att bli osynligt. Men eftersom Algol här är konfigurerad med månnodsaxeln som pendlar mellan girighet och straff för samma girighet och Månen själv ingår i dramat, har vi här hos "diktaturkramaren" ett spektakulärt fall av "den sataniska axeln". 

Hela konsultens sinnelag är skarpt men förgiftat. Av vad? Omoralisk girighet så klart. Se båda välgörarna Jupiter och Venus i det kalla och näriga Vattnet. Före den här bloggen trodde jag alltid att Vatten var ett omsorgens element, och det är det förstås fortfarande. Det är bara det att makthavare i allmänhet verkar uttrycka elementets mest patologiska drag. Vattnets koppling till de biologiska varelsernas näringsbehov har slagit slint och de har blivit näriga, ibland giriga nidbilder av de vegeterande djur som Vattnet i grund och botten symboliserar.

Enligt schemat med planeters verksamma natur, mildras den fallna Månen om Skorpionen själv stiger i öster. Den kallas t.o.m. en verksam välgörare tillsammans med Jupiter. Men Skorpionens härskare Mars är varken det ena eller det andra, så allt hänger på vilka upptåg den är ute på. Här är Mars stark och egoistisk i Väduren och dessutom placerad i olyckans sjätte hus. Ingen vidare placering för en så viktig planet som sinnets disponent. Dessutom attackerar Mars från sin försåtliga position nionde huset för utlandsaffärer!

Allt detta rör så klart bara sinnelaget, månascendenten är ett svagt substitut när tidpunkten saknas. En stark Sol i "verklighetens horoskop" skulle t.ex. kunna motverka ett svagt, själviskt och förrädiskt psyke.

På den "verksamt onda" sidan hittar vi tyvärr Merkurius, Venus och Saturnus då Skorpionen ligger i öster. Det betyder att kommunikationen från den här människan kan vara mindre än helt ärbar, skärskilt som månnoderna involverar äregirighet och sinnets disponent Mars attackerar Venus som i Kräftan därmed blir ett distinkt bud om vanvettets girighet.

Eftersom Mars lämnat Fiskarna redan runt fem på morgonen har vi med största sannolikhet istället Jupiter i Fiskarnas 27e grad som horoskopets atma karaka, "själens signifikator". Det är uppenbart att detta horoskop, som enbart tecknar den lägre delen i själen (sinnet, den vegetativa själen) VILL BLI RIK. Det mesta talar för att det  här är samma skrot och korn som Carl Bildt själv, som sedan hur många år bara använda sin politiska karriär för att bygga sig en egen förmögenhet. De här människorna borde fängslas, de är inte längre folkvalda politiker utan förbrytare på hög nivå. Och Svante Cornell, konsult och statsvetare är i sammanhanget bara en patetisk liten wannabe, en i Bilds entourage.

Inga kommentarer: