Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 oktober 2012

Horoskop: Sandy lamslår New York




Kommunikationer stoppas söndagkvällen 19.00 i New York inför den annalkande orkanen Sandy. (DN, SvD, AB, DN 2) Horoskopet bjuder den fantasifulle på kraftfulla budskap!

Mest iögonenfallande är väl Den Vrånge - Satans huvud eller den onda stjärnan Algol som stiger över New Yorks östra horisont klockan 19.00. Inte gradexakt men som ett omen om trubbel räcker det gott, särskilt som "den sataniska axeln" som syns boja individer till materiella förhållanden ligger stark från öster till väster.


Man kan tala om land och hav som grötar ihop sig - Jordtecknet Oxen (som saken gäller) som det stadiga hälleberg eller den lokala plats som dödens Vatten i Skorpionen hotar.

Det är en ovanligt hatisk Skorpion just nu, med både dess härskare Mars hemma och den vulgära hungerdemonen Drakhuvudet. Dessutom förmedlaren Merkurius som utan moral springer ärenden åt vem som helst.

Men lika talande är den starka tonvikten på olyckans eller fiendens hus (6e). Fienden här är förstås orkanen Sandy som passande nog illustreras av en sällsynt hård och grym VIND. Saturnus är upphöjd i Lufttecknet Vågen och härifrån kan domaren måtta ut rättvisa domar som aldrig annars. 

Jag tror mindre och mindre på att Saturnus skulle ha blivit "snäll" bara för att den passerar genom venusianska Vågen! Venus ser Saturnus som sin vän och ger den fritt spelrum i detta tecken.

Att rätt går före nåd eller liv visar sextiotalet döda i karibiska övärlden mellan den 24-26 oktober. Exakt dagarna då Solen "körde om" Saturnus. Vi har dessutom den indiska placeringen för Solens fall i Vågens tionde grad (9:00-9-59), vilket var den 26 oktober.

Vi har just nu Saturnus i nionde graden och när den når tionde kommer den symboliskt att trampa på livskraftens Sol, en livskraft som alltså är svag i Vågens tecken. (Sin upphöjelse i Vågen blir exakt när Saturnus når den tjugonde graden.)

Roat noterar jag att Sandy enligt Wikipedia föddes den 22 oktober - samma dag som bloggaren. Men betyder inget, utom för numerologer. Om hundra år har zodiaken förskjutits en smula och samma position i zodiaken inträffar en dag tidigare. Det är de nyfattiga och utslagna som betalar medelklassens rabatterade hamburgare på McDonalds. (Ät och dö tarmvred, moderat.)

Mindre roligt är att vi kan dra paralleller mellan mördaren Sandy och Fredrik Reinfeldts horoskop. I båda har vi den diktatoriska eller odemokratiska maktens Saturnus i fiendens eller olyckans sjätte hus.

Att Sverige bara har demokrati några timmar vart fjärde år när folk går till valurnorna kan väl ingen ha missat med denna galna högerregering och deras vänskapskorruption och privatiseringar av folkets egendomar. De mörkar, hemligstämplar och förhalar i en enda mardröm av överhöghets godtycke. Som svar på oppositionens kritik i riksdagen trixar de med några ord i en skrivelse och låter sedan fas 3-slaveriet pågå som tidigare.

När väl en regering satt sig tillrätta råder inte längre demokrati, folket har släppt makten ifrån sig till sina representanter. Om dessa representanter drabbas av psykos eller tillträdde med en hemlig agenda är det svårt att göra något annat än vänta till nästa fall för att få bort förrädarna.

Parallellerna mellan orkanen Sandy och Reinfeldts skadegörelse på Sverige syns i Saturnus långa aspekt från ett vindtecken som vållar turbulens i vattnet i tredje kommunikations- och psykhuset. 

Nu har vi den starka Vinden (Saturnus är essentiellt en Luftplanet och därför väl placerad i Vågen) i dess försök att tygla vattenmassorna i det lunära Kräftan. Reinfeldt och Moderaterna har skadat landets alla kvinnor eftersom det är de ohängda grabbarnas politik för sina manliga kompisar, ett drängvälde fast dolt under svarta kostymer. 

I Reinfeldts fall är Saturnus en fixerad Luft via Vattumannen, en doktrinär fanatiker som till varje pris vill skada kvinnor (Kräftan) och den sårbara delen av människors själar.

På temat naken själ såg jag (som har noll koll på unga stjärnor) en helt fantastisk ung kvinna, miss Li på tv, och slogs av hur lik den svenska sångerskan var 2010 års tyska schlagervinnare Lena Meyer-Landrut  Miss Li föddes under en nymåne i Kräftan så att hela fokus ligger på den sårbara vegetativa själen - kanske det som kallas "soul" i musiken.

Tyska Lena hade visserligen jordnära och stabila Oxen som soltecken men det är extremt missvisande. Hennes sinne/Måne var i den mer rörliga Jungfrun och framför allt hade hon en extrem sårbarhet, omvittnad av den FALLNA Mars i Kräftan tillsammans med den UPPHÖJDA Jupiter i samma tecken. 

En remarkabel kombination som alltså på Jupiters sätt gynnar och förstorar upp tyska Lenas svagheter - hennes bräckliga femininitet. (För inse, sann femininitet kan inte ens försvara sig själv, militanta feminister är troligen alla före detta män som för det här livet valde kvinnokroppar, men där trycket från föregående liv ännu läcker igenom.)




Fredrik Reinfeldts ideologiska och fixerade Vattuman-Saturnus i olyckans sjätte hus har alltså åsikter om hur olycka och sjukdom ska strypas eller "bekämpas" och enligt indiska aspektläran träffar Saturnus i detta onda hus hans tredje kommunikationshus och måltavlan är Kräftan, samhällets små och enkla varelser.

På samma sätt drar orkanen Sandy förbi och krossar alla som råkar komma dess väg, men leder som under Reinfeldts ledning av Sverige också till att kommunikationer fungerar sämre än någonsin i det moderna Sveriges historia. Apoteken får inte längre fram medicin inom rimlig tid och tågen fungerar uselt.

Reinfeldts onda ideologi (Saturnus i Luft) drabbar i hög grad tredje huset för kommunikationer av alla de slag. Även hans egen, jag har aldrig hört en svensk statsminister så illa behärska formuleringskonsten. Utan manus svamlar människan bara! Det är otäckt att inse att folket röstat på en tom posör.

New York-horoskopet handlar just om detta: inställda kommunikationer till följd av den hårda och skoningslösa vinden som utgår från Fiendens och Olyckans hus. Saturnus är en despot, det går inte att argumentera med sådana som Sandy eller Reinfeldt. De är diktatorer, vilket en avhoppad moderat avslöjade i sin bok Knapptryckarkompaniet.

Sandy-i-New York-horoskopet är också intressant på ett annat sätt. När Saturnus angriper tredje kommunikationshuset hittar vi husets tillfälliga ägare Månen i exilens tolfte hus. Och detta är ju precis vad horoskopet signifierar: när vindarna piskar vatten och kommunikationen hotas, då har kommunikationshusets herre gått i exil i tolfte. När man redan har svaret givet blir horoskop ofta så listiga! Men vem skulle kunna plocka ut just detta ur kartan om man inte visste vad saken gällde?

Att New York hotas (åtminstone byggnationen närmast vattnet) kanske kan utläsas också av stadens ascendent (i det här horoskopet). Oxens härskare Venus är nämligen FALLEN i Jungfruns tecken och dubbelt hotad eftersom den också är en verksam illgörare eller kanal för vad ont är då Oxen stiger i öster. Samtidigt står Venus i tursamhetens hus (enligt hellenistisk astrologi, men även indierna hade samma idé vilket de visar genom att ha lyckosamma Jupiter som femte husets karaka eller signifikator).

*****

Hur ska man rangordna detta myller av idéer. Hur svårt skadat blir New York av orkanen? Är det ens framtida skador vi tittar på här? Jag tolkar kartan mer som uttrycker för de nödstoppade kommunikationerna.

Ascendenten har så många olika budskap knutna till sig! Faktum är att både Venus, förstahusplacerade Jupiter och Månen är verksamma kanaler för det oönskade, men Månens ondska neutraliseras i exilens hus. Kvar blir då en dubbelt dålig Venus men i det positivt och bevarande femte huset. Jag tror huset skyddar och tar udden av mycket av de balansstörningar Venus annars antyder.

Men den verksamt onda Jupiter i första huset??? Hur kan man komma förbi den? Det är lika illa som när Reinfeldt föds med den naturligt OCH verksamma illgöraren Mars i sitt första hus. Olyckan (Mars är ju likt 6e huset ett varsel om ofärd) finns här inom ens egen kropp, i ens eget New York. Förödelsen rör vid en personligen. Jupiter är oerhört "satanisk" och Draksvansen som jag fortfarande inte förstår mig på utdelar här ett straff mot staden.

Jag tror mindre och mindre på att södra månnoden bara indikerar en avmätthet (till skillnad från hungern, aptiten och drivet som norra månnoden markerar). Indisk astrologi lär ut att bestraffning för den föregående hungern kommer vid Draksvansen, och jag lutar mer och mer åt att det faktiskt är så.

Inte bara har jag (som nämnt flera gånger) hittat två självmordsförsök med södra månnoden gradexakt på ascendenten ("självbestraffning"), utan här ser vi nu att New York är "märkt" med Draksvansen och dessutom en diabolisk draksvans eftersom månnoden bestrålas av Satans huvud som är extra starkt när den går genom det förstärkande Drakhuvudet.

"Appetite for destruction" som hårdrockarna Guns 'n' Roses skulle ha sagt, innan ledaren Axl Rose tappade förståndet. Hans aptit på förstörelse (Draksvansen) är inte liten:




Jag har ett annat intressant fall från den märkliga årgång 1962 av Stenbockens tecken då nästan alla planeter låg samlade med bestraffningens södra månnod: en man vars liv blev helt befriat från kvinnor och som föddes med en möjlig hjärnskada efter att navelsträngen hamnat runt halsen på honom under förlossningen och strypt syretillförseln. 

Vad har en sådan själ gjort i tidigare liv för att Naturen ska sista minuten-fixa en kropp och handikappa den lagom mycket för en själ som nu behöver tagga ner ett liv och klara sig utan vissa av Stenbockens fulare och mer maktgalna sidor?

Typiskt nog är det andningsvägarnas planet Merkurius via Jungfrun stigande som "äger" den här kroppen som så när stryptes av modern - som typiskt nog illustreras av den FALLNA Månen i dödens Skorpion i horoskopet! (Moderns andra barn föddes också på ett problematiskt sätt, men inte lika allvarligt.)

Detta var några dagar innan hårdrockaren Axl Rose föddes till att bli sexuellt ofredad av sin onda far (om jag minns rätt).  På grund av att andningsvägarnas planet Merkurius är retrograd vid den här tiden är det faktiskt den som leder vägen för de andra när "navelsträngsfallet" föds, dvs. befinner sig längst fram i serien av stenbocksplaceringar! Hos musikern Axel Rose är det som synes konstens Venus som tagit täten.

Nu är det kanske orättvist att plocka fram årtiondens märkligaste och mest komplexa årgång av Stenbocken för att påvisa Draksvansens märkliga sätt att dela ut straff för synder i tidigare liv. Men om vi accepterar att det är så, har alltså turen nu kommit till New York att betala tillbaka. För vad? För de svarta slavar som gjorde sig påminda på ett otäckt sätt när man råkade gräva upp en gammal hamnplats och i marken hittade ett avtryck som visade en slavs fot så förstörd att han tycks ha linkat fram på bara benstumpar där det borde ha funnits fötter.

USA:s skuld är enorm - på många sätt.


*****


Trivia

Den här var ju lite pinsam. DN har tydligen så dålig ekonomi att de inte ens har råd att sopa undan spåren av att nyheterna numera "lånas" direkt ur utländska tidningar. Här ligger rester av klipp-och-klistra-originalet oöversatt kvar i den publicerade svenska artikeln.


Inga kommentarer: