Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 oktober 2012

Ljuger Lööf eller är hon otillräknelig?

I SvD påpekar en Viktor Tullgren att Annie Lööf ägnar sig åt falsk matematik. I det är hon inte ensam på högerkanten. Även två ledande moderata kvinnor, Saila Quicklund och Anna Kinberg Batra, generade sig i årets början med särklassigt desinformativ sifferpresentation. 

De försökte då framställa kvinnlig arbetsmarknadspolitik som en framgång genom att trixa med siffrorna ungefär som svenska den svenska etikgranskande myndigheten själv fifflar med dateringen av sina dokument. (Vad är det för fel på svenskarna? Är detta var som återstår av människan sedan sekularismen frätt sönder hela den här artens bästa förutsättningar?)

Jag gjorde ett litet experiment för att en gång för alla reda ut om Annie Lööfs horoskop vittnar en mentalt otillräknelig människa eller en slug - men tydligen inte tillräckligt slug - lögnerska.

För matematiskt kunnande på hög nivå använder bloggen ännu en gång samlingen med Nobelpristagare i matematik och fysik t.o.m. 2009 och väljer för granskning en misstänkt signatur i Lööfs horoskop: omoralens Mars i merkuriska (flyhänta och snabbtänkta) Tvillingarna men en intellektualitet som står på sank mark eftersom Merkurius själv befinner sig i Vattenelementet (Kräftans tecken).


Det här är en subtil variant på "dissociationsfenomenet", som är lika gäckande i sina konkreta uttryck som symboliken själv antyder. Under 3½ års bloggande har inte "mentala störningar" visat sig i någon högre grad, men kanske för att dessa fall inte ens når tidningsrubrikerna. De sitter istället inspärrade på landets institutioner eller i andra avskilda boendeformer (deras liv är rent konkret "dissocierade" eller avskilda från samhället i övrigt). 

En mildare variant ger "hönshjärnan" eller den intellektuellt svagpresterande som t.ex. inte klarar att skilja person- från sakfrågor i debatter - folkets typiska röst som numera kan beskådas i mängder av kommentarfora.

Sedan har vi den grupp som kontrollerar dissociationen och aktivt använder sig av den som ett verktyg för att manipulera folket. PR-branschen som fenomen eller illusionister, som med sin fingerfärdighet får publiken att se vad de vill att folk ska se. Härifrån är steget inte långt till oärliga debattörer och t.o.m. rent mytomaniska lögnare (och i den här ytterligheten går vi full cirkel och ser mentalsjukdom i full karriär).

Vilken nivå ett astrologiskt syndrom kan tänkas uttrycka, beror alltid på sekundära indikationer av samma typ. Konsten är en märklig blandning av analys och kreativ spekulation!

En "god" typ, som likväl kan ha problem med de väldigt olika "kognitiva stilar" som innebor i "Vatten" och "Luft", är skådespelare som agerar utifrån ett partitur eller manus (Luft) och söker besjäla och levandegöra berättelsen via Vattenelement, med all dess skiftande, känslomässiga och upplevt mänskliga natur.

Omvända vägen är också möjlig: Vattenelementet som naturens djupa instinkter som söker en röst i Luftelementet. Bloggens exempel är Fredrik Reinfeldt, vars Måne i Luft enbart rationaliserar "landsfaderns" simpla näriga instinkt från en Sol i Kräftan. 

Dvs. han söker upphöja simpla djuriska behov (britternas "creature comforts") och göra dem till det yttersta värdet, en grundlig korruption av tanken med mänskligheten och vad vi är på jorden för att förverkliga (ja, det finns en sådan tanke med arten, det är alls inte en slump att du fortfarande läser den här texten). 

Vi är här för att förverkliga oss själva och inte våra biologiska kroppars signaler! Ledare med så fullständigt bakvända ideologier väljer bara ett djupt sekulariserat och hjärntvättat folk...

Med Annie Lööfs Mars i Tvillingarna och Merkurius i Kräftan har vi två konstanter. Vi har 187 Nobelpristagare i matematik och fysik och i denna grupp bör vi därför hitta 1,3 matematiker med Lööfs signatur (187 x 0,0833 x 0,0833).

187 datapunkter är ett magert material men dessa är dock de som epitomiserar matematisk skärpa och den som studerat astrologin vet i vilket fall att det tänkande som stannar vid kvantiteter är för imbeciller. Kvantitet är ett subset, en enstaka kategori. Människan är utrustad med ett större och djupare medvetande än så. Där siffernissarnas värld tar slut, där börjar poesin och det genuint mänskliga!

Låt oss nu se om Annie Lööfs typ av intellekt är vanligt bland skarpa matematiker? Är så fallet vet vi att hon ljuger avsiktligt, annars att hon är en debil varelse som aldrig skulle ha sökt sig till politiken!

Merkurius i Kräftan
& Mars i de 12 tecknen hos 187 Nobelpris-
matematiker
5
1
5
2
1
3
1
0
1
0
0
2
Snitt:
1,3
Signifik.
rel. snitt
(±50%):
<= ~1 e.
>=~2

Med genomsnittet 1,3 personer med den här kombinationen saknar testet tyngd. Här finns alldeles för många falska signaler om signifikant avvikelse. Tabellen är fylld med brus. Det finns dock två placeringar som redan nu drar ifrån, och från andra tester där bloggen successivt ökat datamängden vet vi att "det första intrycket är sant".

Annie Lööfs säregna intellekt fungerar så bra att det signifikant ofta vinner Nobelpris i matematik. Därmed förefaller hon vara ännu en i raden av simpla lögnare, ett mänsklighetens gissel och ett ogräs som frodas inom högern. Minns tidningen ETC och dess genomgång av själve statsministerns tolv grövsta lögner under sina år vid makten.

*****

Nu är astrologi snäppet svårare, för Annie Lööfs karta innehåller också en andra "dissociation", en Luftplacerad Saturnus som angriper Merkurius i Vatten.



Skulle vi inkludera också Saturnus som konstant säger redan förnuftet att 187 Nobelprismatematiker är för liten för en meningsfull studie.

Däremot testade jag för några år sedan Nobelpristagarna utifrån en religionshatande homosexuell svensk artist med hypotesen, "så här illa kan rimligen inte en Nobelpristagare tänka". Mycket riktigt saknades den Saturnusbaserade "dissociationen" i princip helt och hållet hos dessa vassa tänkare.

Eftersom Saturnus bokstavligen ÄR sin egen devis, "gammal är äldst", blir det denna generationsplanet som sätter gränsen för den falska broilerpolitikern Lööfs intellektuella kapacitet. Den vitala (men ofta omoraliska) Mars ligger på en lägre nivå i sin verksamhet. Men Lööfs ovisa intellekt är skadat på en mer övergripande nivå, i störningen mellan Saturnus och Merkurius!

Det är, som jag sagt tidigare, i dessa tider, med Saturnus tillbaka vid sin startpunkt i Annie Lööfs horoskop ("30-årskrisen") som Sanningens planet avslöjar om hela första akten varit bortkastad eller inte. Och mycket tyder på att Lööfs Merkurius i Kräftan verkligen är "shit for brains" - i relation till den upphöjda Saturnus sanna och omdömesgilla natur i vilket fall.

Vi har en annan galen ung politiker på högerkanten som just nu håller på att avslöja sin egen oförmåga att leva upp till vad Saturnus i rättvisans Vågskålar symboliserar: Aron Modig. Han utsattes för en kölhalning i SvD häromdagen för sina reaktionära och snuskiga attityder gentemot ungdom i den felfördelade förorten. I fallet Modig gäller dock andra astrologiska indikationer på mental obalans eller fanatism.

*****


Slutsatsen om Lööfs "dubbla dissociation" blir således: otillräknelig på högre nivå och på en lägre falskt bakslug. Hade inte Saturnus ("själens form") upplevts skevt av ett intellekt som anammat instinkternas perspektiv är tydligen Merkurius i instinktiva Kräftan och Mars i Tvillingarna i sig en duglig impuls till forskning! Detta var lite otippat för bloggen och måste följas upp.

Men felet på den högre nivån (Saturnus/Merkurius) vanställer den annars "Nobelprisbenägna" matematiska förmågan på lägre nivå.

*****

Se även Så ljuger regeringen med statistik av Göran Greider och Martin Lindblom. Publicerat på Newsmill idag 12.10, vilket tyder på att många reagerat och börjat skriva samtidigt apropå Tullgren i Svenskan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant läsning för mig som har en son med samma merkurius/mars som Lööf:-) Vad blir domen, dum eller falsk? Visserligen kan jag ju sägas vara i högsta grad jävig, men jag kan nog påstå att otillräknelig är han inte, och vill så klart inte skriva under på lögnare heller. Så det var ju kul att se en peak på Nobelpristagare i matematik på just hans kombination. Därmed inte sagt att han själv har den kapaciteten, fast han har haft osedvanligt lätt för sig i skolan... så vilken tur att det han har i Vågen är Jupiter och inte Saturnus, som istället är i Vattumannen - en lufttrigon är ju inte dumt att ha. :-)
S
S

Seaward sa...

Om du läste inlägget tidigt missade du min bortglömda slutsatsen jag lade till cirka en halvtimma efter publiceringen. Annars har du den här ovan.

Det är inte Merkurius/Mars som "gör det". Men från det att en större indikation ligger på himlen, kan man tänka sig att även mindre "signaturer" sugs in i den övergripande trenden.

Jag menar, Lööf har trots allt tagit sig genom universitet, och det kan vara därför frågan om den "falska matematiken" ligger någonstans mittemellan nämnde sångare (med brist på intellektuell precision) och så den här nya upptäckten (låt vara väldigt provisorisk), att Merkurius i Kräftan tycks funka bra om energiförhöjaren Mars ligger i egna tecknet Väduren eller i merkuriska Tvillingarna.

Egentligen borde alla kombinationer av Merkurius och Mars studeras (144 st). Såg att motsatta Merkurius, i Stenbocken, och Mars, gav intressanta resultat. Denna Merkurius var klart mindre ledande mot Nobelpriset. Men jag har inte tid med en heldagsstudie just nu. Kanske kommer senare.