Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 oktober 2012

Newsmill ett dött klotterplank + äkta Aktivism


Favorittema på bloggen, nu även
som politisk satir i Dala-Demokraten

Så ofattbart livlös nyhetsmöllan Newsmill (startad med Bonniers-pengar) känns sedan det blivit för dyrt att moderera läsarkommentarerna. "Arabiska våren" kommer aldrig att hända i Sverige - en liten grupp människor med mycket pengar och makt regisserar noga den här skendemokratin och ser till att tankerummet inte blir alltför fritt. Sedan sitter de hycklande journalisterna - snärjda i drömmen om egen makt och härlighet - och ondgör sig över bristen på yttrandefrihet!

När Newsmill "stängde av" (samtidigt som Bonnierstidningen DN tycks ha infört en policy om vilka nyheter svenska folket får kommentera), blev sakernas tillstånd i Sverige bara alltför uppenbart.

Det hindrar inte att genuint sanna inlägg fortsätter att publiceras på NM, som det från unga vänsterpartisten Tove Liljeholm. En enkel och tydlig exponering av högerregeringens vidrigheter.  (I gårdagens AB en annan och lika förskräcklig vinkling på samma skandalföretag som regeringen Reinfeldt framhåller som ett gott exempel på deras politik!)

Inte bara människor vid 40 skräms till tystnad i dagens borgerliga samhälle. Ingen vill stötas ut från den arbetsmarknad Näringslivet - den store Satan i inhemsk klädedräkt - numera totalt kontrollerar efter högerns avsiktliga sabotage av folkets intresse för fackmedlemskap (chockhöj månadsavgifterna och slå sönder ett helt folk, reducera dem till värnlösa små kryp). 

Att fyrtioåringens feghet inte lönar sig kommer han/hon likväl att få erfara vid 45, efter företagets nästa omorganisation, då hon likväl pressas bort till följd av den ekonomiskt grundade och mycket avsiktliga åldersdiskrimineringen. När du strebrat tillräckligt uppför lönestegen du dumma medelklassare, kommer dina "vänner" på toppen likväl att förkasta dig! Du har blivit för dyr. 

De "1%" du beundrat och sökt efterlikna i dina konsumtionsvanor är inte intresserade av din sort. Karl Marx ödesdigra profetia om en västvärld av enbart underklass håller i dessa dagar på att gå i uppfyllelse, tack vare högermänniskor ett näringsliv som blivit helt fartblind och är fyllt av världshistoriens värsta gangstrar.

Men Tove Liljeholms berättelse om hur det ser ut i ungdomen, när folk just ska in i detta hån som det moderna slavsamhället är mot människans värdighet, är lika nedslående den.

Jag blev nyfiken på hur en så ograverad klarsyn kunde se ut astrologiskt - den österländska zodiaken är som vanligt ett måste eftersom t.o.m. på den här  punkten har västerlandets civilisation dragit snett.

Den sideriska zodiaken ger henne ett perfekt Vädurshoroskop för den roll hon valt att spela i detta liv!

Eftersom Månen (sinnelaget) försmädligt nog byter tecken runt lunch och blir en osäker variabel, kan man välja att istället se detta som ett Surya lagna-horoskop med Solen som ersättare för ascendenten. Det betyder att man enbart tolkar kartan som uttryck för den solära eller dagaktiva delen av människan, hennes "handlingsjag" eller grad av aktivism.



Och vilket tecken är bättre rustat att agera som en "mover and shaker" än Väduren, Eldelementet i dess Rajas-läge, dess passionerade tillstånd! Detta är den aktivistiska unga kvinna som 2006 fick käken sönderslagen av ett gäng fanatiska och hatiska israeliter som vill se Västbanken som sitt område. 

Det är en paradox att dagens israeliter hatar sitt eget folk - palestinierna som hade bott där i 2.000 år innan det skamfyllda västerlandet "åtgärdade" sin antisemitism genom att skapa ett konstlat nytt Israel efter Andra världskrigets hemskheter och århundraden av europeiska trakasserier. Men när Europas judar förenades med sina avlägsna förfäder gick det inte bra och den förföljda har nu själv blivit en förföljare... Historien är bara underlig.

Solen anses "upphöjd" i Väduren. Det är som att säga "de ungas stridbara röst"! Men vad kämpen slåss för beror mycket på var krigaren Mars befinner sig. Här är den inte bra placerad. Mars i letargiska Oxen indikerar passiv aggression över livets rena förnödenheter, Oxen begränsar sig till livets materiella bas, pengar och föda. Den unga Väduren tycks här ha satt ribban lågt som kämpar för bara ett stycke mark (Oxen är också det fysiska territoriet) och föda för dagen. Varför sker kampen på ett så "enkelt" plan?

För att Arbetsgivaren söker äta upp sina egna barn! Saturnus eller Kronos (som i den grekiska legenden beter sig just så mot sin egen avkomma) opponerar sig här själva Vädurens rätt att finnas till. Det är detta eviga drama vi ser i näringslivets allt arrogantare beteende i detta laglösa land där vi har en Reinfeldt som är värd enbart spottloskor, en undfallen högerman som i grunden tycker våld mot individer är utmärkta "incentiv" eller "drivkrafter" så att de rättar in sig i marknadsliberalismens slavsystem. 

Sverige har redan gått under, men folkflertalet har inte insett det än.

Passande nog fick jag ett roligt tidningsklipp från en bloggläsare igår. Tidningen Dala-Demokraten (s) har uppenbarligen en illustratör som likt den här bloggen funnit att antikens mytologi väl beskriver vad högerregeringen egentligen håller på med. Klicka på översta bilden för en lite större version.

*****
 
Den här födelsedagen, om man använder Solen (Surya) som ascendent, avslöjar ju direkt att Saturnus/Arbetsgivaren inte är de ungas vän. Solen och Saturnus är enligt indiskt synsätt ömsesidiga fiender! Vad nytta Saturnus än gör i andra sammanhang (på en högre tolkningsnivå indikerar den t.ex. "själens form" eller "struktur"), så är den i dagens samhälle en ren symbol för Saturnus som Döden. 

"Du ska inte samla dina skatter på jorden utan i himmelen (i medvetandet)" lärde mästaren Jesus ut för 2.000 år sedan, och så gör Djävulens barn Näringslivet precis det omvända! Solen är upphöjd i Väduren just för att indikera hur fri och begåvad och rak och okomplicerad människan har i sig att vara om hon inte börjar belasta sig med världsliga perspektiv - sådana som depressionens och Samlaren Saturnus drar ner henne i.

Det passar utmärkt att få syn på Tove Lindholms närmast arketypiskt träffsäkra horoskop - det visar hur hon agerar sin tilldelade roll intill perfektion - genom att som Aktivist (Solen) via den agerande Solens disponent, krigaren Mars, ge den onda Arbetsgivaren mothugg!

De tre gunas (kvaliteterna) fördelar sig intressant i horoskopet. Mörkrets kvalitet är här verkligen ondskan själv eftersom Saturnus både är i grunden tamasisk och här spelar rollen av den ljusa, sattviska Solens fiende (genom att opponera sig mot Solens disponent, som tyvärr själv fallit in med den materialistiska sataniska axeln - något den unga Väduren förr eller senare gör).

Men i Ljusets kvalitet (Sattva) hittar vi båda välgörarna! Jupiter är i sitt härskarläge i Fiskarna och för Venus gäller att den är upphöjd i detta tecken som "befriar världen från dess synder". Fiskarna som de första kristnas hemliga symbol påminner också om att detta är martyrens tecken, den som är redo att offra sin personliga komfort för att vittna om sanningen (martyr = en som vittnar). 

Ur solascendentens perspektiv är förstås Solen en välgörare (alla har rätt till ett liv i frihet och Saturnus slaveri blir helt otolerabelt). Men intressant nog är också krigaren Mars en välgörare här, liksom den filosofiska Jupiter vars budskap i härskarläge i Fiskarna inget annat kan vara än hedervärd. 

Jag skulle vilja påstå att den lilla välgöraren Venus, pengarnas och komfortens planet, som här förvandlas till en verksam illgörare, bara tjänar som irritationsmoment som väcker de goda krafterna på denna himmel - en krigare för det goda och egentligen självklara: att alla har rätt till välstånd i ett samhälle och inte bara de som den giriga onkel Scrooge (Saturnus) handplockat till sitt lilla team av utvalda.

De planeter som gör gott indikerar precis den klarhet man hör i Newsmill-texten, en som utan fikonspråk berättar exakt hur landet Sverige ligger - och det är en brant nerförsbacke mot helvetesvärldarna efter sex år med en regering som förespråkar det sämsta i en människa: hennes potential att sjunka ner till privategoism. 

Ja, för många är detta inte en rörelse nedåt, de har helt enkelt inte bättre gry i sig! IQ måste vara 100 som snitt och genomsnittligt förstånd är sannerligen inte någon Einstein-nivå. Det är därför demokrati inte fungerar, de obegåvade kan faktiskt dra med sig de halvt begåvade men vacklande till en vansinnespolitik som sedan i sin tur fostrar en ny generation av imbeciller. På så sätt skruvar sig landet nedåt och blir en skräpnation av grumliga tänkare och egoistiska materialister.


PS. Det är svårt att veta var gränsen för satir och ironi går. Exempelvis använder illustratören i Dala-Demokraten en idé som jag tog bort från den här bloggen, med ett M brännmärkt i pannan på en ful högerpolitiker. 

Men motivet har gamla anor, och blues- och reggaeartisten Peps Persson konstaterade ju med Peter Tosh redan på 1970-talet att, "på deras pannor ser jag vilddjurets tecken, och där de vandrar, där växer hatet och skräcken". Låten "Snea figurer" hette i Peter Toshs original "Mark of the Beast" och alluderade till det märke som Uppenbarelseboken säger att Satans horder bär. Ytterst går den här judiska symboliken väl tillbaka på historien om Abel och Kain (och Kainsmärket).

Inga kommentarer: