Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 oktober 2012

Räknenissen, Människans fiende

Läser i högerorganet SvD en kritik mot högerregeringen signerad en räknenisse med kopplingar till näringslivsorganet Timbro. 

Högersidan i den svenska kollektivmentaliteten är faktiskt en smula mer komplex än den här bloggen tidigare framställt den. Eftersom regeringen Reinfeldt är köpt av näringslivet. Fredrik Reinfeldt själv kan bara - likt ett barn i trotsåldern - sprätta iväg ord som "särintressen" vilka röjer hans missnöje med att vara en köpt aktör för de intressen som riggat Nya Moderaterna som sin bulvan.

Artikelförfattaren Olsson, likt Reinfeldt en räknenisse helt utan kultur eller bred utblick på livet, klagar på att det byråkratitunga landet Sverige inte alls förändrats med en högerregering som haft makten i sex år. Reinfeldt slänger t.o.m. ut mer pengar på sina trosfränder som nu har dyrare och finare lokaler än någonsin. (I Stockholm, moderaternas skyltfönster, kan förmodas.)

Så långt luras jag att följa räknenissens resonemang, populistiskt så det förslår: "Slösa pengar - fult. Tänka som en ekonom gör - fint."

Men så vaknar jag ur drömmen genom följande truism från räknenissen Olsson: "Personalen är myndigheternas största budgetpost."

Men naturligtvis! Människor är bara en utgiftspost för penningtänkandets fascister. Olsson representerar Reinfeldts hemliga bidragsgivare och denna samling av girigbukar hatar att se potentiella egna vinster "infrusna" i byråkratiska strukturer. De skulle stöpa hela samhället i en djungelns "allas krig mot alla" - konkurrensutsätta t.o.m. myndigheter - om ingen höll dessa förlupna apor från Skansen i schack.

Och det är där Sverige har gått åt helvete: ingen säger nej till Arbetsgivarföreningen - numera "Svenskt Närighetsliv". Dessa vanvettigt ensidiga tänkare tillåts dag in och dag ut skriva denna smörja som söker reducera Människan (med stort M) till ett smörjmedel för Pengarna (med stort P). 

Ekonomerna lever uppenbarligen genom en vansinnig och bakvänd världsbild, uppenbarligen en frukt av dåligt virke i deras själar i kombination med en ekonomiutbildning som bara tjänade till att lyfta fram deras ensidighet och fundamentala sociala inkompetens. 

De förstår inte ens värdet för Människan av arbete, även om det inte direkt genererar Profit för vd, styrelse och aktieägarna - dessa parasiter på västerlandets alla samhällen.

Hur ser det ruttna virket i själen ut i räknenissen Olssons fall? Vad får honom att irritera sig när han läser sina beräkningar och finner att Reinfeldt (fast vi betalde honom att göra det) inte har lyckats slakta den svenska staten och öppna fältet för rovdjuren inom näringslivet?

Här är ett otroligt lättolkat horoskop:



Månen eller sinnelaget ansågs ha lidit ett "fall" i dödstecknet Skorpionen. Det finns mycket missmod och frustration i tecknet, vilket bloggens test av 161 mördare avslöjade: Månen i Skorpionen var signifikant överrepresenterad i denna grupp av totala sociala haverier.

Statistiskt signifikant betyder inte att var och varannan Mån-Skorpion är en mordisk sociopat, men testet är ett av flera med vilken den här bloggen har visat att astrologin inte är strunt utan en ålderdomlig systematisering av livets fenomen vilken svarar positivt på modern vetenskaplig undersökning.

Merparten sinnen i mörka Skorpionen är "normal", kanske något inbundna och konservativa. De hittar snabbt sina käpphästar i livet och går sedan knappt att omprogrammera. Det är i Skorpionen "satta tendenser" måste urarta så att samma själ i kanske nästa liv är mogen någon form av personlig omvändelse. I det här livet ser den bara "halvtomma glas".

Men t.o.m. detta är bara nybörjarkursens beskrivning av det dystra skorpionsinnet. Indisk astrologi lär ut att den bakomliggande disponenten till Månen, i detta fall Skorpionens härskare Mars, har det sista ordet. Här är doldisen som av en eller annan anledning finner dysterkvisten som ett lämpligt förhållningssätt.

Den här räknenissen har den kanske mest problematiska av alla förhållanden mellan ett svart och negativt sinne och dess underliggande motiv. Mars befinner sig nämligen i Lejonets tecken och bekrigar därifrån sitt eget bo. Här är alltså en som "kakkar i eget bo" - häver ur sig spyor mot sitt eget folk, en högerekonom som häver skorpionens spyor över sin egen högerregering.

Elden från Lejonet har här ambitionen att torka ut det skorpioniska uttrycket för Vattenelementet, men eftersom Skorpionen står för förgiftade vatten, leder avdunstningen bara till att det ONDA i räknenissen Olssons natur framgår tydligare: Han tycker inte om människor, han ser dem bara som belastningar i sina räknekalkyler. Olsson visar sig här vara vad Adolf Hitler kallade en "undermänniska", inga jämförelser i övrigt. 

Räknenissen har valt att tjäna Penningen, den som Människan i begynnelsen skapade som ett finurligt hjälpmedel för att människor i kommers skulle kunna odla mänsklighet tillsammans. Detta har dagens "närighetsliv" helt tappat sikte på. Förespråkarna för närighet är som en sjukdom i samhällskroppen och eftersom så många horoskop i en befolkning rymmer de karaktärssvaga och näriga tecknen tycks det vara ett konstantvärde att ideologier typ moderaterna lockar till sig anhängare. En tredjedel av mänskligheten är ännu bara giriga djur uppklädda i människokropp.

När LUFTELEMENTET tar kontroll över mänskligheten, vilket håller på att ske just nu, är det Vattentecknet Fiskarna som lämnar över stafettpinnen efter sina 2.000 år. Ja, tidsåldrarna är inte så stora som man kan tro, de är som expanderade övertoner till ett drama man också kan se på jorden. Vår tid är den mest förvirrade av alla - några vaga århundraden - i en suddig zon mellan Vatten och Luft. 

Och dessa två element går inte lätt att blanda och individen ensidigt är offer för endera och saknar ett autonomt intellekt (är en frisjäl). Men där Hitlers förvillelser ledde honom att nästan utrota ett helt folkslag, där är de verkliga syndarna ekonomerna och de kommer inte att ha något ord med i laget när vi når Luftelementets tidsålder, Vattumannens tidsålder. Då kommer mänskligheten att drivas av fullvuxna idéer och inte det trams som serveras det samtida västerlandet.

Alfred Nobel ansåg uppenbarligen inte att ekonomer hade med världens framtid att göra - andra intressen har smugit in ett Nobelpris i ekonomi. Men håll de här tankarna i åminnelse tills jag hinner mata in samtliga Nobelpristagare i ekonomi. 

Oavsett hur ointressant som person en hämmad människa är, en som stannat vid att se andra människor i termer av ekonomisk vinst eller kostnad, så skulle det vara en triumf för astrologin om det näriga Vattenelementet visar sig dominera på något sätt bland dessa "superekonomer". 

Minns hur Vattenelementet sköt i höjden vid granskningen av sinnelaget hos drygt 200 direktörer och styrelseordföranden (många tillhöriga världens rikaste). Vattenelementet representerar människor som "står på minus" och därför alltid känner behov av en eller annan sort. 

Sol-Kräftorna Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven är bra exempel på hur "hungern" i många fall leder till okloka ställningstaganden: Reinfeldts bisarra syn på svenskar som i grunden lata parasiter på hans flit och skatteinbetalningar (och beslutet att strypa välståndet för dem längst ner i samhället). Löfven för hans sanslösa ideologiska luddighet som inte ens hör alarmklockor när den simpla människans närighet profiterar på barns behov av utbildning och de äldstas behov av god och mänsklig vård vid livets slut. 

Kräftan ÄR Naturens irrationella försök att vidmakthålla sitt, trots att vi vet att det biologiska livet är förgängligt. Nyttan med det biologiska är att vakna upp till insikt om det oförgängliga livet bortom naturens kretslopp - just det dagens sekulära ateister hatar att ens ägna en tanke. Därav vår tids obetalbara dumhet och inskränkta individualism. 

Den som inte kan öppna sinnet kommer aldrig att förstå några sammanhang alls. Men Människan ÄR en "luftkropp", en odödlig andevarelse, och när närighetens tidsålder är över, kommer vi att förundras över vilket drömlikt undervattenstillstånd mänskligheten befann sig i under Fiskarnas tidsålder!

Inga kommentarer: