Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 oktober 2012

Rowling & Reinfeldt - Skönheten och Odjuret


Det komplicerade tecknet Kräftan x 2.
Fungerande en symbol för folket, ur funktion en parasit.


Sällan blir astrologin så illustrativ som när man placerar den numera socialt medvetna författaren JK Rowling (AB) sida vid sida med samhällsförstöraren Fredrik Reinfeldt. 

Bara fyra dagar skiljer deras födslar åt, men den förstnämnda verkar nedstigen från himmelen medan den senare var något inte ens helvetet ville behålla.



Det är mindre än fråga om att några få dagar skiljer dem åt än den subtila men intressanta kontrast som uppstår mellan de annars snarlika horoskopen genom att ett enda zodiaktecken skiljer deras persona, rollspel eller utblick på världen.

Jag känner inte till att väst någonsin utvecklat en så intrikat förståelse av hur de tolv tecknen som ascendenttecken kan hjälpa eller stjälpa vad övrigt som den himmelska varudeklarationen har att berätta om den till människa återfödda själen.

Men när den introverta och antisociala Jungfrun stiger i öster och vi får en Täby-Fredrik vars moderater driver bort människor som inte kan eller vill äga sitt eget boende för att skapa ett slags omvänt nazigetto för sig själva, övermänniskorna, då syns det genast via zodiakens underfundiga arrangemang: med småaktighet i öster fylls det elfte idealhuset per automatik av Kräftan, den sjuka cellens symbol. 

Den igenslammade cellens symbol blir här Reinfeldts gated communities, de privilegierades fredade zoner där de kan leva den lilla och omedvetna livet och inte bry sig om att det är just sådana som dem som får en civilisation att falla sönder. 

Skulle sedan planeterna placera sig så på himmelen att de understryker och förstärker den här antisociala egoismen, då har vi ett formidabelt problem på halsen! En Fredrik Reinfeldt t.ex., vars Sol i just Kräftan visar att han lägger all sin handlingskraft på att sänka landet ner till sin egen privategoism och trångsynthet. Den slutna privatismen är hans ideal! Det högsta han förmår tänka sig!

JK Rowling, några dagar innan, hade "den goda smaken" att i England pricka in sin födelse under nästföljande zodiaktecken. Vågen visar att själen redan lärt sig problemen som uppstår med Jungfruns privatism (och t.o.m. ointresse för mänskliga relationer överhuvudtaget).

Vågen ser, kanske för första gången i zodiakens interna evolution, en genuint socialt medveten varelse födas. Social rättvisa är ett nyckelord. (Reinfeldts flera planeter i Vågen är tyvärr undertryckta genom sin placering i den onda daimonens tolfte hus och han har därför t.ex. inte åtkomst ens till sin egen Måne/sinnelag!

Det var kärleksplaneten Venus i härskarläge i Vågen som talade ur Håkan Juholt via hans stridbara sinne (Månen i Väduren). Visionen han förmedlade av det goda samhället fick högersosseriet och näringslivet att skita på sig. Han måste bort. Högerpressen gav sitt benägna bistånd och så var den partiledarsagan all. Av de flera i regeringen som tog ut boersättning på samma sätt som Juholt var det bara denne som medierna skapade ett drev kring! Det är möjligt att han inte var vuxen kostymen men detta är det mest kuppartade bakom ridåerna-manövrerande jag sett i svensk politik.

Rowling påminner om Juholt på mer än ett sätt, för han VAR faktiskt ett Sol-Lejon och således urtypen för den älskvärda fadern/föräldern som unnar sina barn att växa och leva - ett samhälle som fröjdar sig i och genom sina medborgare!

Rowling är istället en lejonhona (Månen i Lejonet) som på samma sätt vill att barnen ska lyckas. Ett noggrant studium av Reinfeldts horoskop visar att han inte ens fattat vari sann personlig tillväxt består (och bloggen har visat det i över 30 specialstudier av denna sällsamma kraft för det onda som svenska folket i sin outsägliga visdom valde till ledare och chefsideolog). 

Den brittiska författarens betydligt mer fördelaktiga ascendenttecken får henne att uppfatta betydligt mer än Jungfrun, mest känd för sin kritik av hur små och mikroskopiskt obetydliga detaljer som helst (en kliniskhet som gör sig bra på ett kemilab, det medges). 

Och se skillnaden på 11e idealhuset när det är Vågen som markerar sin förståelsehorisont i öster! Nu blir det Lejonet - det genuina hjärtats kärlek - som verkar som ideal. Öppenhet och välmående och uppmuntran för alla. Kräftans exakta motsats på många fler sätt än att den ena har Solen som sin härskare och den andra Månen. 

Det är Rowling som är karl för sin hatt och Reinfeldt som är en feg och självisk liten kärring - eller obildad liten varelse utan vett att bekymra sig för annat än sin egen trygghet (i Reinfeldts fall: sin egen maktposition). 

Som tidigare nämnt fungerar det bra med kvinnans zodiaktecken aktiverad av Solen - Reinfeldt är inget mer än näringslivets bitch. (Varför skulle han annars söka spela stöddig och markera mot dem? Kalla dem ett "särintresse"? Så låter en som är ägd.)

Samma näringsliv ser nu fram mot att göra sig av med denne belastning och Stefan Löfven, händelsevis också Sol-Kräfta, groomas för precis samma uppdrag som Reinfeldt skött så bra i sex år. Näringslivet ägnar sig åt Operation Civilisationssammanbrott. 

Men det vet de inte ens själva om, dessa som utgör närighetens (Kräftans) samlade kraft. För de tänker var och en som cancersjuka små celler: på att dra näring till sig själva medan omgivande vävnad korrumperas och dras in i deras utdragna självmord. Landet Sverige lider av terminal cancer, precis som Rowlings England (Cameron, ännu en Sol-Kräfta).


Inga kommentarer: