Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 oktober 2012

SAAB-affärens dunkla manipulatörer

SAAB-skandalen! Regeringen Reinfeldts försök att knäcka SAAB medan de officiellt låtsades angelägna om att rädda företaget! (DN, SR)

Det vore konstigt om inte svenska folket nu äntligen börjar förstå hur den här regeringen är kolsvart och ständigt tycks spela dubbelspel. Att Anders Borg inte alls är en sympatisk typ med kreddig hårpiska utan en falskspelare av samma mått som Fredrik Reinfeldt. Faktiskt värre, att döma av finansministerns sideriska soltecken. I sina värsta tagningar är Skytten en chanstagare, en bluffpokerspelare.



Varför Borgs soltecken inte når filosofiska höjder beror naturligtvis på himlens baktunghet vid denna tid. Mörkrets kvalitet drar ner mot helvetesvärldarna och Borgs privata religiositet (!!!), om vilken han inte vill prata (troligen för att också detta är en bluff) tycktes också finna Ondskan vara en högst verklig kraft. Där kan man tro honom, för han är själv är fylld av den!

Än en gång måste man fråga sig hur den onda stjärnan Algol påverkar ett sinnelag (Månen). Borg kan vara född med Månen mycket nära Nihilisten som förnekar allt intill döden och tycks vilja förbehålla sig privilegiet att aldrig engagera sig med själ och hjärta i något, eller också lite senare på dagen då Månen i Oxen åter lugnar sig och lullas in i sin identifikation med pengar och enbart materialistiska betraktelser. 

Det har talats om att Borg är en kuf, vars privatliv och boförhållanden är långt under det man räknar med från en borgerlig liten moderat. Detta kunde tyda på att sinnet är rejält drabbat av Satan som den store nej-sägaren. Borgs psyke har hamnat mellan alla stolar och blir väldigt oförutsägbart.

Hans horoskop har det ordats tillräckligt om, och intresset faller nu istället på hans eller rättare sagt Finansdepartementets sekreterare, Hans Lindblad. Att han kniper ihop som en krabba (hans måntecken för övrigt) inför nyheterna om de mörklagda SAAB-turerna säger en hel del om allvaret i den uppkomna situationen.


Lindblads horoskop ger oss det åtminstone andra fallet som rubbar läran att Tamas guna eller Mörkrets kvalitet (se Borgs kvalitet) skulle stå för den generiska ondskan och Sattva eller Ljuset står för den attraktiva och goda kraft som får oss att söka ljus och förståelse. 

Det förra horoskopet som allvarligt bröt mot denna regel var rasisten och populisten Geert Wilders som hade en tydlig betoning på Ljusets kvalitet. I inlägget om Wilders och planeters "verksamma natur" hittade jag ett provisoriskt svar på varför inte Sattva höll måttet i det horoskopet, men då födelsetid saknas var det bara en provisorisk "räddning"!

Samma problem inställer sig alltså med statssekreteraren på Finansdepartementet - hur kan en sattvisk "ljusängel" som Lindblad frivilligt tjäna Mörkrets furste?


Sannolikheten talar för att han föddes åtminstone klockan sex på morgonen eller senare, när Solen hunnit in i det typiska sekreterartecknet Jungfrun och effektivt gör Mörkret till en frånvarande kvalitet (de båda månnoderna tycks inte vara särskilt viktiga i detta horoskop).

Det här är samma födelsedag som Håkan Juholts men två år tidigare, men på många sätt en vekare variant. Juholts Sol dröjde sannolikt kvar i Lejonet, och hans Måne var rakare och mer öppen i Vädurens tecken. Han hade också en genuin vilja till social interaktion och harmoni mellan människor: Venus stod i härskarläge i Vågen. Här faller kooperationsplaneten skoningslöst i det privategoistiska Jungfruns tecken vilket, tillsammans med den inkräkta och självbevarelseorienterade Kräftan ger oss en klassisk introvert och självisk borgare. En tråkig människa.

Faktum är att jag känner till en musiker född samma dag och samma år, och som alls inte är tråkig. Men detta tillskriver jag det enkla faktum att han har den blixtrande Väduren stigande i öster, och som synes på kartan här ovan, står Vädurshärskaren Mars förträffligt placerad i kommunikativa Tvillingarna vid denna period. Manen har som så ofta med Väduren ett mycket bra ansikte. 

Jag har svårt att tro att den lamslagne medkonspiratören på Finansdepartementet har samma ascendenttecken. Det finns många moraliska frågetecken hos nämnde musiker, men det är i grunden en god och otroligt nyfiken och allmänorienterad människa - helt i linje med Sattvas dragning mot ljus och förståelse. För en fysisk ascendent i Väduren är Mars därför inte bara sattviskt placerad i Tvillingarna utan också en verksam välgörare.

Men apropå den märkliga kontrasten mellan Borgs nattsvarta och hans underhuggares ljusstarka himmel - är det i själva verket Hans Lindblad och inte Anders Borg som skänkt Finansdepartementet det ljus och den popularitet det åtnjuter bland de blinda svenskar som inte förstått att det är härifrån all skadegörelse mot det svenska folkets egendom utgår? 

Det är i dessa mörka salar vi hittar Borg som dårarna tror på, trots att han redan 1992 avsåg tillfoga arbetslösa och sjuka "smärta" vid nedmonteringen av välfärdssamhället - detta enligt en bok som många journalister citerar (utan att någonsin ange namnet på). Likt Reinfeldt har vi i maktposition en certifierad galning med någon slags nazistisk livsrums-filosofi, en som tror att bara man dödar alla judar eller krossar staten så kommer lycka och frihet att infinna sig. Sådana galna föreställningar stämmer väl med den indiska filosofins påståenden om Tamas guna. Dessa människor lever mentalt i helvetet och deras förslag till lösningar är helt uppåt väggarna.

*****

Med Månen som ersättningsascendent kan vi göra ett test av sekreteraren som liknar det som visade varför Wilders Sattva guna inte var bra.

Kräftan i öster har en yoga karaka - en planet som äger både ett dharma-hus för den andliga plikten och ett hörnhus för position att åstadkomma förändringar. Krigaren Mars är en ytterst viktig planet här. Lindblads fantasier (Månen) handlar således om att vara kallad till maktens boningar - Mars äger det tionde huset för absolut makt i sinnelagshoroskopet. Mars äger också det femte som enligt indisk tradition är ett politikerhus i lika hög grad som ett lekens och skapandelustens hus.

Hur mår Mars själv? Den står bedrövligt till !!! I exil-huset, det tolfte, även ett doldisarnas hus eller ett hus där själen i fängelse eller kloster lär sig rena sin smutsiga själ för att nå befrielse. I detta horoskop går 12e i Luftens tecken så det som måste repareras är en lögnaktig ande... Notera också att Tvillingarnas tecken står för dubbelspel eller falsk information - precis vad SAAB-skandalen handlar om. Ett horribelt horoskop för en informatör och jag förstår att han stängde butiken när det visade sig vad Sveriges Radios reportrar grävt fram.

Månen hemma i härskarläge i Kräftan blir naturligtvis en verksam välgörare - fattas bara annat. Men Kräftan är ett passionerad och föränderliga Rajas-tecken. Trenden är nu "sattvisk" så likt musikern är det information och inte desinformation sinnet hungrar efter. En annan sak är hur denna kunskap sedan uttrycks i faktisk handling. Hur ser den agerande Solen ut?

Sattvisk visst, men bara verksamt neutral. Kvaliteten på hans agerande som Jungfru, sekreteraren eller slaven preciseras nu genom den som faktiskt äger Solen och det är räknenissen Merkurius (Anders Borg?). Och ur Kräftans sinnelags perspektiv är Merkurius en verksam illgärningsman!

Vi har alltså en sekreterare som tjänar en ond herre. Och vem kunde tro annat efter att ha sett Anders Borgs kolsvarta födelsekarta?



Anm. En gång fanns ett felräknat horoskop för Hans Lindblad som jag senare raderade utan att någon tycks ha fäst sig vid det inlägget.


Inga kommentarer: