Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 november 2012

Så låg som en näringslivskvinna



Timbro-kvinna / Svenskt Näringslivskvinna


Baklänges, genom att i Expressen läsa en debattreplik av LO-mannen Tobias Baudin, hittar jag ännu en av det svenska näringslivets demoniserande lakejer. Om det finns något vansinnesfixerat i blicken hos både Timbro-kvinnan med hennes vansinnesargumentation och Sahlén från Svenskt Näringsliv (som synades häromdagen), beror detta troligen på att vi har att göra med snarlika astrologiska tendenser.

Även i fråga om Karin Svanborg-Sjövall visar det sig att horoskopet redan har föredragits på bloggen men utan att namnet inkluderades i etikettlistan. Kanske bloggaren försökt vara så ridderlig det är möjligt i slika fall av perversa kvinnor, och åtminstone inte göra namnen enkelt sökbara genom listan?



Men där Sideriska siktet argumenterar varför Svenskt Näringsliv är Djävulen - Ondskan förtätad till en försåtlig satan som framgångsrikt viskar i Reinfeldts och Borgs öron och driver politik -  där visar Timbros demagog enbart på högerns tendens att ljuga och förvanska fakta. Exakt som Satan själv är den Stora Korrumperaren.

Och det var ju det jag noterade i det förra inlägget om Svanborg-Sjövall.

Likt Svensk Näringslivs Malin Sahlén, drivande i skenfrågor men i själ och hjärta verksam för ökade materiella klyftor (och mer sociala irritation) mellan människor, är Karin Svanborg-Sjövall född i Oxen, zodiakens kanske mest primitiva tecken eftersom själen "slocknat" till följd av identifikation med Moder Jords materiella resurser. 

Oxen motsvarar det indisk filosofi kallar Moder Maya - den illusoriska verklighet som nyanlända själar (Väduren) lindas in i från det att de första gången börjar motta näring från modersbröstet. 

Pågår inget värdefullt längre fram i zodiaken (där andra uppdrag och utmaningar väntar) är det fara värt att individen stannar av helt i sin mognad och blir en simpel förespråkare för "resurser", dvs. pengar. Triviala människor sätter sig triviala livsmål. Identifierade med det döda stoftet är de döda långt innan den utmätta tiden passerat.

Naturligtvis är Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström också född i Oxen! Att dessa varelser äter sina medmänniskor, såg vi i den otäcka ministudien av en handfull kannibaler!

Man kan i sammanhanget påminna sig senaste "skurktestet", där vid den tiden horoskop för 402 brottsdömda individer granskades. När dataunderlaget var mindre dominerade soltecknen Väduren och Oxen den kriminella gruppen. Med ett växande antal horoskop föll Oxen tillbaka något men är med god marginal tvåa. Eftersom dessutom "det fallna sinnelaget" (Månen) i Skorpionen är framträdande bland brottsdömda (och totalt dominant bland mördare), har bloggens äldsta käpphäst, den om "en satanisk axel" mellan Oxe och Skorpion, funnit sin empiriska bekräftelse. 

Åttonde huset kallades i antiken "inträdet i döden" och det andra huset "Dödsrikets port". Det är knappast astrologiska sektorer som bidrar till en upplyst eller andlig syn på livet. Däremot rimmar axeln väl med människor som tenderar att köra fast i materialistiska och begränsade perspektiv. 

De blir, som Satan själv, benägna att ge skeva och begränsade perspektiv på allt, just för att de själva har identifierat sig med den lokala horisonten (Oxen). Högre intelligens (andlighet) kräver att man kan överge sin egen kropp om så är, för att se tingen ur andra perspektiv.

Svenska kvinnliga materialister av ovannämnt slag tillhör uppenbarligen människor som aldrig tagit ett enda steg på den filosofiska tänkarens väg. De är fortfarande fast i dibarnets mognadsstadium. 

Det är skrämmande hur en sådan outvecklad skara kan bli en sådan maktfaktor. Men svaret ligger i Sveriges intellektuella historia. Ett fattigland av byfånar har inte vett att reda sig när själviska och snikna människor gradvis börjar roffa åt sig. LO verkar vara Sveriges sista utpost mot den hämningslösa själviskhet som genomströmmar den svenska folksjälen. Lägg ner den högerkorrumperade socialdemokratin och ombilda LO som politiskt parti.


*****

Uppmärksamma läsare kanske har upptäckt en oklarhet när det gäller bloggens hantering av Satans huvud eller den onda stjärnan Algol. Den står för ondska samtidigt som den som Guds tjänare avser att genom ondska väcka den sovande själen.

I vissa fall tycks Algol verka direkt genom en sovande människa och människan själv uttrycker därför ondska. Men hos vakna människor blir istället vrångheten EXTERNALISERAD och drabbar henne som prövningar. Jag kan i dagsläget inte säkert avgöra vilket läger ett visst horoskop tillhör. Det kan t.ex. vara en mognadsfråga: den unga råbusen som senare i livet reformerar och får distans till sin tidiga roll som en Ondskans hantlangare eller språkrör.

Att försöka fastställa om en själ är ett livslångt redskap för Satan och därmed bara en statist i ett större spel, kräver till att börja med ett exakt födelseklockslag och en längre och mer komplex analys än i något av de inlägg som finns på den här bloggen. 

Det är inte någon liten sak att söka fastslå om en inkarnerad själ är här för att gå den Ondes väg, och så att säga offra sitt eget liv för att väcka andra till insikt om hur en dålig människa beter sig. Nya testamentet antyder att Jesus visste vem Judas var redan innan han bedrog sina egna, och inte minst sin egen lärare. Det har också visat sig att Ljusets barn i asketisk exil vid Döda havet var astrologer och arbetade just med sådana undersökningar.

Frågan är om Timbros anställa och Svenskt Näringsliv vet vilka de själva är? De kanske vet att de är ondskans redskap och därför sökte svartmåla högskoleämnet filosofi under den generande misslyckande kampanjen 2011?


Inga kommentarer: