Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 december 2012

Blondinbella som det onda begärets arketyp



Bloggen Blondinbellas läsare hojtar om övertydlig produktplacering i ett av den preppy näringslivspropagandisten Isabella Löwengrips inlägg. Själv tycks hon antyda att det var en självironisk drift med textreklamen.

Och här är kruxet - AB:s nyhet känns som en repris från de materialistiska tjejbloggarnas första barndom. Så här har det låtit om Blondinbella från början. För tre år sedan rörde det gratisprylar som motiverade den unga materialisten att skriva gott om dem. Löwengrip är dessutom sedan i september anmäld till Konsumentverket för sitt bedrägliga sätt att dryga ut inkomsterna.

Löwengrip har med andra ord redan lyckats reducera sig till en schablon - jag säger schablon och inte ikon - och en inte särskild inspirerande sådan heller. Så här brukar individer bete sig när de drabbats av stjärnhimmelens vrede - ja gudarna i skyn vandrar obekymrat vidare, det är på jorden deras inflytanden kan upplevas som skadliga.

Horoskopet har redan avhandlats men en kort återblick kan inte skada.


Tidigare har jag pekat på att 6 av de 7 klassiska planeterna ligger i passionens kvalitet (Rajas) eller mörkrets (Tamas). Hon liknar i denna fördelning den misslyckade närighetspropagandisten Sofia Arkelsten som på samma sätt lät sig eggas (Rajas) av mörkrets krafter, och skrev hyllningar om vem som än stack åt henne en dusör (något om något oljebolag om jag minns rätt). Hon blev inte långlivad som partisekreterare under Fredrik "storkorset i mörkret" Reinfeldt.

Den 1 mars i år skrev jag just om Arkelsten och frågade om den onda stjärnan Algol kunde vara involverad i fall av grav inkompetens. Öppna gärna det horoskopet i nytt fönster och jämför dem. Båda kvinnorna har på guna-nivån en passion för mörkret, dvs de ter sig grova och klumpiga när deras tröga passion väl har väckts. 

Som ses i t.ex. Blondinbellas försök att vara självironisk kring mackreklamen, om nu inte det var en ren lögn efter att läsarna ertappat henne med ovanligt illa dold smygreklam. Minns hur Sofia Arkelstens stora miss också låg i Lögnens ande - moderater ljuger under press eller när de inte har fakta i målet. Det är märkligt hur ett parti kan samla alla de dummaste människorna. Alla vet väl att det finns något befriande med en människa som talar sanning och erkänner felsteg.

Nu skulle visserligen framlidne västastrologen Marc Edmund Jones med sin lära om "singletons" hävda att en enstaka placering i Ljusets kvalitet (Saturnus hos Löwengrip, Merkurius hos Arkelsten, båda i sattviska Skytten) i själva verket blir en ledare i egenskap av att den är ensam herre på täppan. Men jag kan inte så något Ljus ur vare sig Arkelsten eller Löwengrip. Båda är tunga och tröga typer och det är uppenbart Mörkrets kvalitet som dominerar.

Och i synnerhet kombinationen av Mörker och negativ polaritet - det som kallas "den sataniska axeln" på denna blogg. Namnet gavs innan jag upptäckt - via en anonym läsare som sände mig alexandrianen Claudius Ptolemaios Tetrabiblos - att den hellenistiska astrologin hade i princip samma tanke om den naturliga zodiakens "förfallna" axel. 

Här är "Blondinbella" enligt den naturliga zodiaken och varför hennes skorpioniska sinne (Månen) kallas "fallen" i tecknet kanske förklaras av att det åttonde templet betecknas som "dödens inträde". 



Hennes dåliga blod (hudproblem), viktproblem och överhuvudtaget materialistiskt frossande grundtyp ses tydligt via den omoraliska Mars - olyckans planet - som angriper blodets Måne från Oxen och de materiella substansernas hus. Redan i denna opposition tycks ett liv i materiell försakelse vara att rekommendera. Den här själen har övergött sig så besinningslöst i ett tidigare liv att hennes egen kropp nu demonstrera att hon gjort slut på sitt "goda karma". Problemet är ju bara att samma planeter visar hur starkt begäret är efter mer mer mer! Ett osannolikt bra redskap för moderat politik och livsstil.

Eftersom andra huset i den naturliga zodiaken kallas Dödsrikets port, får man här material kring den gamla tanken om att "syndens lön är döden". Jag kallade detta Satans eller Djävulens axel eftersom denna världens härskare vill att själarna ska förgiftas av det materiella och tro att livet bara handlar om pengar och kroppsligt välstånd. Se Aftonbladet - påstått socialdemokratisk - och dess febrila pluggande av den konsumistiska materialismens sjuka filosofi.

Återvänder man till den översta kartan ser man hur den onda Djävulens stjärna kastar sin blick över ett 15 grader brett segment. Det här är den antika orben ±7½ grad som tilldelades fixstjärnor. Eftersom Löwengrip tveklöst föddes med Månen i Skorpionen (Månen "faller" f.o.m. cirka 2:45 på natten), har hon mer än troligt en korruption från den onda Algol i sitt sinne.

Frågan är om hon är medveten om det själv? Det är ju Månen som är "kärlet" där vi mixar våra sinnesintryck och kombinerar med minnen - så att vi ibland ser läskiga ormar där det bara ligger en repstump. Månens föreställningar kan mixa falskt.

Minnet transporteras dock av Merkurius och är enligt indisk astrologi inte knutet till Månen. Jag har sett Månen som minne i flera västastrologiska böcker. Här tänker indierna klarare än västastrologerna. Ta minnen av tidigare liv som exempel. Dessa skulle inte vara möjliga om minnet anses kopplad till Månen. Sinnet är en förbrukningsvara som skapas på nytt med varje kropp själen återföds i. Sinnelaget kommer med kostymen så att säga. En bättre liknelse är att Månen är det inre sinnet, dvs. underkläderna. 

Västastrologin avslöjar i feltänket kring minnet att den tappat tankehöjd och börjat bli lika materialistisk som den omgivande västkulturen. Astrologin i väst har gått och blivit biologisk! Den VILL ha minnet knutet till den tillfälliga biologiska kroppen. Men minnen är inte lagrade i hjärnan. En återfödelse i ny kropp och minnen av tidigare liv i denna kropp förutsätter att minnet sparats "någon annanstans" än i kroppen. 

Detta förstod indierna och valde istället Merkurius - hellenismens rationella eller högre själsprincip - som den unika själens minneskapacitet. Platons lära om att "återkalla" tidigare liv och vakna upp som själ är därför en intellektuell verksamhet och inte en fråga för "Månen", känsloliv eller fantasier. Sinnet behövs dock som mottagare för att den enskilda människan ska förnimma Merkurius rapportering.

I det här avseendet är "Blondinbella" väl rustad att förstå vem hon är. Solen, Venus och Merkurius ger henne inte bara charm och dragningskraft, vore inte hennes lägre och irrationella begärsnatur som smutsig skulle hon troligen vara en fantastisk människa. 

Men horoskopet visar en själ som lever i djup osynk med sig själv, en högre och nobel del tvingas samexistera med en låg och smutsig materialist. Här kommer jag att tänka på den judiska kabbalan som lär ut att höga själar kan ta ansvar och bära en lägre själ som är så rutten att den inte skulle klara ett liv till i en egen fysisk kropp. De sefardiska judarna under medeltiden menade alltså att en del människor bland oss går runt med två unika själar inom sig!
 
Bonusspaning

Jag tar den snävare orben ±3° och går igenom 1516 sparade kartor med känd födelsetid på jakt efter Algol opponerad mot en Måne. Orben gör att även Vågens 30 grad måste inkluderas till första till sjätte graden av Skorpionen. De kompletta horoskopen innehåller en något större andel av anonyma eller privata horoskop än den betydligt större gruppen av celebriteter.

De funna 29 fallen av Måne opposit Algol är i linje med förväntat snitt, vilket är en självklarhet eftersom vi inte uppställt någon hypotes att testa! (Ett intensivt Algol-drabbat område om 6° är 1,66% av zodiaken som multiplicerat med 1516 kartor ger ett förväntat utfall på 25 horoskop.) 

Intressantare är vilka dessa 29 är och om de kan ge någon indikation på "Blondinbellas" predikament.

  1. Antoine Lavoisier;26.8.1743; 9:30 - kemist, en av syrets upptäckare
  2. Friedrich Georg Hegel;27.8.1770; 4:50 - introvert och obegriplig filosof
  3. Wilhelm Röntgen;27.3.1845;14:00 - Nobelpristagare i fysik
  4. Gustaf Adolf VI;11.11.1882;17:00 - introvert kung som älskade arkeologi
  5. Hans Albrecht Bethe;2.7.1906;20:45 - Nobelpristagare i fysik
  6. Francoise Gauquelin;19.6.1929; 4:00 - änka efter självmördad statistiker
  7. Dick Clark;30.11.1929; 4:50 - stor amerikansk tv-personlighet
  8. Shirley Bassey;8.1.1937; 9:00 - sångerska
  9. Warren Beatty;30.3.1937;17:30 - narcissistisk skådis, ex-man till Madonna
  10. Myra Hindley;23.7.1942; 2:45 - iskall kvinnlig barnamördare
  11. Rod Stewart;10.1.1945; 1:17 - sångare, erkände att han svikit inte bara Britt Ekland utan alla kvinnor eftersom han inte klarade att bryta ett förhållande snyggt
  12. Mitt Romney;12.3.1947; 9:51 - galen rik skattesmitare som försökte bli USA:s president, sjukt förtegen om det personliga
  13. Nick Drake;19.6.1948; 7:15 - sjukligt introvert låtskrivare, begick självmord efter tredje albumet
  14. Gérard Depardieu;27.12.1948; 8:00 - maktfullkomlig fransos, skådespelare och nu också skattesmitare:
    SvD/Näringsliv

  15. Ulf Lundell;20.11.1949; 1:52 - säregen psykologi, fd missbrukare av allt möjligt
  16. Anonym1;14.5.1957; 5:00 - belevad man uppvuxen med enbart modern - "pedofilvarningen"
  17. Anonym2;15.10.1958;10:31 - adhd-sjuk extrem snåljåp
  18. Anonym3;11.5.1960;19:55 - "karatetjejen" - bekants bekant, inga uppgifter, "dov" och negativ, helt uttryckslös person som jag minns det
  19. Mick Hucknall;8.6.1960; 6:30 - sexmissbrukande popsångare
  20. Anonym4;5.7.1960; 8:00 - enfaldig, tuggummituggande och kroppsfixerad kvinna av moderat stockholmstyp
  21. Kim Wilde;18.11.1960;20:00 - "mörk" och barnsligt trotsig popsångerska som ung, blev som äldre programledare för brittiskt program om trädgårdsskötsel (Skorpionen = den förmultnande/döende naturen)
  22. Anonym5;9.8.1962;13:55 - "hårfrisörskan"
  23. Lisa Kudrow;30.7.1963; 4:37 - komisk aktris med en underton av bitterhet och tragik som en specialitet
  24. Anonym6;1.9.1965;12:05 - "depressiva, medicinerade musikern"
  25. Anonym7;12.3.1966; 2:30 - "den aggresso-galna medicinerade kvinnan"
  26. Jennifer Lopez;24.7.1969;11:59 - latina utan påfallande kvaliteter förutom att hon ligger i för att hålla sin kropp ung och vig
  27. Shaquille O'Neal;6.3.1972; 8:00 - atlet, basketstjärna och rappare
  28. Rebecca Romijn;6.11.1972;11:38 - aktris, född som amerikansk "white trash", exceptionellt vacker
  29. Anonym8;15.10.1996;16:55 - medicinerad, adhd-klassad flicka med aggressiva och antisociala tendenser, sociala myndigheter involverade

Tittar man på de anonyma är det ingen tvekan om att undertecknad samlat på sig fall som varit dysfunktionella på ett eller annat sätt. Missbruk och psykiska problem står som spön i backen. Men om detta är den höggradigt suspekta fallna Månen i Skorpionen som på egen hand gör det, eller om oppositionen till Algol ytterligare destabiliserar sinnet, det är inte helt klart.

Stramar man till kriterierna ytterligare och kräver att Skorpionens härskare Mars ska stå i Oxen och "attackera" sitt eget tecken, som på "Blondinbellas" himmel, då blir det bara tre fall kvar, 2/ den oläsbare Hegel (som ansåg att sitt Preussen representerade mänsklighetens högst utvecklade nivå - bara det!), 17/ Anonym2 och 22/ Anonym5. 

Jag kan inte påstå att oppositionen tycks ha gjort dem till värre fall än en del av de övriga! Och det är helt i linje med flera kvantitativa tester där jag förgäves sökt få aspekterna att stiga fram som urskiljbara entiteter. Men de tycks helt enkelt inte förvärra (eller förbättra) en människas karaktär. Den astrologi som påstår något sådant har ingen koll. Däremot är Isabella Löwengrips Mars i attack mot sitt eget tecken en indikation som tillsammans med flera andra leder tolkningen i en viss riktning. 

Det kan tänkas att aspekterna ändå har en inverkan, men jag har bara testat Nobelpristagare och kriminella horoskop utifrån vissa grundfrågor. Kanske ska man söka "Blondinbellas" negativa opposition mellan Jord och Vatten i fysiologiska problem (jag nämnde hennes lamentationer över sin dåliga hy för några år sedan, risken för övervikt och diverse annat). 

Kanske har bloggaren heller inte varit tillräckligt vaken för de fyra elementens grundläggande färdriktningar: Jord/Vatten som mer tenderar nedåt mot det fysiska eller manifesta, samt Luft/Eld, där man ska söka effekter främst "en trappa upp", i det kreativa tänkandet. Tester av astrologins "sanning" kräver att man verkligen tänker igenom "problemet" och formulerar en begåvad hypotes. Ibland har bloggens tester varit lite väl snabbt hoprafsade.

Den depressiva och döda musikern Nick Drake, som skivbranschen återigen försöker tjäna grova pengar på genom att ge ut hans sista skiva i en omotiverat dyr utgåva, är ett bra fall.

På en blogg som utgår från den tropiska zodiaken och anammar den medeltida brittiska astrologins egenart hittar jag ett inlägg om just självspillingen Nick Drake.
In his 2006 autobiography, Drake’s producer recalled being taken aback at Drake’s anger and bitterness: ” I had told him he was a genius, and others had concurred. Why wasn’t he famous and rich. This rage must have festered beneath that inexpressive exterior for years.”

De biografiska detaljerna är väl värda att läsa, men när man ser att författaren förklarar allt med en peregrin Måne (en Måne sent i tecknet och utan några aspekter) inser man att vederbörande är ute och cyklar. Symptomen är tydliga men är "peregrin Måne" verkligen den faktiska astrologiska orsaken? 

Det kanske är mer korrekt att bara säga att Månens "fall" i Skorpionen är allvarligt nog. Nick Drake är ett sällsynt fall då den tropiska zodiaken fortfarande korrekt placerar Månen i Skorpionen - fast i slutet där den sideriska istället ser en mycket tidig placering. Drakes Måne är således inte peregrin enligt österländsk astrologi. 

Jag har slutat diskutera planeters "död" i slutet av ett tecken (eller i tecknets början om det är ett negativt tecken). Detta efter ett enkelt test som helt motsade läropunkten: Nobelpristagare i fysik saknades inte alls när Solen var "döende" enligt denna lärosats. Och eftersom Solen indikerar intelligens borde det saknas pristagare i Solens svagaste läge i zodiaktecknet. 

På samma vis verkar en peregrin Måne - ett ensamt och isolerat sinne - inte på minsta vis krävas om man tittar på de här 29 med Månen i början av Skorpionen. Naturligtvis kan man hävda att det är en Algol-effekt som bidrar till den stora mängden av "avvikande" naturer, men det är alltså inte bevisat.

Den här bloggen har tydligt visat att död hänger ihop med dödens Skorpion och sinnets "fall" i detta mörka tecken...enligt DEN SIDERISKA ZODIAKEN. Nick Drake är ett undantag för den signifikanta grupp av de 161 mördarna som hade Månen i Skorpionen skulle ha haft sinnet i den uppsluppna och positiva Skytten enligt tropisk zodiak.

Och till Skorpionen hör förstås också gifter - bland de 29 vet jag åtminstone tre som tvingats äta psykofarmaka. Psykmedicin som ett "gift mot den onda mentala störningen". Man måste nog också räkna Lundells alkoholism som en form av självmedicinering. Droger och alkohol sorterar uppenbart under Skorpionens toxiska tillstånd.

Isabella Löwengrip med de "hatvågor" mot henne och hennes blogg och livsstil, går därför utmärkt att förstå helt utifrån den fallna Månen i Skorpionen. För om Solen är en hjälte eller hjältinna, blir Månen den ansiktslösa breda massan - de som följer den lysande. Och i Blondinbellas släptåg har vi verkligen patrasket bland svenskar. Det är naturligtvis en slutsats jag drar helt utifrån horoskopet, för givetvis har jag aldrig ens en enda gång besökt den bloggen! :-) 


Inga kommentarer: