Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 december 2012

Ekonomer och deras ändlösa begär


Det här är Arvid Malm. Han dricker mjölk eftersom hans mamma sagt att man blir starkare då. Arvid tycker inte om att betala skatt. Därför har han blivit ekonom på Skattebetalarnas förening. 

Arvid tycker inte de rikas RUT-avdrag är någon subvention som han och de välbeställda får och som de fattiga varit med om att betala. Men där har han fel säger en större och starkare ekonom på TCO. Han har druckit ännu mer mjölk och tycker därför också om att hålla sig med en slavinna i hemmet, någon som städar åt honom. Men nu ska vi se på Arvids horoskop och ingenting annat.



Aldrig har väl bloggen redovisat ett så lättbegripligt horoskop! Arvid är i princip helt kopplad till det kalla och näriga Vattenelementet som ständigt kvider och spelar svag, ständigt klagar på bördor och vill ha mer. Mammas mjölk ser vi som lätta pengar i och åt hemmet - Jupiter i Kräftan. Men här lyser ingen varm sol och den enda placeringen i Eld är iskalla gränsdragaren Saturnus.


Denna längtan att få allt serverat av en mamma eller husslav sprider sig sedan vidare till nymånen i Fiskarnas tecken - egentligen det ställe där man är mogen att offra av sina världsliga rikedomar. Men inte året 1979, då Fiskarnas härskare Jupiter låg i den kalla och näriga passionens tecken Kräftan. 

Det här horoskopet skulle vara en perfekt partnermatch för utsugaren Fredrik Reinfeldt, om han skulle gå och bli homo nu efter skandalskriveriernas om hans misstänkta sexköp.

Andra memorabla horoskop i den här gränslöst näriga tonarten - som alltså t.o.m. leder till föreningar för människor som hatar att betala skatt - var Whitney Houston och Amy Winehouse. Nu båda döda i substansmissbruk. Jag tror nog t.o.m. rätt höga skatter kan vara enda sättet för att hindra en del riktigt svaga själar från att konsumera ihjäl sig!

Av f.n. 6957 personhoroskop har bara ynka två stycken nått celebritet med Arvid Malms nymåne i Fiskarna understödd av mammas bröstmjölk. Det är väl därför han så innerligt behöver ett RUT-avdrag. Det finns inget liv och verksamhet i det här hemmet annars. Därtill ett anonymt fall:

Abraham Maslow;1.4.1908
Andrei Tarkovsky;4.4.1932
Anonym;9.4.1967


Det är symptomatiskt att psykologen Abraham Maslow blev känd för två tankar, behovstrappan samt "höjdarupplevelser" ("peak experiences"). Fiskarna är zodiakens mest låga tecken, om vi nu inte ska kora Kräftan till den lägsta (i den västerländska zodiakcirkeln indikeras ju det tillslutna, privat och maktlösa rent visuellt genom att Kräftans fjärde hus är horoskopets bottennotering.

Filmskaparen Tarkovsky dog i cancer, om det var till följd av tobaksrökning har jag glömt. I det här inlägget noterade jag hans hypokondri, inte helt olikt den klena och bortskämda borgaren som skriker på statssubventioner för att kunna inbilla sig att de kommit någonstans på karriärstegen. 

En hushållsslav brukade ju förr vara en tydlig statusmarkör. Själarna i det svenska folket måste vara i grunden onda eller dumma som inte ser till vilket åtlöje de ger sig ur himmelens ögon när de bygger sina livsprojekt på sånt här skittänkande.

Anonym har jag tyvärr inga uppgifter om - det var en tillfällig kurskamrat. Varför jag sparat horoskopet beror dock på att kvinnan utstrålade billig slampighet som någon slags naturlig kvalitet. Titta nu på ekonomen som engagerat sig anti-skattebetalarnas föreningen och fråga dig: Är det inte precis som här sluskiga förförartyper brukar se ut? Matt Dillon har gjort sig en hel karriär i Hollywood på att spela sådana här sleaze bags intill perfektion.

****

Bloggen har nu gått igenom så pass många världsberömdheter att namnen börjar återkomma vid sökningar i samband med nya fall. Jag vågar inte läsa igenom de äldsta inläggen, t.ex. det om Maslow, i händelse jag några år senare motsäger gamla tankar! :-) Och jag tänker absolut inte som i Orwells 1984 börja efterhandskorrigera gamla inlägg för att de ska se ut att vara i linje med de senaste tankarna.

Jag har på bara några års bloggande visserligen inte haft anledning att ta tillbaka särskilt mycket, men tidiga inlägg kan vara lite väl primitiva i analysen. För stora växlar dras på astrologiska omen som nu definitivt inte räcker som förklaring. Här är emellertid en extrem himmel. Arvid Malm, förespråkaren för mer bidrag åt de som redan har, föddes under en besynnerligt bortskämd himmel. Här är curlingbarnet i all dess prydno. Bortskämda människor som helt tappat ögat för proportioner.

Men se också ihjälknarkade Whitney Houston för ett närbesläktat horoskop, eller varför inte skådisen Wesley Snipes, som nu avtjänar ett flerårigt fängelsestraff för sin närighet (skattesmitare). Här har vi Arvid Malms typiska bundsförvanter. Charmen i Vattenelementet får inte förblinda för det faktum att elementet helt tycks sakna karaktär. Det bokstavligen rinner på och fyller upp tills någon annan drar en gräns för det! Det är olyckligt om en människa lever hela sitt liv på detta sätt.

*****

Bonusspaning

Upptäcker att jag aldrig sparat Matt Dillons horoskop, trots att han verkar vara en helsympatisk människa och med samma förkärlek som Jim Carrey för att gestalta ofullkomliga människor - och inte sällan kriminella typer. Hans rollfigurer har nästan alltid det gemensamt att de är ofärdiga, korkade eller klantiga. 

Mest memorabel är väl den korkade lurendrejaren som försöker sno åt sig Cameron Diaz i "Den där Mary", men jag gillar hans underbart menlösa pojkvän som Nicole Kidman röjer ur vägen i sin ambition att bli väderflicka i tv. 

Verifierat födelsedatum finns för Dillon och den tydligt schablon- eller karikatyrorienterade Stenbocken stiger i öster (Jim Carreys dominanta tecken) och här har vi den tafatta losern Fiskarna rikt representerad via båda de feminina Venus och Jupiter i Fiskarna! Nu förstår jag precis varför jag tänkte på Dillons sol-och-vårar-typer när jag såg den här bidragsberoende ekonomen!




Här kan man spekulera över om Solen i Vattumannens 6e grad är en "antifigur" eftersom den står mittemot "kungavärdighetens" stjärna Regulus, och därtill tillsammans med den lilla illgärningsmannen Mars OCH den stora illgärningsmannen Saturnus. Horoskopet är chockerade tydligt och bekräftar helt min känsla av att jag ALDRIG sett Dillon spela annat an klantiga och obegåvade avskum. 

Det är således en kombination av Fiskarnas oerhörda empati (med andra eller i havererade tillstånd med bara sig själva - martyren) och den sämsta typen av Vattuman. Och tittar man åter på RUT-kramande ekonomen Arvid Malms horoskop är också han en mix av "överhettad" Vattuman med svåra Saturnusstörningar och Fiskarna "det beroende tecknet".

Här skulle vi vara mycket avancerade zodiaktecken (det nästsista och det sista) på spåren, men där andra faktorer har fått dem att sluta fungera. Matt Dillons underbara och friska rakhet beror så klart på Månen i Väduren, snyggt uppbackad av en välplacerad Mars i Vattumannen. Men hans rollfigurer utmärks också av extrem stupiditet, och här är det istället den tröga Saturnus som hämmar Solen (intelligensen). 

Värt att notera är att det bara är i GESTALTNINGEN (Solen) detta förståndshandikapp tycks gälla, för även Merkurius bidrar till en bild av intelligensen och här stiger Merkurius i öster. Detta är ett omen om ett starkt intellekt.

Alla dessa komplexa bud och motbud kring Solen plockas upp av Dillons sinnelag (Månen) och ges Vädurens direkta och okonstlade presentation. Dillon är således allraminst en sleaze bag utan troligen en oerhört intelligent person. Det krävs hög närvaro (jfr Jim Carrey) för att kunna göra dumma figurer på ett roligt sätt! En annan fysisk komiker är Tina Fey, som uppenbarligen är så intelligent att snittmannen borde bäva.

Arvid Malm har snarare en seriös intelligensblockering: Drakhuvudet förstorar upp saker och får här Saturnus att tillväxa så att han upplever (och agerar ut) en total intelligensfrihet. Jag förmodar att Skattebetalarnas förbund enbart är en klubb för feta egon, som till varje pris vill slippa vara med och skapa det bra samhället. Hans karta är lika komplex som Matt Dillons, men utan en faktisk ascendent är det svårt att säga vad som egentligen dominerar. 

Pga. nymånen är sol- och månascendenten densamma och det ger dock en fingervisning. Månen är verksam välgörare men Solen en illgörare. Då Solen "bränt" bort Månen kommer dock budet om en "ond aktivism" att dominera, eller pga. disponenten Jupiters neutrala status, en man som visserligen inte vill något ont, men har dålig koll på konsekvenserna av det hans säger. Hans aktiviteter gör varken honom eller några andra något gott. 

Att därför Saturnus allvarligt blockerar Lejonet (och därför också Solen) är kanske en ödesbestämt (och turligt) motgift mot en Sol i Fiskarna som bara har Kräftans framgång - det egna hemmets lycka på sin agenda. Horoskopet är en katastrof om det är tankehöjd och förståelse av hela samhället man frågar om. Det här är människan som inte kommit längre än att se om sitt eget hus. Inte undra på att han blivit chefsekonom för "Vi vill inte betala någon skatt"-föreningen. 

Kräftan är faktiskt sjukligt snål, tills dess man bevisat att man är dess vän. Då kan den tänka sig en symbios, men aldrig någonsin att offra något utan att få tillbaka. Se bara Sol-Kräftan Reinfeldt, mästare på att hålla sig undan när det börjar blåsa upp till skandal. Nej, hjältar kommer i allmänhet från andra zodiaktecken. Detta är helt enkelt den enkla överlevnadsinstinktens tecken.

Jag trodde alltid ekonomer var förhållandevis skarpa individer. Men Fredrik Reinfeldt och den här figuren får mig verkligen att undra vad det är för begåvningsreserv som söker sätta agendan i Sverige. Kampanjen som man tydligt ser genom samtliga stora nättidningar är att reducera var man till en simpel och kulturlös räknenisse, som bara tänker på pengar från morgon till kväll. Redan i den absoluta underklassen fångas man upp genom poker-spelets intensifiering. 

Så ointressanta människor i utlandet måste uppleva dagens svenskar! Fattiga usa-kopior med stålar men inget att prata om, egentligen. Det sjuka är att vi t.o.m. exporterar ett och annat av de här tomma kroppshöljena. Se bara klanen Skarsgård "over there".

Inga kommentarer: