Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 december 2012

H&M-chefens djävulskap mot utlandet

Eftersom vi har en skandal under uppsegling om hur H & M använder sömmerskor i utlandet under slavliknande förhållanden (AB), kan det passa att påminna om att Stefan Persson - en av världens rikaste individer - har samma röta på sin himmel som t.ex. Mitt Romney. 

Den mannen föraktar halva USA:s folk och kanske blivit president om inte den graverande ljudupptagningen blivit känd där hans cynism kunde höras av var och en. (Tidigare inlägget om Persson här och fyra tidigare om Romney här.)

För att inte enbart repetera ramsorna om Perssons chockerande materialistiska horoskop i Jord och Vatten (förutom Merkurius i Luft) och misstanken att Satans stjärna degraderat hans omdöme, ska det här inlägget prova båda de indiska ascendenter som man kan ta till när födelseklockslaget är okänt.

Ett "genuint" horoskop har sista ordet, men det är sannerligen en uppenbarelse att väga samman Perssons månhoroskop med solhoroskopet. Det förra indikerar sinnelaget, begäret, aptiten och de subjektiva föreställningarna medan Solen som förstahusindikator istället antyder något om den handlingens människa som i varierande grad bor i alla.

Sinnelagets horoskop (Chandra lagna) kommenterades i det tidigare inlägget:


Bangladesh, där Stefan Perssons koncern utnyttjar kvinnorna som slavar, ligger nära Indien och det indiska horoskopet enligt metoden Surya lagna (solascendent) blir sannerligen träffande för alla människor i världens alla hörn (sett ur Sveriges perspektiv, där Persson föddes):



Solhoroskopet påminner oss om horoskopen för moderaterna och Fredrik Reinfeldt, i dess kombination av den fallna Venus i profittänkandets Jungfru och en närmast sjukligt störd materialistisk hunger i 11e huset för förmögenhetsansamling. (Ett 11e i negativt polariserat Vatten eller dito Jord ökar sannolikheten för materialistiska ideal.)

Den fallna krigaren Mars med hämmande och fixerande Saturnus skulle kunna tolkas som en kronisk hunger - att aldrig aldrig någonsin kunna inse när det är nog - en djup själslig störning i kosmos under en period detta år. Och störningen förvärras kraftfullt när Kräftans ägare Månen själv råkar i trubbel!

Månen står också för aptit och hunger och med giriga demonen Rahu och en extra korruption från Satans egen stjärna har vi en precis lika störd begärsnatur som hos drinkaren, narkotika- och sexmissbrukaren Charlie Sheen - horoskopet där bloggens långa undersökning av antikens onda stjärna startade. 

Men Charlie Sheen hade den sin materialistiska Oxe som gått överstyr i 1a huset för den egna personen. Han själv var värsta offret för sin gränslöshet. I relation till Stefan Perssons Sol - hans gärningar här i livet - hamnar den här sjuka kombinationen av satanisk girighet istället i huset för upptäcktsfärder bort i avlägsna länder - länder som Bangladesh!

Ur direktören från helvetets solära perspektiv frossar således Oxens begärsfyllda sinne i sig allt som det går att suga ut ur "utlandet" (vilket är en vanligt 9e-husbeteckning för de horoskop som är så primitiva att husets högre innebörder som akademisk utbildning eller filosofi inte är applicerbara).

Att Stefan Perssons själ verkar stå i förbund med Djävulen för sina enorma materiella framgångar är således helt uppenbart.  Se bara "lätta pengars" eller förmögenhetsansamlandets Jupiter i direkt opposition med Satans korrumperande inflytande.

Som jag sade för tio dagar sedan när biltunneln nära Tokyo rasade under en närmast exakt opposition mellan Solen och "mera-mera"-planeten Jupiter, klarar inte den negativa, sataniska axeln av att bära sin egen vikt. Satan kommer alltid i berättelsens sista kapitel att ta kål på sig själv eftersom han symboliserar en mörk Intighet, ett svart vampyrhål som hittat en mänsklig värdkropp att verka genom. 

Och så kan också Stefan Perssons slut bli - total förtroendekollaps. Det är väl därför han försöker förekomma skandalen genom att anmäla tv-programmet innan det ens har sänts! Som synes ligger hans "tunnelkollaps" eller sataniska axeln mellan det tredje huset för medier och kommunikation (nyhetsrapportering) men också merkantil aktivitet och det nionde huset för angelägenheter som har med utlandet att göra. Här kan tydligen inte längre Perssons negativa materialism bära sin egen tyngd utan mörkret kollapsar in i sig självt och vi ser vilken uselhet det sökte dölja.

Det är sådana här män som utgör Svenskt Näringsliv (ett annat horoskop dominerat av Satans stjärna Algol) och som håller regeringen Reinfeldt om ryggen, skjuter till pengar för den falska propaganda som medierna vräker ur sig. 

Planeten Jorden har tagits gisslan av Djävulen (den fallna ängeln Lucifer) om den inte rent av alltid har varit under ondskans jurisdiktion.

Enligt Thomasevangeliet som kristendomen bannlyste när den religionen degraderat sig till en makthungrig hora, sade Jesus: "Världen är (som) en bro, gå över den och bli inte stående." Den som blir stående kommer till sist att börja återfödas under horoskop av Stefan Perssons typ, levande signaler på att den här själen har låtit sin allsidighet falla i träda och enbart kultiverat det materialistiska perspektivet.

Stefan Perssons okända födelsetid skulle teoretiskt kunna öppna en lucka mot himmelen, men i skenet av hans faktiska fotavtryck, hur troligt är det?


*****

Den indiska astrologin är så lustig att man helt enkelt adderar goda och onda omen från de tre olika horoskopen. Skulle lagna, Chandra lagna och Surya lagna alla vara ense på någon punkt, då vågar man tro att ett viss förhållande verkligen är för handen. Men en ensam indikation vågar man inte tillmäta alltför stor betydelse.

Låt oss ta Stefan Perssons sinnelag som exempel. Månen anses "upphöjd" i Oxen och ett jordnära och realistiskt sinnelag kan bara vara en tillgång. Det märkliga (som jag påpekat förr) är att indisk tradition placerar Månens upphöjelse i Oxens tredje grad - exakt där den onda stjärnan Algol befinner sig! Uppenbarligen finns det något här som ingen astrolog någonsin talar högt om. 

Kan det "upphöjda" (i bemärkelsen "utomordentliga") vara just att Satan angriper sinnet för att om möjligt få själen att vakna upp från den allmänna sömn och identifikation med ägande och pengar och materia som Oxen som helhet representerar? 

Det verkar som om något prövosamt ligger planterat i här och att den indiska (och hellenistiska) traditionen gillade Oxens tredje grad just för det. I judisk astrologi (kanske under inflytande från Babylon) såg man tydligen mörkare på denna "vakna upp"-signal som Gud förordnat plågoanden Satan att delge sina offer. Den astrolog som efterlämnade ett trasigt textfragment ansåg att en individ (eller individer i allmänhet) i början av Oxen var onda! 

När man inser att finansminister Anders Borg likt Reinfeldt från första början velat slakta den svenska välfärdsmodellen och har skrivit att det kommer att bli smärtsamt (att sätta sjuka och arbetslösa på bar backe) tycker man sig här höra bekräftelse på att han har sin Måne MYCKET när Satans stjärna och därmed är en sadist som maskerar sin primitiva ondska med politiskt lull-lull.

Även Stefan Persson tycks vilja påskina att hans H & M faktiskt gör slavarna i Bangladesh något gott. Om nu Gud använder Satan som ett instrument för att väcka själar från deras materiella sömn, är den kristna guden sannerligen inte en banalt "god" Gud! Det enda goda som kan komma ur ett sådant här förhållande är att slavar reser sig och undanröjer sin tyranniske herre. Först så har Gud nått sitt syfte, som är att väcka alla individer till medvetenhet om att alla i grunden är lika gudomliga.

Två av tre ascendenter finns som sagt tillgängliga, men tyvärr inte den viktigaste. Månascendenten där Oxen ges första huset är besynnerlig eftersom sinnet då förvandlas till en illgärningsman. Sinnevärlden och identifikationen med det materiella blir inte en källa till välsignelser utan kan föra ont med sig. 

Just den här ascendenten (i detta fall som det inre sinnets horisont) är dubbelt ofördelaktig eftersom också Venus är verksamt ond - pengarnas och den materiella komfortens planet som en stötesten. Jag har hittat något enstaka horoskop där detta faktiskt yttrat sig i biståndsarbete - individen har kontrat de onda signalerna och sökt lindra världens materiella nöd! Men Stefan Persson håller uppenbarligen på med något annat, och Solen i privatistiska och profitlystna Jungfrun är ett tecken på att det är si och så med idealismen.

Går man istället över till solascendenten kvittas föregående omen om Venus. Den är nu en verksam välgörare, men hur mycket gott gör den? Venus anses "fallen" i profitlystna Jungfrun. Venus sanna natur är inte att bara samla välstånd för sig själv utan att dela med andra! 

Och även detta Jordtecken har problem med sitt sinne (Månen), som förvandlas till ett instrument för ondskan när Jungfrun stiger i öster. Det antika systemet är uppenbarligen konstruerat som en enda varning för vådan att göra sig till vän med det materiella - det första som tar stryk är moralen. Envisas själen ryker intelligensen i ett senare liv, och nu är själva anden skadad. Det är efter ytterligare ohörsamhet man börjar återfödas i handikappade kroppar eller att någon hjälpsam själ väljer att födas som ens eget handikappade barn för att hjälpa den irrande föräldern att byta perspektiv. Så långt teorin.

Vägar man samman Stefan Perssons Chandra Lagna och Surya Lagna är det med andra ord katastrofvarning för hans sinnelag och även för Venus förmåga att dela med sig och samarbeta med andra. Vi har just den psykiskt sjuka människa som alltid döljer sig bakom de stormrika, en sjukdom bara ett fåtal tillfrisknar från.

Bill Gates är ett välgörande exempel på möjligheten till perspektivskifte, inte vad penningen kan göra för mig utan vad gott jag kan göra med hjälp av min pengahög - ett perspektivskifte Anders Borg inte kommer att nå på minst tio jordeliv än.

Väger vi på samma sätt samman "lätta pengars" eller förmögenhetens Jupiter säger både sol- och månsidan nej. Förmögenhet kommer att skada den här själen, eller, om den likväl söker samla sina skatter på jorden så kommer själva rikedomen att skada individen! Både solascendenten i Jungfrun och månascendenten i Oxen håller Jupiter från att vara en verksam görare av ont.

Det är frestande att se kopplingen mellan denna giriga och rikedomstörstande Jupiter i näriga Kräftan och bestraffningens södra månnod som den skandal som just är under uppsegling. För var befinner sig månnoderna just nu i tiden? Just det, i början av den sataniska axeln! 

Vi kanske kan säga att Stefan Perssons eget biltunnelras är på väg att hända nu! Och om den här nyheten tar fart och blir global, då vet väl ingen vad som kommer att hända med imperiet H&M, byggt på samma slaveri som regeringen Reinfeldt infört på liten skala med Fas 3 där arbetslösa gör fullgott arbete men helt utan lön. 

Och svenskarna som har jobb kunde inte bry sig mindre, för de skulle vara nazister idag om Reinfeldt stavades Hitler. Så låg är moralen i det här landet att man ignorerar de värsta missförhållanden - tills det är ens eget tåg som blivit inställt. 

Svenskarna tycks ha svårt att tänka i principer och reagera starkt när verkligheten blir alltför risig. Folket har den farliga kombinationen av pragmatism och en snäv och rätt självisk egocentrering. Det har blivit värre på senare år, vilket "den otacksamma ungdomen av idag" tydligt visar. Svenskarna tar saker för givet (säger inte ens "tack" längre) och samma folksjälens förfall märks tydligt hos Svenskt Näringsliv, ett kriminellt gäng som regeringen tillåter att styra och ställa som de vill på landets arbetsplatser.

Inga kommentarer: