Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 december 2012

Hjältinnan Åsa Linderborg

Sista inlägget innan julen blir detta utkast som jag påbörjade den 1 november men som blev liggande. Sen kom hatreaktionerna från landets rasistiska avskum och först nu inser jag att inlägget med sin rubrik om en "hjältinna" förekom andra mediers hyllningar med flera veckor.

Detta kan inte bevisas, men det viktiga med denna halvfärdiga text - i skenet av den uppkomna hotbilden mot henne - är hur stark den sataniska symbolen Algol är men också hur stark den kungavärdiga Regulus är. Precis som med Lejonets och Skorpionens tecken kan man tänka sig en person som lever i ett förtätat eller kanske hårt polariserat klimat.

***** ***** *****


Aftonbladets Åsa Linderborg skriver de kanske bästa politiska kolumnerna i Sverige. Hon är något så ovanligt som en modig kvinna och därtill utrustad med något än ovanligare: förmågan att se helheterna. Hennes sammanfattning av högerns ynkedom och skenmanövrer i invandringsfrågan skulle vara en sådan briljant blixt från klar himmel - i den osannolika händelse någon ovaksam högerläsare stötte på texten. Jag är bara tvungen att ta fram horoskopet igen. 

Några beundrans ord om födelsekartan stod inte att läsa i inlägget från november 2010, då vänsterns obligatoriska antirojalism var på tapeten. Det inlägget hade jag helt glömt att jag skrivit, vilket förvisso är lite besvärande! Jag antar att man måste ha levt både som kung och slav innan livet blir så här komplext, att man i olika sammanhang kan ta parti för både överhetens logik och undersåtens. Den goda överheten, märk väl!

I antik kinesisk statslära var uppror mot överheten en fullt legitim handling om det kunde påvisas att härskarna bröt mot himmelens mandat, dvs. de objektivt nedlagda spelregler som varnade överheten från att bete sig som högerregeringen i Sverige idag gör: fjäskar för medelklassen och trampar på samhällets svaga, allt för att hålla sig väl med den verkliga överheten, kapitalägarna.

Sedan 2010 har bloggen alienerat alla förstagångsläsare genom att väva in ett antal ytterligare tolkningsparametrar, så låt oss granska Linderborgs horoskop enbart utifrån Chandra lagna-metoden, för det är i Månen eller i kvinnans sinnelag som den intellektuella styrkan ligger. Den brutaliserade Mars/Venus-störningen, den onda Djävulens angrepp på Solen i de materiella förnödenheternas Oxe - allt detta kan tolkas som den arga och felfördelade människans lott, alla dem som Lindeborg skänker en röst genom sina krönikor.




Månen i Vattumannen är ett intellektuellt sinnelag. Känslan är inte kanaliserad mot sinneskonsumtion som så ofta med Månen i Vatten, utan mot principerna bakom ytskenet, logiken eller systemet bakom fenomenen.

Eftersom Vattumannen också står för den ideologiskt medvetna människan, en mogen samhällsvarelse som lever, inte som en självisk moderat gris utan i enlighet med samhällsfördraget, en människa som funnits i årtusenden men ännu inte riktigt slagit igenom i artens genbank, av den anledningen blir Vattumanhärskaren Saturnus faktiska position extra intressant. 

Saturnus står i Fiskarna, tecknet för samhällets olycksbarn eller "världsliga förluster". (Det som sägs om det hus som tecknet naturligan associerar till, gäller i de flesta fall också fall tecknet självt.) Det vore dock lite väl enkelt att kalla Linderborgs hemmahörighet på den politiska vänsterkanten för ett ideologiskt sinne baserat på erfarenheterna som samhällets olycksbarn (Fiskarna) gör. 

Tittar man på den knivskarpe samhällsanalytikern Karl Marx, har han visserligen varken planeter i tolfte huset för exil/samhällelig förlust eller i Fiskarna, men likväl levde han nära den utsugna underklassen och beskrev knivskarpt den onda människans övergrepp mot sina artfränder. Hos Linderborg får man istället

....

Och där kom något annat i vägen för skrivandet.


4 kommentarer:

popflop sa...

Åsa ser ner på folks rätt att tänka fritt och kommentera t ex på internet
Där är det så kallad "amatörnivå" internet är en verklig folklig revolution som utmanar dom traditionella medierna. Alla kan göra sig hörda. Du fick ju din blogg bannlyst av en tidning

Af Dunkelspel sa...

Att tänka fritt och kommentera är inte samma sak som att mordhota och vanemässigt håna och kränka människor även om kulturanalfabeterna inom rasistpartiet lider av dessa vanföreställningar.

Havsörnen sa...

Jag tycker att Åsa Linderborg ser väldigt sympatisk ut. Kvinnlig, mjuk, snäll och glad verkar hon vara på alla porträtt om man bildgooglar henne. En trevlig människa helt enkelt. Fisk- och Oxedrag hade jag nog gissat på (tropisk Sol-Oxe med Månen i Fiskarna, hihi).

Läste nyss en upplysande (mycket lång) artikel för den som föreställer sig att det som skrivs i Aftonbladet har någon betydande förankring i verkligheten:

http://www.etc.se/nyhet/aftonbladets-f%C3%B6rlorade-heder

Detta gällde Aftonbladets "granskning av nynazismen" för ett antal år sedan. Nu kommer alltså en ny serie kallad "granska skiten" från AB samtidigt som de etablerade medierna ligger i dödsryckningar medan de iakttar alternativmediernas stigande läsarsiffror. Intressant nog rapporterar samtidigt "hatsajterna" om en ökning av eventuellt anmälningsbara inlägg i kommentarsfälten av nya signaturer från anonyma servrar. Kan det ligga en gravad hund här?

Unknown sa...

Jag är så tacksam att denna kvinna finns - hon utgör en motsats till det gängse sättet att hantera den sk verkligheten - hon uttrycker saker enkelt och rakt på sak och jag misstänker att det kommer från hjärtat. Sen kan man som fobiker på en människofientlig kant se henne 'störa' SDs dominans att beskriva problemet med kulturen - den evigt omskapade som aldrig kommer att låta sej fångas av en sanning - tack Åsa Lindeborg - för att du finns samtidigt som jag!