Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 december 2012

Look who's talking!



Det här kan varit julhelgens roligaste rubrik - Peter Settman om sina branschkollegor (AB).

Okej, så han är arbetsnarkoman. Ur den synpunkten kan han visst få brösta sig och vara märkvärdig. Men för en att uttala sig om medelmåttighet som började med Ronny & Ragge och efter det knappast tillfört svenska folket något av bestående värde, det känns som en ganska svullen blindfläck. Vet inte Settman att hans eget område - dumburk för dummies - i alla led är själva definitionen av medelmåtta?





Ibland, men inte alltid, tycks mörkrets kvalitet (Tamas guna) ge ganska rejält tjocka människor. Vad de dock aldrig tycks förlora är förmågan till de fyra räknesätten. Det den sataniska axeln i Svenskt Näringslivs horoskop som visar att den här "arten" egentligen inte har några andra ambitioner att ta föremål "A", lägga på en vinstmarginal och sälja vidare som föremål "B". Det är en praktisk orientering som kan bli smått enerverande för dem med en mer intellektuell eller problematiserande natur.

Settman är onekligen en girig arbetsnarkoman som lever enligt devisen, "den med mest pengar när han dör, vinner". Han har samma typ av satanisk axel som preppy affischflickan för egenföretagande, "Blondinbella" - fast den aptitliga Månen och enerverande omoraliska Mars har bytt positioner.

I grund och botten liknar de här två typerna av sinnen varandra, eftersom godmodets Oxe och missnöjets Skorpion geggar ihop sig. Världen blir deras enda verksamhetsfält - Djävulen är alltför stark att stå emot. Om Månen i Oxen är naturligt tillfreds där Månen i Skorpionen har kritiken som grundtillstånd, där ser den stingande Mars till att rubba båda typerna, ofta och lätt.

Låt oss titta på raka motsatsen till Peter Settman, om vi hypotetiskt betraktar honom själv som en formidabel medelmåtta enligt dagislogiken, "den som sa' det va' det". Vi har tidigare använt Nobelpristagarna som typiska för ett spetstänkande och kunde då konstatera att de saknade ett astrologiskt problem i sina led som låg bakom en homosexuell artists hätska angrepp på religionen för två jular sedan. 

Är det ett hinder att nå Nobelpris med en sådan medelmåttighet som Settmans eller Blondinbellas version av den sataniska axeln hypotetiskt indikerar?

Sedan testet julen 2010, som visade hur "dissociationssyndromet" (eller åtminstone en variant av det) var signifikant frånvarande hot Nobelpristagare i fysik, har jag samlat in alla Nobelpristagare, och vi har därför hela 513 horoskop att genomsöka efter de två mönstren Mån-Oxe opposit Mars eller Mån-Skorpion opposit Mars.

Alla Nobelprisen är inte helt uppdaterade t.o.m. 2012, men detta är det tveklöst största dataunderlag jag har som generellt kan kallas "horoskop för de smarta". Om hypotesen stämmer att det finns något tjockt, sensualistiskt och materialistiskt jordbundet över den här placeringen, borde den vara underrepresenterad bland de drygt 500.

Notera att jag redan med lätt sarkasm menat att Oxens dominans i horoskopen för medicinpristagare (både som sol- och måntecken) redan i sig antyder en skada mot intelligensen då den materialistiska förklaringen är så dominant i dagens läkarvetenskap. Vem vet, för 6.000 år sedan kanske den tidens läkare, shamaner och medicinmän, dominant föddes i Eldtecknen!

Oddsen för en opposition mellan Mars och Månen är förstås 12:1 och att den utspelar sig med antingen Mars i Oxen eller Skorpionen ger oddsen 6:1. Alltså 12:1 x 6:1 vilket procentuellt blir 1,38%

Multiplicerat med 513 horoskop ger detta medelvärdet 7,08 stycken sataniska axlar vända åt det ena eller det andra hållet. Tillämpar vi ±40%-intervallet är 4,2 eller färre eller 9,9 eller fler signifikanta avvikelser från slumpvariationen.

Gratisprogrammet ZET:s något omständliga sökning efter båda alternativen ser ut så här:
(mo.tau & mo.180.ma) | (mo.sco & mo.180.ma)
Spänningen är olidlig...

Ger den sataniska axeln när den förgrovande Mars verkar mot sinnelaget verkligen en tjocka som kommer i vägen för eventuella Nobelprisaspirationer? Nöjer man sig med att bli en räknenisse som Anders Borg, som knappt klarar att räkna eller en arbetsnarkoman som uttalar sig om kollegornas medelmåttighet?

Programmet ZET rusade snabbt genom samtliga 513 Nobelpriskartor och hittar tolv horoskop.

Hypotesen är således falsifierad. Det är dessutom en glädjande nyhet för folk under den sataniska axeln! Sinnet (Månen) blir inte trögare av lervällingen som Oxe/Skorpionen bildar - inte när den energiska Mars är en del i figuren!

Även om axeln, särskild längsmed en av korsarmarna i Mörkrets kvalitet (Tamas guna) sägs vara tung, gagnar tydligen dess dragning mot det fysiska de människor som lever för att räkna på konkreta fysiska ting. (De flesta Nobelpristagarna har matematik som verktyg, bara litteraturpristagarna är väl undantagna). 

Den som sålt sin själ till Djävulen får hjälp med matematiken för Djävulen råder just över det som låter sig mätas och räknas på. Illusionens domän eller "Maya", som den indiska filosofin säger men betraktar som en kvinnlig regent till skillnad från Jesus filosofi som kan ses i Dödahavsrullarna. 

I Jesus filosofi kallas denna världens härskare Belial - lite löst Satan eller Djävulen. Ordet är en variant på det semitiska "min husbonde/herre" - alltifrån kananiternas Ba`l till mesopotamiske Bel. (Ska Kaliforniens lyxiga distrikt Bel Air läsas som "Den ondes luftrum" om man är kristen och som en plats som utlovar världslig rikedom om man är hedonist?)

Se denna informativa text om det semitiska ba`l som också noterar originalet Baal-Zebul till vår folkligt korrupta variant Belsebub (Djävulen). För den som minns lösa anspelningar på orenheten där Vatten och Luft möts här och var på bloggen, kan det vara intressant att notera att Baal ursprungligen tycks ha varit en atmosfärisk gud som också innefattar åskurladdningar och åtföljande regn. Baal som herre över den luftdomän där andar - både onda och goda - vistas.

Det är också uppenbart att denna semitiska gud har likheter med åskviggarnas Zeus! Man att binda hela denna traditionslinje till astrologins Jupiter är minst sagt riskabelt och kan sluta i en enda röra. På bloggen har "denna världens herre" (Satan) inget med astrologins Jupiter att göra, förutom möjligen i dess mest dekadenta yttringar: som en materialistisk klippare och rovkapitalist.

Frågan är alltså om förmögenhetens demon Mammon ska kopplas till Jupiters härskarläge i Fiskarna eller någon annan av Jupiters placeringar - varför inte Jupiter i Oxen (underjorden, dvs vår fysiska verklighet)? Fredrik Reinfeldt tjänar uppenbart Mammon och han har Jupiter i Oxen. Baals koppling till tjurkulten och sexuella excesser är ett argument, särskilt som Oxen (jorden) är snustorr och död i sig själv och inviterar dyrkan av åsk- och regngudar för dess egna materialistiska syften! Jupiter i Oxen kan alltså beskrivas som "Mammon".


I en annan förgrening av senantikens judiska lärosystem kom Den Onde att kallas Samiel, Den Blinde, och associerades med Platons världsskapare, Demiurgen. Världen är med andra ord en ond plats eftersom den bara är en skugga av själarnas verkliga värld.

Nu förstår jag min måttliga diskalkyli bättre! Jag har aldrig kastat in handsken och anammat en lägre form av förståelse - sifferförståelsen. Djävulen fångar själar med sitt löfte om decimalprecision - folk blir stroppiga och tror de har bättre och exaktare kunskap men har nu blivit förblindade av Maya, bländverket, och klarar inte längre att bedöma VAD de ska låta sig bojas av sitt siffertrixande, som Löfven kallar det moderaterna sysslar med.


*****

Så... den i grunden energiska Mars - dock en mörk (tamasisk) energi - bidrar till företagsamhet, och är således en viktigare faktor än den "passiva", "kroppsnära" sataniska axeln.

Den som lever sitt liv inom Djävulens domän märker därför inte sin egen tröghet - tvärtom får han/hon likt Anders Borg många tecken på att vara smart - Sveriges sataniskt styrda högermedier hjälpte dessutom till lite extra och rapporterade inte att Borg bara i ett avseende var EU:s bästa finansminister men att han i ett annat vara mindre skicklig. Det skulle störa mytbildningen om den lyckade regeringen Reinfeldt om Borg till hälften tillhörde Europas MINDRE kompetenta räknenissar.

Det här sinnelaget tycks t.o.m. vara en smula favoriserat av den svenska Nobelpriskommittén när den väljer ut och belönar de bästa materialistiska upptäckterna. 

Testet var kanske felaktigt upplagt? För vad är nyttan med att diskutera grader i helvetet? Den sataniska axeln visar vad fallna själar kallar för begåvning och det är ur det perspektivet Settman sitter och ondgör sig över sina kollegers medelmåttighet. Hans förmåga med miniräknaren säger honom att han nu sitter på en större hög pengar än många kollegor och det är i själva verket detta som gör dem medelmåttiga. Fan ljuger jämt, till och med om sina egna skäl till vad han gör eller säger.

Jag ska försöka tänka ut ett test som verkligen synliggör "den sataniska axeln" - om den nu är "mätbar"... För tänk efter: Vad skulle Satans första tilltag bestå i om inte att vända ljus till mörker och mörker till ljus! Satan är mörkläggningens personifiering, och det är möjligt att det inte ens i princip går att synliggöra ren satanism med kvantitativa metoder. 

Så länge vi räknar och mäter på våra liv befinner vi oss i okunskap och från det ögonblick Sattva guna - kunskapskvaliteten direkt konfronterar Tamas guna - okunskapens kvalitet - upplöser sig mörkret och vi såg att män som Anders Borg och Peter Settman vara var illusionister. De höll inte på med något alls.

Inga kommentarer: