Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 december 2012

Östermalmsfrun och Mån-Jungfruns kriminalitet




Jag redovisar inte längre varje enskilt exempel på de astrologiska trender bloggen valt att följa tills dess dataunderlaget blivit så stort att man eventuellt kan fastslå en odiskutabel "astrologisk effekt". 

Men jag kan försäkra att Östermalmsfrun Tone Oppenstam som nu döms till tre års fängelse för avancerad skatteplanering (AB) inte är den första Månen i profitintressets tecken Jungfrun jag hittat sedan senaste testet på 402 brottsdömda i januari i år.

Går det att säga något mer om bedragerskans horoskop än det som sades då misstanke om brott först delgivits kvinnan? Säkerligen, men börjar inte ämnet moderaters sjukliga själviskhet bli lite uttjatat? Vi vet redan att svenskar inte har någon moralisk sensibilitet alls, då skulle de ha tappat allt förtroende för Fredrik Reinfeldt för länge sedan.

En faktor kan vi väl titta på i alla fall. Horoskopets atma karaka (förklarad i början/bakerst i tråden med inlägg).


Eftersom de naturliga illgärningsmännen (illgärningskvinnorna?) Mars och Saturnus båda befinner sig i den 28e graden av sitt tecken får vi tillgripa den maximala precisionen och titta på bågminuterna. Under det här dygnet rör sig Mars 27:15-27:45 och Saturnus 27:11-27:15.

Det är således längst fortskridna krigaren Mars som indikerar vad den här själen vill med detta jordeliv. Jag måste erkänna att jag ännu inte återfått bäringarna efter upptäckten att indisk astrologi inte trycker så hårt på Solen som "livsuppdrag" annat än som på ett allmänt sätt och att det är atma karaka som tecknar det specifika begäret hos just den här själen. 

(Många gånger tycker jag man tydligt kan se soltecknet avtecknas i både utseende och ett visst förhållningssätt till livet. En siderisk Vädur har helt enkelt ett högre och mer direkt energitillstånd än en rofylld Oxe eller en reserverad och korrekt Stenbock.)

Men om man nu utgår från bedragerskans sinnelagshoroskop (med Månen som ascendent) - som alltså bara är ett sätt att skära ut ett tunt skikt ur den astrologiska kakan - då uppstår samma olustiga fenomen som också gäller för den moderata partiledaren Fredrik Reinfeldt: den privatistiska och vinstorienterade Jungfruns symbol i öster gör alltid olycksplaneten Mars -inte bara till den naturliga illgörare den är men också till en verksam illgörare. 

Fredrik Reinfeldt har de facto skadat Sverige enormt genom sitt hat mot välfärdssamhället (skattetryck blah, blah, blah). I så måtto Tone Oppenstams osynliga sinne på något sätt hittat ner i vår materiella värld kommer också hennes Mars att bete sig som en illgörare, kanske t.o.m. kriminell.

Och är det inte fenomenalt passande att hitta denna illgörare i det andra huset för ekonomiska resurser och dessutom i Vågens tecken, en placering jag själv har och som jag som f.d. dataprogrammerare kan skriva under att den har med mycket planering att göra - probleminventering för att hitta framkomliga vägar i datakod som kanske någon annan skrivit men som man nu måste böja i ny riktning eftersom någon ny funktion behövs. Jag kan exakt se här hur Oppenstams själviska sinne förskräckt ser hur staten söker roffa de vinster från Jungfruns arbete med sin materiella åker som hon tycker hon borde på behålla helt och hållet själv. 

Mars i intellektuell Luft i andra ekonomihuset sätter nu igång med att "omprogrammera" verksamheten - avancerad skatteplanering - för att ta sig runt det där sociala ansvaret som den asociala Jungfruns tecken verkar tycka så illa om. Jungfrun lägger helt inte två strån i kors för någon annan, vad det verkar. Dess credo är, "lämna mig ifred".

Att kalla detta "tjänandets tecken" är helt fel. Det är Fiskarna mittemot som tjänar. Jungfrun är självtjänande, det är hela "nerven" i den symbolen. Men detta är inte ont i sig, man måste underhålla sin egen kropp! Astrologin har dock metoder som antyder om ett motiv helt gått överstyr på himmelen. 

Vad t.ex. om den halshuggna och bestraffade södra månnoden (Ketu/Draksvansen) i Jungfruns tecken, där Oppenstam likt Nya Moderaternas partihoroskop har "stora och lätta pengars" Jupiter? Som sagt, moderat mentalitet har vi tittat på till leda på det här horoskopet. Det måste röra sig om själar som inte gjort något rätt på jorden alls så här långt och därför inte utvecklat någon smak för att vara goda människor. Jämför det omvända, den väl nu helt glömda rockmusikern Axl Rose och hans "Appetite for destruction"... 

Hos Axl Rose ser man också bestraffningens södra månnod djupt insyltad i en materiell fixering (via Stenbocken) som inte står den galne hammarmördaren i Täby efter - han som började uppleva störningar överallt. Samma fixering måste ha drabbat Rose som fastnade i åratal med en skiva han bara inte kunde bli klar med. Skälet till att Täbymördaren inte kunde släppa taget (mentalt) om materiella irritationsmoment såg jag i Jupiters fångenskap under Saturnus, när de båda delade ett Jordtecken. 

Nu ser jag att Axl Rose också har en kombination av Saturnus och Jupiter i Jord och tesen stärks. (Det kan vara sådana här missförhållanden som ligger bakom stalkers.)

Tone Oppenheim har faktiskt också Saturnus och Jupiter, men i opposition till varandra. Jag har dock tidigare påpekat att oppositioner i Jord och Vatten verkar för själviska för att kunna göra något nytt och större, istället kollapsar de som biltunneln utanför Tokyo under sina egna rutiner. 

Oppenheims Jord/Vatten-axel i Sattva guna verkar till och med vara den som mest aktivt driver själen ner i materialismens mörker eftersom Sattva guna (kunskapens kvalitet) söker ljuset, men tyvärr är "bakvänd" här eftersom Jord och Vatten leder allt längre ner i materiell blindhet. 

Det är den här axeln som ligger bakom den materialistiska naturalismen och jag har träffat personer med Fisk och Jungfru i opposition som blir bindgalet arga när man för tankar om något bortom materien på tal. Det är som att trigga motsatsen till hela deras aktiva strävan i detta liv, strävan att bli mer fysiska, mer "bara människor". De är uppenbarligen inte mogna att fundera över vad en människa egentligen är. Inte i detta liv eller i den livsfas jag mött personerna i fråga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inget angående detta inlägg men måste bara säga det här: Du har en helt underbar och sarkastisk retorik, du är givetvis en kommunist och det är nog huvudsyftet med bloggen, ditt bög och högerhat får mig att fnissa högljutt:-)

Jag är väldigt astrologiintresserad(västerländsk) men även Sverigedemokrat så vi har vitt skilda politiska åsikter men måste ändå säga att jag älskar dig Siewert, jag älskar alla som tänker självständigt och står upp för vad dom tycker, det gör du och jag är imponerad över hur fruktansvärt mycket tid du måste lägga på denna blogg? Kör på!

Seaward sa...

Tack för fnissen!

En del tror att bloggen uttrycker homofobi men det är inte korrekt. Däremot resonerar jag kritiskt utifrån zodiakens presentation av den kosmiska lagen och tillika den naturliga vägen.

Fader- och moderprinciperna (Stenbock/Kräfta) kommer samman i sexuell union (Vågen) och moderprincipen frambringar nio månader senare Väduren - det nyfödda barnet. Detta är passionens kors i zodiaken och nyckeln till att vi har en domän för ”levande varelser” till att börja med.

Detta är Naturens Ordning och bloggen har ymnigt diskuterat själavandring som förklaring till att det "hänger sig" för vissa själar när de byter kroppstyp. I en sekulär kultur söker man pudra över problemen och låtsas att allt är naturligt, men i en vishetskultur hade man kanske givit statligt psykologiskt stöd med t.ex. hypnosregression så att dessa själar som gått i baklås skulle kunna bottna i sig själva och bättre förstå varför deras undermedvetna spelar dem ett sådant spratt.

Samma naturliga zodiak lär också ut att mänsklig samlevnad - kommunism - är mänsklighetens slutliga öde (om vi inte tar kål på oss själva innan dess). Det mest utvecklade tecknet är Fiskarna den ultimata självuppoffringen för sin nästa (Venus anses "upphöjd" här). I horoskopet på bedragerskan ser man emellertid att Fiskarna möter mothugg från den självtjänande Jungfrun - ett klassiskt exempel på själar som ännu inte fattat grejen med att vara människa.