Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 december 2012

Saknar högermänniskan tumme med den gode guden?

Högerskribenten Gudmundson i SvD gör inte många knop för sin månadslön. Senast på sin "ledarblogg" orkar han i princip inte tänka ut något av egen kraft utan ger sina läsare två länkar för att de själva ska skruva sig medsols ytterligare ett varv i sitt vänsterhat.

Det är lustigt att det här materialet - en liten uppsats av två studenter som likt två körsångare i en grekisk tragedi stämmer in i Bo Rothsteins analyser om vänsterns påstådda blindhet för individuella rättigheter - att detta postas i SvD bara dygnet efter den här bloggens lilla stickprov på Vänsterpartiets ledning och dess upptäckt av att vidsynta och goda tecken tycks besjäla partiet.

Jag vill inte tro att en ledarskribent håller daglig koll på en liten perifer blogg som denna utan tillskriver koincidensen Jungs tanke om synkroniciteten mellan besläktade ting. C-G Jung talade förstås de grekiska stoikerna och astrologernas språk här, men gjorde inte något väsen av lånet...

Det är bara alltför lätt att göra kasperdocketeater av de tolv zodiakala principerna, men de lånar sig själva lätt till detta - som vi såg i gårdagens välbesökta inlägg om utvikningstjejerna i Playboy och profitmentalitetens princip Jungfrun. DÄR har vi de individuella rättigheter Rothstein och kompani efterlyser mer respekt för: rätten att hora och sälja sig själv och sin morsa om man på så vis kan berika sig själv ännu mer.

Så vad är det här för skock Gudmundsson samlar ihop till privategoismens försvar? Trots att vi vet att människans mognad är "bakåtkompatibel" och att den som uppnått vänsterns intelligens av typen "Vågen" och "Skytten" (enligt min lilla studie) - en intelligens som förmår se helheter - inte för den sakens skull upphör att vara medveten om att man också är en enskild individ.

Inte minst (v)-ledaren Jonas Sjöstedt omvittnar i sin egen person denna dubbelhet i varje människa: han har en våldsamt expansiv solär sida som inbegriper Skyttens "allt åt alla"-tänkande (universell välfärd), men också har en privat sida (Månen) som söker sitt eget bästa (Jungfrun). 

Vad vänstern inser är att individens goda säkras genom att universell välfärd FÖRST framskapas genom en mänsklighet i samarbete (med traditionellt språk uttryckt som, "arbetare i alla länder, förena er"). Idag och i Sverige skulle man kanske hellre säga: löntagare i hela landet, avsätt regeringen Reinfeldt som inget annat vill än öka klyftorna mellan rika och fattiga och skapa en instabil nation!

Denna perfekta "vänstervision" tycks högermänniskan inte mogen att förstå eftersom hon frankt talat verkar sakna tillräcklig intelligens.

*****

Här går jag nu ner på anekdotisk nivå igen tar enskilda fall som intäkt för de astrologiska lärosatserna. Jag menar att bloggen lyckats påvisa den antika zodiakens "effekt" genom tillräckligt många studier, inte minst med den massiva bekräftelse av bloggarens rekonstruktion av zodiakens principer som studien av inte mindre än 291 kvinnor som exponerat sina kroppar för pengar omvittnade - moderaten är en i själen en hora!

Vad är det för trupp SvD:s Gudmundson hänvisar till i sin länksamling bestående av hela två fördjupningsmaterial för högeregoismens sak?

Bo Rothstein lurar bakom allt de två doktoranderna i politisk filosofi säger (hans horoskop har kommenterats). Körsångarna är Göran Duus-Otterström och Mikael Persson. Den senare har tyvärr ett sådant dussinnamn att jag inte lyckades hitta födelsedata.

I Gudmundsons andra länk hittar vi ekonomen och skattehataren Danne Nordling, vars själva programförklaring på bloggen stinker av den klassiska själviskhet och ovilja att skattevägen delta i bygget av det goda samhället. 

Ska vi räkna in "ledarbloggaren" själv, har vi alltså en nätt liten skara på fyra högervridna människor, livrädda att bli fångade av en solidarisk stormvind.

Eftersom ett underlag med fyra kartor är föga vetenskapligt kan vi lika gärna "avpersonalisera" dem helt och enbart presentera planetpositionerna enligt den "naturliga zodiaken", där Väduren sammanfaller med 1a huset och egointresset, Oxen med 2a huset för egna pengar, och så vidare. 

Här händer nu något lika intressant som i fallet med Sverigedemokraternas styrelse, där en extrem oro kunde märkas i samband med "utlandets" eller det universella välmåendets tecken Skytten. 

Detta är just det tecken vars "renaste form" tydligen bara Vänsterpartiet förmår uttrycka. Hos flera av dessa personer är istället den goda gudens "välstånd åt alla" uppenbarligen en bekymmersam idé eftersom dessa människor inte tycker om att dela med sig!




Som synes är det Gudmundson - som inte orkar tänka själv utan bara länkar vidare - den enda som saknar aktivitet längsmed axeln Tvillingarna/Skytten. (En vital axel som både kan producera skarpa och, mestadels, sanningsenliga tänkare som Jan Guillous och rent skamliga mytomaner som moderata mörkläggaren Ulf Kristersson. Och en och annan ytterst framgångsrik lycksökerska också.)

Det som gör den här axeln intressant är förstås tecknens tema: Merkurius (Tvillingarna) representerar handelsmannen eller mellanhanden som vill ha vinst på att förmedla varor en sträcka. 

Skytten är istället den globala välvilja som Zeus/Jupiter öser över alla varelser och som jag redan innan studien av Vänsterpartiet hade föreslagit som socialismens innersta symbol. 

Skytten gör på många sätt Tvillingarnas rännande fram och åter onödigt eftersom Zeus är allt överallt och samtidigt! Jupiter överflyglar Tvillingarnas intellekt genom sin omedelbara, intuitiva allvetenhet. Naturligtvis måste den goda guden vara allvetande. 

Den Stora Välgöraren Jupiter finns redan här hos oss som en sol bakom solen, och den som förstår vad Jupiter söker lära mänskligheten kommer aldrig mer att falla i privategoismens fälla.

Att vi faktiskt har en filosof (låt vara "bara" politisk filosofi) i gruppen, det fjärde och sista horoskopet, är spännande: för se hur filosofins Jupiter här har tappat höjd och "bara" expanderar längsmed Tvillingarnas linje, dvs har en krämares syn på saken. 

Dessutom ser det ut att vara en krampaktig form av fursteslickare eller självhärskare: ett dominant Lejon dödsmärkt av sin fiende Saturnus och med en horkarls (Mars + Venus) besatthet av att sätta individen före alla omdömesgilla avvägningar. Horoskopet kan knappast sägas vara välbalanserat.

Det är alltså lätt att se vilka årgångar som kommer att producera falska vänner av vetande, och strikt talat är det bara Jupiters passage genom sina egna tecken och då främst Skytten, som beskriver en genuin filosof. Alla andra har dolda intressen bakom sitt tänkande.

Den skattehatande ekonomen Danne Nordling och den aggressivt borgerliga Gudmundson delar båda ett dött sinnelag i maktfullkomliga Stenbockens tecken. Detta kan vara kritiskt, inte minst för att de ser på makt med en oren och demoniserande blick som döljer det faktum att det är de själva som är tokigt makthungriga.

Nu blir det kritiskt hur sinnelagets disponent Saturnus står placerad. Nordling har sin störd av girighetens Drakhuvud och därtill i krämarens och (des-)informatörens Tvillingarna medan Gudmundson har sin Saturnus absolut sämst placerad: i det egocentriska Väduren, en fullständigt ohållbar plats varifrån att yttra sig omdömesgillt och på ett allmängiltigt sätt. 

Saturnus är fallen i egotecknet och upphöjs i motsatt position, i Vågen - för övrigt ett av de dominanta soltecknen i Vänsterpartiets styrelse. Här, i vågskålarna, hittar Domaren Saturnus den rätta avvägningen mellan egenintresse och allmännytta. Vänsterpartiet som grupp antydde en högre utvecklad intelligens än något annat parti bloggen undersökt.

Polemiskt kan man alltså säga att vi här ser fyra skithoroskop och att det inte förvånar att de alla fröjdas över implikationerna av en studie som gör gällande att "vänstermänniskor" har lättare att offra en ledare för den goda sakens skull.

Men naturligtvis! Är det inte därför cheferna mjölkar världen med sina orimliga löneanspråk. De har ju ett sånt otroligt ansvar! De här fyra högervraken tycks ha glömt att ansvar är ett tveeggat svärd!


Ondskan bor i högervärderingarna, det har den här bloggen tydligt påvisat med hjälp av den antika zodiaken, som fortsätter att avge sitt vittnesbörd fortfarande efter 2.000 år. 

Det beror på att den synliggör de eviga Idéer på vilka mänsklighetens existens vilar. Indierna gjorde rätt som följde Babylons ursprungliga tanke - man måste justera zodiaken årligen för att inte tappa greppet om dessa Idéer på det sätt västcivilisationen (och dess astrologi) gjorde. Därför har vi idag så mycket lögnare i vårt hörn av världen.

Men vad vet en sorglig materialist om dessa eteriska ting? Politiska filosofer borde veta en hel del och Platon gjorde det. Man ack, inte i byfånarnas land Sverige.

Inga kommentarer: