Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 december 2012

Skolmassakern i Newport, Connecticut


Under västcivilisationens döende sista år återvände den verkliga zodiaken till västvärlden som dess Domare. Med den babyloniska zodiakens hjälp kan vi nu äntligen se "vad tiden är liden" och de 12 tecknen fungerar åter som tydliga symboler för  ett antal principer eller "dispositioner". 

Horoskopet för skolmassakern är ett bra exempel. För den här bloggens vetenskapliga verifikation av Skorpionen som dödens symbol, se testet med 161 horoskop för mördare och den nyliga verifikationen med ett 27% utvidgat underlag.

Dådet i Newport verkar vara en störd sons uppgörelse med sin mor - och så en väldig massa oskyldiga småbarn som följer med "på köpet". Horoskopet sätts bäst för 9.30, då det finns en uppgift om att skolans dörrar låses. "Punkten utan återvändo." Från och med nu är det som händer en "sluten angelägenhet".





Ju mer man tittar på himmelskartan, ju tydligare upplever man missljuden:

Föräldrarollen eller auktoritetens tecken Stenbocken stiger i öster. Saturnus är visserligen "upphöjd" (extra nobel?) under sin passage genom Vågen och ockuperar här dessutom det 10e huset för all form av auktoritet - den är himmelens mest prominenta himlakropp och har mest kraft av alla.

Men denna Saturnus är i djupet störd för ascendenthärskaren (markören för vad än detta horoskop gäller) är kvinnoplaneten Venus som tillika indikerar förmågan att medla och överbrygga skilda ståndpunkter.

Venus nådde bara häromdagen den exakta oppositionen till Den Onde själv, stjärnan Algol som judarna i antiken kallade Satans huvud. Vi är ännu kvar i Solens passage genom dödens Skorpionen, som då Solen exakt opponerade Jupiter i Oxen (i den svarta, sataniska axeln) - och korrelerade med biltunnelraset i Japan.

Men här är det förstås Satans förmörkande perspektiv på Merkurius och Venus, barn, kunskap och sociala förbindelser som perverteras. 

I Sverige tror jag att det är detta tema som i år PÅ ALLVAR lett till ifrågasättandet av regeringen Reinfeldt förmåga att sköta det här landet, där tågen - Merkurius - blir föremål för Djävulens hånleende skämtlynne så fort det blir lite snö. 

Under samma period borde nyheten fått större utrymme att samma regeringen Reinfeldts apoteksprivatiseringar nu lett till att de moderatröstande egodjävlarna börjat prångla ut medicin till utlandet - med god vinst - istället för att sälja den till de sjuka svenskar som behöver den! Det är med andra ord ytterligare en parallell till vårdvinsterna och svenska skattemedels bortrövande till skatteparadisen. 

Minns att det var den här bloggaren som var först med att kalla Sol-Kräftan Reinfeldt en cancertumör som sprider sig genom hela landet. Det går inte att sätta onda eller åtminstone helt förmörkade människor till nyckelposter - onda andrar flockas till trakten!

I horoskopet för den amerikanska tragedin stämmer planeterna på det som hände. När skoldörrarna stängs blir massmordet en "intern angelägenhet" och vi ser också denna extremt skadade Saturnus kasta sitt onda öga mot det tolfte huset som är "instängt". 

Det är "välgöraren" Jupiter i Oxen som äger det tolfte huset, men Jupiter ingår i den här periodens ovanligt problematiska variant på den sataniska axeln. Jag föreslog i samband med det japanska tunnelraset att den här materialistiska och egocentriska axeln inte förmår bära sin egen tyngd och det kan sannerligen sägas om tågunderhållet i Sverige under onda och skattehatande högermänniskors styre!

I det tolfte huset för "fängelsevistelse", "avskildhet" eller "offer" ligger våldsmannen Mars och Månen, där den senare representerar sinnelaget eller på ett externt plan en ansiktslös människomassa (skolbarnen). 

Kartan ritar bara ut den ideologiska (blå Luft) mall som utgår från den här djupt störda Saturnus och färgar det man ser (visuell Eld). Men man hade kunnat röra till kartan ytterligare genom att också måla in läckaget från dödens Jordelementet i den rena Elden - Skyttens härskare Jupiter ligger ju i den krumma materialismens tecken Oxen. När det kommer till astrologi gäller verkligen sanningen att en karta säger mer än tusen ord. Ett mer komprimerat symbolspråk har jag aldrig stött på!

Remarkabelt är det 11e idealhuset. Här ligger den hatiska brygd som uppstår i Skorpionen närhelst tecknet är stört. Uppenbarligen spelar norra och södra månnoden (Drakhuvudet och Draksvansen) in. De tycks ge en obalanserad pendling mellan överdrift och halshuggning/bestraffning och här ligger hungerns Drakhuvud i dödens Skorpion och drar in Merkurius och Venus.

Man måste fundera en stund innan man börjar se hur kritiskt det här horoskopet faktiskt är, och hade någon räckt mig den här kartan för en månad sedan hade jag säkert gått bet på att förutsäga ett massmord av en störd tjugoåring. 

Se även USA:s horoskop & senaste mordet på skolungdom

*****

Om massakern i medierna: SvD, DN (blockerar numera den i huvudsak regeringskritiska bloggsfären för att söka hjälpa regeringen Reinfeldt till fyra ytterligare år av vanstyre), GP, AB, Expr.  


PS. När jag söker upp tidningslänkarna ser jag Expressens ord "döda dem mamma älskade" - det stämmer perfekt med vad texten ovan tentativt skissade på. Den störda Saturnus och jämvikten (Venus) med modern (och kvinnor i allmänhet).

PS2. Dådet utfördes med 7 dagar kvar till "jordens undergång" enligt Mayakalendern. Det kanske är lite skakigt på den "globala psykiska" nivån trots allt... (Ingen idé att prata med din genomsnittliga materialist om psyke bortom kroppen, den här sorten har inte en färdigutvecklad intelligens än.)

Inga kommentarer: