Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 december 2012

Straffar Gud dålig svensk ståuppkomik?

Detta kan tas för en taktlös text kring en annan människas olycka. Läs i så fall en gång till och upptäck att så inte alls är fallet. Svensk läsförståelse är sedan nätet och särskilt YouTubes ankomst nere på nivåer vi inte varit med om sedan Fattigsverige och massanafabetismens dagar.

*****

Titeln på ståupparen Måns Möllers show "Jävla pajas – det här skojar du inte bort" dryper av självförakt. Showen är tydligen ett seriöst försök att bearbeta vad forne lustigkurren Möller betraktade som sitt livs chock, att ha fött ett barn med det psykologiska handikappet autism (AB).

Reinkarnation och "what goes around comes around" i all ära - frågan är om det här inte är en knäpp på näsan från ödet för att Möller lierat sig med Sveriges värsta avskum - dessa arroganta och ateistiska ståuppare som bara är plumpa och inte roliga alls. 

Tanken kommer för mig när jag ser på Wikipedia att Möller tidigare gjort en tremannashow med två av i bloggarens ögon västcivilisationens minst begåvade komiker. Jag har tittat på deras horoskop här och här. I samband med den förste talade jag t.o.m. om "mentala varningstecken" på himmelen.

Ungefär samma tecken gäller även för Möller, men det är också symptomatiskt för en sjuk själ i det sjuka Sverige att man springer och testar sitt DNA för att veta om man på något nazifierat vis skulle bära på "underlägsna" gener. Det luktar Humanisternas pseudovetenskapliga syn på livet lång väg, och jag är säker på att Möller sympatiserar med antingen dem eller mobbarorganisationen Vetenskap och Folkbildning.

(Humanisternas hela grund baserar sig på en osmaklig doktrin om bra och dåliga gener - hade de inte varit så skogstokiga skulle de kunnat ha utgöra en farlig opinionsbildare i landet.)

Vad vi har att göra med är inget annat än den mest biologistiska axeln av dem alla, den mellan Stenbocken och Kräftan. Den som följt bloggen vet redan vad "komikerns" fullmåne varnar om. (Obs. biolog-ism är biologi som löper amok och tror sig vara den slutliga förklaringen till allt.)


Eftersom Månen i Naturens tecken Kräftan står på helspänn mot den materiella strukturens Stenbock, blir härskaren och planläggaren bakom Solen i Stenbocken viktig. Jag kan tänka mig att den essentiella Luftplaneten Saturnus i ett Lufttecken som Tvillingarna mer än väl förklarar varför Sverige idag är ett så biologifixerat land. 

Hela tanken om ett "blueprint" bakom människan är för mig Luftelementet och i synnerhet "formgivaren" Saturnus arbete. (Se horoskopet för Craig Venter, monstret som försöker ta copyright på mänsklighetens DNA!)


Och se nu Möllers panikreaktion (Mars): han rusar till DNA-experten för att få reda på om han är bärare av olyckan Mars som perverterat hans ariska och goda genuppsättning (Saturnus i Luft). Utifrån en månascendent ligger denna kris t.o.m. placerad i olyckans och ohälsans 6e hus medan DNA-Saturnus ligger i "den onda daimonens" 12e hus, en sektor som kan teckna världsliga misslyckanden.

Oandliga människor når således inte upp till Eld och Luft på deras verkliga, andliga nivå, utan har smetat fast sitt tänkande i Jord/Vatten-nivån. Hans fullmåne hindrar honom alltså från att inspektera verklighetens betydligt djupare nivåer. Det är också typiskt "ansvarstagande" Stenbocken att rusa till dna-experten för att få veta om barnets autism var hans ansvar !!! Det är så själviskt tänkt att man genast inser att detta inte är en korrekt Stenbocks tankar utan ett inflytande därutöver. 

Det är naturligtvis den personliga och irrationella Månen i Vatten som förklarar varför den här Stenbocken inte som första tanke knyter sitt liv till Ödet utan som en arrogant myra på jorden tror att det är människorna som har kontrollen över allt det här, som om han borde ha avstått från att föda barn till att börja med eftersom han tydligen har en så hård inpräglad föreställning om värdig och ovärdig avkomma. 

Vi är med Möllers horoskop tillbaka till svenskheten i början på 1900-talet, rasbiologi och all annan kollektiv skuld det här landet släpar på. När så en glad komiker ger sig i lag med andra onda ateister och hånfulla människor, är det då konstigt att "Guds vrede" tänds och samtidigt en väg öppnas för att börja om. 

En själ anmäler sig, reda att genom ett personligt handikapp lära den helt felorienterade Möller att sluta tänka i fullt så falska tankekategorier som hans onda vänner gör. Det tycks finnas någon gudomlig rättvisa i även detta fall. Den nobla själ som accepterade ett liv med en partiellt avknäppt kropp hade naturligtvis också självterapi i tankarna. Ödet slår alltid flera flugor i en smäll.

Mitt i allt det här är Möller säkert en rätt trevlig människa, Månen i Kräftan ÄR sårbar och känslig. Han hade bara det dåliga omdömet att födas svensk i en tid när dumheten regerar totalt i det här landet. Eller kanske han inte hade något val? Han kanske tillhör en slags svensk kollektivsjäl som famlar i mörkret för att en dag bli så förfaren att den går att integrera i mänsklighetens större kollektiva själ? 

På något sätt är Möllers reaktioner så typiskt svenska. Andra kulturer håller åtminstone ett halvt öga på himmelen och är redo att säga, "Om Allah vill" eller kanske det mer stoiska "Que sera, sera", det som händer, det händer". Bara svenskarna har sån hybris att de faktiskt tror det är de själva som kontrollerar livet på jorden! Det säger något om hur låg bildningsnivån i landet är.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hybrisen är väl ett tecken på hur man blundar för det sociala trycket. Viktor Schauberger pekade alltid på att man måste finna motsatsen till allt vad människan letar efter för att finna sanningen. Kyrkan säger att människan är guds avbild. Då blir vi ju en anomali i universum, den mänskliga organismen blir ett ogräs i ett annars ostörd värld redan från kvantstadiet. Denna brist för respekt naturen nådde väl sin höjdpunkt inom katolska kyrkan när påven som sentida företrädare för romarriket utropades till Guds stand-in på 1980-talet och man valde Mammon som styrelseordförande.

Seaward sa...

Ja, och det sociala trycket är ju sekularismen, som sedan antikens sämsta filosofiska yttringar gjort "människan till alltings mått" (Protagoras) - då med avseende på enbart hennes förmåga att mäta och räkna.
När kristendomen med flera religioner och ser något unikt i människan handlar det mer exakt om människans plats bland skapelseordningarna. Människan har t.ex. till skillnad från änglarna (naturlagarna) fri vilja. Djuren bara "är" djur, yttringar för jordmoderns egen inre verksamhet.

Den här bloggens påminnelser om astrologins kopplingar till gammal symbolik skulle väl snaraste peka ut MERKURIUS (Hermes) som den frisjäl som i sin lägre fas, manifest via människokropp, är den unika människan. Inte den kroppsliga som är "högre än djuren men lägre än änglarna" utan den fria intellektuella själen som kan ta boning i vilken värld som helst. Sekularister förkastar den här högre aspekten av sitt eget intellekt eftersom samtiden dikterar identifikation med det manifesta kosmos. Symbolen (och guden) Merkurius är så att säga ”open ended” just för att det manifesta kosmos inte är det sista ordet i fråga om världar.

Om påven har du fel, tror jag. Doktrinen finns skriftligt belagd redan i Mesopotamien där kunganamn prefixades med tecknet för en stjärna, en gud inkarnerad i människokropp. Det tog sin lilla tid för katolska kyrkan att göra samma tanke om påven till en lärosats, men den dyker upp på 1800-talet i frågan om påvens ofelbarhet, en tydlig parallell till kung av Guds nåde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Papal_infallibility

Ett bejakande svar på frågan om det finns verkligheter bortom vårt materiella kosmos är inte detsamma som ”brist på respekt för naturen” (eller som jag stavade det, Naturen, för att indikera den antika världsbildens två aspekter av det vi ser - den osynliga Naturen med dess formativa energier/Vattenelementet och det den den extroverta, förvärldsligade människan ser med sina yttre sinnen och kallar natur). Däremot leder den öppnade tankeförmågan till en relativisering av världens gapande på all vår uppmärksamhet.

Bloggen ställer upp detta på enklast talande sätt: som valet mellan Gud och Djävulen. Den senare är ”denna världens herre” och till Negationen (materialismens) väsen hör förstås också Mammon, en låg demon som identifieras med penningtänkandet. För att inte helt förlora sig i mytologiska detaljer, har jag valt att likställa näringslivet och all materialistisk strävan med Satan, eller i lindrigare fall, med Djävulen, mer känd som den kåta Pan, de blott naturliga krafter som styr medvetandena på jorden.

Här är vi så långt under Merkurius välde att det nästan är omöjligt för frisjälarna att tala med de människor som valde Djurets väg. Sådan är i korthet den kosmologi den här bloggen företräder. Politiskt hamnar den antika kosmologin mer åt vänster än höger eftersom människan visst är en Guds avbild på jorden (och inte bara kungen eller påven), och därför har varje individ ansvar för sin nästas välfärd. Detta är essensen i all religion, även om dess utövare kan falla och mer börja likna korrupta moderata politiker.

esamawuta sa...

Hur ska den moderna människan uppvuxen i generationer med alla matematiska uträkningar fås att tänka och använda hjärnan till att upptäcka att det finns en tankens frihet om inte med råa fakta?
Intressant länk på wiki, det är ju många påvar som blivit utsatta för samma procedur. Tack för den. Det där med ofelbarhet har ju bara nackdelar egentligen, vem skulle vilja bli refererad till någonting sådant i ett roterande universum där allt vänds upp och ned med jämna mellanrum? Politiker har i alla tider letat efter syndabockar när inte deras löften håller. Håller just på att sätta mej in i zodiakerna, ett nog så stort ämne, David Wilcox http://divinecosmos.com/start-here/davids-blog/1095-backinaction har lite om matematiken och om hur det nuvarande tidspannet på 25920 år (galaxens rotation) delas upp i 12 delar om 2160 år då allt verkar återupprepas. Vi går nu 2012 in i vattumannens zodiak. Fast då har ju lagen om entropi lagt till sitt så allt kommer i nya mera komplicerade kombinationer som åter ska tolkas. Enligt denna teori skulle alltså en Jesus återuppstå om 144 år. Hur går detta ihop med din tolkning? Att det finns mekaniska samband i universum från kvantnivå ungefär som i ett urverk visar Miles Mathis genom sin teori om staplade spinn. http://milesmathis.com/ Astronomi kommer att närma sej astrologin förr eller senare, det finns ju massor av gemensamma hållpunkter.

Seaward sa...

Det finns så mycket metafysik i omlopp - personer och system och åsikter - att jag bara blir trött. Wilcox har redan sökt framträda som kända mediet Edgar Cayces återfödelse på jorden, men det gick inte så bra. Nu har han vuxit till sig några år och producerar tydligen egen metafysik som i princip är samma lära som redan de gamla grekerna presenterade. (Inte för inte kallas precessionen ett Platonskt år och de förmodade intervallerna om 2160 år för Platons månader.)

Om man bara håller distansen till alla system och inte kollapsar in i en tankegröt tror jag alla system har potential att väcka sinnet... Påvens ofelbarhet med idéns rötter i antikens gudakonungar handlar just om det att de STÅR STILLA I DET ROTERANDE UNIVERSUM. De är referenspunkter - de känner den sideriska zodiakens eviga sanningar. Västerlandet idag är helt uträknat som framgår av dess tropiska zodiak där allt snurrar runt. De tolv grundprinciperna är inte relativa, de är absoluta. Det är just det som menas med ett axiom. Det går inte att relativisera det som västerlänningen i sin degeneration gör med allt.

Därför finner jag sånt nöje i att blogga om den gamla zodiaken, den fixerade uppsättningen av Platons ”Former” som sägs informera tankar och beteenden på den här lilla planeten. Antikens tänkare har inte fått någon kredd för hur de greppade rymden bättre än de flesta människor än idag gör det. Tvärtom söker dagens mentala krymplingar förringa antikens insikter med hänvisning till att det skulle vara ”pseudovetenskap” eller i bästa fall ”protovetenskap” som nu ersatts av ”riktig” vetenskap. Så tänker bara en dåre. Det korrekta är förstås, som Platon insåg, att det går vågor av tyckande genom världen, ibland är åsikterna korrekta och ibland ur fas med Idévärldens permanenta sanningar. Den sideriska zodiaken kan sägas vara människans projektion av permanenta grundsanningarna på den himmelska globen.